Anne evine sigamiyorum ben :(

Bende istemiyorum inan bünyem okadar zayifki mide bulantılarım düşük tehlikem de çıkınca iyice zorlanır oldum tabikide evimde is yapıyorum bugünde biraz yaptım lekelenmem çoğalınca yarıda kestim

Gülüm lekelenmen devam ettikce is yapma. Birakma kalsin öyle isler. Senden ve bebeginden önemli degil.

Sürekli yattığım bir hamilelik geçiriyorum. Stres çok önemli düşük tehlikesinde derlerdi inanmazdım. Bütün kanamalarım canımı bir şeye sıktığımda oldu. Durumunuz varsa ev yemekleri yapan bir yerle anlaşın. Evinizde huzurla bebeğinizi bekleyin.

Düşük tehlikem vardı bu sefer ciddi anlamda kanamam oldu ikinci defa hastaneye yattım annem bırakmam seni falan diyordu hiç samimi gelmiyodu ama bugün bebegim için geldim çok soğuk tavırları işte evin yakın olsaydı gel git yapardın falan maddi durumlari iyi olmasına rağmen maddiyattan bahsediyor gelir gelmez bende eşim getirecek anne dedim evde var zaten yemeklik sebzelerim ben giderim eve dedim ben seni bırakmam diyen kadın şimdide sen bilirsin diyo lekelenmelerim devam ediyor çok çaresizim ben çok şükür evliliğim çok güzel ama arkadaşlarım annelerine öyle özeniyorum ki:KK43:(((
Çaresiz olduğunuz nokta neresi?

Yani yapmak zorunda değil diyoruz da anne olduğu için yapmalı sonuçta ortada bir sağlık sorunu var ve bu hamilelik
Bence orda kalmayın daha çok strese girersiniz bebek stresten etkileniyor
Maddi durumumuz nasıl bilmiyorum ama ev işi için yardım alabilme ihtimaliniz olsa keşke
Komşular bile yapar yani bir kap corba hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama ben bile yapardim yani yakın olsam
Ev işini falan hiç takmayın eşinize biraz fazla sorumluluk düşecek ama biraz idare edeceksiniz

Bende istemiyorum inan bünyem okadar zayifki mide bulantılarım düşük tehlikem de çıkınca iyice zorlanır oldum tabikide evimde is yapıyorum bugünde biraz yaptım lekelenmem çoğalınca yarıda kestim
döndünüz mü evinize anneniz nereye vs demedi mi?
ev yemekleri yapan biyerle anlaşıp oradan halledebilirsiniz yemekleri tabii maddi imkanınız yeterliyse
Allah ım sağlık ve sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin yavrunuzu :)

Düşük tehlikem vardı bu sefer ciddi anlamda kanamam oldu ikinci defa hastaneye yattım annem bırakmam seni falan diyordu hiç samimi gelmiyodu ama bugün bebegim için geldim çok soğuk tavırları işte evin yakın olsaydı gel git yapardın falan maddi durumlari iyi olmasına rağmen maddiyattan bahsediyor gelir gelmez bende eşim getirecek anne dedim evde var zaten yemeklik sebzelerim ben giderim eve dedim ben seni bırakmam diyen kadın şimdide sen bilirsin diyo lekelenmelerim devam ediyor çok çaresizim ben çok şükür evliliğim çok güzel ama arkadaşlarım annelerine öyle özeniyorum ki:KK43:(((
Düşük tehlikesinde moralin bakımdan daha önemli olduğunu söylememe gerek yok heralde?? Bence gidin kendi evinize eşinizle takılın. Gündüzleri pratik bişeyler yiyip için, akşamları da eşiniz halleder.

Annen üvey anne olabilir mi? Kendini iyi hissedince evine geçersin.. çok geçmiş olsun. Bebeğini sağlıkla kucağına alırsın umarım.

herşeyi eşinizle beraber yapın. eşiniz izin gününde birkaç günlük yemek yapıp dolaba atsın. taze/kuru fasulye, köfte gibi şeyler hazırlasın. pilavı 1.5 bardaktan yapın 2 gün yenir. kahvaltınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz, bulaşıkları toplamayın bırakın akşam eşiniz gelince yapar. temizlik işi de eşiniz halleder. anneniz hayatta olmasaydı bunları zaten eşiniz yapmak zorunda kalacaktı, öyle düşünün

Annenizin yanında üzülmektense evinizde olun. Akşam yemek yapsın eşiniz. Yanınıza atıştırmalık içecek her şeyi alın kalkmayın.
Durum çok kritikse hastanede yatış önermedi mi doktor? Orada daha rahat ederdiniz. Allah bağışlasın bebeğinizi size

Az da olsa iş yapmayın bu süreçte. Sizin hep yatmanız lazım doktor ve risk kalktı diyene kadar.

Benzer yollardan geçtim ve hâlâ geçiyorum annem, kızkardeşlerim, kayınvalidem hepsi evime çok yakın riskli gebeyim doğuma kadar yatmam gerekiyor,ilk gebeligimde de aynısı olduğu için biz bir bayanla anlaştık kahvaltımi hazırlıyor,yemeği yapıyor,günlük ev işlerini yapıp gidiyor...
Yardımcı bayan konusunda sıkıntı yaşadığım zamanlarda bile gelenim olmadı anne hastayım çorba yaparmisin eşim geçerken alsın dedim onu bile yapmadı kayınvalideme rica ettik pazar market alalim sizin eve bir tabak fazla yapın yemekleri dedik onuda yapmadılar hatta aserdigim şeyleri bile yapmadılar bir iki kere söyledim yapmayınca yemedim ne yapalım böyle kabullenmek zorundayız üzülüyorum ama mecbur değiller diyorum..
Benim birde evde küçük çocuğum var kendim hazır yesem sıkıntı değil ama evladına yediremiyorsun eşim halletmeye çalışıyor çoğu şeyi,yardımcı kadında bulunca düzene oturdu herşey sizde öyle yapın kesinlikle evinizde durun kimseye kırılıp gucenmeyin,eşiniz akşamdan hazirlasin yiyeceklerinizi bana kanamadan dolayı asla kalkmayacaksin dediği halde kendimi yormadan kalktım atıştırmalık hazirlayabiliyordum sizde dolaptan alıp isitirsiniz,meyvenizi alıp yiyebilirsiniz,dışarıdan söyleyin ama düşük tehlikeniz eğer devam edecek olursa kesinlikle ücret karşılığı biriyle anlasin kimseye muhtaç olmayın...

Ev işini asla yapmayın eşiniz halletsin kalkacaksaniz kendinize yemeklik birşeyler hazırlamak için kalkın ve lavabo için onun harici ev işiyle yormayın bedeninizi benim bulantılarım çok olduğu için tost,ekmek arası peynir,salata tarzı yiyebiliyordum en azından bunları hızlı hızlı hazırlayıp yiyebilirsiniz..

Yani yapmak zorunda değil diyoruz da anne olduğu için yapmalı sonuçta ortada bir sağlık sorunu var ve bu hamilelik
Bence orda kalmayın daha çok strese girersiniz bebek stresten etkileniyor
Maddi durumumuz nasıl bilmiyorum ama ev işi için yardım alabilme ihtimaliniz olsa keşke
Komşular bile yapar yani bir kap corba hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama ben bile yapardim yani yakın olsam
Ev işini falan hiç takmayın eşinize biraz fazla sorumluluk düşecek ama biraz idare edeceksiniz
Evet evime döndüm idare edicem bir şekilde

herşeyi eşinizle beraber yapın. eşiniz izin gününde birkaç günlük yemek yapıp dolaba atsın. taze/kuru fasulye, köfte gibi şeyler hazırlasın. pilavı 1.5 bardaktan yapın 2 gün yenir. kahvaltınızı kendiniz hazırlayabilirsiniz, bulaşıkları toplamayın bırakın akşam eşiniz gelince yapar. temizlik işi de eşiniz halleder. anneniz hayatta olmasaydı bunları zaten eşiniz yapmak zorunda kalacaktı, öyle düşünün
Çok haklısınız döndüm zaten rabbim kimseye muhtaç etmesin

Back
X