Anne baba evinde kiracı olmak. Doğru mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sevgili konu sahibi arkadaşım bebeğini sağlıkla kucağına al..sağlıkla büyüt. Size "buraya taşının...çocuğunuza biz bakalım..vb" teklif aileniz tarafından yapılmadığı sürece ne bir beklentiniz olsun ,ne bu yönde bir hayat planiniz olsun derim

Ne cocuga bakma meselesi, ne de para.. Ailen esini rahata alistirmak istemiyor. Haklilar bence.
Zaten gerekli yardimi yapiyorlarmis. Hem ablan kira verirken senden almama gibi bir haksizlik yapamazlar.

Esin uyanik biri sanirim.. Ailem kira istedi dedikten sonra veririz sen yeter ki ailene yakin ol dememis. Sadece anlayisla karsilamakla yetinmis.

Onun kendi hesabina gore oturdugunuz evi kiraya verecekti. Uzerine az biraz ekleyip krediye odeyecekti. Ailenin evinde de bedava oturacakti. Sonra da annen bebege bakacakti sen calisacaktin.. Bir erkegin boyle dusunmesi cok itici.
Tabi olayi tum detaylariyla bilmiyoruz.. Senin anlattiklarin uzerinden yorum yapiyoruz. Bende esin hakkinda boyle bir izlenim olustu. Icini allah bilir tabi..

Büyük konuşmayayım ama ben evlenirsem benim yakınımda hiçbir tanıdığım olmamalı.Ayrıca ana-baba evinde de oturmam, eşimi de getirmem o eve babam zaten pinti birisi elin oğlu evime mi kurulacak der.O yüzden ben evlenirsem onlar yerinde güzel ben yerimde güzelim.Zaten kuzenimin bu yüzden başı ağrıdı.

Lexacommander sert bir üslupla yazmis ama haksız değil. Insan kk 'daki bu konuları okuyunca çocuk yapmaya gerçekten korkar. Anne olunca birey sıfatını yitirmiyor ki kimse. Ev versin, araba versin, altın taksin, mobilya alsin, çocuklar dogunca onlara baksin. Anne değilim kendi annemde asiri fedakar bir anne. Ben diyorum ona kendi hayatına bak birazda bizi düşünme hepimiz büyüdük diye.

Konu sahibi cevaplarda maddiyat önemli değil demişsin ama konu metnin maddiyat yoğunluklu. Annenin de kaygısı ablan kira verirken senin vermeyecek olman olmus ki haksız da değil yani. Abla o zaman benden şimdiye kadar neden kira aldin demeyecek mi? Sesli demese bile kirilmayacak mi içten içe

Hamilesiniz sizi üzmek istemem ama anneniz ablanızdan kira alırken bu konuda fikir belirttiniz mi ?
Anne o kadar evin var neden kira alıyorsun derdim.ben olsam .
Öyle uygun düşmüş ablan kira karşılığı oturuyor ,durumları bizden iyi demissiniz belki annene maddi destek bile oluyorlar .

Sizi haksız buldum açıkçası,tamam gönlünden kopar gel otur der kirasız o zaman bile düşünmen lazım ablam kira veriyor ben de vereyim diye .
Annen baban o kadar daireyi satıp daha lüks yaşayabilir,Yaz kış tatili yapabilir ama bunu tercih etmeyip ilerisi için sizi düşünmüşler.
Kendi eviniz varken onu kiraya verip kira vermeden enne evinde oturmak istemek üstelik ablanız kira veriyorken olmaz bence .
Hormonların etkisiyle duygusal düşünmüşsünüz bence .

Annenizin olayı evden kira almak değil bebeğe bakıcı olmamak bence.
Sizin oraya taşınma isteğinizin devamının bebeğe de bakın olarak geleceği aşikar .
Ve kimseyi buna zorlayamazsınız.
kadıncağız bunu tahmin ettiği için kendi evinizde oturun diyor bence. Yoksa konu maddiyat olsa zaten bu lafa destek olmazlardı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…