- 20 Mart 2008
- 142.013
- 214.076
- 1.423
- 60
- Konu Sahibi ssnnaazzcc
-
Peki anladım.Onun Türkçesine uygun yazıyorum ...Siz de baya avukatı kesilmissiniz! Fakat bu 16 yaşında bir kız ve velisi olan annesi kararı vermiş. Bu hanım kızda annesine itaat etmeli!
Benim bu mesajlardan algıladığım kızcağız kendisi için korkuyor. Diğer konular yancı. Sanmıyorum ki yenenin içenin çetelesini tutsun ki kısıtlı maddi imkanlar varsa evet o bile gözüne görünebilir. Kız da onu söylüyor, anneanne kendi evine gitsin, geleni ona gelsin. Ya da anneanne onlarda kalacaksa kimse gelmesin. Yani 16 yaşında olabilir ama o evin bir ferdi, rahatsız olmaya, korkmaya hakkı var diye düşünüyorum.Derdi korona olsaydı sadece haklısınız hatta konu sahibi en haklı olurdu.
Şu mesajlara istinaden yorum yaptım ben. Bana derdi tek koronaymış gibi gelmedi kusura bakmayın. Korona için zaten iş işten geçmiş. Herkes her yere gitmiş gelmiş sirkülasyon var epey bir. Korona için o evde bu saatten sonra daha nasıl korunulur bilmiyorum. Anneanne nereye gitse zaten geleni gideni olacak belli ki.
alıntı için teşekkürler silmiş kouyu konu sahibiAnneannnene karisma kalsin yasli kadin zaten bir ayagi cukurda onun yediginden ne olacak annene soyle en azindan alisweris yapsin dayinlar uzun kalacaklarsa misafirden sayilmazlar sende cok takilma kalabalik aile guzeldir idare et kucuksun birsey dersen omur boyu bizi evden kovdu olur
Benim bu mesajlardan algıladığım kızcağız kendisi için korkuyor. Diğer konular yancı. Sanmıyorum ki yenenin içenin çetelesini tutsun ki kısıtlı maddi imkanlar varsa evet o bile gözüne görünebilir. Kız da onu söylüyor, anneanne kendi evine gitsin, geleni ona gelsin. Ya da anneanne onlarda kalacaksa kimse gelmesin. Yani 16 yaşında olabilir ama o evin bir ferdi, rahatsız olmaya, korkmaya hakkı var diye düşünüyorum.
Kızın Türkçe'sinde hiçbir problem yok yalnız. Siz kendi dil bilginize dikkat edin eleştirmeden önce.Bence git Türkçe çalış.. hazır odaya tikinmissin!
Sizede o zaman aynı tavsiyeyi veriyorum ....Kızın Türkçe'sinde hiçbir problem yok yalnız. Siz kendi dil bilginize dikkat edin eleştirmeden önce.
Orası kesinlikle öyle, ama hani cenaze düğün durumlarında bir nebze daha hoşgörülü olup sineye çekiyor insan bu kalabalıkları. Covid olmasa belki daha farklı yaklaşırdım olaya ama gerçekten Covid varken, kız bütün yanlış hareketlere rağmen kendini korumanın derdinde. İnşallah bir sonra ki konumuz topumuz corona olduk, anneannem vefat etti olmaz.Koronanin olmadığı koşullarda bile can sıkıcı bir durum, bu akraba tipi çoğumuzun bildiği türdür zaten. Bir aile büyüğü hastalanır, 4-5 çocuğu olmasına rağmen kimse bakımı üstlenmez en sonunda tüm sorumluluğu birinin üzerine yıkarlar, sonra hasta kıymete biner, diğer çocukları da eş, çocuk hastanın kaldığı eve toplanır ya kalırlar ya da her akşam yer içer giderler.
Yenenin içilenin çetelesinin tutulmuş olmasından kaynaklı rahatsızlığımı dile getirdim ben de. Kısıtlı maddi imkanları varsa annesi de zaten düşünebiliyordur tahminimce evin geleceğini. Koronadan bağımsız olarak zaten geçici bir durum olduğu için bence idare edilebilir.Benim bu mesajlardan algıladığım kızcağız kendisi için korkuyor. Diğer konular yancı. Sanmıyorum ki yenenin içenin çetelesini tutsun ki kısıtlı maddi imkanlar varsa evet o bile gözüne görünebilir. Kız da onu söylüyor, anneanne kendi evine gitsin, geleni ona gelsin. Ya da anneanne onlarda kalacaksa kimse gelmesin. Yani 16 yaşında olabilir ama o evin bir ferdi, rahatsız olmaya, korkmaya hakkı var diye düşünüyorum.
Orası kesinlikle öyle, ama hani cenaze düğün durumlarında bir nebze daha hoşgörülü olup sineye çekiyor insan bu kalabalıkları. Covid olmasa belki daha farklı yaklaşırdım olaya ama gerçekten Covid varken, kız bütün yanlış hareketlere rağmen kendini korumanın derdinde. İnşallah bir sonra ki konumuz topumuz corona olduk, anneannem vefat etti olmaz.
Bulaşma riski konusunda kesinlikle haklısınız ama yaşı kaç olursa olsun, kim ister ki yüksek riskli birilerini bile isteye evinde misafir etmeyi?Yenenin içilenin çetelesinin tutulmuş olmasından kaynaklı rahatsızlığımı dile getirdim ben de. Kısıtlı maddi imkanları varsa annesi de zaten düşünebiliyordur tahminimce evin geleceğini. Koronadan bağımsız olarak zaten geçici bir durum olduğu için bence idare edilebilir.
Anneanne kendi evine gitse bile annesi zaten anneannenin yanına gidip geliyormuş. Her türlü biri hastaysa hepsine bulaşacak yani benim anladığım. O yüzden koronadan korunmayla ilgili kısma yorum yapmadım.
Konu sahibi konusunu silmiş zaten o yüzden bu diyaloğu daha fazla uzatmaya gerek yok bence.
Ben Türkçe Öğretmenliği kazandım. Tavsiyenize ihtiyacım yok bu konuda.Sizede o zaman aynı tavsiyeyi veriyorum ....
hayır yanlıs anlıyorsunuz sabah aksam habıre yenılıyor ıcılıyor ben tuvalete bıle gıtmeye cekınıyorum dıyor koronadan dolayıDerdi korona olsaydı sadece haklısınız hatta konu sahibi en haklı olurdu.
Şu mesajlara istinaden yorum yaptım ben. Bana derdi tek koronaymış gibi gelmedi kusura bakmayın. Korona için zaten iş işten geçmiş. Herkes her yere gitmiş gelmiş sirkülasyon var epey bir. Korona için o evde bu saatten sonra daha nasıl korunulur bilmiyorum. Anneanne nereye gitse zaten geleni gideni olacak belli ki.
16 yaşında yapacak hiçbir şey yok! Anası düşünecek bunlarıhayır yanlıs anlıyorsunuz sabah aksam habıre yenılıyor ıcılıyor ben tuvalete bıle gıtmeye cekınıyorum dıyor koronadan dolayı
duzenımız hesabımız sastı dıyor
bununda sebebı annesının ceylan gıbı seke seke gezmesı ve pesınden akrabaları da eve getırmesı en bastan zaten ona kızıyor
evet dogru annesının dusunmesı gerek ama cehalet ıste.... zaten konu sahıbının kızdıgı o16 yaşında yapacak hiçbir şey yok! Anası düşünecek bunları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?