Anne olmak istemiyorum

Opemem, sevemem, zip zip ziplatamam dediginize binaen konuyu bebekten soyutlarsak baska insanlara karsi nasilsiniz?
Mesela nisanliniza sevginizi nasil belli ediyorsunuz?
Dokunarak? Kelimelerle? Fedakarliklarla? Sefkatinizle?
Hangi sevgi gosterme bicemi tatmin ediyor sizi?

Şöyle anlatayım ben en yakın dostlarıma bile sevgimi kucaklayarak öperek göstermem. Daha çok onlara karşı davranışlarımla, bakışlarımla, onlar için elimden geleni yaparak gösteririm. Bu durumun tek istisnası nişanlım oldu. Durup dururken öperim, bağrıma basarım onu. Gecenin bir yarısı aklıma gelir arar onu sevdiğimi söylerim. Hasta olsa içim gider. Parmağı kanasa kalbim çıkar.

seninle aynı duygularda olan bir arkadaşım vardı hiç istemiyordu yanlışlıkla hamile kaldı bunalımlara girdi aldırıcam diye ağladı düşsün diye uğraştı boşanmanın eşiğine geldi. ama o yavru inat etti ve geldi dunyaya. şimdi ben bunu nasıl istememişim nasıl oyle şeyler yapmışım iyiki doğurmuşum diye şükrediyor ve cok pişman o duygularına.
bence cok düşünüp kendini sıkma olursa olur ve Allah sevdirir. belkide olmayacaktır bilemeyiz ki kaderinde ne yazılmış.

Sağolun inşallah herşey dediğiniz gibi güzel gelişir. Çok çok teşekkür ederim. Okudukça biraz daha ferahlıyorum.

Elbette herşeyin bir sebebi var. Hiçbir sağlık sorunu olmadığı halde hiç hamile kalamayan da var, hamile kalamazsın imkansız denilip çocuk sahibi olan da gördüm. Allah herşeyin hayırlısını versin.

Genel olarak kadınlar öyle, bu foruma özgü olarak yazmadım. Ama burada bile çok önyargılı yorumlar olabiliyor. Arkadaşın biri normal olmadığımı, kötü olduğumu yazmış mesela. Önemli değil yazsın düşünsün. Ben kendimi ifade etmeye çalışıyorum. Asıl üzüntümün nedenini de söyledim, yazdım. Yani seninle ilgili değildi o yorumum sakın üstüne alınma.

Birde su yönden bakın onu dünyaya geleceksiniz okutup onun geleceğini hazirlayacaksiniz tamamen size ait bir eser sevkiyat ve annelik duygusu içimizde yoksa bile size ait hayallerini kurduğunuz hedefleriniz ne işe cocugunuza onu vermek için

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Seni anlayabiliyorum her insan çocuk isteyecek diye bir kural yok, bu senin duygusuz olduğun anlamına da gelmez. Bende aynı senin gibi yaşadım, hiç bir zaman çocuk isteğim olmadı, evlat diye yanıp tutuşmadım. Hayatımı kurana kadar çok mücadele ettim. Ama sonra bir gün sıradan bir doktor kontrolünde rahim ağzı tanısı konuldu, çok erken bir teşhisti ameliyat oldum, tedavi oldum geride bıraktım çok şükür. Ancak her tedavinin bir yan etkisi var, bir an da erken menapozla karşı karşıya kaldım. Doktor geçirdiğim ameliyat, tedavi,yumurta rezervim ve menapozun başlaması durumunu değerlendirerek, tüp bebek tedavisi dahil %5 ihtimalle anne olabileceğimi söyledi. Yaşım şu an 38, menapoz tedavisi önermedi doktorum kanser geçmişimden ötürü ancak tuhaf bir ruh hali içine girdim, şöyle ki ; o zamana kadar kendi irademle çocuk istemedim ama şimdi kendimi sakatlanmış gibi hissediyorum. Bütün ömrüm boyunca emek verdiğim her şeyi bırakacağım bir evladım olmayacak, anne diyenim olmayacak bu durum artık benim irademin dışında ve gerçekten çocuk sahibi olmadan geçirdiğim zamanlar için çok pişman oldum. Vaktin ve sağlığın yerindeyken çocuk sahibi olmalısın, evlendiğinde daha iyi anlayacaksın insan o çatının girdiği zaman bir evladı olmasını gerçekten arzuluyor. Zaman geçip, işler güçler bittiğinde mücadele verdiğin hiç bir şeyin evlat kadar değerli olamayacağını anlıyorsun

Seni yargılayan insanları da hiç takma. Bazı insanlar hayata tekdüze bakar, herkesi kendisi gibi zanneder. Halbuki binbir çeşit hayat ve kişilik var. Onlar seni anlayamaz, öpüp koklamıyorsun diye sevgisiz bir insan zannederler. Herkes sevgisini başka türlü ifade eder. Sana çok benzeyen bir arkadaşım var. Aç bir hayvan görse ağlar, yanında kedi köpek maması taşır, yolda hayvanlara dağıtmak için. Kardeşine kendi bebeği gibi bakar, sever. Ama başka insanlara karşı mesafeli görünür dışarıdan. Halbuki içi hassas ve iyilik dolu. O da diyor bende annelik duygusu yok diye. Ama sevgilisi çok isterse yapıcak. Dolayısı ile onunla da aynı şeyleri konuşuyoruz, anne olmadık ki bu duyguyu bilip özleyelim diyoruz. Annelik duygusu hissetmemek normal. İnsanları hiç takma, sadece kendini ve sevdiğini düşün.

Evet, tahmin ettigim cevap.
Ben de boyleyim.
Ay gel opceeem, tavrim olmadi hicbir zaman.
Bebekleri de 1-2 oper sonra birakirim.
Mesele bebek sevmek degil bence.
Ben severim bebegim olsa ama iyi bir anne olamam.
Cunku kendime zaman ayiramadigimda hircinlasirim, fevri ve asabiyimdir vs. vs.
Ama siz yazilarinizdan anladigim kadariyla cok iyi bir anne olursunuz eger bir gun bebek dusunurseniz..
Hatta bence siz bebegini seven ama ruhunu doyuramayan, saygi duymayan, ozguvenini gelistiremeyen vs annelerden daha liyakatli olabilirsiniz.
Evet illa bir "bebek emanetcisi" olmak zorunda degilsiniz ama bir gun karar verirseniz bu yonde kaygilariniz olmasin..

Anne değilim, o yüzden bebeğin ana rahmine düştüğü anda insana mucizevi bir şekilde mantıken çocuk sahibi olmayı doğru bulmasa, istemese veya hiç hazır olmasa dahi bir annelik duygusu, iç güdüsü ve sevgisi getirip getirmediğini bilemeyeceğim. Ama kadınlar özellikle belli bir yaşa geldikten sonra, özellikle de toplum, aile, çevre baskısı veya eşinin baskısı ile bir şekilde anne olmak istiyorlar, daha doğrusu kendilerini anne olmak ZORUNDA hissediyorlar. Bakıyorlar ki yaşıtlarının çocukları kocaman olmuş, e evliliğimizde problem de yok, maddi kaygı da yok, eşim de aileler de istiyor, o zaman olsun bari deniliyor. Yani ruhen, kalben ve manen KENDİNİ dinleyerek kendi anne olma kararını almak yerine MANTIKEN hayat akışı içinde olması gereken şeyi yaparak hamile kalıyor ve anne olunuyor...Kimi anneler çocuk olunca onu büyütme gailesiyle bu duygularını ömür boyu bastırırken, kimileri de gerçekten sevmeye, ona dokunmaya, yaklaşmaya başlıyorlar, alışıyorlar...Kimileri ise çocuğun kritik döneminde ona yeterli tensel temas, şefkatli dokunuş, se vgi veremeidkleri için her ne kadar maddi anlamda çocuklarını eksik bırakmayan, iyi yetiştiren annele olsalar da ilerde hep anne-çocuk ilişkilerinin temelinde bir eksiklik kalıyor..

Sizin ilerde hangi grubun içerisinde yer alacağınızı hiçbirimiz bilemeyiz. Ancak şu da bir gerçek ki, eğer çevrenizden gelen yukarıda saydığım baskılar yoksa, ki olmadığını söylemişsiniz, o zaman çocuk sahibi olmak için kendinizi zorlamanız yersiz. Madem sevgilinizle çok açık ve dürüst br ilişkiniz var, ilerde onun fikirleri de değişirse sizin fikirlerinize saygı duymayı bilmeli...Sırf eşimi babalık duygusundan mahrum etmek istemiyorum mantığıyla bir çocuğu dünyaya getirmeyin, getirmemelisiniz de bence. Eğer getirirseniz ona karşı almak zorunda olduğunuz bütün sorumlulukların içinde en büyüğünün ona kritik gelişim dönemimde ihtiyaç duyduğu sevgiyi, teması vermek olduğunu unutmayın...

Bence aşırı yorumlar var hepimizin iyiliği için falan.. Bence bu kadar sert dilli anne de olamaz eğer bu yönden bakacaksak.. Siz bence fazla takılmayın o tür yorumlara. Allah tan hakkınızda hayırlı olanı isteyin.

Yeğen çok başka gerçekten ben de yeğenime ölürüm çok seviyorum onu. Çocuğun yokken diyordum ki acaba insan çocuğunu nasıl sevebilir daha.. Ama ikisi bile birbirinden çok farklı, apayrı..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aralarda neler yazıldı okumadım ama benim sana tavsiyem, bu konuyu kesin ve net bir şekilde nişanlınla konuşman, kesinlikle çocuk istemiyorum demelisin. içinde en küçük bir umut kırıntısı bile kalmamalı. ama şöyle bişey söyleyeyim, eski işyerimden bir kadın vardı, kazayla hamile kalmış. sürekli ben bu çocuğu istemiyorum diyordu. herkes çocuğuna bakmaz, ilgilenmez diye konuşurdu. ama şimdi resimlerine bakıyorum da çocuğunun olmadığı hiçbir resmi yok. ilk doğum yaptığı dönem bir gün şirkete gelmişti, çocuk çok farklı birşeymiş der dururdu.
Ama tabii ki sen değişmelisin diye birşey yok, dediğim gibi nişanlın bu konuda duygularının değişmeyeceğini net bir biçimde bilmeli.

Çok geçmiş olsun. Allah yardımcınız olsun. Sizin de durumunuz zor. Çocuk istememekle çocuk yapamamak arasındaki fark çok büyük. Ben de çocuk istemiyorum ama çocuk yapabileceğimi bilmek bambaşka bir duygu. Umarım senin için herşey iyi gider. Tedavin bir an önce sonuçlanır.

yanlız değilsin bende olmak istemiyorum ve eşimde istemiyor sürekli annesinden baskı geliyor ama kimse istiyor diye çocuk yapıcak değiliz bide neymiş yaşlanınca bakacak biri olsunmuş ileriye plan mı yapıyoruz çocukmu sanki garantisi var bize bakıcaklarının

Ben de sizdenim 30 yaşındayım iki yıllık da evliyim çokluk çocuğun kendisi de muhabbeti de bayıyo beni hamile kal düştü mü bugün hareket yok kanama oldu oydu buydu basar beni hadi doğdu gece uykusu yok ınga ınga bakıcı bul oydu buydu büyüdü okula gitti dersleri iyi kötü falan filan çalıştı çalışmadı sonra lise üniversite hooop tekrar kocanla başbaşa reset bilmem ben hep böyle bir his taşıyorum bi tek ben mi böyleyim derken yalnız değilmişim anladım

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Allahın gücüne gitmesin ama bebekleri bende sevmezdim,hatta nasıl sevdiklerine bile garpseyerek bakardım.Hayvanlar özellikle kediler daha cazip daha sevimli gelirdi. Ta ki bebeğime hamile olduğumu öğrenene kadar.Eşim hiç baskı yapmadı hatta bize de olmaz bebek dediler bizde salladık eşimle.oluverdi.Şimdi tek düşündüğüm o.
Yani bazı şeyler zaman ve yaşanmışlık. Başına gelince seviyorsun hatta ölüp bitiyorsun

zaten sen bu gerginlikle istesende zor olur be kuzum
ilk kez böyle bi durum duydum :26:

Bilmiyorum belki de buradaki çoğu arkadaşın söylediği gibi doğum yapınca değişecek. Bilememek zaten insanı deli ediyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…