Anneler bir bakabilir mi?

knickerbockerbande

Guru
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
2.875
5.040
358
Merhaba kk anneleri, bebegim 4 agustos da 1 yasina girecek. 5,5 aylik oldugunda odasini ayirdim, calistigim icin annem bebegime bakmaya gelmisti ve 8 aylik olana kadar annemle ayni odada uyudu. Sonraki 2 ay kayinnvalidem bakmak icin geldi ve yine bebegimin odasinda kaldi.Neyse sonrasinda ben isi birakip bebegime bakmaya karar verdim ve suan ben bakiyorum. Odasi da hala ayri. Yaklasik 7 aydir kendi odasinda ve yataginda uyuyor.
Simdi sorunumuz su; bebegim 1 hafta-10 gündür uykusunda gözlerini acmadan hickira hickira aglamaya basliyor. Kendimi odasina nasil attigimi bilemiyorum o kadar cok agliyor ki. Dogdugundan beri sadece sorunu oldugunda aglar ki asla aglayan huzursuz bir bebek olmamistir, genel olarak cok sakin bir bebek ama 1 haftadir neden böyle oluyor anlamiyorum. Sarilip öpüyorum, babasi gelip sariliyor, öpüyor anca sakinlesiyor. Kucagimda uyurken bile arada ic cekip aglayip o sekilde tekrar daliyor. Bu olaylar olurken de hic gözünü acmiyor. Cok huzursuzum neden bu sekilde agliyor? Suan 51 haftalik olmus. Acaba atak dönemi falan da o yüzden mi? Bi fikirlerinizi yaziverseniz ben de degerlendirsem. Bir de eve yeni tasindik 1 ay oldu. Acaba odasini mi yadirgiyor ?

Bi ara annenizle bi ara kv ile kalmış çocuk tek kalmaktan korkuyo alışılmışın dışına çıktığı için olabilirmiki bide siz kalın bir iki gece odasında onu deneyin. Büyüme atağı da olabilir.

Adem Guneşi dinleyin iyi gibi geldi bana ama .
Bazende bu psikologlar hicbirsey bilmiyormus gibi de geliyor ikilemdeyim .
Hersey eski usul kalsa daha kolay galiba ebem dedem usulü.
Aslinda ben de kimi dinleyecegimi sasirmis durumdayim. Icgüdülerimle birseyler yapmaya calisiyorum. Odasini 1 yasindan önce ayirmayacaktik ama 4. ayindan sonra seslere karsi hassaslasmaya basladi, uyurken saga sola bile dönemiyorduk. Henüz 2 aydir tek kaliyor odasinda ve 10 gündür bu sorunu yasiyoruz. 3-4 hafta önce de tasindik, odasi esya olarak ayni ama degisti tabii.Zaten odasi hemen odamizin karsisi ve gece uyurken beni görebiliyor. Kapilarimiz acik yatiyoruz.

Diş acısı çekiyor olabilir mi? Benim oğlum da bir ara gece çok ağlıyordu, aynı bu şekilde. Ama o ben çalışmaya başladım diyeydi, ücretsiz izne ayrılınca geçti. Bir sıkıntısı vardır mutlaka.

Anlattığınız şey atak dönemi yada diş çıkarırken bol bol yaşanıyor. 19,5 aylığız son 2 dişi çıkarıyor oğlum gece boyunca bazen iki kez kalkıp sakinleştiriyoruz. Atak döneminde de böyle oluyor ki şu an 1 yaş atağında bebeğiniz. Ben de 5 aylıkken odasını ayırdım oğlumun çünkü benim yatakta dönüşüm bile uyandırıyordu. Şimdi çok daha rahat uyuyor. Her şey yolunda canınızı sıkmayın.

Atak haftası olabilir ,odası değiştigi için yadirgiyor olabilir ,birinden korkmuş olabilir vs vs yani bir çok sebebi olabilir bunun ama yinede odasını ayirmisken ağlıyor diye yaniniza almayın çok büyük hata olur

Not: Adem güneşten kadınlara çok fazla yüklendiği için pek hoşlanmıyorum .Herşey annenin göreviymis gibi yazıyor bazı yazılarını .

Bir yaş diş çıkarma dönemine tekabül ediyor diye hatırlıyorum. Ev değişikliğinin ve odada yalnız olduğunun da farkındadır kesinlikle. Bebekler rutin ister çünkü, bunlardan da etkilenmiş olabilir. Gün içinde ve uyku öncesi bol bol ilgilenip sevin. Ben başka yöntem bilmiyorum.

Bana atak dönemi gibi geldi rüya görüyor olabilir ve ilgi istiyor kucaginizda susmadı buna işaret kucaginizda uyutun sarılın koklayin sık sık bu aralar huzursuz olabilir ben sanmıyorum annenizgilden etkilendiğini. Kabız da olabilir gaz sancısı da olabilir bunları degerlendirebilirsiniz

Evet şu anda 55.haftaya kadar sürecek bir atak döneminde bebeğiniz.. Mekan değişikliği de olmuş. Bebekler bundan çok etkilenir.
Aynı zamanda diş patlatıyor da olabilir..
Zamanla rahatlayacaktır. Yapacak başka bir şey yok..
O odada daha çok oyun oynatın..

Evet olabilir sanirim. Gece olmuyor bu sorunumuz aslinda. Gece uykusuna 20:30 da yatiyor ve bir saat gecmeden neredeyse her gün bu olay oluyor, ben henüz uyumamis oluyorum. Geceleri beni direk görebilecegi sekilde uyuyoruz. Yataginda basini bile kaldirmadan beni görebiliyor.
tel, tablet?
seyrettiği videolar kontrolünüz altında mı?
Sadece çocuk şarkıları dinletiyoruz, başka hiç birsey izlemiyor. Babası ve ben 3 yaşa kadar uzak tutmak istiyoruz tv, tablet, telefon vs. den.

Odası erken ayrılmış bence en aşağı 3 yaşına gelene kadar ayrilmamali dusuncesindeyim
1 yaşından sonra düşünüyorduk ama bu şekilde de hiç sorun yaşamadı, ilk defa bu olay oluyor 10 gündür ve şuan tüm düzeni de değişti acaba ondan mı emin olamıyorum
3 yas çok geç değil mi? Bayağı kocaman çocuk yani bilemedim

Ben de ev değişikliğinden olduğunu düşünüyorum ama yine de o kadar içli ağlıyor ki yüreğim sizliyor resmen. İnşallah alışır biran önce kuzucum

Tabi annesi sizsiniz siz daha iyi bilirsiniz ama bana göre çok küçük oda ayırmak için...Biz hep koyun koyuna yattığımızdan herhalde bana uzak geldi. Kızım, uykuya dalana kadar yanımda yatardı sonra yatağına götürürdük. Daha büyüdüğünde gece uyanırsa yine yanımıza gelirdi bazen. Artık pek gelmiyor zamanla alışıyor zaten. Ama ilgi beklerken ağlatıp odasını ayırmak içime sinmemişti.

Bu gece de oldumu?
Bana agrisi dışında olan bisey gibi geldi nedense. Ağrısı olsa gözlerini falan da acar ve uyumaz. Gözlerini hic acmadığına gore yadırgamış olabilir..

Bu gece de oldumu?
Bana agrisi dışında olan bisey gibi geldi nedense. Ağrısı olsa gözlerini falan da acar ve uyumaz. Gözlerini hic acmadığına gore yadırgamış olabilir..
Henüz olmadı. Galiba bugünü normal atlatacağız ama bir haftadır en geç gunr aşırı bir kere yaşıyoruz. Henuzr konuşamıyor ama başını omuzuma koyup oyuncak ayılarına mırıldanıyordu onları dün odadan çıkardım acaba korkuyor mu diye. Bir yas atağı olsa keşke, korkuttuk mu bilmeden ya da bilinc altına birşey mi soktuk diye korkuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…