Anneannemgili Eve Nasıl Gönderebilirim

Kovid açısından haklısın ama yapabileceğin bir sey yok, ailen ve başta annen durumun farkında değil, seni dinlemiyor, yaşlı kadını cenazeye götürmüş, seni de kovid ihtimalimiz var diyen teyzene yollamış.

Yapacağın şey sakin olmak. Günler konusunda da baya abartmışsın, geldikten sonra annem her sabah anneanneme gitti demişsin ama verdiğin gün sayısına göre kadın sadece 1 gün gitmiş.

Belki geçen gün bir arkadaşımı gördüm pozitif çıkmış ben de boş bulunup sarılmıştım falan diyebilirsin ama yine de dikkate alacaklarını sanmıyorum, en iyisi takma, gir odana ders çalış.

Hastalıkla ilgili kaygılarınızı konusun annenizle, onun dısında yapabileceğiniz bir şey yok ne yazık ki... Toplu kullanılan odalarda tuvalette banyoda falan maskenizi takın, odanızı havalandırmayı ihmal etmeyin Umarım her şey yoluna girer

Benim bu mesajlardan algıladığım kızcağız kendisi için korkuyor. Diğer konular yancı. Sanmıyorum ki yenenin içenin çetelesini tutsun ki kısıtlı maddi imkanlar varsa evet o bile gözüne görünebilir. Kız da onu söylüyor, anneanne kendi evine gitsin, geleni ona gelsin. Ya da anneanne onlarda kalacaksa kimse gelmesin. Yani 16 yaşında olabilir ama o evin bir ferdi, rahatsız olmaya, korkmaya hakkı var diye düşünüyorum.

alıntı için teşekkürler silmiş kouyu konu sahibi
konu sahibi yaşınız küçük olduğu için maalesef yapabileceğiniz bişey yok

Koronanin olmadığı koşullarda bile can sıkıcı bir durum, bu akraba tipi çoğumuzun bildiği türdür zaten. Bir aile büyüğü hastalanır, 4-5 çocuğu olmasına rağmen kimse bakımı üstlenmez en sonunda tüm sorumluluğu birinin üzerine yıkarlar, sonra hasta kıymete biner, diğer çocukları da eş, çocuk hastanın kaldığı eve toplanır ya kalırlar ya da her akşam yer içer giderler.

Orası kesinlikle öyle, ama hani cenaze düğün durumlarında bir nebze daha hoşgörülü olup sineye çekiyor insan bu kalabalıkları. Covid olmasa belki daha farklı yaklaşırdım olaya ama gerçekten Covid varken, kız bütün yanlış hareketlere rağmen kendini korumanın derdinde. İnşallah bir sonra ki konumuz topumuz corona olduk, anneannem vefat etti olmaz.

Yenenin içilenin çetelesinin tutulmuş olmasından kaynaklı rahatsızlığımı dile getirdim ben de. Kısıtlı maddi imkanları varsa annesi de zaten düşünebiliyordur tahminimce evin geleceğini. Koronadan bağımsız olarak zaten geçici bir durum olduğu için bence idare edilebilir.

Anneanne kendi evine gitse bile annesi zaten anneannenin yanına gidip geliyormuş. Her türlü biri hastaysa hepsine bulaşacak yani benim anladığım. O yüzden koronadan korunmayla ilgili kısma yorum yapmadım.

Konu sahibi konusunu silmiş zaten o yüzden bu diyaloğu daha fazla uzatmaya gerek yok bence.

İnşallah. Kızın kardeşi falan da yok galiba sadece annesi var.

Basiniz sagolsun. Sana sabirlar diliyorim. Evde kalabalik olmak gercekten zor. Heleki pandemi ortasinda olmamasi gereken bir durum. Annenizin annesini korumak adina insanlara gelmemelerini söylemesi lazim. Sahsen bizim ailede öyle yapiyorum. Aile büyükleri elden geldigi kadar korumak lazim. Insanlar yerinde durmuyor ki.

Bulaşma riski konusunda kesinlikle haklısınız ama yaşı kaç olursa olsun, kim ister ki yüksek riskli birilerini bile isteye evinde misafir etmeyi?

Diğer konularda hem fikir değiliz ama bu da sizin yorumunuz tabi ki.

sanırım konu sahıbı yanlıs anlasılmıs
demıskı su corona zamanı ben boyle dıkkat etmeye calısırken annem akraba zıraretlerı yaptıgı yetmedıgı gıbı pesıne takıp eve getırıyor . halıyle bırlıkte yemeye ıcmeye bıle cekınıyorum duzenımız kalmadı su yoklukta bu kadar para da gıttı yıldım demıs

ve 16 yasında ergen bır kız

nıye bu kadar ustune gıdıldı kı anlayamadım

e haklı annesı nıye herkesı pesıne takıp eve getırıyor su corona da ? haksız mı yanı kızmakta

hayır yanlıs anlıyorsunuz sabah aksam habıre yenılıyor ıcılıyor ben tuvalete bıle gıtmeye cekınıyorum dıyor koronadan dolayı
duzenımız hesabımız sastı dıyor
bununda sebebı annesının ceylan gıbı seke seke gezmesı ve pesınden akrabaları da eve getırmesı en bastan zaten ona kızıyor

16 yaşında yapacak hiçbir şey yok! Anası düşünecek bunları

16 yaşında yapacak hiçbir şey yok! Anası düşünecek bunları
evet dogru annesının dusunmesı gerek ama cehalet ıste.... zaten konu sahıbının kızdıgı o
ben olsam bende kızardım ne yerı ne zamanı derdım su surecte evde kalabalık olmak zor vallahı
bırde kadınlar gelmıs bır araya habıre yenılıp ıcılıyorsa ıcerde kendını odaya kapatmıs bu kız daha da sınırlenıyordur anlayabılıyorum yanı yetıskınler bayagı keyıf yapıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…