Anne baba evinde kiracı olmak. Doğru mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Nedenlerini bilmiyoruz ama bi şekilde ablanızdan kira alıyorlarmış, sizden almasalar ablanıza haksızlık olurdu.
Yanlış düşünecek insanlar değiller. Bu zamana kadar size çok fazla destek olmuşlar. Şuan ne annenizi ne de kendinizi üzmeyin.
Arkadaşlar yazmış, belki çocuğa bakmamak için bahane etmiştir diye. Evet olabilir. Böyle bi düşünceniz olduğunu konuştunuz mu? Sonuçta herkes torun bakmak istemeyebilir.

Garipsiniz gerçekten. Ablanız kira verirken neden siz kira vermeyeceğinizi düşündünüz? Bunu yanlış buluyorsanız aileniz ablanızdan para aldığında sorgulamalıydınız. Aileniz daha size ne yapsın, fazlasıyla yardım ediyorlar zaten. Siz maddi anlamda hazır olmadan hamile kalarak en büyük hatayı yapmışsınız. İnsanlar size maddi yardımda bulunuyor şükredeceğinize ev vermediler diye bozuluyorsunuz. Kiraya destek olmak ayrı al bu evde sen otur demek apayrı durumlar. Umarım hamilelikten dolayı böyle alıngansınızdır

Hamilelik zamanında tek maaşa düşeceğinizi hesap edip ona göre adım atsaydınız arkadaş!
Birikim yapsaydınız öyle hamile kalsaydınız...
Hayat boyu Anne-Baba sırtında yaşayan bir sülük mü olmak cazip geliyor.
Sinirlerim tepeme çıktı yemin ederim birde hak verenler olmuş...
İnsanlarda gurur da kalmamış hiç... Annen-Baban daha ne yapsın sana allah rızası için söyle hele böbreğini sana tahsis etsin istersen kendi böbreğinle vardiyalı çalıştır hem hamilesin daha az yük biner ne de olsa onların ihtiyacı yoktur.
Allahın kanserli hücreleri...
Sakin olmalisiniz.Bayan hamile.ofkenizi kusmussunuz resmen.

Hamilelik zamanında tek maaşa düşeceğinizi hesap edip ona göre adım atsaydınız arkadaş!
İnsanlarda gurur da kalmamış hiç... Annen-Baban daha ne yapsın sana allah rızası için söyle hele böbreğini sana tahsis etsin istersen kendi böbreğinle vardiyalı çalıştır hem hamilesin daha az yük biner ne de olsa onların ihtiyacı yoktur.
Ne çirkin sözler söylemişsiniz. Nedir yani bu kadar öfkenin sebebi?
Çevrenizdeki herkesi ilk hatasında böyle yerden yere mi vuruyorsunuz? Yoksa nede olsa tanımıyorum kırılırsa kırılsın en kötü cümlelerle eleştireyim mi diyorsunuz?

Son düzenleme:
Şöyle düşünelim, bu forumda erkek tarafının aile apartmanına taşınma denince aman olmasın diye feryat ediliyor.

Neden çünkü mesafe kısaldıkça beklentiler artıyor.
Mesafe yakın diye bebeğe anne bakacak. Yemeğe çıkmak isteseler siz de takılacaksınız.
Tatile gitseler içleri elvermeyecek vs.

Bebek konusunda keşke anneniz ile önceden konuşsaydınız, zaten bakar diye düşünmek çok ciddi bir varsayım. Bir yaştan sonra dayanamıyorlar, sabır azalıyor.

Kira konusunda kardeşiniz veriyorsa sizin de vermeniz lazım, sadece miktar ayarlanabilir.

Şu anda kırılabilirsiniz çok normal, şimdi sınır çizilmese daha sonra ciddi gerginlik ve hatta kavga olabilirdi.

Duyanda sizin evde oturmak istiyorlar sanacak, eleştirinin de dozu olur bir hududu olur.
Annesi babası kızı okutmuş, meslek sahibi etmiş. Herşeyini eksiksiz yapmış ki buraya kadar kendisi haklarını teslim ediyor. Evlendirmiş. Hatta evli kadına harçlığını vererek bile desteğini esirgememiş tüm bunlar bi yana halen daha daha daha diye trip atmak insanlığa sığıyor mu arkadaş?
Anne-Baba-evlat demek ölene dek her anında yanında olması gereken kişi demek buna eyvallah, ortada bir ihtiyaç varsa destek olunmasıda gerekiyor buna da eyvallah AMA Yetişkin olmuş, işi olan, evli bir evlat zaten Annem Babam var ohh ne ala memleket ben hamile kalırım zaten Anamın daireleri var bakarız keyfimize diyemez. Annesi-Babası mecbur mu arkadaş? Belki unu, eleği asıp artık paralarını yemek istiyorlar? Böyle bi hakları olamaz mı? Elinde fırsat varken kendi hayatını güvence altına almayan sülük evlatlarını ölene dek sırtlarında taşımak mecburiyetindemiler??
Benim evimde kalmalarına gerek yok kendi evladımın yaptığım onca çabaya rağmen halen bana çemkirmesini hayal edişim bile sinirimi bozmaya yetti!
2 yetişkin işleri güçleri ve evlilerse çocuk doğurmadan herşeyi planlıcaklar...yok öyle anne de olsa Baba da olsa insanların sırtına binmek

Be

Ne saçma sapan bi yorum bu yahu.

Öfkeniz kimeyse ona çatmaya gücünüz yetmemiş burda millete sarıyormuşsunuz gibi hissettim. Bu konu sizi neden bu kadar sinirlendirdi oturup önce bi onu düşünün bence

Çok ev varsa abladan da niye alıyolarki? Bana tuhaf geldi. Ayrıca bebek bakmak gibi bir düşüncesi yok bilgin olsun

Merhaba,
İki gündür yazsam mı yazmasam mı diye kararsızdım. Ama sizlerle paylaşarak rahatlayacağımı düşünüyorum.
Harika bir anne babaya sahibim. Her zaman yanımdalar. Maddi ve manevi açıdan çok destek oldular.
Okurken en iyi şartlarda, araba alırken ve evlenirken.
Özellikle çeyizlikte ve mobilyada...Haklarını ödeyemem.
Eşimle ikimiz şirket çalışanları olarak standart maaşımız vardı. Nişanlanmadan önce eşim krediyle ev aldı. İyi ki de almış az senemiz kaldı.
Hamilelik sürecim sıkıntılı geçtiğinden dolayı çalışamıyorum.
Tek maaşla zar zor geçinebiliyoruz. Annem her zaman ki gibi bana haçlık veriyor.
Bebek için şimdiden çok şey aldılar.
Hamilelik sürecim sıkıntılı olduğundan dolayı eşimde aileme düşkün olduğumu bildiğinden, "istersen ailenin apartmanına taşınabiliriz.
Hem benim aklım kalmaz hem sende mutlu olursun." dedi.
Bende hemen kabul ettim. O kadar mutlu oldum ki. Herhalde kabul ederler diye düşündüm.
Bu konuyu anneme açtığımda babanla konuşalım dedi. Sonra da kiracımız zor çıkar. Ev çok kötü durumda tadilat gerekir. Ablan bize kira veriyor. Siz veremeyecek durumdasınız. Kaldığınız ev çok iyi. Aldığım kiralarla sana destek vereceğim her zaman demez mi. :KK43:
Ben iki gündür ağlıyorum. O kadar kırgınım , o kadar şaşkınım ki.
Zaten temelli düşünmüyordum. Sadece şu sıkıntılı doğum sürecini atlatıp , ileride çalışma durumum olursa bebeğimi anneme bırakabilme hayallerini kurmuştum.
Kısacası, kiracı olmamızı istiyorlar. Durumumuzu toparlandıktan gelebilirmişim. İleride zaten o ev benimmiş.
Kendilerinin de borcu masrafı varmış. Bir sürü şeyler söylediler de, sahip oldukları daire sayıları çok fazla...Aklım ermiyor.
Bir de damadın bedava evde oturabilme durumu olabilir mi?
Hamilelik dönemimden dolayı mı aşırı duygusal mıyım? Ben mi abartıyorum bilmiyorum.
Ama bundan sonra asla bu konuyu açmayacağımı, kırıldığımı onlara da dedim. 2 gündür annemde çok üzgün bende...
Çoğu aile kızlarını evlendirdikleri zaman onların kendilerinin evinde yaşamasını istemiyor. Utanıyorlar mı nedir damat bakamıyor mu derler diye vs. para bile verelim yeter ki gelme bizim evlerden birine yerleşme dercesine. Anlayışla karşıla bence özelin de kalmazdı öyle. Rahatça yaşa kendi evinde.

Merhaba,
İki gündür yazsam mı yazmasam mı diye kararsızdım. Ama sizlerle paylaşarak rahatlayacağımı düşünüyorum.
Harika bir anne babaya sahibim. Her zaman yanımdalar. Maddi ve manevi açıdan çok destek oldular.
Okurken en iyi şartlarda, araba alırken ve evlenirken.
Özellikle çeyizlikte ve mobilyada...Haklarını ödeyemem.
Eşimle ikimiz şirket çalışanları olarak standart maaşımız vardı. Nişanlanmadan önce eşim krediyle ev aldı. İyi ki de almış az senemiz kaldı.
Hamilelik sürecim sıkıntılı geçtiğinden dolayı çalışamıyorum.
Tek maaşla zar zor geçinebiliyoruz. Annem her zaman ki gibi bana haçlık veriyor.
Bebek için şimdiden çok şey aldılar.
Hamilelik sürecim sıkıntılı olduğundan dolayı eşimde aileme düşkün olduğumu bildiğinden, "istersen ailenin apartmanına taşınabiliriz.
Hem benim aklım kalmaz hem sende mutlu olursun." dedi.
Bende hemen kabul ettim. O kadar mutlu oldum ki. Herhalde kabul ederler diye düşündüm.
Bu konuyu anneme açtığımda babanla konuşalım dedi. Sonra da kiracımız zor çıkar. Ev çok kötü durumda tadilat gerekir. Ablan bize kira veriyor. Siz veremeyecek durumdasınız. Kaldığınız ev çok iyi. Aldığım kiralarla sana destek vereceğim her zaman demez mi. :KK43:
Ben iki gündür ağlıyorum. O kadar kırgınım , o kadar şaşkınım ki.
Zaten temelli düşünmüyordum. Sadece şu sıkıntılı doğum sürecini atlatıp , ileride çalışma durumum olursa bebeğimi anneme bırakabilme hayallerini kurmuştum.
Kısacası, kiracı olmamızı istiyorlar. Durumumuzu toparlandıktan gelebilirmişim. İleride zaten o ev benimmiş.
Kendilerinin de borcu masrafı varmış. Bir sürü şeyler söylediler de, sahip oldukları daire sayıları çok fazla...Aklım ermiyor.
Bir de damadın bedava evde oturabilme durumu olabilir mi?
Hamilelik dönemimden dolayı mı aşırı duygusal mıyım? Ben mi abartıyorum bilmiyorum.
Ama bundan sonra asla bu konuyu açmayacağımı, kırıldığımı onlara da dedim. 2 gündür annemde çok üzgün bende...
Ablanın evi var mı ona rağmen annenlerin evinde kirada mı.Bence adaletli ol.

Annesi babası kızı okutmuş, meslek sahibi etmiş. Herşeyini eksiksiz yapmış ki buraya kadar kendisi haklarını teslim ediyor. Evlendirmiş. Hatta evli kadına harçlığını vererek bile desteğini esirgememiş tüm bunlar bi yana halen daha daha daha diye trip atmak insanlığa sığıyor mu arkadaş?
Anne-Baba-evlat demek ölene dek her anında yanında olması gereken kişi demek buna eyvallah, ortada bir ihtiyaç varsa destek olunmasıda gerekiyor buna da eyvallah AMA Yetişkin olmuş, işi olan, evli bir evlat zaten Annem Babam var ohh ne ala memleket ben hamile kalırım zaten Anamın daireleri var bakarız keyfimize diyemez. Annesi-Babası mecbur mu arkadaş? Belki unu, eleği asıp artık paralarını yemek istiyorlar? Böyle bi hakları olamaz mı? Elinde fırsat varken kendi hayatını güvence altına almayan sülük evlatlarını ölene dek sırtlarında taşımak mecburiyetindemiler??
Benim evimde kalmalarına gerek yok kendi evladımın yaptığım onca çabaya rağmen halen bana çemkirmesini hayal edişim bile sinirimi bozmaya yetti!
2 yetişkin işleri güçleri ve evlilerse çocuk doğurmadan herşeyi planlıcaklar...yok öyle anne de olsa Baba da olsa insanların sırtına binmek
Dediğin şeylere mantık olarak katılıyorum zaten, aksi yönde de düşünmüyorum ama bu şekilde ifade etmek zorunda değilsin.
Remen öfke kusmuşsun bu kadarına gerek yok diyorum.

Normalde çoğu erkek eş tarafına çok yakın olmak istemez. Ben eşinizi uyanık gördüm. Kayınvalide evine yerleşip hem kiradan hem Bakıcı masrafından yırtmak istemiş aklınıza annenizin dairesini düşürmüş bence.

Sanırım çocuğunuz yok. Kimse evladını sülük olarak görmez.
O lafı direkt konu sahibine hitafen söylemedim. Bu şekilde elindeki tüm imkanlara rağmen Annemiz-Babamızdır zaten kendi hayatlarınıj son demlerinde dahi olsalar biz daha önce geliriz. Bizim düşüncesizliğimizi onlar absorbe etmek zorundadır çünkü onların bir hayatı yoktur düşüncesindeki insanları kastederek söyledim.

Bence hamilelikten dolayı ince düşünüp kalın cikarimlarla kendinizi boşa uzuyorsunuz😍hala eli üzerinizde anne babanız var Allah başımızdan eksik etmesin.ablaniz da kira oduyormus hem.kiralar onlar için gelir kapısı ise neden sizi oturtup o gelirden yoksun kalsınlar? Hem de koruyup kollamalari gereken evlatları varken.bosuna uzmussunuz kendinizi.bebeginizi sağlıkla kucağınıza alın ins

Evet boşu boşuna kuruntu yaptım. Onlara yakın olma hayalini kurdum. :)
Elimde olmadan üzüldüm.
O yüzden anlatıp rahatlamak istedim.

Hiçbir zaman ailemi üzmedim. Ve yük olmadım.
O yüzden her zaman beni örnek gösterirler. En iyi şekilde okulumu bitirip iyi yerde işe başlayıp, harika bir eşe sahip oldum. Her zaman gurur duydular.
3 senedir evliyim. Belli bir birikimim var. Zaten her şeyi planladım.
Maddiyat benim için uzak bir konu. O yüzden kırıldığımı söyledim.
Para mülk ev hiç umurumda değil. Sadece aileme yakın olma hayalini kurduğumu ve hayal kırıklığımı ilettim.
Duygusal dönemden dolayı paylaştım.
Bu kadar öfke kusmanıza gerek yok. Bana karşı ağır cümleler kullanmışsınız.
Yakıştıramadım.

canim saglikla dogur oncelikle. seni kirmadan soylemeye calisicam. annen sana ve dolayisiyla esine zaten destek olan biriyken siz daha fazla taleple gitmissiniz gibi geldi bana. bence onu da kendni de maddi konuladan dolayi uzme. bak her kosulda yanimdalar diyorsun maddi manevi. bunu su istimal etmeden siz de anlayisli olmalisiniz kari koca annene karsi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X