Anne olmak istemiyorum

Çok teşekkür ederim. İnşallah dediğiniz gibi olur eğer birgün bebeğim olursa. Yoksa çok zor olacak en çok da o bebek için.

Sağolsun çok anlayışlı, bu konuda hiçbir baskısı yok. Tüm kararı bana bırakmış durumda. O beni düşünüyor, ben onu düşünüyorum.

Teşekkür ederim
Bunu anlatmamda ki sebep hayatta her şey olabiliyor
Bazen olduktan sonra dönüşü olmuyor
Yaşlar malum 20 leri çoktan aştık, geç kalmadan düşünmek gerek
Hakkında hayırlısı olsun, umarım her şey gönlüne göre olur

İşte benim değindiğim nokta biraz farklı. Şu an size destek, belki çok uzun zamandır destek ama bu her zaman destek olacağı anlamına geliyor mu? Evlendikten sonra fikirleri değişir mi? Umaım değişmez de sonuna kadar en büyük destekçiniz olmaya devam eder.

Büyük konuşmayı sevmem ama nişanlıma güveniyorum. Sadece bu konuda değil hep destek olur bana. Ama birgün eğer bu değişirse umarım ben de değişmiş olurum.

okudum sonuna kadar. Ciddi anlamda çok benziyor tavırlarımız. Eğer doğum yapmaya karar verirsem umarım aynı şekilde o an bana da değer o sihirli değnek. Teşekkürler ilginiz için.

hayatta çocuk sahibi olmaya karar vermek çok önemli bir karar,geri dönüşü yok ve sorumluluk asla bitmiyor..ama yaşanmadan da nasıl bir duygu olduğunu anlamak mümkün değil...
benim için hayatımda aldığım en doğru karardı oğlumu dünyaya getirmek...
belki sizin için de öyle olur:)

Bence de çok haklısınız. Yazdığınız herşeye ve özellikle de kırmızıyla belirttiğim yere özellikle katılıyorum.

yazınızda bir şeye takıldım: 'zaten 35 yaşındasın, hamile kalman da zor'
ben 1. çocuğuma 31, 2.sine 33 yaşında hangi ayda doğmasını istiyorsam ona göre hesap edip hamile kaldım. yani ikisi de tek denemede. siz çok kesin konuşmuşsunuz konu sahibi hakkında.

Ben zor dedim imkansiz demedim daha evlenmemisler bile bu arada bende 33 yaşındayım ve su an hamileyim.ilk gebelikler icin 36 yas kolay hamile kalınabilecek bi yas olmayabilir.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

imkansız dediniz demedim. her neyse. zorluğun yaşla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. 40ıma da gelsem ilk denememde yine hamile kalırım gibi geliyor. olmayanın da 20sinde yine olmuyor. ama yaş ilerledikçe anormal çocuk doğurma riskin artıyor, o ayrı

Eğer asla anne olmak istemiyorum fikrindeysen bunu sevdiğin adama belirtmelisin. Sanırım o çoğu kadın da olan annelik korkusunu yaşadığını ve bunun zamanla değişeceğini düşünüyordur...

O size göre öyle tıp dünyası bile 35 den sonra gebelik şansının azaldığını söylüyor.bide kendinizi övüyorsunuz 40imda hamile kalirim diye hamile kalmak icin senelerce uğrasan insanlar var ve yas cok büyük bi etken.

bebek doğduktan sonra size destek olacak kişiler olacak mı yanınızda? bazı insanlar bundan da korkabilir.
hem özgürlüğünüze çok düşkün hem de destek alamayacağınızı düşünüyorsanız bundan dolayı çekiniyor olabilirsiniz

Eğer asla anne olmak istemiyorum fikrindeysen bunu sevdiğin adama belirtmelisin. Sanırım o çoğu kadın da olan annelik korkusunu yaşadığını ve bunun zamanla değişeceğini düşünüyordur...

Biliyor zaten. Ne kadar kesin olduğumun farkındaydı ve bunu kabul etti. İşin aslı o bana 'çocuğum senden olmayacaksa zaten hiç olmasın' diye bunu kabul ettiğini söyledikten sonra ben kendimi baskı altında hissetmeye başladım. Bir adam benim için çocuk sahibi olmaktan vazgeçebiliyor, bu fedakarlığı yapabiliyor. Böyle bir adamı üzmek, onu ömrü boyunca çocuksuz yaşamaya mahkum etmek düşüncesi beni üzüyor. Birbirimizi çok seviyoruz inanın ve her türlü fedakarlığı yaparız.

kendimi övmek için değil, bu işlerin yaşla değil genlerle ilgili olduğunu, kimisinin 20sinde kalamazken,kimisinin 40ında rahatlıkla kalabileceğini belirtmek için söyledim. ne kendimi övücem , ne alaka?
asıl siz kız 35 yaşında diye aşağılıyorsunuz, bu yaştan sonra hamile kalman zor diye, genlerini bilip bilmeden.

Hiç öyle bir kaygım yok. Ailemle aynı şehirdeyiz. Ablamla çok yakınızdır. Teyzelerim de benimle aynı şehirdeler ki onlar da annem gibidir benim için.

Hamile kalamamak asagilanmak mi? Düsüncenizi belli ettiniz iste.ne alakası var .sizin düsünceniz bu.

Aslında benim konumun yaşla çok alakası yok. Ben evlilik için de, bebek için de yaşımın çok geç olduğunu düşünmüyorum. Zaten dış görünüşüme baksanız en fazla 25 dersiniz. Ailemizde de aynı şekilde geç yaşta hamilelik çok sayıda var. Daha önce de yazdım anneannemle teyzem aynı yıl doğum yaptılar ve kuzenimle teyzem aynı yaşta. Yani genlerimin maşallahı var:) Benim derdim yaşım çok geçti bu yaştan sonra çocuk olur mu değil. Ben hiçbir zaman çocuk istemedim. Bundan on sene önce de istemiyordum. Ki kadınlarımızın 'iyi kısmet' olarak tabir edebileceği bir çok adam benimle evlenmek istedi. Ama benim içime sinmedi. Yani aynı annelik gibi evlenmek de bana çok uzak birşeydi. Hiç öyle 'aman evleneyim' diye bir derdim de olmadı. Ama bu adamı çok sevdim ve o da sabırla bekledi evlenmek için hazır olmamı. Dediğiniz gibi insan kırkında bile hamile kalıyor. Hatta anneannem 45'inde doğurdu maşallah:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…