- 22 Eylül 2013
- 643
- 913
- 303
- Konu Sahibi kybele1180
-
23 yaşındayım...Annemi kanserden kaybedeli hemüz 20 gün oldu. Acım öyle taze ki ne yapacağımı nereye sığınacağımı bilemiyorum. Her sabah kalktığımda annemi görememek düğüm düğüm ediyor boğazımı. Onun tabaklarıyla bardaklarıyla kahvaltı yaparken , onun yaptığı reçeli sofraya koyarken gözyaşlarım durmuyor. O kadar becerikli bir anneydi ki... Evdeki her şeyde tepeden tırnağa onun izleri var. Elimizi nereye atsak , annemin el emeği göz nuru var. Mezuniyetimi göremedi, nişanımı,düğünümü,doğumumu hiçbirini göremicek olması gözyaşlarımı durdurmuyor.Her evlat anneye muhtaçtır ama kız evlat olunca daha da mahvoluyorsunuz. Biz annemle tek bir günü bile ayrı geçirmedik. Üniversite hayatımda dahil hiç ayrı kalmadım,hiç tatile gitmedim. Hep yan yana el ele olduk annemle. Ben annemle babamla daha çok vakit geçiren bir çocuk oldum hep. Bu yüzden öyle zor öyle zor ki onsuz kalmak şu evde... Babam ve abim için dayanıyorum,ayakta kalmaya çalışıyorum yine de.
23 yaşındayım...Annemi kanserden kaybedeli hemüz 20 gün oldu. Acım öyle taze ki ne yapacağımı nereye sığınacağımı bilemiyorum. Her sabah kalktığımda annemi görememek düğüm düğüm ediyor boğazımı. Onun tabaklarıyla bardaklarıyla kahvaltı yaparken , onun yaptığı reçeli sofraya koyarken gözyaşlarım durmuyor. O kadar becerikli bir anneydi ki... Evdeki her şeyde tepeden tırnağa onun izleri var. Elimizi nereye atsak , annemin el emeği göz nuru var. Mezuniyetimi göremedi, nişanımı,düğünümü,doğumumu hiçbirini göremicek olması gözyaşlarımı durdurmuyor.Her evlat anneye muhtaçtır ama kız evlat olunca daha da mahvoluyorsunuz. Biz annemle tek bir günü bile ayrı geçirmedik. Üniversite hayatımda dahil hiç ayrı kalmadım,hiç tatile gitmedim. Hep yan yana el ele olduk annemle. Ben annemle babamla daha çok vakit geçiren bir çocuk oldum hep. Bu yüzden öyle zor öyle zor ki onsuz kalmak şu evde... Babam ve abim için dayanıyorum,ayakta kalmaya çalışıyorum yine de.
Gözlerim doldu okurkenannemi 16 yasındayken kaybettım..
intihar etti ve onu ben buldum bağırdım"ölme nolur" dedim.
yalvardım dua ettim ama onu kaybettim..
aslında konuskan bır ınsanım ama konu annem oldugu zaman konusamıyorum en derindeki duygularımı anlatamıyorum
diyebildiğim bu konu hakkında;
o benım sadece annem değildi;
EN YAKIN ARKADASIM
SIRDASIM
SEVGİLİM
OMZUNDA AĞLAYABİLDİĞİM TEK KİŞİYDİ
TEK ARKADASIMDI...
BEN ONU KAYBEDİNCE "HERŞEYİMİ KAYBETTİM"..
O bir kere öldü, ben hergün ölüyorum...
aranızda ayşe kulin'in umut kitabını okuyan muhakkak vardır elbet. ben bir solukta okudum. bu kitapta ayşe kulinin annesi olan sitarenin 15-16 yaşlarında beklemediği bir anda babasını kaybetmesi ve 18 yaşında ayşe kulinin babsıyla tanışarak evlenmeye karar vermeleri yer alır. sitare o gün aynaya bakar ve babasını düşünür.babasını onu evlenirken görememesine üzülür ve sorar kendine ne zaman büyüdüm ben diye. baba senin öldüğün gece mi diye cevaplar yine kendini. Öyle çok etkilendim ki bu bölümden, öyle güzel anlatıyordu ki içimden geçenleri. Ben annemi 24 yaşımda kaybettim. Ben de gelin oldum ve annem göremedi. Annemi çok ama çok özlüyorum. Herhalde benim gibiler vardır diye düşünüyorum. Bilmiyorum okuyan veya birşeyler yazan birileri olur mu ama ben davet ediyorum herkesi. Anne veya babamızı analım burda onlardan bir hatırayla. ilk hatıra benden:
Annem Çapa'da hastanede yatıyordu.Hafta içi çalıştığım için ancak haftasonu yanında kalıyordum. Yine bir hafta sonu yanındaki yatakta yatıyordum.Uyandım annem bana bakıyordu. Bir şeye mi ihtiyacın var anne diye sordum. Cevap netti. ''Sen uyuyordun ben de sana bakıp seni seviyordum.'' Ben de seni seviyorum annecim. Yerin üstünde ya da altında farketmez heryerde her zaman seviyorum.
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsunben de annemi kaybedeli 54 gün oldu bugün.benim için annem öldü hayat durdu.toprağa koyduğum an her şeyimi annecimle gömdüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?