- 23 Ağustos 2012
- 51.642
- En iyi cevaplar
- 1
- 240.384
- 898
2017'de açılmış konuyu nasıl buldun ben asıl onu merak ettimMecburiyet ve kabullenilmiş çaresizlik
Hazır değilsin çok normal. Keşke anne olamayacağını hisseden herkes bunun bilincinde olsa çünkü hazır hissetmeyip istemedikleri için çocuk olduğunda çocuk ilgisiz, özgüvensiz büyüyor. Hatta doğurup doğurup salıyorlar sokağa sadece çocuk sadece doğurmaktan ibaret değildir. Eğitip öğreteceksin, sevgisini vereceksin, koruyacaksın... Bunlar dile kolay ama gerçekleştirmesi zor. Ben de 25 yaşındayım sevgilim bile olmadı hiç zaten kendimi bildim bileli istemiyorum derdim o zamanlardan bu yana hala istersin istersin diyorlar elaleme bakma onlar herkesin aynı hayatı yaşayacağını aynı hislerle ilerleyeceğini sanıyorlar. Onlar için çocuk şart olmazsa olmaz. Çok yanlış. Tabiki eşinin düşüncesi de önemli ama bence çocuk için her iki tarafta istekli olmalı. Ben de çocuk istemiyorum evli değilim ama evlensemde en azından iki yıl istemem ki içten gelmeli bu duygu anne olmak istiyorum demelisin. İleri de şöyle pişmanlık oluyor çocuktan ziyade kadınların geç doğum yapması sağlık açısından sıkıntı oluyor sanırım yani doğum daha zor oluyor diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum. Bir de genç anne olmak güzel mesela annemi ablam sanarlarHerkese Merhabalar;
28 yaşındayım 2 yıllık evliyim..Resmen bir çıkmazın içindeyim ve sizin fikirlerinize ihtiyacım var.Arkadaşlar ben anne olmak istemiyorum.Yani içimde annelik duygusu yok..Bebekler ve çocuklar bu dünyanın en masum canlıları bunun bilincindeyim ama hayatımda hiçbir zaman çocugum olsun hayalleri kuran bir kadın olmadım..Hani bazı kadınlar kucağına bir bebek aldığında benim de olsa keşke diye düşünürler ya böyle bir düşüncem asla olmadı..Sürekli kendimi sorguluyorum bende mi bir tuhaflık var diye ama bir canlının bana anne demesini bana bağımlı olmasını istemiyorum.
Belki bana kızacaksınız ama çocuk olunca hayatım alt üst olacak bütün düzenim bozulacak gibi hissediyorum.Bu sorumluluğu alacak kadar güçlü hissedemiyorum kendimi.Bu konuyu kimle konuştuysam hele bi kucağına al bak herşey değişir diyor ama ya pişman olursam..Arkadaşlar anne olup pişman olan varmı içinizde ? Eşimle konuşuyorum bu durumu eşim zorlamıyor illa ki çocuğumuz olsun diye ama 10 yıl sonra neden böyle düşünmüşüm keşke çocuk yapsaydım diye büyük bir pişmanlık içindede olabilirim..
İşin içinden çıkamıyorum.Lütfen ama lütfen fikirlerinizi bekliyorum
Yazdıklarınıza hak veriyorum istemeyene baskı yapanları anlamıyorum saçma buluyorum ama bişey aklıma takıldı. Sormazsam çatlarımHazır değilsin çok normal. Keşke anne olamayacağını hisseden herkes bunun bilincinde olsa çünkü hazır hissetmeyip istemedikleri için çocuk olduğunda çocuk ilgisiz, özgüvensiz büyüyor. Hatta doğurup doğurup salıyorlar sokağa sadece çocuk sadece doğurmaktan ibaret değildir. Eğitip öğreteceksin, sevgisini vereceksin, koruyacaksın... Bunlar dile kolay ama gerçekleştirmesi zor. Ben de 25 yaşındayım sevgilim bile olmadı hiç zaten kendimi bildim bileli istemiyorum derdim o zamanlardan bu yana hala istersin istersin diyorlar elaleme bakma onlar herkesin aynı hayatı yaşayacağını aynı hislerle ilerleyeceğini sanıyorlar. Onlar için çocuk şart olmazsa olmaz. Çok yanlış. Tabiki eşinin düşüncesi de önemli ama bence çocuk için her iki tarafta istekli olmalı. Ben de çocuk istemiyorum evli değilim ama evlensemde en azından iki yıl istemem ki içten gelmeli bu duygu anne olmak istiyorum demelisin. İleri de şöyle pişmanlık oluyor çocuktan ziyade kadınların geç doğum yapması sağlık açısından sıkıntı oluyor sanırım yani doğum daha zor oluyor diyorlar ama ne kadar doğru bilmiyorum. Bir de genç anne olmak güzel mesela annemi ablam sanarlarOna iltifatlar yağar ben öyle aval aval bakarım asdfgh. Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman çocuk sahibi ol. Tabi ki kısmet bu işler hakkında hayırlısı neyse o olsun :)
Olmadı valla herkes inanamıyor ama nasip olmadıYazdıklarınıza hak veriyorum istemeyene baskı yapanları anlamıyorum saçma buluyorum ama bişey aklıma takıldı. Sormazsam çatlarımgerçekten hiç sevgiliniz olmadı mı ?
2018 den beri giris yapmamisKonu baya eskiymiş Konu Sahibi pişman oldun mu ?
Benimde bir arkadaşım aynı sizin gibi ilk görüşte aşk istiyorum diyor. Öyle bişey olmaz anca filmlerde olur diyorum inanmıyorOlmadı valla herkes inanamıyor ama nasip olmadıHep bi dene diyorlardı karşıma çıkanlar ya ergen ya ağzı bozuk ya kıskanç olduğundan eledim hep. Bir de en önemlisi sevemedim kimseyi öyle görünce aşkmış ya da hoşlantıymış o da olmadı e olmayınca olmuyor işte
Neden yadırgardınız merak ettim.Eskiden bende yadırgardım çocuk istemeyenleri....
Ama şimdi de daha farklı düşünüyorum içinde çocuk sevgisi olan, sabırla bakabilecek, sinirlenince beddua etmeyecek, dövmeyecek insanlar anne olsun...
Sürekli doğurup sokağa salan sorumsuzlara anne olmak yakışmıyor keşke onlar kısırlaştırılsa...
İsteyen anne olsun isteyen olmasın. Bunu bile tartışma konusu yapanlarda bir garip
Yadirgamadim merak ettim sordum arkadaşımdan örnek verdim hayırdır noldu?Neden yadırgardınız merak ettim.
Ben aşk istemiyorum açıkçası zaten vaoovv ayaklarımı yerden kesecek bi aşka da innamıyorum pekBenimde bir arkadaşım aynı sizin gibi ilk görüşte aşk istiyorum diyor. Öyle bişey olmaz anca filmlerde olur diyorum inanmıyorama evlilik hayalleri kurar hep
Ya siz benim arkadaşım olabilir misiniz ama yaşlarınız tutmuyorBen aşk istemiyorum açıkçası zaten vaoovv ayaklarımı yerden kesecek bi aşka da innamıyorum pekBir de şöyle bir şey var benim mantığım duygularımın bir tık önünde tabi hayat bu karşına neler çıkaracağını bilemezsin ama 25 yaşıma kadar mantığımla ilerledim hep daha gencim yaşanacak çok şeyim olsa da gün geçtikçe daha da mantıklı düşünür oluyorum Mantıktan kastım karşımdakiyle anlaşamadığım huyları olduğu halde sırf hoşlanıyorum diye evlenmem çünkü bu sayfa dahil en büyük şikayetlerden biri şu eşim bana ilgisiz davranıyor, kıskanç, annesinin sözünden çıkmıyor gibi. Maalesef bu tür insanlar evlenmeden öncede böyle oluyor ama buna rağmen evlenirsen mutsuz olursun. Ben bunları ayrıntılı düşününce otomatik olarak bekar kalıyorum DD
Aaaaa ikizimmiş o benim cidden yalnız değilmişimYa siz benim arkadaşım olabilir misiniz ama yaşlarınız tutmuyoraynı şeyleri düşünüyorsunuz o da öyle ama o hem aşk olsun ama mantık da önemli diyor. Kimseyle tanışmak da istemiyor mesela bana anlatıyor şöyle biri var falan diye. Resimlerini gösteriyor. Bi görüş tanış diyorum onu da istemiyorum ama gerçekten evlenmek istiyor. Çeyizime şundan aldım falan diyor. Bende bişey diyemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?