Anne olmak ... Kendimi bildim bileli en büyük isteğim ... Ve korkularım !

hiç bunları düşünme canım sağlıklısın aklın başında gerisi boş ben hiç evliliği düşünmedim ne yaparım ne ederim çocuğum olurmu olmaz mı derdim olmadı sevgilim bile olmadı istemedim eşimle tanıştım tanışma nişan nikah derken 4 ay içinde evlendim çocuğumda oldu 24 yaşında evlendim hayatı çoğu zaman akışına bırakmak en iyisi etraf kötü adam yok diye şartlama kendini çok iyi erkeklerde var niye olmasın bi taneside seni bulsun:16:22 yaşında insan umutsuz olur mu hiç ya inşallah evlenir hamile kalır hamile topicinde yazışırız

Hahaha :) Yorumuna çok güldüm. Hamile topic inde karşılaşmak dileğiyle :D:D

Demi ? Bana da normal gelmiyo zaten bu halim :)

2013 te 26 olacagimi soylemeden gecemicem :)

1. Son 4 yildir cikma teklif eden, yaklasan bir kisi bile yok.
2. Sevip karsilik bulamamak gibi b.k duruma dusmedigin surece , adamin gitmesinde ben o kadar korkunc bir durum goremiyorum. Adamla bir seyler yasasaydim, sonra gitseydi bu kadar koymazdi bana.
3. Erkeklere yaklasmaya korkar oldum, kimseye guvenemiyorum.

Liste boyle uzar gider :( Turk erkeklerinden umudu kestim ben, yabancilara yoneldim :)

Allah Allahhh .... Sen turnayı gözünden vurcan herhalde kız :) Bu kadar zamandır ses olmadığına göre, kesin öyle valla :) Aramızda 3 yaş varmış evet :)

Kıskanç diye damgalamanız ve ALLAH çocuk vermez diye beni yaralamanız çok güzel bir davranış sayılmaz değil mi ?
Ben "ALLAH çocuk vermez" lafınıza şirk koşma diyorum, çünkü bilemeyiz değil mi kime veriyor kime vermiyor ?
Çirkin bir davranışta bulunduğumu düşünmüyorum ama bulunduysam da ,sizinkine bir cevap olsun.
Ben de biliyorum 18-19 yaşında yapılan evliliklerin çoğunun kötü sonuçlandığını. Ama bana kalkıp "erkenden evleniyor"sunuz" sonra eve geri dönüyor"sunuz" derseniz ben orada agresifleşirim.
Genel konuşmadınız, direk "sunuz" şeklinde genele beni kattınız. "Erkenden evleniyorlar sonra eve geri dönüyorlar " deseydiniz anlardım.
Sağol, siz de mutlu olun.

tövbe haşa arkadaşım neden şirk koşayım ya saçmalama lütfen .tamam bebek yap ayda otur ağla ayy iyiki bir yorum yaptım .namazımda abdesimde bir kadınım .kıskandığını ağladığını sen yazdın .dinimizde ksıkançık e kötü şeylerden biri .25 yaşında evlendim bütüna rkadaşlarım benden önce evlendi bebek sahibi oldu bir gün bile onların haberini alınca oturup ağlamadım .neyse birşey demiyorum artık sen şirk koştun dedin diye şirk koşmuş olmuyorum .sana göre anne olmayı hak etmiyolar ama demek ki hak ediyolar ki rabbim veriyor .herkes kendi hayatına baksın .

Yaşın çok genç daha..

Biz yaşlılar napak:)

22 yi bitireli 13 yıl oldu ben..ortada hala birşey yok..Herkes benim gibi olacak diye birşey yok..Çoğu insan 30 undan önce evleniyor..Olmadı 30,31,32,33,34,35..Ama bende hala bir şey yok gibi..Var gibi..Ama belirsizlik ..Belki bir zaman sonra yine yalnız kalacağım..

Geçici bir umumtsuzluk hissidir,kedidir kedi..

Allah , senin de gönlüne göre versinnn :) Yanlış anlama, cidden düşününce haklısınız yani. Kendime kızıyorum işte bundan :(

anormal bişy değil ki senin durumun insanın yaradılışı istemek üstüne kurulu sen evrene mesajını gönder iletildi mesajını muhakkak alırsın canım:32::3:

tövbe haşa arkadaşım neden şirk koşayım ya saçmalama lütfen .tamam bebek yap ayda otur ağla ayy iyiki bir yorum yaptım .namazımda abdesimde bir kadınım .kıskandığını ağladığını sen yazdın .dinimizde ksıkançık e kötü şeylerden biri .25 yaşında evlendim bütüna rkadaşlarım benden önce evlendi bebek sahibi oldu bir gün bile onların haberini alınca oturup ağlamadım .neyse birşey demiyorum artık sen şirk koştun dedin diye şirk koşmuş olmuyorum .sana göre anne olmayı hak etmiyolar ama demek ki hak ediyolar ki rabbim veriyor .herkes kendi hayatına baksın .

Offffffffffffff.... gerçekten çok sıkıldım. Bir şeyi, ikinci kez anlatmayı bile sevmiyorum. Size kaç kere anlattım, saymadım.Neyse ya,uğraşamıcam. Gerçekten, keşke yorum yapmasaydınız yani.Hadi eyvallah.

anormal bişy değil ki senin durumun insanın yaradılışı istemek üstüne kurulu sen evrene mesajını gönder iletildi mesajını muhakkak alırsın canım:32::3:

Amin canım inşallah :) Göndereyim ben mesajımı :)

Offffffffffffff.... gerçekten çok sıkıldım. Bir şeyi, ikinci kez anlatmayı bile sevmiyorum. Size kaç kere anlattım, saymadım.Neyse ya,uğraşamıcam. Gerçekten, keşke yorum yapmasaydınız yani.Hadi eyvallah.

açmasaydın sende bu konuyu madem ben nerden bileyim .sanada eyvallah çok şükür dinimi bilen bir kadınım .kimse beni şirk koşmayla yargılayamaz .

çocuk sahibi olmak güzel oluşunun yanında çok sorumluluk isteyen ve gerçekten kolay olmayan birşey.bunun için de belli bir yaşa gelmelisin.evlenir evlenmez çocuk yapılmasına da karşıyım.çocuk için evliliğin oturması şart.
yaşın küçük.inanki bekarlık o kadar güzel birşey ki.önce doğru bir eş seçmeye odaklan.zaten zamanın da çok bunun için.sonra zamanı gelince çocuk sahibi de olursun inşallah karamsar olma,yeter ki eş seçerken akıllı davran.mutlu bir evlilik senin hayatını o kadar güzel yapar ki.

Selam kızlar ... Belki bir çoğunuza saçma gelecek.
Niye şimdiden dertleniyorsun diyeceksiniz. Haklısınız da. Ama düşünmeden edemiyorum.
Benden 4 ya küçük bir akrabamızın kızı evlendi. Düşünün , bebekliğini biliyorum.
4 aylık hamileymiş. Yani 3,5 aylık hamileyken evlenmiş. Anne olacak küçücük kız.
Çok güzel bir şey bu ama daha kendisi çocuk, nasıl bakacak o bebeğe ? Bilemiyorum...
Çevremdeki herkes, anne olmayı ne kadar çok istediğimi biliyor. Kıskandım mı? Özendim mi? Bilmiyorum.
Düğününe gittiğimde, kendimi evde kalmışlar gibi hissettim , ki ben evde kalma durumuna da inanmam ama öyle hissettim.
Oysa daha 22 yaşındayım yahu ....
Baksanıza, evlendi hadi onu geçtim 5 ay sonra anne olcak... Ben de istiyorum anne olmak :( Hemde canımı verircesine istiyorum.
Nasıl içlendim bilemezsiniz, duyunca ağlıcaktım zor durdum. Ya benim bebeğim olmazsa ? Ya anne olamazsam ?
Evlenmeyi , anne olmak için istiyorum. Yoksa aşk meşk değil. Ama ortada adam yok. Yemin ederim.
Nerde azgın, nerde yaşlı, nerde serseri hep onlar. Şöyle parmakla gösterilcek bir adam yok.
Güvenim de yok ... Bir tane doğru düzgün insan beğenmez mi yahu ? Yok işte ...
Oramı buramı açarak gezsem, taşkın hareketlerim olsa hak vercem ... Çoğu cinsellik peşinde.
Bilmiyorum. Bunlar beni çok korkutuyor.Bir ailem olması, evimi şenlendiren çocuklarımın olması en büyük isteğim...
Allahım beni bunla sınamasın :( Çok korkuyorum. En çok istediğimizden sınanırmışız ya... Bu cümle beni deli gibi korkutuyor.
O akrabımızın kızını da görünce, iyice bu korku sardı beni ...
Gelecek korkusu canımı sıkıyor.

yazdıkların doğru şeyler, bu zamanda bu insanlarla aradığın şeyleri bulmak zor gerçekten...
o kadar abuk sabuk insanlar var ki bende korkuyorum bazen gelecekten,
yaşıtız bu arada
fakat bu kadar kaygıya düşmek için inan çok erken
bu kadar kafana takma hayat bir şekilde kuruluyor işlte :)
akrabanın kızıda çok erken davranmış yaaa

Son düzenleme:

bu hayat bir sınavdır

insanlar hakettiği veya haketmediği için birseylere sahip olmazlar.

bebeğini ısırarak öldüren adam baba olmayı hakediyor diye mi baba oldu
ya da yeni doğurduğu bebeği hava boşluğundan atıp öldüren kadın mı anneliği hakketiği için anne oldu
yada ben ve benim gibi evladı vefat etmiş insanlar anne baba olmayı haketmediğimizden mi anne baba olamadık

cevap HAYIR

hepimiz bu dünyada sınanmak için bulunuyoruz
kimimiz evladın varlığıyla sınanırken,kimimiz yokluğuyla sınanıyoruz
kimimiz paramız çokluğuyla,kimimiz de yokluğuyla sınanıyoruz
kimimiz anne babamızın varlığıyla,kimimiz yokluğuyla.......

uzar gider bu.

Allahım hiçbirimize altından kalkamayacağız dertlerle mücadele etmek zorunda bırakmasın:26::26::26:

bende 22 yaşındayım ve aynı şeyler bende de var, sanırım hormonlardan :) evlenmek için daha küçük olduğumu, önce okulumun bitmesi gerektiğinin bilincindeyim. hatta evlilikle şu an baş edemeyeceğimi de düşünüyorum ama bi bebeğim olsun bende istiyorum. bazen öyle büyük bir istek oluyo ki içimde sonra korkuyorum ya olmazsa naparım diye..

allah işalla gönlümüze göre verir herşeyi :) içimizi ferah tutmamız lazım yoksa 5-6 yıl geçmez böyle.. :)

Bende 22 yaşındayım 1 aylık evliyim..

Kaygılarını anlıyorum ama bence hayatı akışına bırakmak daha doğru olur.

Anne olmayı birçok kadın ister bu çocukluğumuzdan kanımıza işlemiş:):) ancak evlenmekle ya da anne olmakla her şeyin peri masalı olacağını düşünmedim hiç bir zaman

Hayat bir imtihan ve hep canımızı sıkan bir şeyler olacak elbet

SIKMA TATLI CANINI olur mu?

bende anne olmayı cok ısterım 23 yasındayım henuz ama bu bende de var.
bu anaç ve fedakar ruhumdan kaynaklanıyor.tahmınımce senınde oyle.ama fazla fedakarlık benı uzuyor hep bır seylere ozenmek sewgıye muhtac hıssetmek kotu bır sey bence.ilk once kendımızı sewmeyı ogrenmelıyız dıye dusunuyorum kendımı sureklı olumlamaya calısıyorum ama olmuyor huyumuz bu herhalde:(

şuan yaşını ögrenene kadar seni böyle bi 28 29 yaşında falan gibi düşünmüştm.evde kalmş olmaktan bahsediyosun ve sadece 22 yaşındasın.senden 4 yaş küçük kuzenin evlendi diye kendini üzüyosun ama bu senin eksikligin degil onun hatası bana göre. bence biraz kendin için yaşa.22 yaşındayken cocugum olur mu evlnicek birini geç olmadan bulur muyum diye düşünmeden üniversite okumaya bak.birini bitirdiysen calışmaya başla.calışmak istemiyosan başka bi bölüm daha oku.okula gidemiyosan aöf'den bitir.kurslara katıl işte nebilim...karşına biri cıksın diye sayma yerinde.ben bilmiyorum yanlış mı anladım ama kaygılarının yersiz oldugunu düşünüyorum..yinede yargılamam.biraz yaşını yaşa:54:.

of of hayatımın 7 yılı aşk (ayrılık) acısıyla geçti....ortada birşey yok hala..Bu kadar acı..hala ortada birşey yok..

Buyüzden acı çekmeden evlenenler veya hayatında hiç aşk acısı çekmemiş bekarlar , benim gibileri anlamaz mesela..evlilik konusunda..

Son düzenleme:
anne olmak çok özel ve güzel bir duygu ama anne olmak için evlenilmez
şunu anlarım yaşınız kırkı bulur anne olmak için az zamanınız kalmıştır
hala bekarsınızdır korkarsınız
ama 22 yaşında sağlıklı bir insan ilerde ya anne olmazsam ya karşıma adam gibi baba adayı çıkmazsa
diye üzülmemeli herşey zamanında oluyor gerçekten yersiz korkular yüzünden üzmeyin kendinizi
ve aşık olunca evlenin aşık olduğunuz için bir bebek sahibi olun böylesi daha güzel.

Haklısın canım. Ben de bunları düşündüğümde kendime kızıyorum. İnan , yaş filan değil. Bak sen de benden 10 yaş büyüksün. Ben bu korkularımın gerçekleşmesinden korkuyorum. Ben zaten şimdi kalkıp anne olayım ,evleneyim demiyorum. :(

ahhhh canım ahh o korkular yok mu?işte o korkuların gerçekleşmesi meselesi benim yaramdır.sebebini bilmiyorum ama elimde olmayan korkularım maalesef gerçekleşiyor.ama olay tamamen bununla alakalı değil.belki sınanma meselesi.belki kader.senin yaşındayken pırıl pırıl bir dünyam vardı,ve daha tomurcuk olan hayallerim.senin yaşındayken çocuklarla çocuk gibi oynar,anne olmak için yanıp tutuşurdum.senin yaşındayken hayatımın aşkını bulacağıma daha çok inanır,büyük bir umutla onu beklerdim.ama şimdi avuçlarımda filizlenen umutlarım yerine kupkuru bir dal ve koca bir yalnızlık duruyor.ama ben durduk yere böyle olmadım.her yıkılışımın ardından yeniden doğdum ve her nekadar her seferinde azalsa da yeniden umutlarıma sarıldım.her yeniden doğuşumda o umutlar ve hayallerim gitgide biraz daha köreldi ve yavaş yavaş yerini korkularım almaya başladı.derken korkularım beni esir aldı.şimdi onları alt etmenin yollarını arıyorum.onlara yenilmeyeceğim.sakın sen bu korkulara şimdiden esir olma.daha 22 yaşındasın.ve daha güçlü olmalısın.olumlu düşünmemen için çok fazla neden yaratma kendine.evet etrafta adam bulmak çok zor,hele benim yaş grubumdaki kadınlar için ama senin yaşındaki insanlar için seçenekler daha fazla.ben bile umudu kesmedim hala:10::15:

yazdıkların doğru şeyler, bu zamanda bu insanlarla aradığın şeyleri bulmak zor gerçekten...
o kadar abuk sabuk insanlar var ki bende korkuyorum bazen gelecekten,
yaşıtız bu arada
fakat bu kadar kaygıya düşmek için inan çok erken
bu kadar kafana takma hayat bir şekilde kuruluyor işlte :)
akrabanın kızıda çok erken davranmış yaaa

Evet o erkenleri görünce şüphe ediyorum ya bazen kendimden :)
Anladığın için teşekkür ediyorum :)

Back
X