Anne olmak ... Kendimi bildim bileli en büyük isteğim ... Ve korkularım !

bende 22 yaşındayım ve aynı şeyler bende de var, sanırım hormonlardan :) evlenmek için daha küçük olduğumu, önce okulumun bitmesi gerektiğinin bilincindeyim. hatta evlilikle şu an baş edemeyeceğimi de düşünüyorum ama bi bebeğim olsun bende istiyorum. bazen öyle büyük bir istek oluyo ki içimde sonra korkuyorum ya olmazsa naparım diye..

allah işalla gönlümüze göre verir herşeyi :) içimizi ferah tutmamız lazım yoksa 5-6 yıl geçmez böyle.. :)

Yok yok , ben de edemem zaten :)) Aminnnn ALLAH gönlümüze göre versin canım.

Son düzenleme:
Bende 22 yaşındayım 1 aylık evliyim..

Kaygılarını anlıyorum ama bence hayatı akışına bırakmak daha doğru olur.

Anne olmayı birçok kadın ister bu çocukluğumuzdan kanımıza işlemiş:):) ancak evlenmekle ya da anne olmakla her şeyin peri masalı olacağını düşünmedim hiç bir zaman

Hayat bir imtihan ve hep canımızı sıkan bir şeyler olacak elbet

SIKMA TATLI CANINI olur mu?

Sağol canım benim :) Allah mutluluklar versin size de :)))

bende anne olmayı cok ısterım 23 yasındayım henuz ama bu bende de var.
bu anaç ve fedakar ruhumdan kaynaklanıyor.tahmınımce senınde oyle.ama fazla fedakarlık benı uzuyor hep bır seylere ozenmek sewgıye muhtac hıssetmek kotu bır sey bence.ilk once kendımızı sewmeyı ogrenmelıyız dıye dusunuyorum kendımı sureklı olumlamaya calısıyorum ama olmuyor huyumuz bu herhalde:(

Kendimi sevmeyi, hala öğrenemeyenlerdenim ne acı ki !!! :S

Selam kızlar ... Belki bir çoğunuza saçma gelecek.
Niye şimdiden dertleniyorsun diyeceksiniz. Haklısınız da. Ama düşünmeden edemiyorum.
Benden 4 ya küçük bir akrabamızın kızı evlendi. Düşünün , bebekliğini biliyorum.
4 aylık hamileymiş. Yani 3,5 aylık hamileyken evlenmiş. Anne olacak küçücük kız.
Çok güzel bir şey bu ama daha kendisi çocuk, nasıl bakacak o bebeğe ? Bilemiyorum...
Çevremdeki herkes, anne olmayı ne kadar çok istediğimi biliyor. Kıskandım mı? Özendim mi? Bilmiyorum.
Düğününe gittiğimde, kendimi evde kalmışlar gibi hissettim , ki ben evde kalma durumuna da inanmam ama öyle hissettim.
Oysa daha 22 yaşındayım yahu ....
Baksanıza, evlendi hadi onu geçtim 5 ay sonra anne olcak... Ben de istiyorum anne olmak :( Hemde canımı verircesine istiyorum.
Nasıl içlendim bilemezsiniz, duyunca ağlıcaktım zor durdum. Ya benim bebeğim olmazsa ? Ya anne olamazsam ?
Evlenmeyi , anne olmak için istiyorum. Yoksa aşk meşk değil. Ama ortada adam yok. Yemin ederim.
Nerde azgın, nerde yaşlı, nerde serseri hep onlar. Şöyle parmakla gösterilcek bir adam yok.
Güvenim de yok ... Bir tane doğru düzgün insan beğenmez mi yahu ? Yok işte ...
Oramı buramı açarak gezsem, taşkın hareketlerim olsa hak vercem ... Çoğu cinsellik peşinde.
Bilmiyorum. Bunlar beni çok korkutuyor.Bir ailem olması, evimi şenlendiren çocuklarımın olması en büyük isteğim...
Allahım beni bunla sınamasın :( Çok korkuyorum. En çok istediğimizden sınanırmışız ya... Bu cümle beni deli gibi korkutuyor.
O akrabımızın kızını da görünce, iyice bu korku sardı beni ...
Gelecek korkusu canımı sıkıyor.

canım seni çok iyi anlıyorum... bende anne olmak için doğmuşum diyorum o kadar hevesim var ki anne olmaya bebeğimi kendi doğrularımla yetiştirmeye ,hayatımı ona adamaya..çok şükür evlenilcek adamı buldum ama evlenmekte kolay değil bu zamanda malesef beklemedeyiz şimdilik tamam seviyorum,o insanla hayatımı birleştirmek için can atıyorum ama anne olmaya daha da hevesliyim aslında rabbim inşallah sana da temiz bir insan ve anne olmayı nasip eder tez zamanda ..:))

şuan yaşını ögrenene kadar seni böyle bi 28 29 yaşında falan gibi düşünmüştm.evde kalmş olmaktan bahsediyosun ve sadece 22 yaşındasın.senden 4 yaş küçük kuzenin evlendi diye kendini üzüyosun ama bu senin eksikligin degil onun hatası bana göre. bence biraz kendin için yaşa.22 yaşındayken cocugum olur mu evlnicek birini geç olmadan bulur muyum diye düşünmeden üniversite okumaya bak.birini bitirdiysen calışmaya başla.calışmak istemiyosan başka bi bölüm daha oku.okula gidemiyosan aöf'den bitir.kurslara katıl işte nebilim...karşına biri cıksın diye sayma yerinde.ben bilmiyorum yanlış mı anladım ama kaygılarının yersiz oldugunu düşünüyorum..yinede yargılamam.biraz yaşını yaşa:54:.

Yok evde kaldığımı düşünmüyorum zaten evde kalmaya inanmıyorum da, dediğim şey şu, gençlerin hemen evlenmesine bakarsak bu yaşımda evde kalmış oluyorum , zorla öyle hissettiriyorlar insana :) Ben evde kalan herkesin isteyerek evde kaldığını düşünüyorum . Yoksa amaç evlenmekse bence herkes bir şekilde, eğri doğru biriyle evlenir :)

O dediklerinin çoğunu yaptım, kurs kısmına da gidiyorum. İş kapıları bekliyorum bakalım yanıt.
Yok yok, yargılamadın estafurullah ... Ama karşıma birinin çıkmasından çok anne olamama korkumdan yakınıyorum.
İnsanın umudu kırılıyor yahu .
Yok zaten karşıma biri çıksın diye yerimde saymıyorum. İçimdekileri, bunları burda paylaşıyorum birtek . Öbür türlü hep gelişmeye çalışıyorum kendi hayatımda.
Teşekkür ederim yorumun için :)

Mahalleden;; en son 6 yaşlarında hatırladığım cılız erkek bir çocuk vardı.Ben ozaman lise 1 e giderdim.Ozamandan beri görmemiştim,geçen davetiyesi geldi ''evleniyor'' diye:)
Okadar çok küçük çocuk evlendi ki üstelik:)

Son düzenleme:
of of hayatımın 7 yılı aşk (ayrılık) acısıyla geçti....ortada birşey yok hala..Bu kadar acı..hala ortada birşey yok..

Buyüzden acı çekmeden evlenenler veya hayatında hiç aşk acısı çekmemiş bekarlar , benim gibileri anlamaz mesela..evlilik konusunda..

Ayrılık acısı çekenleri hiç anlamam, bence aptallık demiştim zamanında. Büyük konuşmuşum meğersem sonra ayrılık acısı çekince anladım :)
Aptalmışım ben de :1: :1:

canım seni çok iyi anlıyorum... bende anne olmak için doğmuşum diyorum o kadar hevesim var ki anne olmaya bebeğimi kendi doğrularımla yetiştirmeye ,hayatımı ona adamaya..çok şükür evlenilcek adamı buldum ama evlenmekte kolay değil bu zamanda malesef beklemedeyiz şimdilik tamam seviyorum,o insanla hayatımı birleştirmek için can atıyorum ama anne olmaya daha da hevesliyim aslında rabbim inşallah sana da temiz bir insan ve anne olmayı nasip eder tez zamanda ..:))

Amin canım benim inşallahhhhh :)

ahhhh canım ahh o korkular yok mu?işte o korkuların gerçekleşmesi meselesi benim yaramdır.sebebini bilmiyorum ama elimde olmayan korkularım maalesef gerçekleşiyor.ama olay tamamen bununla alakalı değil.belki sınanma meselesi.belki kader.senin yaşındayken pırıl pırıl bir dünyam vardı,ve daha tomurcuk olan hayallerim.senin yaşındayken çocuklarla çocuk gibi oynar,anne olmak için yanıp tutuşurdum.senin yaşındayken hayatımın aşkını bulacağıma daha çok inanır,büyük bir umutla onu beklerdim.ama şimdi avuçlarımda filizlenen umutlarım yerine kupkuru bir dal ve koca bir yalnızlık duruyor.ama ben durduk yere böyle olmadım.her yıkılışımın ardından yeniden doğdum ve her nekadar her seferinde azalsa da yeniden umutlarıma sarıldım.her yeniden doğuşumda o umutlar ve hayallerim gitgide biraz daha köreldi ve yavaş yavaş yerini korkularım almaya başladı.derken korkularım beni esir aldı.şimdi onları alt etmenin yollarını arıyorum.onlara yenilmeyeceğim.sakın sen bu korkulara şimdiden esir olma.daha 22 yaşındasın.ve daha güçlü olmalısın.olumlu düşünmemen için çok fazla neden yaratma kendine.evet etrafta adam bulmak çok zor,hele benim yaş grubumdaki kadınlar için ama senin yaşındaki insanlar için seçenekler daha fazla.ben bile umudu kesmedim hala:10::15:

Çıkmadık candan ümit kesilmez demişler :)

İnan ben de kötü düşünmüyorum. Benim düşündüğüm tek şey, ben de anne olmayı herkes gibi hak ediyorum.
Şuan örnek verdiğim kişi sadece biri ... X yani ... Misal.
Ya olamazsam diye kötü, korkunç düşüncelerim var sadece ..
ALLAH bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :)
teşekkür edrim amin inş.
benim yaşadıgım annelik duygusunu sende bir gün tadarsın inş.
herşeyin hakkında hayırlısı olsun

Leocummmm senle ayni yastayiz :16::16::16: ve Annelik duygusunu bende coook merak ediyorum.
Defalarca rüyamda hamile oldugumu gördüm, inanilmaz bir duygu. Bir süre etkisinde kaliyorum her seferinde.
Eminim sende en az bikere görmüssündür ve ne demek istedigimi anlamissindir. Allahim bütün isteyenlere minik bicik tombis yanakli kirmizi burunlu etli butlu missss kokulu SAGLIKLI melekler nasip etsinnn :16:

:)) Ben evlenmek istemiyorum ki, anne olmak istiyorum :D Evliliğe hazır değilim. En azından bir erkeğe tahammül etme gücüm ne kadar sınırda bilmiyorum :)
Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Boşanacakmış gibi tedbirli olmalı. Merak etme , annem ve babamdan tedbirliyim :)
Ama istersen ağzıma patlatabilirsin :1:
ay kızçe kardeşim yaşındasın diye öyle esprili bi yorum yazdım ne haddime:))

sen çocuk sahibi olmanın dezavantajlarına yönel bence:) öyle bebek ayağı, tombul bebeğin gıdısı filan diye görsellerde aratırsan çatlarsın:))

şimdi dezavantajları yazarsam anneler beni parçalar göze alamıyorum:40: sen biraz düşününce bulabilirsin. mesela bebek ağlaması indir alarm melodisi yap ve gece 4 e kur kalk memenin tekini çıkar bakalım öyle nasıl oluyo:)))))) yalnız annen görmesin ambulans çağırır:)

bu arada 90 doğumluysan 2013te doğduğun ay gelene kadar 22 yaşındasın beni sinirlendirme. 11.ay doğumlu ve yeni yaşını 1 ay anca yaşayabilen bi insan olarak bu konuda çok hassasım.

imza: doldurduğun yaşı söyleyenler birliği eş başkanı
tatatatam

Son düzenleme:
leonelacım 18 yaşında hamile kalmış ve anne olacak birine sakın imrenme,özenme..daha kendi çocukken dünyaya bir çocuk getirmek çok üzücü bir durum aslında.o bebeğe yapılan büyük haksızlık..

sen 22 yaşında olmana rağmen gayet olgun ve aklı başında bir insansın.elbette zamanı gelince anne olacaksın İnşallah.

bak hikayemi kısaca anlatayım sana.21 yaşında evlendim ben,şimdi buna delilik diyorum ama o zaman ilk görüşte aşktı adı:) ilk seneler çocuk istemedik,sonra ilk istediğimiz ay hamile kaldım.hem de ikiz bebeklere..ama olmadı...devam etmedi hamileliğim.çok büyük bir yıkımdı bu.anlatamam.

sonra 2 yıl geçti hala çocuğumuz olmadı ve ben evlenmeden önce Rabbim nolur beni annelikle sınav etme diye yalvaran çocuk delisi bir insandım..ve sınavım buymuş nerden bilirdim..eşimde de bende de sorun olduğu ortaya çıktı.tüp bebek tedavileri falan..acılı,sancılı geçen süreçler..ve nihayet şimdi 2,5 yaşında olan çocuklarıma kavuştum.Rabbim ilk ikizlerimi aldı benden ama kardeşlerini yolladı yerine..

canım herşeyin bir zamanı var,yeri var..hayatta yapacağın tek şey her zaman her durumda "hayırlısını" istemek olsun.

İşTe ben de senin düşündüğün bu sebeplerden soğudum evlilik fikrinden, erkeklerden.
O yüzden bana kızıyorlar ya erkekler damızlık mı diye ...
Benim korkum da bu, anne olmayı böylesine isterken çevremden gördüğüm bildiğim sorunlardan olayı, o isteğime hiç ulaşamamak.
Mesela şuan, benim hislerim sana garip geliyordur, çünkü o hisler sen de yok. Sende o hislerin olmaması da bana garip geliyor mesela çünkü anneliği hissetmemek bana göre nasıl bir şey bilmiyorum.
Zaten, her şeyin bir evcilik kadar kolay bir şey olmadığını düşündüğüm için böyle manyak korkular geliyor ya üstüme :))

Ben gerçekten dediğim gibi içimde hissetmiyorum o duyguyu, ama her şey takdiri ilahi belki bir gün isteyeceğim, belki de isteyip te çocuk sahibi olamayacağım belki de düşüncelerim hiç değişmeyecek... Bilemiyorum çocukluğuma inmek lazım.. :1:

Yani erkekler damızlık mı? konusuna bende diğer arkadaşlar gibi bakıyorum, çünkü sadece çocuk sahibi olmak adına bir evlilik gerçekleştiremem. O sevmediğim insanla bir evi paylaşamam, aynı yastığa baş koyamam,ki çocuk yapmak şöyle dursun. Birbirlerini sevip evlenen çiftlerin problemlerini gördükçe arada duygu olmadan yapılan evlilikleri düşünemiyorum bile..

Leocummmm senle ayni yastayiz :16::16::16: ve Annelik duygusunu bende coook merak ediyorum.
Defalarca rüyamda hamile oldugumu gördüm, inanilmaz bir duygu. Bir süre etkisinde kaliyorum her seferinde.
Eminim sende en az bikere görmüssündür ve ne demek istedigimi anlamissindir. Allahim bütün isteyenlere minik bicik tombis yanakli kirmizi burunlu etli butlu missss kokulu SAGLIKLI melekler nasip etsinnn :16:

Amin canım gördüm evet :)
Hatta ben bebeğimi bile gördüm :16:
KOcaman tombiş yanakları vardı , hem erkek hem kız gibiydi yüzü gülüyordu minnacık bebeğin. Boğum boğum kolları, memişleri vardı :16:

Son düzenleme:
ay kızçe kardeşim yaşındasın diye öyle esprili bi yorum yazdım ne haddime:))

sen çocuk sahibi olmanın dezavantajlarına yönel bence:) öyle bebek ayağı, tombul bebeğin gıdısı filan diye görsellerde aratırsan çatlarsın:))

şimdi dezavantajları yazarsam anneler beni parçalar göze alamıyorum:40: sen biraz düşününce bulabilirsin. mesela bebek ağlaması indir alarm melodisi yap ve gece 4 e kur kalk memenin tekini çıkar bakalım öyle nasıl oluyo:)))))) yalnız annen görmesin ambulans çağırır:)

bu arada 90 doğumluysan 2013te doğduğun ay gelene kadar 22 yaşındasın beni sinirlendirme. 11.ay doğumlu ve yeni yaşını 1 ay anca yaşayabilen bi insan olarak bu konuda çok hassasım.

imza: doldurduğun yaşı söyleyenler birliği eş başkanı
tatatatam

Hhahaha , ya sorma ben de o yaşımı bir türlü bilemiyorum ya .... 22 mi dicem ben şimdi bir dahaki doğum günüme kadar ?
Ama iyi de 22 bitti, 23 ün içine girdim ya ... ? :ssz:

leonelacım 18 yaşında hamile kalmış ve anne olacak birine sakın imrenme,özenme..daha kendi çocukken dünyaya bir çocuk getirmek çok üzücü bir durum aslında.o bebeğe yapılan büyük haksızlık..

sen 22 yaşında olmana rağmen gayet olgun ve aklı başında bir insansın.elbette zamanı gelince anne olacaksın İnşallah.

bak hikayemi kısaca anlatayım sana.21 yaşında evlendim ben,şimdi buna delilik diyorum ama o zaman ilk görüşte aşktı adı:) ilk seneler çocuk istemedik,sonra ilk istediğimiz ay hamile kaldım.hem de ikiz bebeklere..ama olmadı...devam etmedi hamileliğim.çok büyük bir yıkımdı bu.anlatamam.

sonra 2 yıl geçti hala çocuğumuz olmadı ve ben evlenmeden önce Rabbim nolur beni annelikle sınav etme diye yalvaran çocuk delisi bir insandım..ve sınavım buymuş nerden bilirdim..eşimde de bende de sorun olduğu ortaya çıktı.tüp bebek tedavileri falan..acılı,sancılı geçen süreçler..ve nihayet şimdi 2,5 yaşında olan çocuklarıma kavuştum.Rabbim ilk ikizlerimi aldı benden ama kardeşlerini yolladı yerine..

canım herşeyin bir zamanı var,yeri var..hayatta yapacağın tek şey her zaman her durumda "hayırlısını" istemek olsun.

Aynıymışız demek ki :) Ben de "beni bununla sınama nolur ?" diyorum.
Ne mutlu başarabilmişsin, aşabilmişsin ve şimdi sağlıklı çocukların var, senin için çok sevindim.
ALLAH isteyen herkese nasip etsin ...
Her şeyin hayırlısı olsun ve de :)

Ben gerçekten dediğim gibi içimde hissetmiyorum o duyguyu, ama her şey takdiri ilahi belki bir gün isteyeceğim, belki de isteyip te çocuk sahibi olamayacağım belki de düşüncelerim hiç değişmeyecek... Bilemiyorum çocukluğuma inmek lazım.. :1:

Yani erkekler damızlık mı? konusuna bende diğer arkadaşlar gibi bakıyorum, çünkü sadece çocuk sahibi olmak adına bir evlilik gerçekleştiremem. O sevmediğim insanla bir evi paylaşamam, aynı yastığa baş koyamam,ki çocuk yapmak şöyle dursun. Birbirlerini sevip evlenen çiftlerin problemlerini gördükçe arada duygu olmadan yapılan evlilikleri düşünemiyorum bile..

Yok aslında ben de erkeklerin damızlık olduğuna inanmıyorum.
Yani şöyle ki, damızlık görüp ben de seninle aynı düşünceden dolayı evlenemem. Bırak aynı yatağa girmeyi, elimi bile tutsa tiksinirim.
Ama mesela dediğin gibi, severek evleniyorlar ama sonra erkeğin yaptığı davranışlardan o sevgi gidiyor ve artık resmen damızlık oluyorlar birbirleri için.
Maalesef :)

Yok aslında ben de erkeklerin damızlık olduğuna inanmıyorum.
Yani şöyle ki, damızlık görüp ben de seninle aynı düşünceden dolayı evlenemem. Bırak aynı yatağa girmeyi, elimi bile tutsa tiksinirim.
Ama mesela dediğin gibi, severek evleniyorlar ama sonra erkeğin yaptığı davranışlardan o sevgi gidiyor ve artık resmen damızlık oluyorlar birbirleri için.
Maalesef :)

Dediğin gibi işte elimi tutmasından bile tiksinirim :)
Evlendikten sonrası kısmına gelince az çok görüyoruz KK' dan, adam aldatıyor, sövüyor hatta dövüyor bile ama kadın hala seviyorum diyor bu hastalıklı sevgi kısmını geçiyorum gidecek yeri, mesleği, ailesi arkasında olmayanları bir nebze anlayabilirim, ki insan isteyince neler yapıyor orası da bir gerçek ama ailesi arkasında olan, ya da mesleği olup kendi ayakları üzerinde durabilenleri anlayamıyorum? Çocuğum diyor başka bir şey demiyor. Resmen çocuğunun arkasına sığınıyor boşanmamak için. O dediğin damızlık durumunu resmen kendileri yaratıyorlar bir nevi.

Dediğin gibi işte elimi tutmasından bile tiksinirim :)
Evlendikten sonrası kısmına gelince az çok görüyoruz KK' dan, adam aldatıyor, sövüyor hatta dövüyor bile ama kadın hala seviyorum diyor bu hastalıklı sevgi kısmını geçiyorum gidecek yeri, mesleği, ailesi arkasında olmayanları bir nebze anlayabilirim, ki insan isteyince neler yapıyor orası da bir gerçek ama ailesi arkasında olan, ya da mesleği olup kendi ayakları üzerinde durabilenleri anlayamıyorum? Çocuğum diyor başka bir şey demiyor. Resmen çocuğunun arkasına sığınıyor boşanmamak için. O dediğin damızlık durumunu resmen kendileri yaratıyorlar bir nevi.

Sonuna kadar katılıyorum sana :16:
Herkes , her şeyi kendi yaratıyor. Olan çocuklara oluyor. O çocukları gören bizlerde , çocuk yapmak istemeyebiliyoruz yine sırf çocuklar için....

Back
X