Anne olmak çok mu zor?

1 yaş bebek sahibi biri olarak söylüyorum, şu 1 senemi çocuk sahibi olmadan önce izleme şansım olsaydı kesinlikle yapmazdım. Çok zor, çok sorumluluk gerektiren bir durum, keşke bu yaşayacağım şeyleri birileei bana anlaysaydı. Herkes AA çocuk olmadan olur mu diye verdi gazı.

Anne olduktan sonra özlenen şey özgürlük oluyor. İstediğin saatte yatıp kalkmak istediğin yere gidebilmek vs. Ama bunlar büyüdükçe azalıyor tabi. Geçmeyen tek şey gelecek kaygısı onu koruma içgüdüsü. Yoksa bütün gün yoruldum diye ağlarken o uyurken özlemek demek annelik

Anladım keşke eşin biraz yardımcı olsa. Sen de rahat bir nefes alırsın. Bak ne güzel annen varmış. Arada bırak bir saat , gez dolaş bi kahve iç. İnan çok iyi gelir. Benim annem çalışıyordu öyle bir fırsatım yoktu. Hem anneanneler , babaanneler yeri gelir bizden de güzel bakar için rahat olsun. Kendine de biraz fırsat tanı.

Büyüdüğü zaman ohhhh diyeceksin. Biz şimdi arkadaş gibi olduk. Birlikte kahve içmeye gidiyoruz sahile. Ben kahve içiyorum o portakal suyu :) Alış verişe gidiyoruz yok anne o sana yakışmadı diyor mesela. Geçecek inan biraz daha sabır.

Merhaba arkadaşlar anne olmak gerçekten bu kadar zor mu etrafımda kimi görsem uykusuz gecelerim yok gazlı bebek hayatta bidaha çocuk yapmam sakın sende yapma gibi laflar duyuyorum siz neler düşünüyorsunuz bu konuda
Evet zor 3 aylık bebegi olan bir anneyim ki daha önce çocuk bakma konusunda tecrübeli olan 6 yegen büyütmüş biri olarak itiraf etmem gerekiyor ki ilk ay çok zorlandım gerçekten anne olmak zor uykusuzluk, yorgunluk, kendine zaman ayıramamak canın istedigin de dışarı çıkamamak çıkacakken çocuk için kırk defa düşünmek zor ve sıkıcı olan bir süreç ama aynı zamanda dünyanın en güzel duygularından birisi mesela çok uykum oluyor çocuk uyumuyor sinir olmaya başlıyorum gece sabaha kadar nöbet tutturuyor tam kızıcam yüzüne bakıyorum o anneligin verdigi sevgi var ya içimi ısıtıyor bütün sinir stres yok oluyor sanki hele bi kokusu var anlatılmaz ya ona sarılıp uyurken o minik elleriyle bana dokunması beni tanıyıp tepki vermesi, çıkardığı sesler, bakışı, gülümsemesi... Bunlar var ya o bütün zorluklara degiyor ya bence anne olamamak daha zordur anne olup uykusuzluk vs şikayet etmemek lazım kıymet bilmek gerek. Bide kendim için söyleyim herkeste böyle mi bilemem bebek evliliği çok olumlu etkiliyor özellikle eşler birbirini seviyorsa bide çocuk olunca bambaşka bir huzur oluyor bebegimizi ortamıza alıp uyuyorken onunla oyunlar oynarken oluşan aile ortamı çok başka bazı şeylerden mahrum kalsak da güzel bişey anne olmak

İsleri kocana yaptır çocuğa sen bak

Zor cok zor ben bir de ikinciye hamileyim.
Oglum 4.5 yasinda dün gece teyzesinde kalmak istedi esimle donduk eve..
Ev sessiz bombos arasalar yasak falan dinlemeyip gidip alicam dedi esim..
Film actik izledik hadi dedi tadini cikaralim misir patlatalim dondurma yiyelim falan yok yani onsuz anlami yok.
Sabaha kadar da uyumadim acaba yataktan mi dustu ya uzerini acip hasta olursa gibi..
Bitmek bilmeyen sorumluluk koruma içgüdüsü..
Ama baktim esim sabaha kadar uyudu hicbir sey yokmus gibi anne olmak baska bir sey.
Olmayinca anlamiyorsun olmasada olur diyorsun da bir kere hayatina girince de onsuz olmuyor iste.
Allah isteyene nasip etsin..

Yok yaaa annem 800 km uzakta burada 1 tane bile akraba vs yok bence iyiki de yoklar çocuğu istediğim gibi büyütüyorum allahtan o bakımdan şanslıyım.

Cok zor...hem guzel hem zor. Destek alabilenler icin bir parca daha kolay. Ben hem evhamli, hem ozgurlugune duskun biri olarak hayatimin tamamen degistigini soyleyebilirim.

Ben dogum izni bitip ise başladığım ilk gun hayat varmış dışarıda demistim ve mutluluktan ağlamıştım. Cocugum cok zordu halada öyledir ama zaman geçince unutuluyor ki suan 2. Ye hamileyim. O süreç evet zor gelebiliyor birazda cocuk, yanınızdaki kişilerle alakalı. Sakin bir çocuğunuz varsa rahat geçer annelik. Zor bir çocuğunuz varsa eziyet gibi gecer annelik. O tamamen bebeğe göre yoksa her anne ayni geçirmiyor.

Hem zor hem güzel bir gülüşü dünyalara bedel.
Daha bugün bir sinir krizi tarzi bir şey gecirmisligim var. Geldi sarıldı öptü ve hepsi geçti gitti.

Kızım bebekken çok usluydu halada öyle... yaramaz veya uslu çocuk büyütmek Zor gerçekten. geleceğini planlamak düşünmek daha zor birde hasta olduğunda beni en çok zorlayan şey...

Merhaba arkadaşlar anne olmak gerçekten bu kadar zor mu etrafımda kimi görsem uykusuz gecelerim yok gazlı bebek hayatta bidaha çocuk yapmam sakın sende yapma gibi laflar duyuyorum siz neler düşünüyorsunuz bu konuda
anne olmak uğruna çok şey verirdim, beni uyutmasın geceleri, ben de şikayet edeyim. zorluğuna değer ya, bir can buyutuyosun, dunyada sana gerçekten ait olan tek varlık, senin bedeninden çıkmış.
bilmiyorum ya hissi bile diken diken yapıyor.
neyse.

Rabbim inşallah gönlünüze göre verir

Anne olamamak çok daha zor...

Anne olmayı isteyip de olamamak çok daha zor.
Bu arada insanlar hamile kalırken her şeyi bilerek bunu yapıyor.
Hamileliği düşünen biri çocuk doğacağı zaman uykusuz kalacağını da bilir, halsiz olacağını da, zorlanacağını da. Sonra bir anda ay çok zor deyip şikayet etmek çok anlamsız.
Hastahanelerde insanlar var, keşke çocuğum sağlıklı olsa da yaramaz olsa, uyutmasa diyen anneler var, çocuğunda konuşma bozukluğu olup keşke konuşsa da kafamı şişirse deyip bir kelimesini bekleyen anneler var.
Zor diyebilirsin, bunalabilirsin ama başka birine sakın çocuk yapma diyecek kadar ileri gitmek bana şımarıklık olarak geliyor.
Çocukları sevmeyen, bakmak için kendinde güç bulamayan, kendinden fedakarlık edemeyen özetle bu konuda kendine güvenmeyen çocuk yapmasın.

Çok zor. Çok zor. Bayağı, oldukça, fazladan zor. Çok zor Yani anlatabiliyor muyum bilmiyorum.

Diş, sancı, gaz vs geçtim, hepsi halledilebilir şeyler. En önemlisi özgürlük gidiyor elden. Kabine girip elbise denemek, umumi bir tuvalete girmek, minibüse binip bir şey alıp dönüvermek pusetinde bebekle imkansız şeyler. Ne evde ne dışarıda huzurla iki lokma yedirmez, içirmez; mağazada iki dk alıp bakacağın şey için ortalığı yıkar. İş hayatın biter, on paralık bakıcılara, anneannelere muhtaç olur diller dökersin. Sabah işe giderken ağlar durmaz her gün geç kalırsın. Birlikte hazırlanıp çıkabilmek Türk’ün ateşle imtihanı zaten. Dışarıdaki 10 dk lık market alışverişini 3. Dünya savaşına çevirebilir. Velhasıl çok zor.

Gülüşü de çok güzel de çok zor. 3-4 çocuk yapıp hakkıyla bakabilene helal olsun. Her şeye rağmen evlatlarımızın canı sağ olsun.

Uyumayan bebek tamamen şans meselesi.Benim ilk çocuğum kolikti ilk 4 ay çok zorladı.Sonrası çok kolay bir bebek oldu.Birde 2 ve 3 yaşı çok zor atlattik.En inat dönemleriydi.Yemek secmesi kiyafet secmesi vs yipratti beni baya.Ama şuan 4 e dogru gidiyoruz çok keyifli:) o benim dünyam.
İkinci bebegim henuz 2 aylik.İlk 40 gun gece uyumadi.41. gunden itibaren mucizevi bi sekilde gece uyumaya basladi.çok şükür.Şuan eşim görev sebebi ile uzakta.İkisinede tek bakiyorum.Hiç bi sikayetim yok.Onlarsiz bir hayatin hiç bir keyfi olmaz benim için

Evet zor. Ama küçük bi insan geziyor evde acayip tatlı Eski hayatımı bazen çok özlüyorum özgür olmayı ama onu kimseye değişmem.

Özgürlüğüne aşırı düşkün bir insanım, kısıtlanmaya asla gelemem. 3.5 yaşındaki oğlumla da zaman zaman zorlanıyorum tabii ki. Ama iyi ki doğurmuşum, iyi benim oğlum olmuş. O benim en büyük iyi kim. Ekonomik durumumuz biraz daha düzelince ikinci çocuğu da yapacağım. Ülkeye güvensem üçü de yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…