- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
http://theartmad.com/wp-content/uploads/2015/04/Happy-Family-8.jpg
http://mammacake.com/wp/wp-content/uploads/2011/05/playroom-mess.jpg
anneyim ve oğlumu çok seviyorum.
ama yine çocuk sahibi olmayı sadece 1. resimdeki gibi anlatmayı doğru bulmuyorum, 2. resimdeki durumu da sıkça yaşayacağınızı bilerek çocuğa hazırlanmak gerek.
elbette tamamen hazır olmak mümkün değil ama kendinizden ve bebekten beklentilerinizi en azından düşürebilirsiniz.
http://theartmad.com/wp-content/uploads/2015/04/Happy-Family-8.jpg
http://mammacake.com/wp/wp-content/uploads/2011/05/playroom-mess.jpg
anneyim ve oğlumu çok seviyorum.
ama yine çocuk sahibi olmayı sadece 1. resimdeki gibi anlatmayı doğru bulmuyorum, 2. resimdeki durumu da sıkça yaşayacağınızı bilerek çocuğa hazırlanmak gerek.
elbette tamamen hazır olmak mümkün değil ama kendinizden ve bebekten beklentilerinizi en azından düşürebilirsiniz.
Ahahahaha
Resimler harika
Ben aynı algı yanıltma eforunun lohusalık dönemi için yoğunlukla yapıldığını düşünüyorum. (özellikle dizilerde, filmlerde)
Daha yeni bebek doğurmuş, saçlar yapılı, ful makyaj, boyası gelmemiş, üstünde kıyafetler (şık), arkadaşını kahveye davet etmiş, mutfakta yemeği hazır ve nazır, doğurur doğurmaz eski bedene dönülmüş, sosyal faaliyetler tam gaz devam ediyor, suratta uykusuz kalmış ifade yok, deliksiz uyumuş sanırsın.
yaşın daha çok genç bence anne olmak için.Bu gece biri bekarlık hayatımı geri istiyorum diye konu açmış, benimde aklıma geldi, aceba aranizda anne olmadan onceki hayatini ozleyen varmi? Geri donuşu olmayan bi karar sonucta...Ben 3 yildir evliyim bebek dusunuyorum ama pisman olmaktan korkuyorum biraz rahatima duskunumdur sikintiya gelemiyorum, canim istediginde yatiyorum'istedigimde kalkiyorum cikiyorum falan... Esimde karismaz, mutlu bir evliligim' olmasina ragmen, evlilige zor alistim , sorumluluk alma acisindan, birde simdi bebege alisma suresi mi yasiyacagim, bu arada esim cok'anlayisli ve bana destek her konuda o benden cok daha olgun ve sorumlu bir erkek o yuzden bebege bakar ilgilenir cok iyi biliyorum yani o konuda yalniz olmiyacagimi biliyorum, ne düşünüyorsunuz, bu arada 24 yaşındayım
Ben anlıyorum seni canım , arkadaşımla 1 ay arayla doğum yaptık o döndü şimdi işine ben evdeyim. Tamam uykusuz gitmek zor oluyor çalışan için de ama bana diyor arkadaşım çalış istersen kafa dağıtırsın bunalmazsın diye. Mesela işten öğle yemeğini yiyip çıkıyor o. Ben 3-4 nezaman vakit bulursam bazen hiç :) ama ikimiz de anneyiz sonuçta çalışan çalışmayan zorlukları ayrıSizin yorumunuz da karşındakini anlamadan yapılan bir yorum olmuş. Bebeğini bırakıp işe gitmek zor olabilir. Ama tüm gün bir bebeğin sorumluluğuyla başbaşa kaldığınızda da vicdanınız rahat olsa dahi kafanız rahat olamıyor. Tuvalete gidemediğim, yüzümü yıkayamadığım sabahlar oluyor. Konu burada bebek sahibi olmanın zor ve sorumluluk isteyen birşey olması. Ben de konu sahibinin anlayabilmesi açısından öyle bir yorum yaptım.
Çalışan ve çalışmayan anneleri annelik vasfı açısından değil, bunalmışlık açısından değerlendirdim. Eğer farklı düşünüyorsanız siz de bana sataşmak yerine, çalışan annelerin de şöyle sorunu var diye konu sahibine fikir verebilirsiniz. En doğrusu da bu olur zaten! Ama siz işe dönmek zorunda olmanın vicdanyüküyle başkasına patlamaya çalışıyorsunuz.
Hiç kimse de öyle sorunsuz anlatmamış zaten canım..
Herkes uykusuzluktan yorgunluktan yoğunluktan vs vs dem vurmuş ama sonuç olarak onların varlığı hepsine bedel olmuş ki böyledir zaten..
Kimse pespembe bir şey söylememiş zaten..
Yaşayan hiçbir anne böyle anlatamaz zaten..
Ben anlıyorum seni canım , arkadaşımla 1 ay arayla doğum yaptık o döndü şimdi işine ben evdeyim. Tamam uykusuz gitmek zor oluyor çalışan için de ama bana diyor arkadaşım çalış istersen kafa dağıtırsın bunalmazsın diye. Mesela işten öğle yemeğini yiyip çıkıyor o. Ben 3-4 nezaman vakit bulursam bazen hiç :) ama ikimiz de anneyiz sonuçta çalışan çalışmayan zorlukları ayrı
Neyse bari birkaç tane beni anlayan insan çıktı
Gerçi beni anlamaya lüzum yok. Okuduğunu anlasa yeterdi bazıları
Bu gece biri bekarlık hayatımı geri istiyorum diye konu açmış, benimde aklıma geldi, aceba aranizda anne olmadan onceki hayatini ozleyen varmi? Geri donuşu olmayan bi karar sonucta...Ben 3 yildir evliyim bebek dusunuyorum ama pisman olmaktan korkuyorum biraz rahatima duskunumdur sikintiya gelemiyorum, canim istediginde yatiyorum'istedigimde kalkiyorum cikiyorum falan... Esimde karismaz, mutlu bir evliligim' olmasina ragmen, evlilige zor alistim , sorumluluk alma acisindan, birde simdi bebege alisma suresi mi yasiyacagim, bu arada esim cok'anlayisli ve bana destek her konuda o benden cok daha olgun ve sorumlu bir erkek o yuzden bebege bakar ilgilenir cok iyi biliyorum yani o konuda yalniz olmiyacagimi biliyorum, ne düşünüyorsunuz, bu arada 24 yaşındayım
mesela benden buyuk olanlar dile getirir surekli ; " simdiki aklim olsa daha gec anne olurum,
Hayatimin tadini cikarirdim" diye ...
CANIM ALLAH İNŞALLAH BİR DAHA NASİP EDER.ÜZÜLME ALLAHIM HAYIRLISINI NASİP ETSİNSenin gibi düşünürdüm hep kim bakcak ona derdim yaşım 22
. Allah nasip etti ve bir kızım oldu. Sadece 20 günmüş Rabbimin ona biçtiği nefes. Melek oldu yavrum. O doğduktan sonra kucağına alıyosun ya ben bunca zaman ne yapmışım diyosun..Bunca zaman neredeymişsin annem dedim. Kokusunu içine çektiğinde cennetten hediye göndermişler gibi hissediyosun kendini.. Evlat bu dünyada ne anne ne baba ne eş. Hiçbişeye benzemiyor. Demişsin ya "Anne olmadığınız günleri özlüyormusunuz ? " diye.
Hayır aksine , ben ANNE OLDUĞUM GÜNLERİ ÖZLÜYORUM.
Emin ol bir insanın bir kadının yaşadoığı en güzel duygu annelik duygusudur.
canım çok üzüldüm İnşallah Rabbim yeniden nasip eder sana o duyguyu dualarımız seninleSenin gibi düşünürdüm hep kim bakcak ona derdim yaşım 22
. Allah nasip etti ve bir kızım oldu. Sadece 20 günmüş Rabbimin ona biçtiği nefes. Melek oldu yavrum. O doğduktan sonra kucağına alıyosun ya ben bunca zaman ne yapmışım diyosun..Bunca zaman neredeymişsin annem dedim. Kokusunu içine çektiğinde cennetten hediye göndermişler gibi hissediyosun kendini.. Evlat bu dünyada ne anne ne baba ne eş. Hiçbişeye benzemiyor. Demişsin ya "Anne olmadığınız günleri özlüyormusunuz ? " diye.
Hayır aksine , ben ANNE OLDUĞUM GÜNLERİ ÖZLÜYORUM.
Emin ol bir insanın bir kadının yaşadoığı en güzel duygu annelik duygusudur.
Pırttt kısmına bayıldım:) aynen ben de diyorum hep ; bir insanın osyrduğuna sıçtığına bukadar sevineceğim aklıma bile gelmezdiBen gibi tembellik söz konusu ise heykeli yapılsı insan çocuk yapıp gece gündüz uyumadan bakan kişi . Evliligim den çok pişman olduğum dönem oldu hatta doğduğumdan bile. Ama 4 yıldır hiç doğurduğumdan pişman olmadım. İyiki de yaptım. Çok zor evet. Ama o benim hayatta başıma gelen tek iyi şey. Ne arkadaş gezmesinde 2 geyige tercih ederim ne sabahtan akşama Fink Fink gezmeye nede tembelliğe . Hepsini de yaşadım zamanında bekarlik ta evlilikte ama o tüm eğlenceyi dinlenceyi bir yana koy bir yanada tüm gece viyak viyak ağlayan oğlumun o pıııırrrt sesiyle rahatlamasını koy çok daha iyi geliyor insana. :)
Arkadaşın söylediğinden farklı hiçbir imada bulunmadım canım ben...
Sanırım sen okuduğunu tam algılayamıyorsun..
İlla yazımın başında "anlıyorum seni canım" diye açıklama yapmam gerekirdi..
Demekki böyle deyince algılıyorsun yoksa tüm yorumlar sana zıt geliyor...
Üstüme alındım yazdığını çünkü beni de ters görüp zıtlaştın..
Şimdi "ben ortaya söyledim lafı" deyip çıkma işin içinden...
Sonuçta "anne"yiz biz...
Hepimiz bu yüzce duyguya erişmişiz...
Kimse kimsenin anneliğini sorgulama haddine sahip değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?