Anne olmadığınız yılları arıyormusunuz?

Ahahahaha
Resimler harika

Ben aynı algı yanıltma eforunun lohusalık dönemi için yoğunlukla yapıldığını düşünüyorum. (özellikle dizilerde, filmlerde)

Daha yeni bebek doğurmuş, saçlar yapılı, ful makyaj, boyası gelmemiş, üstünde kıyafetler (şık), arkadaşını kahveye davet etmiş, mutfakta yemeği hazır ve nazır, doğurur doğurmaz eski bedene dönülmüş, sosyal faaliyetler tam gaz devam ediyor, suratta uykusuz kalmış ifade yok, deliksiz uyumuş sanırsın.

Hiç kimse de öyle sorunsuz anlatmamış zaten canım..
Herkes uykusuzluktan yorgunluktan yoğunluktan vs vs dem vurmuş ama sonuç olarak onların varlığı hepsine bedel olmuş ki böyledir zaten..
Kimse pespembe bir şey söylememiş zaten..
Yaşayan hiçbir anne böyle anlatamaz zaten..

o dediğinizin ben aslını gördüm inanır mısınız bilmem, bir tanıdık face de fotoğraf paylaşmış doğum sonrası.
abartmıyorum;
saten gecelik ve sabahlık, saçlar fönlü, makyaj, kocası da bir buket gül getirmiş, yeni sevgili pozu çektirip paylaşmış.

yaşın daha çok genç bence anne olmak için.

ilk iki yıl inanılmaz zor ve yıpratıcı bir süreç gazıydı,nazıydı,diş çıkarmasıydı,ateşiydi,ishaliydi, ve daha sayamadığım biçok şey..çok zor evet..ama bende panikatak var daha çok zorlandım..dünyanın en zor ,ama en mükemmel duygusudur annelik..iliklerinde hissedersin onsuz lavobaya bile gidemezsin aklın hep onda kalır bir bedende 2 kişi yaşarsın saçımı taramak bile lüks oluyor bazen dişimi fırçalamaya zaman ayıramadığım oluyor hala..kızarsın bağırırsın iki dakka sonra öyle bişey yaparki tüm üzüntünü unutup içine sokmak istersin yüreğinin..ah ahhh evlat çok başkadır herkes sahip olmalı ..ama kendini hazır hissettiği anda şartlar oluştuğunda birde annen yakınında olursa daha kolaydır işin benim kimsem yoktu..

Keşke daha önce anne olsaymışim. Çok boşa geçen yıllarım var.
Bazen 1-2 saat yalnız kalmak istiyorum. Dinlenmekten çok deşarj olmak için. Daha fazlasını istemiyorsun ama

Ben anlıyorum seni canım , arkadaşımla 1 ay arayla doğum yaptık o döndü şimdi işine ben evdeyim. Tamam uykusuz gitmek zor oluyor çalışan için de ama bana diyor arkadaşım çalış istersen kafa dağıtırsın bunalmazsın diye. Mesela işten öğle yemeğini yiyip çıkıyor o. Ben 3-4 nezaman vakit bulursam bazen hiç :) ama ikimiz de anneyiz sonuçta çalışan çalışmayan zorlukları ayrı

aslında sadece bu forumu baz alarak yazmadım.
genel fikrimi yazdım.
bu başlık hakkında ise yine de iyimser yazıldığını düşünüyorum tüm yorumların, çünkü kimse kendine yakıştırmıyor tersini.

ben itiraf edeyim,
atıcam bu çocuğu camdan dediğimi hatırlıyorum 2 yaş sendromu zamanında, asla övündüğüm bir şey değil, her anne yapar dediğim bir şey de değil, ama herkesin psikolojisi farklıdır ve anne olmaya karar verirken bunlara da hazırlıklı olmalıyız.

Neyse bari birkaç tane beni anlayan insan çıktı

Gerçi beni anlamaya lüzum yok. Okuduğunu anlasa yeterdi bazıları

Neyse bari birkaç tane beni anlayan insan çıktı

Gerçi beni anlamaya lüzum yok. Okuduğunu anlasa yeterdi bazıları

Arkadaşın söylediğinden farklı hiçbir imada bulunmadım canım ben...
Sanırım sen okuduğunu tam algılayamıyorsun..
İlla yazımın başında "anlıyorum seni canım" diye açıklama yapmam gerekirdi..
Demekki böyle deyince algılıyorsun yoksa tüm yorumlar sana zıt geliyor...
Üstüme alındım yazdığını çünkü beni de ters görüp zıtlaştın..
Şimdi "ben ortaya söyledim lafı" deyip çıkma işin içinden...

Sonuçta "anne"yiz biz...
Hepimiz bu yüzce duyguya erişmişiz...
Kimse kimsenin anneliğini sorgulama haddine sahip değil...

Senin gibi düşünürdüm hep kim bakcak ona derdim yaşım 22
. Allah nasip etti ve bir kızım oldu. Sadece 20 günmüş Rabbimin ona biçtiği nefes. Melek oldu yavrum. O doğduktan sonra kucağına alıyosun ya ben bunca zaman ne yapmışım diyosun..Bunca zaman neredeymişsin annem dedim. Kokusunu içine çektiğinde cennetten hediye göndermişler gibi hissediyosun kendini.. Evlat bu dünyada ne anne ne baba ne eş. Hiçbişeye benzemiyor. Demişsin ya "Anne olmadığınız günleri özlüyormusunuz ? " diye.

Hayır aksine , ben ANNE OLDUĞUM GÜNLERİ ÖZLÜYORUM.
Emin ol bir insanın bir kadının yaşadoığı en güzel duygu annelik duygusudur.

mesela benden buyuk olanlar dile getirir surekli ; " simdiki aklim olsa daha gec anne olurum,
Hayatimin tadini cikarirdim" diye ...

Bunu söyleyenler sevdiği insanla mı evlenmiş, kaç yaşında anne olmuş, isteyerek mi olmuş ve taddan anladıkları neymiş ???
Ben 31 yaşında (2013 de) evlendim. 2014 ve 2015 de iki kızım oldu.
İyiki anneyim diyorum. Onlarla ilgilenirken zaman nasıl geçiyor anlamıyorum. Bir gülüşleri ömre bedel. Şuan biri kucağımda biri yanımda uyuyor
Mesleğim gereği bir çok şehir gezdim, çok insan tanıdım. Artık vücudum bebek diye sinyal vermeye başladı. Eşimle tanışıp yıldönümümüzde evlendik hemen.
Senin ve eşinin hazır olması önemli. İçinde birşey kalmasın ama bebek olduktan sonrada kendini kısıtlamaya gerek yok. Biz büyük kızımı pusete koyup il il gezdik. Denize gittik.
Şimdide her ay iki çocukla başka bir ildeki hastaneye kontrole gidiyoruz.
Eşim sürekli bir işte çalışmıyor. O bakıyor bebişlere. Benimde iznim bitince işe başlayacağım. Tatlı Hayat koşturmacası bunlar. Olmazsa olmaz

CANIM ALLAH İNŞALLAH BİR DAHA NASİP EDER.ÜZÜLME ALLAHIM HAYIRLISINI NASİP ETSİN

Bazen istemedigim halde uyanmak kahvalti hazirlamak moralin bozukken hic bisey yokmus gibi davranmak uzulmesinler diye ve daha neler nelerama herseye ragmen bi parca senden iyiki varlar.su hayattan anne evlat sevgisini alin geri neyi kalirki ........

hiçbir zaman hayatımın tadını çıkartayım diye düşünmedim evlendim ve 4 ay sonra hamile kaldım Şükürler olsun Rabbime aratmadı anneliği.oğlum oldu ben daha 20 yaşındaydım ve onunla büyüdüm resmen.onunla gezdip onunla oynadım.o benim ailem arkadaşım sırdaşım oldu hep.iyi ki doğurmuşum.şimdi ikinciyi istiyoruz ama 7 aydır olmuyor.hatta 3 bile yapmayı düşünüyorum Rabbim izin verirse.onsuz değil bir yıl bir gün bile geçirmeyi hayal etmedim Rabbim yokluklarını göstermesin

canım çok üzüldüm İnşallah Rabbim yeniden nasip eder sana o duyguyu dualarımız seninle

Başta alışana kadar ufak bir bocalama yaşıyor insan. Ama sonra ben bugüne kadar ne yapıyordum nasıl yaşadım her şey boşmuş diyorsun

Bebek daha icinizde olusmaya basladigi anda büyülüyor. Birde kucaginiza aldiginizdan itibaren size hissettirdiklerini ben kelimelerle anlatamam. Yorulsanizda uykusuz kalsanizda ustesinden gelirsiniz herkes gibi. Allah hayirli zamanda hayirli bir evlat versin size.

Pırttt kısmına bayıldım:) aynen ben de diyorum hep ; bir insanın osyrduğuna sıçtığına bukadar sevineceğim aklıma bile gelmezdi

Ben seni ters görüp zıtlaşmadım, sen benim yorumumu alıntılayıp tepki gösterdin.

Farkındaysan sen de başka bir üye ile benim hakkımda yorum yaptığın halde birşey yazmadım. Çünkü her ikinizin de fikirlerini önemsemiyorum. Sen de öyle yap lütfen. Ben seni görmezden geldikçe, başkasıyla konuştuğum mesajları alıntılayıp bu anlamsız diyaloğu devam ettirmeye çalışma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…