Anne olmak istemiyorum

İnşallah benim ve tüm isteyenlerin olur hayırlı sağlıklı evlatları
istiyorum tabi hemde çok ama olmuyor 8 senelik evliliğimin 7 senesi tedavilerle geçti
her negatifte nasıl yıkıldığımı Allah biliyor ve her defasında bu son tedavim başka denemiycem diyorum tekrar hayal kırıklığı olmasın diye
ama eşimin bir bebeğe bakarken parlayan gözlerine gülen yüzüne bakıp yine girişiyorum tedavilere
Allah herkesin gönlüne göre versin hakkımızda hayırlısı
herşeyin en iyisini bilen bizede en iyisini yaşatsın inşallah...
sevgiler

Bende aynen böyleyim,34 yaşındayım ve kendimi bildim bileli ne evliliğe meraklandım ne de anneliğe.

Bu duygularınızın farkında olup yüzleşmek istemeniz çok güzel. Herkes anne olmalı ya da her çiftin bebeği olmalı diye bir kural yok bence. Eğer ikinizin ortak kararı olacaksa bebeğiniz olmadan da mutlu olabilirsiniz. İki çocuk annesi olan biri olarak duygularınızı benim anlamam zor ama anlamak zorunda değilim, kimse de değil. Önemli olan siz ve eşinizin duyguları.

Buarada bekarken ben de asla çocuğum olmayacak herhalde benim derdim. Kendimi çocuklu değil evli bile hayal edemezdim ama...
Başkasının çocuğunu ben de öylesine severdim ama içimde ahh benim de olsa duygusunu hissedemezdim. Sonra evlendim çocuklarım olunca işi filan bırakıp evde çocuklarına bakan, onların kesip attıkları tırnaklarına bile kurban olurum dıyen:) bir ana oldum:))

Bende bu durumdaydım. Aynı yaşadığın duyguları yaşadım. 7. senemde karar verdim. Şimdi bir kızım var ve çok şükür ki var...ve pişmanlığım şu yöndeki kardeş için geç mi kaldım diye...Lütfen ertelemeyin..Keşkeler arkanızda hep sizi kovalar..Bu konuyu buraya yazmanız bile Anne olmayı az da olsa düşündüğünüz içindir..Belki okadar merhametlisiniz ki ona bakakamaktan ürküyorsunuz. Doğmamış bebeğinize bişey olacağından korkuyorsunuzdur.. Eeee tabi biraz da rahatlık var yani :1

bir ana rahmine düşssünde sen o zaman bir gör bakalım hayatının nasıl değiştiğini .. hele ki yaşın 35 riskli sınıftasın. Allah korusun bben böyle durumlarda bir sağlıkçı olarak sıkıntılı gebeliklere çok rastlıyoruz. Onun için iyi düşün iyi olsun. Hele bi sen onu hisset nasıl oluyor. Belkide çocuğun olmayacak denemekten hiçbir zarar çıkmaz. bana o zaman çok hak vericeksin ...

Aynı düşünce bende de var.. Çocuk demek bi ömür sorumluluk demek ve o yüzden istemiyorum.. Gerçi öyle bi annelik duygusuda yok. Tek düşüncem eşimle bi ömür deli gibi gezip tozmak. 22 yaşındayım ilerde değişir miyim bilmem tabi :) Benim gibi düşünenlerde varmış demek bunu bilmem iyi oldu. :)

Sony Xperia Z

bu mesajınızda her şeyi açıklamışsınız bence. mesela en basitinden en yakın 2 arkadaşım var biriyle birbirimize el şakaları yaparak sarılarak öperek severiz birbirimizi diğerinin ise kucağına bile yatmaktan çekinirim çünkü öyle dokunmak sarılmak ona göre şeyler değildir bilirim. siiz de o tarz bi insansınız anladığım kadarıyla:44:

başkasının bebeğini kucağına alıp sevme isteğinizin gelmemesi, çocuk istemeyeceğiniz anlamına gelmez.
mesela birçok kişi kedilere dokunamaz ama uzaktan sever süt verir,kedi resmini profil fotosu falan yapar:)

Bu tarz bi konuda arkadasin biri beni yanlis anlisti bu yuzden yorum yapmiyim .
Allah herkesin gonlune gore versin istemiyosaniz zorla diilya ama olursa eminim o his icinize isliycektir bundan supem yok .

Kişinin kendini bilmesinden daha güzel ne olabilir , bence de yapmayın .
İçinizden gelmiyorsa gelmiyordur bunda bir kötülük görmüyorum .

gebelik bölümünde bir ara böyle bir konu daha açılmıştı sen açtın sandım ama değilmişsin :))
bebek istemek kadar istememekte bir okadar doğal bir durum,ben ebeyim ve günde bir çok hasta aile planlaması için başvuru korunma yöntemleri hakkında bilgi alıyo RİA takılıyor,hap,condom kullanıyo vs vs..hiç kimse yargılamaz sormaz o hastalara niye korunuyosun gerekçen nedir diye 3 çocuğu vardır doğru düzgün korunamıyodur yada bilmiyodur der ki tüplerimi bağlayın kurtulayım ya da hiç çocuğu yoktur istemiyodur (konusahibi gibi) herhangi birisiyle korunur bebek istememek gayet normal...
vee bebek istemekte bir okadar normal dediğim gibi işim gereği okadar çok iç içeyimki bebeklerle ama benim bebeğim olmuyo
kirli,temiz,büyük,küçük hiç çocuk ayırmam hele bebekleri elalemin çocuğunu alıp içime sokasım geliyo okadar seviyorum kimbilir kendi bebeğim olsa nekadar severim ama korunmamamıza rağmen 3 yıldır olmuyo çok üzülüyorum ve çok dua ediyorum
Allah herkesin gönlüne göre versin konusahibininde çocuk hasretiyle yanıp tutuşanlarında

Sizin kadar on yargili olmasamda bende cocuklari pek seven tagammulu olan bir insan degildim, bebekler hic sevimli gelmezdi bana, cocuklar hasari bocek gibi gorunurdu gozume, hamilelik tuylerimi urpertirdi, ne tekimkazara hamile kaldigimi ogrendigimde gunlerce agladim, ben ne yapacam, artik hicbirsey eskisigibi olmayacak diye esime dert yanip durdum, haftalarca acaba bu bu testlerde bir yanlislik varmidir diye umut ettim :)) aylarca anne gibi hissetmek soyle dursun durumu kabullenemedim, geceleri uykular uyuyamadim... Son haftalarda artik alistim kabullendim, minik kiyafetlerini ellerimle yikadim utuledim,odasini kurdum ve bebegimi beklemeye basladim, hep onu ilk gordugum an nasil hissedecegimi merak ettim. Kizim dogdugu an kucagima aldigimda, o burusuk cirkin aglayan yuzunu gordugum an agzimdan ilk cikan sozcuk "ne kadar guzelsin" ilk hissettigim sey sonsuz bir sefkatti. Oyle minik oyle savunmasiz, oyle bana muhtacti ki, onu bir saniye birakmak soyle dursun artik onsuz yasayamayacami anladim. Annelik soyle muhtesemdir boyle ozeldir kliselerinden nefret ederim, asla o klise arabesk kisi olmadim, ama durum bu! Yalniz hic kolay bisey degil annelik, hamilelik surecini gectim 7 aydir kizim uyudugu zamanlarda dahi adam gibi uyku uyumuyorum, huzur nedir bilmiyorum, ayaklarimi uyatip bombos bir kafayla keyif yapmayi unuttum,
gazi var mi,usuyomu, ustunu acti mi, tok mu ac mi, hasta olmasin, yorgani kafasina cekip bogulmasin, uykusunda kusmasin,ne zaman uyanir.... Annelik manyakca hastalikli birsey.
Gecen gun esim hayatinin en mutlu gunu hangisi diye sordu, Mira' nin kahkahalar attigi anlar geldi hep aklima..
Bende durum bu
Eger genede iyi bir anne olamayacaginizi dusunuyorsaniz, yapamayacaginiza inaniyorsaniz hic kalkismayin derim, hem anne olmak istememek sizin kotu, kalpsiz biri oldugunuzu gostermez, hayat sizin karar sizin

Aşk olsun

Konu sahibi yalnız değilsin . Ben de aynı şey yaşıyorum . Çocuk istemiyorum . Bu da bazıların burada yazdığı gibi bakamayacağımdan değil bu dünyaya çocuğumu getirmek istemediğimden . Ona bir kötülük yapmış olurum çünkü . Çok ince düşünen, kötülüğe ve haksızlığa tahammül edemeyen bir insanım . Dışarıdaki sokak hayvanlara bile üzülen bir insanım . Bana kalırsa onlara iyi bir hayat veremeyeceğine görüp de düşünmeden çocuk yapan insanlara şaşırıyorum . Bu bencilik , sırf yaşlanınca bana baksın, ya da kocam beni terk etmesin diye çocuk yapanlar var bu dünyada. Ama yapsam bilirim ki mükemmel bir anne olurum , o da ayrı bir konu. Ama düşünmüyorum ve insanların çocuk istemediğimi söylediğimde ufo bakmış gibi bakmalarına umursamıyorum artık . .

sizi çok çok iyi anlıyorum. aynı sizin gibi düşünüyordum. ta kiiii bi anda hamile olduğumu öğrenip düşük yapana kadar. sonra bi garip oldum.

yine hamile kaldım. tamamdır dedim bu sefer olacak. olur yani. yine düşük yaptım.

ve içimde bi şeyler koptu. hayat anlamsız. herşey boş gelmeye başladı. o benimle olmalıydı. ben anne olmalıyım die düşündüm hatta kafaya taktım. yıllardır istemeyen, kimseye aldırmayan eşinin isteklerini bile dinlemeyen ben gitti. yerine anne olmak için can atan, çocukları görünce içi yanan biri geldi. ben dahil herkes buna şaşırdı.

nihayet bin çeşit tedavilerle bebğim oldu. çok şükür alalhımaa...annelik varya hiç bir şeye benzemiyor. hergünüme şükrediyorum artık...

sizinde mutlaka bi zamanınız vardır vücut saati mi diyorlar artık zaamanı gelince bence sizdede istek başlayacak. ben bi anda değiştim nasıl oldu kendim bile anlaamdım. kimse alınmasın ama her kadın bu duyguyu tatmalı.kendini mahrum bırakmamalı!!!

Daha evlenmeden çocuk derdi :)
Yanlış anlamayın ama yaşınız pekte genç değil 1-2 sene sonra düşünseniz 40 yaklaşmış olacaksınız bu yaştan sonra cocuk mu kariyerden vazgeçmek mi düşüncesi olucak
Istemiyorsanız yapmayın çocuk için evlenilmiyo ki birlikte bîr ömür içîn evleniliyo çocuk işin cıvıltısı belki eksik kalan yanı tercih sizin
Eşinizde baskı yapamaz sonuçta bilerek evleniyo

Ya bende istemiyorum ve sevmiyorum.
Ama şöyle bi kedi yavrusu olsa doya doya severim
Ben daha çok dogumdan korkuyorum çocuklu aileleri görüyorum bazen çocuklaryla başı dertte kendne bakmamş fajn bilinçaltı kaldı bende neyazıkki.bebek yne neysede çocuklara karşı maalesef ilgim yok
Kötü bir anne de olmak istemem
Buyüzden erteletyrum nezman hazırsam.

35 yaşımı doldurana kadar tıpkı senin gibi düşünüyordum.
Ondan sonra ne oldu bilmiyorum, belki yaşın getirdiği bir baskı belki de hormonal idi bendeki ama çok ama çok istedim çocuk sahibi olmayı.
Eski eşim ile uzun zamandır sorunlarımız vardı ve buna rağmen doğurmak istemedim, oda zaten başta çok istemesine rağmen sonradan bu fikir, sorumluluklar onu düşünceden caydırdı, iyi ki caydık ikimiz de.. Ve boşandık.
Sonrasında görüştüğüm erkek arkadaşım beni bu fikre daha da ısındırdı, gerçi ilişkimiz sevgili olarak bitti ama hala onu gördüğümde bu adamdan bir çocuk ne güzel olur diye hayal ederim hep... İnsan aşık olunca böyle değişebiliyor..
Demem o ki zamanla bu fikre alışmanız olası.. Paniklemeyin.
Bu fikre alışamasanız bile bence her kadın bu dünyada anne olma amacı ile gelmiyor, belki başka amaçlarınız vardır.. Tuhaf değilsiniz,son derece normal bir kadınsınız, psikoloğunuz bunu söyleyemiyor ama ben sizi temin ederim nacizane..

Çocuk evliliğin meyvesidir bu hayatta sadece kendileri için yaşayanlar bencil insanlardır, evlat sevgisi ve kokusu bir baskadir tatmak gerekir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

icinden gelmek diye birsey var bende tam tersinizdim.evlenmesem olur ama muhakkak bir bebegim olmali derdim cocuken bile hayalini kurardim...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…