Benzer yollardan geçtim ve hâlâ geçiyorum annem, kızkardeşlerim, kayınvalidem hepsi evime çok yakın riskli gebeyim doğuma kadar yatmam gerekiyor,ilk gebeligimde de aynısı olduğu için biz bir bayanla anlaştık kahvaltımi hazırlıyor,yemeği yapıyor,günlük ev işlerini yapıp gidiyor...
Yardımcı bayan konusunda sıkıntı yaşadığım zamanlarda bile gelenim olmadı anne hastayım çorba yaparmisin eşim geçerken alsın dedim onu bile yapmadı kayınvalideme rica ettik pazar market alalim sizin eve bir tabak fazla yapın yemekleri dedik onuda yapmadılar hatta aserdigim şeyleri bile yapmadılar bir iki kere söyledim yapmayınca yemedim ne yapalım böyle kabullenmek zorundayız üzülüyorum ama mecbur değiller diyorum..
Benim birde evde küçük çocuğum var kendim hazır yesem sıkıntı değil ama evladına yediremiyorsun eşim halletmeye çalışıyor çoğu şeyi,yardımcı kadında bulunca düzene oturdu herşey sizde öyle yapın kesinlikle evinizde durun kimseye kırılıp gucenmeyin,eşiniz akşamdan hazirlasin yiyeceklerinizi bana kanamadan dolayı asla kalkmayacaksin dediği halde kendimi yormadan kalktım atıştırmalık hazirlayabiliyordum sizde dolaptan alıp isitirsiniz,meyvenizi alıp yiyebilirsiniz,dışarıdan söyleyin ama düşük tehlikeniz eğer devam edecek olursa kesinlikle ücret karşılığı biriyle anlasin kimseye muhtaç olmayın...