- 13 Eylül 2015
- 21.919
- 68.884
- 598
Ya evet,ben cocuklarima bayilirdim,fakat emzirmeyi sevemedim.Elim kolum karincalaniyordu sanki,uzun sure ayni sekilde oturmak bana can sıkıcı geliyordu.Mesela doğumdan önce oturdum sayfa sayfa uyku eğitimi , emzirme okudum. Herkes bana emzirme harika çok güzel dedi. Ama meme ucu bile emzirmeye alışana kadar çatlıyor, kanıyor, süt kanalları sızlıyor, zonkluyor. Ağlaya ağlaya emzirdim ben haftalarca. Göğüslerim zonklar kanardı. Doğru tutturana kadar ter içinde kalırdım. Bunu da yaşamadan anlayamazdım. Emzirmeyi ben bu kadar acılı yorucu bilmezdim mesela.
Kalkıp yaşamadan gazel okumak kolay.
Sizin için söylemiyorum sadece, Deneyimlemediğiniz şeyler hakkında yazdığınızı unutmayın.Ben burada 20 gün duş alamadım diyen görmedim. Duş almak, temiz kıyafet giymek zaten herkesin yaptığı şey. Burada seksi kıyafet makyaj gibi ekstra vakit ve enerji isteyen şeyleri, isteyen herkesin yapabileceğini vurgulanmasına, kişisel tercih gibi gösterilmesine karşıyım.
Hele hele içine girmeden dışardan yapılan yorumlar komik ve yüzeysel oluyor
Bilemiyorum ben yeniyim ama hayatta bu kadar ağzıma mıçıp beni bu kadar güçlendiren başka bir şey olmadı, olamaz daGece gece butun yorumlari okudum yine korktum cocuk mevzusundan haa...
Boyle bebeklerin dertlerini anlatip anlatip sonra "bi guluşu yeter iyi ki var" diyorlar genelde ama yoook bu oyunlara gelmemeliyim.
Gizli sirlara eriyorsunArkadaslarimin hepsi cocuk sahibi. Bir tanesi de sikayetlenmiyor. Hep iyikkkii var, muccizzzeeee, iyikimmm şeklinde dolasip bana da yaaap yaaap yaap derler.
Ama buradan okuyorum, sikayetleri.
Bilemiyorum ben yeniyim ama hayatta bu kadar ağzıma mıçıp beni bu kadar güçlendiren başka bir şey olmadı, olamaz da
Bİz de bunu oğlum uyuyunca yaşıyoruz .Ben güçlenmek istemiyorum.
Coluklu cocuklu gorumce ve kayinlarin yanindan gelip, sessiz sakin kedili evimize girince resmen bir sure sessizce durup huzur buluyorduk. hahahaha
Tecrübe edilmeden çocuğun ilk yılları anlaşılmıyor.Sizin için söylemiyorum sadece, Deneyimlemediğiniz şeyler hakkında yazdığınızı unutmayın.
çünkü normal her gün değişiyor.
benim 3 çocuğum var
5.5-3.5-2 yaşları
Dönem dönem yardımcım oldu.
corona öncesi işe dönmüştüm, şimdi ara verdim.
Belki dişlerimi fırçalamadığım hiç olmadı, ama dişim kırıldıktan sonra doktora gitmem 1 yılı gecikti.
Normal mi? Hayır.
belki hiç fazla kilom olmadı, ama beslenme alışkanlıklarım alt üst, sabahtan beri 2 tablet çikolata ve patlamış Mısır yedim.
Normal mi? Hayır.
Spor yapmak istediğimde eşim sağolsun zaman kazanmama yardımcı oldu.
belki 1 saat yürüyüş, 1 saat bisiklet sürdüm, ama günde 3 saati zar zor uyuduğum günlerde yaptım bunu. Normal mi? Yine hayır.
20 gün duş almamak bir yardım çığlığıdır.
bunu işiten bir eşe sahip değilseniz, zaten o evlilik ne yapsanız biter/yada sorunlu devam eder.
öte yandan normalden şaşmış bir hayatta her şeyi normal sürdürmeye çalışmak da bir yardım çığlığıdır
Kadın istediği kadar kendim için desin, bir noktada çığlığını duymayan eşine öfkelenir. O evlilik de çatırdar.
Nasıl ki hayatında hiç çilek yememiş birine çileğin tadını anlatamazsınız. Bunu da anlamanızı beklemiyorum.
Bir süre sonra alışıyorsun, eski hayatını geri vereceğim deseler istemiyorsun. Tuhaf ama eğlenceli de. Yani şimdi ben de tüm yaşadıklarımı görsem yine yapardım oğluşumuBen güçlenmek istemiyorum.
Coluklu cocuklu gorumce ve kayinlarin yanindan gelip, sessiz sakin kedili evimize girince resmen bir sure sessizce durup huzur buluyorduk. hahahaha
Olur mu ya.... Hamile kadınlar dünyanın en güzel kadınları..... Tabi bazı erkekler için farkli olabilirKızlar selam, bu konudaki genel fikirleri merak ediyorum, sizce eşlerin gözünde kadın hamile kaldıktan sonraki süreçte ( hamilelik , lohusalık, annelik) çekiciliğini kaybediyor mu?
Çocuk sahibi kızlar, özellikle sorum size. eşlerinizin arzularında kalıcı bi azalma oldu mu bu dönemden sonra?
Bir süre sonra alışıyorsun, eski hayatını geri vereceğim deseler istemiyorsun. Tuhaf ama eğlenceli de. Yani şimdi ben de tüm yaşadıklarımı görsem yine yapardım oğluşumuYap da derim ondan.
Sabah kahvaltıdan sonra evi temizliyorum. Günlük işler yani. Süpür sil toz al. Haftada bir kapıları halıları falan siliyorum banto ec yıkıyorum. Öğlen saati bebekleri uyutuyorum duşumu alıyorum giyiniyorum yemeğimi koyuyorum. Sonra çocuklar uyanıyo oyundu eğlenceydi falan. Yemek saati geliyo. Ye topla yıka. Sonra banyo saati sonra uyku. Rutine bağladığınızda sıkıntı olmuyo. Amaan bugün de yapmayım derseniz toparlayamazsınız. Ben her sabah 12ye kadar işimi bitirmiş oluyorum. Gerisi ufak tefek işler ve çocuklarla ilgilenmekle geçiyoSu isin sirrini anlatin gozunuzu seveyim ben iki bebekle huniyi taktim.Sabah uyandiktan aksam yatana kadsr 3 cocuga her turlu bakimi,ilgisi,kendinize yetebilme,temizlik,yemek bunlari nasil yetistiriyorsunuz?Bizim ev umraniye coplugune dondu.Esimle bazen ne bulursak yiyoruz.Tek odun veremedigim oglanlarin beslenmesi ve ilgilenilmesi.
Beni bir önceki mesajda alakasız alıntıladığınız için şimdi ben sizi alıntılıyorum bunun kocayla alakası ne ? Bence sizin bilinç altınızda ciddi sıkıntılar var 17 yaşımdan itibaren çöp atmaya dahi makyajsız çıkmadığım için defalarca ailem beni doktora götürdü ( okuyan küçük kardeşlerim varsa doğruluğunu asla savunmuyorum) o zaman kocam yoktu mesela ? ben öğrenciyken cebimde beş kuruş yokken youtube dan video izleyerek spor yapardım kocam yoktu mesela ? İç çamaşırlarımı ilk annem gördüğünde ufak çaplı bir kriz geçirmişti çünkü ona göre kocam yoktu bunları kime giyiyordum o zaman da param ve kocam yoktu ama garsonluk yapa yapa almıştım , üniversiteden beri otobüslerde hosteslik yapa yapa sürüne sürüne diyebiliriz bütün kişisel ihtiyaçlarımı karşılardım ve o yaşlardan beri saten geceliklere sabahlıklara özellikle bayılırdım kendimi mutlu hissettirirdi e koskoca yurtta onları da bir kocaya giymiyordum ya da bir kocaya giymek için mi o kadar uğraşıp aldım ? Benim en önemli görevim kendimi sevmek kendime sexi görünmek önce kendimi beğenmek ve ben sarkmış kilolu vücut beğenmiyorum bir gün bile geçse yıkanmamış saç fırçalanmamış diş yumuşak ve özellikle vanilya ya da hindistan cevizi kokusu gelmeyen ten beğenmiyorum bunlar benim beğenilerimle alakalı sizi aydınlatacaksa eşim veya sevgilim fark etmez cinsel hayata önem veriyorum yataktaki bakımıma dikkat ediyorum dolabımda en az 4 çift jartiyerim var bol hiçbir ev kıyafetim yok en salaş ev kıyafetim tayttır ama bilin bakalım neyim yok kocam ? Yani bunlar yine bir koca için değil kendim için ve en önemlisi ben o yere göğe sığdıramadıkları kocayı sırf mutsuz olduğumu hissettiğim için boşadım çünkü bana göre benden önemli olan hiçbir şey bu hayatta yok ve ben o aynaya baktığımda her sabah dinç vücudu güzel birini görmek istiyorum konu sahibi sormuş bende genel olarak yorumumu yazdım peki merak ediyorum sizi karın ağrınız ne ki benden bir sonraki üye bile herkese saldırdığınızı söylediğine göre ciddi sıkıntılarınız olmalı ?
12ye kadar ne yapıyor çocuklar?Sabah kahvaltıdan sonra evi temizliyorum. Günlük işler yani. Süpür sil toz al. Haftada bir kapıları halıları falan siliyorum banto ec yıkıyorum. Öğlen saati bebekleri uyutuyorum duşumu alıyorum giyiniyorum yemeğimi koyuyorum. Sonra çocuklar uyanıyo oyundu eğlenceydi falan. Yemek saati geliyo. Ye topla yıka. Sonra banyo saati sonra uyku. Rutine bağladığınızda sıkıntı olmuyo. Amaan bugün de yapmayım derseniz toparlayamazsınız. Ben her sabah 12ye kadar işimi bitirmiş oluyorum. Gerisi ufak tefek işler ve çocuklarla ilgilenmekle geçiyo
Biz de bundan bahsediyoruz da arkadaşlara jeton düşmüyo bir türlü. Kocayla ilgilenmezsek kocaya süslenip püslenmezsek aldatır dülüncesinde olduğumuzu sanıyolar. Olaylardan habersiz tecrübesiz insanların konuya dajil olması ve ben bilirim havaları ne kadar komik gerçekten.Evet haklısınız anliyorum ama sizin dediğiniz gibi olunca da sadece anne oluyorsun. Anneyim diye kendini çocuğuna, evine adayip kendinden geçmek de doğru değil.
Tek çocukla yok kendime vakit ayıramıyorum yok hiçbir işimi yapamıyorum vs diyenleri anlayamıyorum şahsen. Benim 3 tane çocuğum var. 4yaş 2 yaş ve 9 aylık. Kişisel bakımımı da yapıyorum, sporumu da yapıyorum, çocuklarımın bakımını da, ev işlerini de yemeğimi de tatlı mı da. Hatta tüm bunları yaparken onlarla oyun bile oynayabiliyorum. Hatta gece olunca kocama da bakıyorumÇevremde kendini salmış tek çocuklu olanlar hayretle bakıyo nasıl yapabiliyosun hepsini diye. İş kişide bitiyo. İstedikten sonra yapılmayacak hiçbir şey yoktur. Benim bebeklerim de çok huysuz ve aşırı derece bana düşkünler. Kimse bebeğini bahane edip eşini ihmal etmesin. Sonra aldatıldım diye konular okuyoruz burda. Siz kocalarınızla ilgilenmezseniz kusura bakmayın aldatılırsınız. Bu arada kocam her geçen gün daha çekici daha kadınsı olduğumu ve beni daha fazla arzuladığını söyler.
Biz de bundan bahsediyoruz da arkadaşlara jeton düşmüyo bir türlü. Kocayla ilgilenmezsek kocaya süslenip püslenmezsek aldatır dülüncesinde olduğumuzu sanıyolar. Olaylardan habersiz tecrübesiz insanların konuya dajil olması ve ben bilirim havaları ne kadar komik gerçekten.
12ye kadar ne yapıyor çocuklar?
Kocadan yana dertli olduğum bu kadar mı belli oluyor çok üzgünüm şuanBacım bunlar grup halinde buralarda bi çete tayfası oluşturmuşlar. Önüne gelene dayatıyolar "benim dediğim doğru.dediğime karşı çıkarsan saldırır rezil ederim" yani bunu yapmaya çalışıyolar. Bir nevi ego tatmini. Belli bi yerlerden yaraları olduğu da çözemedim kocadan mı kendinden mi bi yerde bi eksikleri var. Eksikleri olmayanlara karşı çıkıyolar nasıl olmaz diye. Ben a diyom bu yok illa z diyo iki üç kişi de buna katılıyo işte burda saçmalayıp duruyolar konudan habersizbırak eğlensinler yazık. Başka eğlenceleri yok belli ki bi tutturmuşlar koca da koca. Yok kocan için süslenilir mi yok kocana bunları yapmaya değer mi yok yapmazsan seni aldatırsa.ne alakası varsa. Yaraları kocadan galiba
Hahahahbu konuda yazan başka üyelerin görüşlerine "dayatma" diyorsunuz fakat ben sizin "misyon edindim, görev edindim gözünü açacağım" cümlelerinizi bir kadın olarak "dayatma" olarak algılıyorum. çok sivri cümleler kuruyorsunuz, kendi görüşünüzün bu kadar %100 olması gereken olduğuna o kadar inanıyorsunuz ki farklı görüşte olanları "kurtarmayı" görev edinmişsiniz. sizin bu konuda nasıl bir yetkinliğiniz var ki diğer kadınları kurtaracaksınız pek anlayamadım. burası naçizane hepimizin kişisel görüşlerini sunduğumuz bir yer "ben misyon edindim" demek asıl dayatma bence.
Kocamın yaptığı yemeği yedikten sonra şimdi kocamın yaptığı bitki çayını içiyorum. Vallahi doğru bildiniz ayaklarımı uzatmış seriliyorum şu an. Kocam da bitki çayından bile daha çekici olduğumu söyledi az önce.Hahahahmisyin idinmişmiş Sanki çok ihtiyacımız vardı. Hiçbişeyden haberleri yok evde bacakları uzatıp yatıyolar amaan kocama mı hizmet edicem amaan ona mı yapıcmmona mı edicem seviyosa böyle sevain yoksa defolsun gitsin kafasında yemek yapmaktan acizler. Bırda geçmişler karşımıza bizi kırtarmayı misyon edinmişler. Ulan çok gülüyorum yaaa elimde değil
Ben sizi etiketlemeden direk üzerinize alındığınız için evet çok belli oluyoKocadan yana dertli olduğum bu kadar mı belli oluyor çok üzgünüm şuan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?