Anne olmak zor mu?

Arkadaslar, bu hanimefendiye gazli bir bebek lütfen, acil
Peki 3.5 yaşındaki benim danayı versem olur mu
Doğduğu günden beri zor bir bebekti sürekli ağlayan hasta olan yani nefes aldırmazdı şimdi 3.5 yaşında hala farklı şekillerde canımı okuyo offf bilmiyorum içimi dökesim varmış

Bilmem mi

Esas büyüdüklerinde çok daha zor.
bebeklik zamanları çok güzel, o zamanlar zor da olsa çok hizlı gelip geciyor.
10 yasindan sonrası anne babalar icin daha fazla efor gerektiren zamanları..
eğer sizin yasiniz 30 üstüyse, bir an evvel bebeği duşunun derim...
çünkü çocuğunuzun en zorlu donemlerinde en iyi ihtimalle 45 yaşlarinda olacaksiniz, o günler Allah enerji, güc, kuvvet versin diyeyim şimdiden

Bebekten bebeğe göre zorluk derecesi değişiyor. Mesela bir tanıdığın bebeği maşallah akşam 8 de yatar gecede 2 kere kalkıp emip uyur. Ama benim bebeğim sağol sun gece 4 veya 5 de ağlayarak uyanır mamasını yer gazını çıkarır ama sonra kucakta evi gezmek ister. Hele bir kalkma ambulans sireni gibi bağırıp apartmanı ayağa kaldırır 8 gibi zorla uyur bende garibim uyudu diye sevinirim. Tam dalarım ki bizim ki yine uyanır. Yarım saat uyumustur sadece. Sonra yine kucak faslı. Öğlen iyice sızar bir kaç saat uyur sonra yine kucak. Nolur dua edin düzene girsin hiç halim kalmadı. 8.5 aylık oldu hala böyle.Çok dra gittik sağlık sorunu yok çok şükür. Bu arada bebek isteyen ve hamilelere duam Allah önce sağlıklı sonra uykuyu seven bir bebek versin.

Bebekten bebeğe göre zorluk derecesi değişiyor. Mesela bir tanıdığın bebeği maşallah akşam 8 de yatar gecede 2 kere kalkıp emip uyur. Ama benim bebeğim sağol sun gece 4 veya 5 de ağlayar

Annelik dışarıdan bakana zor asıl, gece sabahlamak, hastayken başında beklemek, tüm mızmız larına katlanmak, kolikse tüm gün kucağında gezdirmek yani anaya bebeği hiç zor gelmez. O anneye bir güler, annenin tüm yorgunluğu gider, içi erir..

Sizin bebeğiniz de hala aynı mı? Benim ki aynı. Evet delice bir aşkla seviyorum sevgisi olmasa zaten çekilmez. Ama inş biran önce düzene gireriz. İşe başlıcaktınız başladınız mı?

En zor meslek, annelik bence. Çocuk büyütmek ve yetiştirmek çok farklı. Ama, birbiriyle bağlantılı.
Çocuğun ilk öğretmeni annesi olmakla birlikte, bizlerde, çocuklarımızla beraber büyüyor ve öğreniyoruz bir çok şeyi. Sevgi dediğimiz şey, yüreğimizde olmasaydı. O zorluklara, sabır gösterilmesi gereken zamanlara hiçbirimiz tahammül edemezdik.
Annelik çok güzel ve yaşanılası bir şey bana göre. Allah isteyen herkese nasip etsin.
Şunu eklemeden geçemeyeceğim. Hani hep deriz ya. Allah hayırlı evlat versin diye. Bu elbette önemli. Ama, ben şu yaşım ve gördüklerimden sonra, doğacak olan her bebeğe, Allah hayırlı anne, baba versin onlara diye dua ediyorum artık.

Sizin bebeğiniz de hala aynı mı? Benim ki aynı. Evet delice bir aşkla seviyorum sevgisi olmasa zaten çekilmez. Ama inş biran önce düzene gireriz. İşe başlıcaktınız başladınız mı?
Aynı olmaz mı
8 bucuk aylık olduk
Siz ?
İşe bir gün gidebildim
Ben yokken yememiş içmemiş her zamankinden daha çok ağlamış gelen kadın çok üzüldü ben de eve geri döndüm
Ama şimdi yine başlamam gerek ise
Yarım gün gidiyorum birkaç gündür annem bakıyor
Geçen hafta bir Bakıcı ile görüştük
Kızım çok mızmızlandı kadın açık açık dedi ben bu bebeğe bakamam DİE

10 yıl yaşlandım bileklerim kollarım belim
Saçlarım döküldü ve beyazlıyor
Uykusuzum ama çok seviyorum evet
Hala kucak istiyor kalk diyor gezdir diyor
Gün içinde 10 dakika anca duruyordur

Bizimki de memede uyumak istiyor
Gece 7-8 kere kalkar memeye saldırır

Ah ah yukarıda da yazdım bizde aynı durumdayız. 8.5 aylık oldu benim de oğlum. Sabahtan akşama kucakta. Aynı şekilde bende kendimi yaşlanmış hissediyorum. Ama sağlık olsun. Umarım düzelir işe daha rahat gidersiniz:)

Koltuğa falan koyunca da ağlıyor dimi otururken ?
Emekleme cabası var mi
Bizimkinde var ama yatmayı sevmediği için daha az az geri gidiyor
Bizimki insan da sevmiyor eve bir yabancı gelsin misafir falan ortalığı yıkıyor
Benim de tek umudum yürümeye başladığı zamanlar düzelmesi ama bazı insanlar senin kızının huyu bu hayat boyu mızmız olacak diyorlar

Bizimki de memede uyumak istiyor
Gece 7-8 kere kalkar memeye saldırır
Benim ki emmiyor. Kalkma sebebi ayakta dolaşmak. Prematüre bebek benim ki küvezde kalmıştı. Eve geldiği günden beri böyle. Ben hiç böyle hayal etmemiştim. Tüp bebek ile hamile kaldım ben. Birde yaşım 37. O yüzden mi bilmiyorum. Şöyle giyinip bebek arabasına koyup gezemedim gönlümce. Belki büyüdükçe düzelirler. Nasip artık

Yazildi mi bilmiyorum ama hep saglikli bebek ve cocuklardan bahsedilmis. Hayat iste. Siz saglikli dunyaya getirdiginizi zannedip 2.5 yasinda taniyi alinca koskoca dunya size dar gelir. Kendiniz icin degil bir cani sosyal hayata nasil ilistiririm diye maymunu oynarsiniz. Kan kusar ama kizilcik serbeti ictim deyip kimseye anlatmaz,kendi derdinize kendiniz derman olmaya calisirsiniz. Taniyla ilgili onunuze cikan her bilgi kirintisini okur uygulamaya calisirsiniz. Bir bakarsiniz uzman gecinenlerin bir kismi sizin kadar bilmiyor bir kismi da cok iyi biliyor sadece bir kac sene daha fazla sizi maddi olarak somurmek icin tedaviyi yavastan aliyor. Ama siz biliyorsunuz ki sizin zamanla savasiniz var. Her gecen gunun telafisi yok. Neyi dogru yaparsaniz sizden sonra cocugunuzun daha saglam yere basabilecegini bildiginizden kendinizi hep zorlarsiniz. Eksik yaptiginiz bir sey var mi diye. Karanlikta el yordamiyla ilerlemektir yaptiginiz. Ne sormustunuz, annelik mi,kolay mi? Bu sizin sartlariniza bagli. Asil size bagli. Tek basima tanili cocuguma bakiyorum. Gelecegi benim yaptigim veya yapmadiklarim ile sekillenecek. Annelik mi?Sadece sorumluluk. Aksi halde vebal. Kafanizdaki klise fotograflari silin derim. Cici bici giydirip,gezdirmeler. Bunlar pastanin kremasi. Bir de keki var. Ama su hayatta geriye bir tek evlat kaliyor.

Ne koltuk, ne bebek arabası hiç biyerde durmuyor. Azcık kalabalık olsun kıyamet kopuyor. Örümceği var azcık onu sevdi ama çok durmuyor. Bende yürüse diyorum ama bana da yürüyünce daha zor diyorlar. Ama böyle hem taşımaktan kolum hem bacağım ağrıyor. Boyun fıtığı oldum. Yürüyünce de belki zordur ama hiç olmazsa peşinde koşmaktan tek bacağım ağrır, kollarım rahat eder

Benim yaşım 39
Bizimki de tüp bebek
Ben de bebeğim olduğunun hiç tadını cıkartamadım
Günler geçiyor
Bazı kişiler diyor ya uyku öncesi banyo , masaj , kitap okuma Faslı falan çok özeniyorum ama biz alt açarken bile kıyamet kopuyor ne masajı

Allah yardımcınız olsun.
evladınıza sağlık versin

Evet en azından yük taşımadan peşinde koşulur
Canları sağolsun zaman geçiyor bir şekilde
Bize de ağlayan bebekler nasip oldu
Ama allah sağlık versin

Şimdi Allah var banyoyu çok seviyor. O zaman çok rahat ama alt değiştirme çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…