• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anne Olmaya Hazır Hissetmiyorum, Yanlış mı Düşünüyorum?

Teşekkür ederim cevabın için, gerçekten insan böyle dönemlerde anlayışlı bir yorum görünce biraz rahatlıyor.

Şu an 27 yaşındayım. Sahiden 4–5 sene sonra çocuk düşünmek çok mu uzun sence
Ben de 27 de evlendim. İstemedik 6 7 yıl. Sonra oldu hemen ilk istediğimizde. Şimdi keşke daha önce olsaydı diyorum. Çocuk sevgisi vs onlardan dolayı değil. Yaş farkım daha da az olurdu çocuğumla. Şimdi 37 yaşındayım ilgilenmek vs zor geliyor bazen. Genç anne olmak evliliğine güveniyorsan güzeldir her zaman.

35inden sonra 3 cocuk doğuran amcamın eşi var, sizin yumurtlama kalitenizle alakalı bir durum. Amh degerlerinize baktırın
Birşey değişmez ki.ben de 3,4 amh değeri olup senelerce hamile kalamayan kişiler biliyorum.olumlu örnek kadar olumsuz örnek de var.nerene baktirirsan baktir valla bu işte hiçbir şey sökmüyor.tek yol var o da yaşamak.

Ben de 27 de evlendim. İstemedik 6 7 yıl. Sonra oldu hemen ilk istediğimizde. Şimdi keşke daha önce olsaydı diyorum. Çocuk sevgisi vs onlardan dolayı değil. Yaş farkım daha da az olurdu çocuğumla. Şimdi 37 yaşındayım ilgilenmek vs zor geliyor bazen. Genç anne olmak evliliğine güveniyorsan güzeldir her zaman.
Helal olsun.ben o yaşta menopoza girerim diye düşünüyorum. 😁 reglim 2 damla birşeye dönüştü 35 e kadar hiç kalmayacak.

Biz tamamen kendi istegimizle evlendikten 5 yil sonra cocuk sahibi olduk. Sadece biz oyle istedik. 5. Yil benim annemden biraz baski geldi acikcasi, biz d artik kendimizi hazir hissediyorduk. Cok sukur istedigimiz zamanda oldu. Ama elalemi takmamak gerekiyor. Biz gercekten soylenenleri umursamiyorduk. Hatta bir arkadasimiz iste yemekte acik acik neden cocugunuz yok olmuyor mu demisti. Esi de baya bir utanip paylamisti adami. Biz onlarin kavgasina baya bi gulerek tepki vermistik. Yani gercekten cocuk icin cabalayan biri bu duruma kirilabilir alinabilir, gunlerce dusunebilir. Gercekten oyle bi cabaniz yoksa hic kafaya takmiyorsunuz. Ama sunu da belirtmeliyim, ben hep anne olmak istemistim bir gun ama baska bi bebege de annelik yapmak ok di benim icin. Eger cocugum olmasaydi baska bir bebege anne olmak da benim icin bir opsiyondu. O yuzden ne milletin dedigini taktim, ne strese girdim. Sizin de gonlunuze gore olsun.

Bence asıl problem, sizin özel yaşantınıza bu kadar burnunu sokan insanları ciddiye alıp dertlenmeniz. Henüz 1 sene, çok erken zaten. Tıp o kadar gelişti ki imkansız denilen çiftlerin bile çocukları oluyor herşeyin çözümü var üzülüp kafaya takmayın. Ciddi ciddi buna hazır hissettiğiniz de düşünün bence şu an konuşmanız ve insanları konuşturmanız bile anlamsız
Yanlış anlaşılmak istemem. Elbette herkes çocuk yapıp yapmamaya kendi karar verir, kimse başkalarının fikriyle bu kararı vermemeli. Ben sadece, günümüzde çocuk sahibi olma yaşının 33-34 gibi olabileceğini duymaya, buna dair örnekler olduğunu hissetmeye ihtiyacım var. Çünkü çevremde bu yaşlarda çocuk sahibi olan pek kimse yok. Bu yüzden biraz dertleşmek istedim, hepsi bu.

Ben de aynı şeyleri hissediyorum :(
Çocuk için kendimi hazır hissedemiyorum bir türlü.
Daha doğrusu bu dünyaya yeni bir canlı getirmek istemiyorum.
40’tan sonra pişman olursun, ne kadar erken o kadar iyi, diyor etraf sürekli.
Yaşıtlarıma bakıyorum istemeyen hiç yok, belki bir kişi var. Hepsinin ya çocuğu var ya da çocuk için uğraşıyor.

İşime odaklanmak istiyorum, birçok ülke gezmek istiyorum. Doçentlik dosyamı yapmaya çabalıyorum.

Zaman zaman kendimi çıkmazda hissediyorum. Doğrusu ne emin değilim.
Çok hassas ve derin düşünüyorum, hayata getireceğim yeni bir canlının acılarına ortak olmak istemiyorum.

Yaşlandığımda çok mu pişman olurum? Bilmiyorum.
Bu toplum baskısı beni de bitiriyor.

Ben daha hiç çocuk istemezken hemen yap ikinciyi de yap, kardeşsiz olmaz diye bile baskı yapıyorlar.
Aynı hisleri yaşadığımıza eminim :')

ilk defa doğru konuşan bir doktor görüyorum.genelde senin asla çocuğun olmaz deyip, ilk aydan hamile kalan kişilerin hikayesi duyardık biz ama 😁.hâlâ daha akıllanmıyorlar.ama maşallah bu doktor akıllanmış.ve evet her bu tarz konuda yazdığım görüşümü yazıyorum.üreme sistemi tıbbın konusu değil direkt Allaha bağlı.öyle şeyler duydum, okudum ki şu an bir doktorun bana hormonların berbat, tüplerin tıkalı, rahmin yok asla çocuğun olmaz demesiyle herşeyin şahane demesi aynı şey.hatta tersi daha olumlu sonuçlanabiliyor.çocuk işi tamamen KISMET.
Rahmim kalp şeklindeymiş; doktor, bu durumun ancak bir sorun yaratırsa ameliyatla değerlendirilebileceğini söyledi. Yani açıkça denersiniz düşük olursa ancak işlem yaparız dedi

34 yaşındayım ilk bebeğim olacak nasipse. Şimdilerde evlilik ve çocuk doğurma yaşı ilerledi zaten. Çevremde de benim yaşlarımda ve daha ileri yaşta ilk çocuğu olanlar
allah analı babalı büyütsün onu insallah benimde benzer yaslarda boyle heyecanlarım olur

Annem 41'inde beni 42'sinde kardeşimi doğurdu isteseydim bir tane daha doğururdum diyor. Aynı şekilde ablam geçen sene 40 yaşında anne oldu ilk çocuğunu da 31 yaşında doğurdu. Tabi şöyle birşey var eğer doğurganlık sorununuz yoksa erteleyin, varsa da ne kadar erken o kadar iyi olur.
Cok tesekkür ediyorum yumurtalık rezervlerime en kısa sürede mutlaka baktıracağım

Evet, çocukları çok seviyorum. Olmazsa elbette bu bir sınav olur gerçekten çok üzülürüm. Şu an ise eşimle çok mutluyum; hayatımızı düzene sokmaya çalışıyoruz. Ondan eminim ama önce evliliğimizin tadını çıkarmak, onunla daha stressiz günleri yaşamak istiyorum. Muhtemelen ben de ilerde, sizin gibi, “Neden daha erken olmadı?” diye düşüneceğim.

Teşekkür ederim cevabın için, gerçekten insan böyle dönemlerde anlayışlı bir yorum görünce biraz rahatlıyor.

Şu an 27 yaşındayım. Sahiden 4–5 sene sonra çocuk düşünmek çok mu uzun sence
Daha Yeni evlisiniz bu ne acele? Yasin da genc. Laf edene ver cevabını siz yapın da sevelim diyordum ben. 37'de doğurdum, sorun yok şükür.

Yaaa ... baktırıyor musun arada gidip hormonlarına
Birkaç ay oldu gayet ideal çıkıyor.galiba ben bu dünyaya doğurmaya gelmemişim.sonuçta herkesin bir misyonu oluyor.bana da doğa kafana göre seviş ne hamile kalacaksın ne de ara vermek zorunda kalacaksın diyor.2 gün ara sonra aynen devam. 😁😁 ama işte bazen kadinliktan çıkmış gibi hissediyor insan.hiçbir kadinsal meselem olmuyor.

benim kanamam biraz az , hem az geliyor hemde 3 günde temizleniyor o sebeple sordum dogrusu en yakın vakitte bir kontrol etmem sart oldu
Evlendigimde doktora gittim, hocam şu an değil ama çocuk düşünüyoruz kontrolleri yaptıralım bir şey yapılacaksa simdiden yapalım demiştim (takviye, ilaç vs). Fikir olsun diye yazdım :)

Evlendigimde doktora gittim, hocam şu an değil ama çocuk düşünüyoruz kontrolleri yaptıralım bir şey yapılacaksa simdiden yapalım demiştim (takviye, ilaç vs). Fikir olsun diye yazdım :)
Aslında evlenir evlenmez bende gittim hatta cocuk düsünmüyoruz ama sorun var mı diye kontrol etmesini istedim sorun olarak sadece kalp seklindeki rahimi söyledi ve cocuk istemediğim sürece dogum kontrol hapı kullanmamı istedi

benim kanamam biraz az , hem az geliyor hemde 3 günde temizleniyor o sebeple sordum dogrusu en yakın vakitte bir kontrol etmem sart oldu
Aynen benim de.çocuğum olmuyor ama daha önce olan da 2 senede olmuştu benim.o zaman adetim az değildi.yani onunla alakalı olduğunu düşünmüyorum ben.daha doğrusu benim onunla alakası olmayabilir.ben hep sıkıntılıydım o konuda.onda da taş olsa hamile kalırdı bu kadar zamana diye ayıp olmasın diye oldu heralde.😁 olduğu gibi kabullenmeye çalışıyorum artık arkadaşı.tembel tenekem benim.

Back
X