- 3 Ekim 2010
- 11.521
- 3.922
- 448
- Konu Sahibi kybele1180
-
aranızda ayşe kulin'in umut kitabını okuyan muhakkak vardır elbet. ben bir solukta okudum. bu kitapta ayşe kulinin annesi olan sitarenin 15-16 yaşlarında beklemediği bir anda babasını kaybetmesi ve 18 yaşında ayşe kulinin babsıyla tanışarak evlenmeye karar vermeleri yer alır. sitare o gün aynaya bakar ve babasını düşünür.babasını onu evlenirken görememesine üzülür ve sorar kendine ne zaman büyüdüm ben diye. baba senin öldüğün gece mi diye cevaplar yine kendini. Öyle çok etkilendim ki bu bölümden, öyle güzel anlatıyordu ki içimden geçenleri. Ben annemi 24 yaşımda kaybettim. Ben de gelin oldum ve annem göremedi. Annemi çok ama çok özlüyorum. Herhalde benim gibiler vardır diye düşünüyorum. Bilmiyorum okuyan veya birşeyler yazan birileri olur mu ama ben davet ediyorum herkesi. Anne veya babamızı analım burda onlardan bir hatırayla. ilk hatıra benden:
Annem Çapa'da hastanede yatıyordu.Hafta içi çalıştığım için ancak haftasonu yanında kalıyordum. Yine bir hafta sonu yanındaki yatakta yatıyordum.Uyandım annem bana bakıyordu. Bir şeye mi ihtiyacın var anne diye sordum. Cevap netti. ''Sen uyuyordun ben de sana bakıp seni seviyordum.'' Ben de seni seviyorum annecim. Yerin üstünde ya da altında farketmez heryerde her zaman seviyorum.
Bende 24 yaşımda kaybettim annemi..O zamandan beri bütün mutluluklarım buruk..Daha evlilik diye bir durum yok ama o gün gelince içime dahada çok oturacak annemin yokluğu..Onu çok özledim.Artık rüyalarda yetmiyor
annemi istanbula göz ameliyatına gönderip sonra cenazesini aldım..
ben o gece izmirden dönmüştüm.eve girdim.amcam aradı baban nerde ulaşamıyorum diye.burda dedim.babama bir şeyler söyledi.babam annen kalp krizi geçirmiş dedi.yola çıktı
zaman geçiyordu babama ulaşamıyordum,sonunda açtı telefonu durgun olarak gidiyorum kızım sen yat dedi.
kapı komşumuz vardı funda.annem ona çok üzülürdü annesi onunda ölmüştü babası evlenmişti genç bir kadınla ve hiç anlaşamıyorlardı.
funda da bizdeydi birlikte yattık..saat 3 e doğru babamın telefonuna uyandım.
kızım annen artık yok..
o çarşafı tırmalaya tırmalaya bağıra bağıra ağladığım.sesime tüm mahalle cama çıkıyordu çok yakın olanlarda kapıya geliyordu..yüzümü çizdiğimi hatırlıyorum..
3 saat ağladım o şekilde.sonra ağlayarak bayılmışım.aynı çocuk gibi..ağğ ağğ diye diye..
işte bu var anılarımda benim.
daha 18 yaşımdaydım..çok erken gittin be annecim.çok..
okuduğumuzu göremedi annem.çalıştığımızı..evlenmemi,kardeşimin nişanını..ve doğumumu..hiç bir şeyi.
çok zor hayat.
hele onsuz insanlarla mücadele etmek çok daha zor..nerden tutup anlatayım..
ben 33 yaşındayım. insanlar yetişkinsin çok üzülmemelisin diyorlar bana çok saçma geliyor. ateş düştüğü yeri yakıyor. 1 kasım 2012 de annemi kalpten kaybettim ağlamaklı olduğum için kaybetme hikayemi yazmıcam. ama doktorun bize hastanızın kalbi durdu tüm müdahalelere rağmen kurtaramadık demesi asla kulaklarımdan silinmeyecek. şimdi bayram geliyor annemsiz ilk bayram nasıl geçer bilmiyorum bayramın gelmesini ilk defa istemiyorum.
gerçekten rüyalar yetmiyor bazen annemin karyolasında oturuyorum yalvarıyorum rüyama gel diye geliyor ama yetmiyor. evli değilim düğün hazırlıklarım olursa nasıl buruk geçer tahmin ediyorum.
rabbim sana yalvarıyorum bizim gibi öksüzlerin mutluluklarını yanına aldıklarına bu dünyadaymış gibi göster ruhlarına hissettir.AMİN...
ben 33 yaşındayım. insanlar yetişkinsin çok üzülmemelisin diyorlar bana çok saçma geliyor. ateş düştüğü yeri yakıyor. 1 kasım 2012 de annemi kalpten kaybettim ağlamaklı olduğum için kaybetme hikayemi yazmıcam. ama doktorun bize hastanızın kalbi durdu tüm müdahalelere rağmen kurtaramadık demesi asla kulaklarımdan silinmeyecek. şimdi bayram geliyor annemsiz ilk bayram nasıl geçer bilmiyorum bayramın gelmesini ilk defa istemiyorum.
gerçekten rüyalar yetmiyor bazen annemin karyolasında oturuyorum yalvarıyorum rüyama gel diye geliyor ama yetmiyor. evli değilim düğün hazırlıklarım olursa nasıl buruk geçer tahmin ediyorum.
rabbim sana yalvarıyorum bizim gibi öksüzlerin mutluluklarını yanına aldıklarına bu dünyadaymış gibi göster ruhlarına hissettir.AMİN...
annemi ve kardeşimi trafik kazasında kaybettim.15 yıl oluyor...
90larda çocuk olmanın en saflığına vardığım yaşlarda mutluydum
annem vardı kardeşim vardı babamda vardı ama ondan bahsetmek istemiyorum çunku annemi çok üzdü o
çocukluğum tek kötü hatırası annemin gözyaşlarıydı...annem yaşadığı sıkıntılara rağmen olabilecek en mükemmel anneydi ben çocukluğumdan beri yılbaşı yada christmas temasını çok severdim annem ben istiyorum diye bir yıl başı çam ağacı alıp benden habersiz süslemiş ve sürpriz yapmıştı hiç unutmam mekanın cennet olsun annem...
ve kardeşim gözümden bile sakındığım koruduğum tek insandı ondan sonra sadece kendi çocuğumu o denli korur kollar ve sevebilirim sanıyorum...
babamı neden bu mutlu aile tablosuna koymuyorum bunu anlatmak istemiyorum ama annemm öldükten sonra babam hemen evlendi bir sene zor durdu ben üvey anneyle yaşıyorum anne demek yersiz olur hiçbir zaman benimseyemediğim bir aile tablosunun içindeyim yıllardır
babam otoriter sinirli agresif nefretlik bir insan evde yaşadıklarımı ne anlatabildim ne paylaşabildim hep içime attım çok zor günler geçirdim hala da geçiriyorum...
allahtan başka kimsem yok yalnızım babam destek değil hep bir kara gölge hayatımda
nişanlıyım düğün hazırlıkları yapıyoruz fakat herşeyim eksik anneciğim yok çünkü başımda beni çekip çeviren yok herkes atıp tutuyor beni oradan oraya savuruyor artık yorgunum bu hayattan tek beklentim nişanlımla evimi yuvamı kurmak ve bu evin kapısını sonsuza dek kapamak...
annesizlik bir kız çocuğu için çok zor anlatılması zor geçmişle yaşaması daha zor...sizinle kardeşimi kaybetmeden 3 ay önce çekilmiş bir fotoğrafımızı paylaşmak istiyorum ve daha fazla yazamayacağım annem ve kardeşim sizleri çok özlüyorum
allah annelerinizi size bağışlasın kızlar ve sizleride annenize onları üzmeyin emin olun herşey bittikten sonra vakit çok geç oluyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?