Anne olmak istemiyorum

Şunu açık söyleyeyim 70 yaşına gelip de 'keşke bir çocuğum olsaydı' diye pişman olmayı şimdi doğurup 'keşke bunu doğurmasaydım' demeye tercih ederim çünkü ikincisi benim için daha büyük azap olur. Tabi doğacak çocuk için de. Burada tüm yazılanlardan sonra zaten biraz kafamı dinlemeye, bunu düşünmemeye karar verdim. Dün nişanlımla da konuştum tekrar. O da benimle aynı fikirde. Eğer istemiyorsan çocuğu olmayıp da gayet mutlu olan bir sürü çift var. Biz de onlardan oluruz diyor. Sırf onun için böyle bir yükün altına girme fikrine kesinlikle karşı. Ve ben dün bir kez daha ne kadar şanslı olduğumu düşündüm.

Asla... Yazdıklarımın hepsini okumamışsınız. Hiçbir tıbbi problemi olmadığı halde çocuk sahibi olamayanlar da var asla çocuk yapamazsın denildiği halde doğum yapabilenler de. Tabi ki önce nasip. Ben sadece sağlık açısından bir sorunum olmadığını, tüm kontrollerimi yaptırdığımı ve zaten ailemde de geç yaşında doğum yapan çok fazla kadın olduğunu yazdım. Allah umarım bebeğinizi en kısa zamanda size kısmet eder de diğer bebeğinizin acısını biraz olsun hafifletir. Ama benim anlamadığım da şu, sizlerin anne olmak ne kadar hakkınızsa ben de anne olmamayı o kadar hakkım görüyorum. Evleneceğim erkeğe bile bunu gayet açıklıkla ifade ettim ve o da kabul etti. Benim tek derdim onu üzecek olma düşüncesi. Ben bunları düşünürken anne olmak için çaba harcayan arkadaşların sanki bana biraz sinirlendiklerini fark ettim. Bu benim elimde olan birşey değil. Sizleri daha çok üzmek ya da 'bakın benim anne olmak için engellim yok ama olmak istemiyorum, siz isteseniz bile olamıyorsunuz' demek için yazmadım bunları. Aynı sizler gibi içimi dökmek, biraz olsun rahatlamak için yazdım.

Hanımefendi bu dünyada bebekleri kucağından indirmeyen, öpüp okşayan ama gece olunca kurban avına çıkan seri katiller var. Çocuğunu canı gibi seven koruyan ama başka çocuklara uyuşturucu satarken zerre vicdanı sızlamayan uyuşturucu tacirleri var. Bu dünyada işyerinde çalışan işçilere köpek muamelesi yapıp, sigortalarını yaptırmayıp, iş kazalarına önlem almayıp ölenlerin tazminatlarını bile vermemek için yırtınan ama kendi çocuğuna prenses, prens muamelesi yapan insanlar var. Yani sizin anlattıklarınıza göre onlar insanları seviyor ama ben bebekleri kucaklayıp öpmeyi sevmediğim için böyle bir insan olamam değil mi. Ben huzur evine gittiğim zaman oradaki yaşlılarla sohbet edip dertlerini dinliyorum, onlara sarılıp öpmüyorum çünkü yapamam. Çocuk esirgemeye gittiğimde onlarla oyunlar oynuyorum, yine sohbet ediyorum, ihtiyaçlarını karşılıyorum ama kucağıma alıp okşayamıyorum çünkü yapamam. Yapamıyorum. Bunu anlamak neden bu kadar zor. Benim sevgi gösterme biçimim bu. Ben bebekleri sevmiyorum, onlardan nefret ediyorum demedim ki. Ben insanları da hayvanları da bitkileri de, Allahın yarattığı herşeyi severim. Ama dokunmadan.

daha evlenmemişsiniz bile bunlar hormonlarla alkalı bir durum şimdi hormon seviyen düşüktür
ilerde ne olacağını bilemezsin
inşallah ilerde böyle bir konu açtığın için pişman olmazsın çünkü evlat sahibi olmak okadarda basit değil Allah aratmasın
ve şimdiden bunları düşünmeniz bile çok komik ne olacağına kararı zaman verir zaten

Çocuk istememe nedenlerimiz farklı. Ben hiçbir zaman gezip tozamam, hayatım yarım kalır diye düşünmedim. Ben oldum olası böyleyim. Ama dediğim gibi anne olmak kadar olmamak da her kadının hakkı. Sizin bir de özel sağlık durumunuz varmış. Allah yardımcınız olsun.

Aynı hisleri geçen ocak ayına kadar bende hissediyordum, kendimi asla anaç bulmazdım, çocuğumun olmaması hayatımda büyük eksik olmaz diye düşünürdüm, taaki hamile olduğumu öğrenene kadar, hep dediğin gibi karnımda bir canlı fikrinden ürkerdim, hamile olduğum fikri bile çok tuhaf gelmişti, ama içinde onun var olduğunu bilmek, senden ve sevdiğin adamın bi parçasını taşımak yani acaba kime benzeyecek, neye benzeyecek duyguları kaplamaya başladı, normalde canım tatlıdır ben nasıl doğururum diye düşündüm, özellikle 8. 9. haftada kalp atışlarını net duyunca içimde inanılmaz bir mutluluk olmuştu. Ben bebeğimi 13. haftada kaybettim. 37 yaşımdayım, yine olmasını çok diliyorum, garip bir heyecan o.Kısacası evlenip hamile kalınca, olayları akışına bırakıp dert etmeyi bırakırsan inan sana normal gelecek. Tabi senin tercihin senin hayatın sen karar verirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Teşekkür ederim :)

Bende o duygu yılda birkaç gün bile olmuyor düşünün artık.

çok çok farklı bir açıdan gireyim ben konuya çok kişiye mantıksız gelebilir herkese saygım var kendi inancım doğrultusunda yazıyorum bakınız kadının görevleri ve cennete girebilme yolları...

O zaman sorun yok demektir. Sizi en iyi tanıyan yine sizsiniz. duygularınızdan eminseniz ve kararınızı vermişseniz insanlara bu karar saygı duymaktan başka bir şey kalmıyor. Artık düşünmeyin bu konuyu.

Sonuçta hayat sizin hayatınız kendinizi hiç bir şey için mutsuz etmeyin. Nişanlınız konusunda gerçekten çok şanslısınız. Böyle erkek hatta böyle insan zor bulunur. Bundan sonrası birbirinizi mutlu etmeye bakar, her evlilikte çocuk şart değil sonuçta. Çiftler anlaştıktan sonra mutlu olabilecekleri sayısız şey bulunur amaç aynı hayatı paylaşmak. Evlilik ile ebeveynlik çok farklı şeyler. Çocuk sahibi olunca evlilik ister istemez boyut değiştiriyor. Yeni boyutun çok güzel taraflarıda var, zor taraflarıda.

Bizim arkadaş çevremizde de çocuk sahibi olmayı düşünmeyen arkadaşlarımız var. Gayette mutlu görünüyorlar. En çok zorlandıkları şey ise çevrenin ve ailelerin baskısı. Ama kulak tıkıyorlar gelen baskılara, umursamıyorlar. Sonuçta böyle mutlular..

Herkes kendi doğrusuna yönlendirmeye çalışıyor çevresindeki insanları, gerek yok..

Sizin için nişanlınızla mutlu bir ömür geçirmeniz dilerim..

Yine saldırmışlar konu sahibine.
Ben 24 yaşındayım. Bebekleri hiç sevemiyorum.
Arkadaşlarım bebek sahibi oldular, bir tanesini gördüm kucağıma bile alamadım. İçimden gelmiyor sevmek.
Mesleğim öğretmenlikti, çocuklarla sohbet etmeyi falan seviyorum ama sadece o kadar.
Evcil hayvanlara bayılırım, tavşanım ve kuşum var evde. Onları sanki evladım gibi seviyorum.
Ama aynı şeyleri bir bebek için hissedemiyorum.
Çocuk yetiştirmek bana çok korkutucu geliyor.
O sorumluluğu da almak istemiyorum.
İyi şekilde yetiştiremezsem, zaman ayıramazsam, sevemezsem diye düşünüyorum.
Ben anne olmaya uygun biri değilim bence..
Her kadın çocuk doğuracak diye bir şey yok diye düşünüyorum.
Bu bir tercihtir.
Yaşlanınca bana baksın, yalnız kalmayayım vs. diye çocuk sahibi olmayı da anlayamıyorum.

Son düzenleme:
çok çok farklı bir açıdan gireyim ben konuya çok kişiye mantıksız gelebilir herkese saygım var kendi inancım doğrultusunda yazıyorum bakınız kadının görevleri ve cennete girebilme yolları...

Özür dilerim ama bu yazdığınız beni değil ama anne olamak isteyip de olamayan bir sürü arkadaşımızı incitebilir. Bu durumda beni es geçelim ama tıbbi nedenlerle anne olamayan kadınlarımız hangi kontenjanı kullanacak. İnançlarınıza saygım var, ben de inançlı bir insanımdır ama unutmayın her ne kadar bu konuda kurallar, kitaplar, söylenenler olsa da sadece ve sadece Allah bilir kimin ne yaparak cennete gireceğini ve girmeyeceğini.

mesajı düzenlemeye çalışıyordum ben kusuruma bakmayın hani mecbur muyuz denilmiş ona binaen yazdım fakat size saygı duyuyorum evlenene kadar bende sizin gibi düşünüyordum ve çocuklardan ben nefret ederdim . Evlendim iş değişti bide bebeğimi kaybedince anladım ki anne olmak için gelmişim ben dünyaya becerebilirsem şayet ...Sağlık sorunları genetik bozukluklar çok çoook farklı bir durum tenzih ederim o kısmı kesinlikle..

Son düzenleyen: Moderatör:

Çocuğunu döven anneler de bu kontenjandan faydalanabiliyor mu??

Çocuğunu döven anneler de bu kontenjandan faydalanabiliyor mu??

öncelikle yazılan ilk yoruma devamına bakmadan nitelikler yerleştirip iğnelemek doğru bir hareket değil...
bu arada sadece okuduğum bir kıssadan ötürü yazdım fakat düzenlemeyi beceremedim daha sonraki mesajıma fikrimi beyan ettim...
salih evlatlar yetiştirmek öldükten sonrada amelini evlatların devam ettirmesi ile ilgili bir yazıydı bulsam yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıracağım inanın..

Yok iğnelemedim, sadece her anne sırf 'anne' olduğu için cennete giremez herhalde.
Kadınların tek görevinin de çocuk yapmak olduğunu düşünmüyorum. Herkesin kendi düşüncesi sonuçta.
İyi günler dilerim.

Ben sizin yerinizde olsaydım bunun icin psikologa falan gitmezdim. Bazi arkadaslar da sanki psikolojik bir sorunmus gibi oraya yonlendirmisler.
Hayir herkes cocuk dogurmak zorunda mi?
Biyolojik saat falan hikaye. Annelige bu kadar buyuk anlamlar yuklemenin de anlami yok.
Eger bu kadar muhtesem dogaustu falan olsaydi insanlar bebeklerini cope atmazdi. Eee hani annelik icgudusu?
Madem her kadin annelik icguduleriyle dogaro zaman cocugunu oldurmenin anlami ne?
Demek ki gayet normal ve fizyolojik bir olay.
Cocugunu elbette seversin. Ama abartmanin alemi yok.
Ben dunyaya geldim, toplumun yararına isler yaptim. Bunun devami icin bir tane daha insan dogurdum. Bitti.

saygı duyuyorum düşüncelerine ama çocuk öyle bi mutluluk ki tarifi imkansız .bu duygudan mahrum etme kendini. 3.5 yaşında oğlum var senin gibi düşünen bir arkadaşım var inan neler kaçırdığınızın farkında değilsiniz. annelik Allahın bize verdiği en büyük hediye bence.

ne genlerle ne yaşla hiç bir ilgisi yok çocuğun olup olmaması
siz de genlerinizin iyi olduğunu geç yaşta doğum yapan yakınlarınız olduğunu söylemişsiniz
hani bir nevi istediğim an hamile kalırım demişsiniz gibi anlaşılmış
ama gerçektende sizinde yazdığınız gibi NASİP işi
benimde hem anneannem hem babaannem kırklı yaşlarında doğumlar yapmışlar diğer yakınlarımda 3-5 neyse doğurmuşlar
ama benim olmuyor bebeğim 26 yaşımda evlendim şimdi 34 yaşındayım

İnşallah olur bebeğiniz tabi istiyorsanız. Dediğim gibi herkesin derdi farklı farklı. Ben asla istediğim an hamile kalırım demedim. Yanlış anlaşılmış. Bir arkadaş zaten yaşın geçmiş tarzı bir yorum yapmıştı. Başka bir arkadaş da ona cevap vermişti. Sadece basit bir açıklama yaptım. Genlerle ve yaşla çok ilgisi var aslında ama sonuçta olacak olanı yalnız Allah biliyor. Bize bu özellikleri de veren zaten o değil mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…