Anne olmak istemiyorum

hele bir evlen.........

Ne güzel iste canım isin gücün varmış zaten napicaksin çocuğu etrafımda bir çok bebeksiz evli çift var ve gayet mutlular çocuk istememek gayet doğal bir şey çocuk dediğin eğer istemiyorsan zaman para ve sabır zebilliği...

Oncelikle tesekr etmek istiyorum cunku cok duyarlisiniz.konuyu acarken "bircogunuz bebek istiyo ama ben istemezken size ayip olurmu "diye dusunmen cok nazik bi davranis.cunku buraya kabak gibi testinin fotosunu cekipte "aaaa hamilemiyim acaba "diyenlerde cok var.bilmiyolarki nekadar uzuluyoruz.ben sahsen 7senedir bebek icin ugrasiyorum tedavilerle.biliyorumki daha uzun yillar ugrasanlarda var.ama en cok niye katlaniyorum bu eziyetlere biliyomusun esim icin.ben istemesem bile onu mahrum edemem.en buyuk hakki bi evlat sahibi olup o duyguyu tatmak.sende eminimki evlendikten sonra eksikligini hissedeceksin.bi aile olmanin tadi bambaska olmali.
Ama biyandanda dogurupta sevmeyenler sahip cikmayanlarda var.rabbim isteyene versin yinede hakkinizda hayirlisi

Düşüncenize saygı duyuyorum , nişanlınızla konuşmuşsunuz ama içinizde endişe kalmış hasret çeker mi diye, bence birkez daha konuşun endişenizden bahsedin ,çünkü sadice biz bayanlar değil erkekler de evlenince düşüncesi değişir algısına kapılabiliyor,öyle olmayınca da hüsran oluyor malesef ,ciddi ciddi sen istemezsen ben istemezsem diye bir durum olmadığını gerçekten bunu istemiyorsanız evlenince de değişeceğinizi ummamasını sen istemiyosan tamam ama ben istiyorum diyorsa açıkca konuşmasını söylemelisiniz

istemediğiniz öyle hisler barındırmadığınız bir evladı dünyaya getirip belki doğunca alışırım düşüncesiyle yola çıkıp sonra değişmezse o bebeğe de yazık olur o sebebden sizi anlıyorum,birşeyi anlatmak istedim şimdi , bizim bir komşumuz vardı, yaşı da o zamanlar 32 falandı astım hastasıydı ,çocuğun ç sine tahammülü yoktu,evine bebekli çocuklu değil komşu kendi akrabasını bile sokmazdı,sonra da işte ALLAH dağına göre kar verirmiş astım hastalarının da doğum yapması çok riskli ben istemiyorum ya bu hastalıkta vesile gibisine konuşurdu gel zaman git zaman 35 yaşını aştı bir duyduk ki hamileymiş kendisiyle görüştük zorlu bir dönem geçiriyordu aldırmak istemiş ama sonra kıyamamış malesef bebeğini kaybetti sonra bir daha hamile kaldı bu defa kazayla değil kendi isteği ile o aslaa diyen hatun gitti yerine bebeğimmmm nolur gel artık diye ağlayan kadın geldi ,bunlar tamamen yaradanın takdiri bence nasıl şuan o hisler içinizde yoksa kimse size neden yok diyemez birgün belli mi olur içiniz evlat sevgisiyle dolar taşar :) herşeyin hayırlısı olsun

Bu yorumunuzu taktir ettim.cok guzel yazmissiniz elunize saglik

Çocuk meselesi enteresan bir mesele bana göre...
Kimi çok isteyip de sahibi olduğu zaman, bazı depresyonlar yüzünden bir kenara atabiliyor.. Hatta verebiliyor...
Kimi hiç istemeyip de kazara sahip olduğu zaman hemen bir sene sonra bir tane daha yapabiliyor...
Bu biraz enteresan bir mesele...

Sadece şunu söyleyebilirim... Ne olur kızmayın ama başka kelimeler gelmeyecek gibi aklıma,
Kadın enteresan bir aygıt.. Bilgisayar gibi...
Windows 95 ile hayata başlıyorsun... Regl oluyorsun sürüm değişiyor.. 98 oluyorsun... Daha farklı gözler.. daha yeni pencereler...
Sonra Evleniyorsun... Sorumluluk alıyorsun.. bunalıyorsun da.. Ama XP oluyorsun hayat zorladıkça.. Bir yanda iş.. bir yanda eş... bir yanda hayatına peyda olmuş yeni arkabalıklar, bağlar... bayağı bayağı XP'sin yani...
Daha önce sende hiç olmayan yeni sürümler, servis paketleri ve açılmamış fonksiyonlar açılıyor...
Ben böyle miydim ya? Bu benim karakterim miydi? dediğin şeyler çıkıyor ortaya...

Çocuk tüm bunların tam upgrade versiyonu ve sürekli güncelleniyor.. Hiç açılmamış bir sürü kutu açılıyor içinde... Asla aklına gelmeyecek şeylerden severek feragat ederken kendine de kızıyorsun.. Çünkü en iyi annenin içinde bile saklı kalmış "Ben olma" arzusu vardır.. "Benim kendime ayırdığım zaman" adı altında gerçekleştirdiği bazı şeyler...

Çocuk sahibi olmadan o kutuları açamazsın.. Kim bilir belki de hakikaten anne olamazsın, yoktur bu fıtrat...
Ama kimbilir, belki de hepimizden daha iyi bir "Anne" sindir, hatta çok iyi bir evlat yetiştirebilecek tam donanımdasındır..
Bu riske değer mi? Bilmek ister misin? bilemiyorum...

Şunu da belirteyim, hiç anne olmamış bir arkadaşım var.. Artık imkanı da yok.. Olabiliteler elden gittikten sonra kıymete biner ya hani, bazı keşkeleri hala var... Derinden derine... Yalnız yine de şunu söyler "Ya olsaydı da ölseydi.." Allah korusun.. Onun korkusu sevdiğini kaybetmekmiş meğer.. Seneler sonra bu fobisinin altta yatan neden olduğu düşünülünce tabi, insan hak veriyor.. Sizin isteksizliğinizi körükleyen belki bir fobidir.. Mesela "sorumluluk alma"... ya da çocuklar bazen zorlayıcı olabiliyor ve zamanı emiyor "özgürlük kaygısı" vs. Altta yatan nedir bilirseniz, belki farklı bir bakış açısı sunar psikoloğunuz.
Tam olarak sizi ürküten nedir? Belki de doğru soru bu...

Merhabalar, sizden yaşça küçüğüm 24 yaşındayım ama benim de hiç çocuk sahibi olma isteğim olmadı, sizi anlayabiliyorum. Ben de yıllardır çocuklara gönüllü olarak ders verir, ablalık yaparım. İletişimim iyidir. Ama kendi çocuğum olması fikri bana çok uzak geliyor. Büyük konuşmamak lazım ama fikrim değişmeyecek sanırım. Sizin nişanlınız bu konuya anlayışla yaklaşabildiği için şanslısınız bence. Eğer kendinizi hazır hissetmiyorsanız, hiçbir zaman hissetmeyecekseniz, istemiyorsanız çocuk sahibi olmayın tabii ki. Herkesin çocuk sahibi olması gerekmiyor bence..

Son düzenleme:
Ben de aynı durumdayım.Çocuk sahibi olmak hiçbir zaman çekici gelmedi korkutucu hatta.
Buna tokofobi deniyor arkadaşım, karışık bir durum.

Allah herkese kalbine göre versin. Üzüldüm durumunuza. İnşallah düzelir de en kısa zamanda kavuşursun bebişine.

AH keşke asıl sizin gibi kadınların içinde olsa o çocuk isteği. Hem maddi hem manevi yönden birden fazla çocuğa ben eminim yetersiniz ama içinizden gelmiyor işte ne diyebiliriz Bence olay biraz da nişanlınızda bitiyor. Tamam o size ısrar etmiyor bu güzel bir şey olabilir ama sizi zorlamadan da alıştırabilir bence. Yani "tamam sen nasıl istersen öyle olsun" deyip kenara çekilmese bu korkunuzu yenmenize yardımcı olsa.....

Her ne kadar bazı arkadaşlar artık çok zamanımın olmadığını söylese de :))) zamana bıraktım ben. Benim en büyük şansım nişanlımın çok saygılı ve anlayışlı olması. Yani tamam sen nasıl istersen öyle olsun diye kenara çekilmedi. Uzun uzadıya konuştuk. Ben ona nedenlerimi saydım o da hak verdi ki kişiliğimi en iyi o bilir. Düğüne 25 gün kaldı bakalım:) Belki de dediğiniz gibi olur.

Yani bana kalırsa kesinlikle anne olmalısınız hatta üç beş tane doğurmalısınız :) Sizin gibi bireylerin yetiştirdiği insanlara ihtiyacımız var çünkü, ama içimden geçen hayırlısıysa olsun derim her zaman. Şu durumda da yine aynısını diliyorum.

Bebeğim doğmadan önce ben de senin gibiydim. Çocuklardan nefret etmezdim tabi ama bebekler ve küçük çocuklar özellikle ilgimi çekmezdi. Bir ortamda bebek olduğu zaman herkes sever ben zoraki de olsa sevemezdim, çünkü içimden gelmezdi. Hatta ben de biraz büyük çocuklarla ilgilenmeyi, sohbet etmeyi severdim. Onların soruları, çocukça merakları, hayata safça bakışları çok hoşuma giderdi.

Bebeğim doğduktan sonra ne mi oldu? Bir şey değişmedi, yine bebeklere karşı mesafeliyim ama başkalarının bebeklerine karşı.
Şu an benim için dünyanın en eğlenceli şeyi bebeğimle oynamak, onu güldürmek. Onun doğmasını nasıl sabırsızlıkla beklediysem, büyümesi için de sabırsızlanıyorum. Tabi tadını çıkara çıkara.

Kendi çocuğun olunca gerçekten başka oluyor ama yine de üzerinde iyice düşünülmesi gereken bir şey çocuk sahibi olmak. Sonuçta her şeyden bihaber bir canlı getiriyorsun bu dünyaya, hem de ona sormadan. Maddi ve manevi olarak her şeyine yetebilmelisin onun ki büyüdüğünde kendi ayakları üzerinde durabilen, sağlıklı, özgüveni yerinde bir birey olsun.

Eğer çocuğun olmasını istiyorsan iyice düşün taşın. Yazdıklarına bakarak ben senin yapabileceğine inanıyorum çünkü çocuk doğurmak için çocukları sevmekten ziyade aklı başında, maddi manevi olarak yeterli, sevgi dolu, merhametli şefkatli bir birey olmak gerekiyor. Başkasının çocuklarıyla anlayabileceğin bir şey değil bu. Nasıl ki başkasının annesini değil de kendi anneni annen olarak görüyor ve seviyorsan çocuk için de bu geçerli.

Yaşını ise hiç dert etme. Benim annem beni 38 kardeşimi 44 yaşında doğurdu. Gerekli sağlık kontrolleri yapıldıktan ve sürekli takip edildikten sonra neden olmasın?

Bebek istemek kadar istememekde cok normal herkes sevecek diye biesey yok kendini hic zorlama akisina birak önce evlen bak bakalim hayat sana ne getirecek kendini bunca zaman okumaya ve calismaya vermssn aile olmak yuva kurmak farkli bir olay saglik acisindan karninda bir canlının varlığı evet kolay adapte olunacak bisey degil ama gercekden allah verdgi anda sevgisini icinde verecek yavas yavas alisacaksin.cok sevdgm bir arkdsmda sen gibi hic cocuk sevmzdi evlendi aglayarak birgun aradi hamiletim diye doguramazms istemyormus neyse aylarca agladi zamanla alisti bu duruma bebek dogdu öyle iyi bir anne olduki simdi yavrumu dunyalara degsmem 2.yi dusunuyorum diyor.kasma kendini sartlandrma akisina birak esinin yabindada surekli bu konuyu getirip sartlama onuda kendinide yoksa bu evlilignzde büyük sorun olur icinde kalsin dusuncen zamana birak

Teşekkür ederim:)

Benimle aynisin ben evliyim ve hicbisekilde anac duygulara sahip degilim bebekleri zoraki dahi kucagima alip sevmedim hic sesleri aglarken beynime kan sicratiyor orada bulunmak dahi istemiyorum esimde sansliyimki istemeyen birisi uygun biri buldum demissin ama bebek yeni bi can aslinda onemli bi konu ve biri isteyip oburu istemesse sorun olur ilerde umarim asarsin

Bende ayni durumdayim, bana hamilelerde itici geliyor. Herkes hamile insan guzellesir , vs der bana oyke gelmiyor. Bebek cocuk bende sevmem

Bende ayni durumdayim, bana hamilelerde itici geliyor. Herkes hamile insan guzellesir , vs der bana oyke gelmiyor. Bebek cocuk bende sevmem

Çocuk sahibi olmamak tercihtir, haktır. Ben de çocuk sevmiyorum , ağlamalarından nefret ediyorum diyenleri anlamıyorum. Hiç kimse 15 yaşında doğmadı sonuçta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…