Annelerin çalışması ve çocuk/çocuklar konusu....

Kreşe göndermek istememenizin başka bir nedeni varmış gibi geldi bana, çünkü öne sürdüğünüz nedenler kusura bakmayın çok saçma ve mantıksız.. Sanki hiç düşünmemişsiniz de direkt KK hatunlarına sorayım demişsiniz gibi..

Ya siz düşünüyorsunuz ıste çocuk için çok zor olacak birşey degil güya iyiliği için diyorsun ama kreşe yanasmiyorsun hemde tam kreş yaşı gidip gelir siz bencd kendinize destek için yer arıyorsunuz ama kaç kişi yazmış yazik oluyor cocuklara

Sizi bilmem ama eğer bdv ye konu açıyorsam yargılanmayı ve ağır eleştirileri göze alır öyle açarım gibime geliyor. Hem bence son verdiğiniz karar ışığında düşünürsek bence çok iyi olmuş buraya konu açmanız bakın saçmalamaktan kurtuldunuz. Umarım kızınız ailesi ile kalmaya devam eder.

Kızınızı devlete bağlı bağımsız bir anaokuluna gönderebilirsiniz, kulüp uygulaması var mı diye sorarsanız ders bittikten sonra kulüp çalışmaları oluyor. Özel kreşler kadar uçuk fiyatlar olmuyor.

Bir çocuğu işe giderken babaannesiyle bırakmak size göre dünyanın en saçma durumu olabilir ama bana göre hiç değil . Ki ben 6 ay öncesine kadar zaten çalışıyordum . kızım 1 yaz babaannesiyle kaldı . biz de bir gün gitmediysek diğer gün mutlaka gittik. Arabamız var çok şükür trafik olmadığı sürece 1 saatlik mesafe . Cuma günleri aldık kızımı eve . pazar tekrar gittik . Orda olduğumuz tüm geceler orda kaldık sabahları 5te kalkıp buraya geri döndük hazırlandık işe gittik . Kızımı kreşe vermeyi de denedim 2.5 yaşındayken o zaman olumsuz etkilendiği için 1 ay bile dolmadan vazgeçtim kreşten babaannesiyle mutluydu çünkü orda kendi yaşıtında arkadaşları da vardı çünkü . o anda onun için en iyi seçenek oydu çünkü . Hiç tanımadığım bir bakıcıyla 1 yaşındaki 2 yaşındaki çocuğu evde yalnız bırakmayı aklımın ucundan bile geçiremedim çünkü . Ben ne saçma şeyler yapmışım meğerse . Bişey sorcm, Siz anne misiniz ? Umarım çocuğunuzla ilgili muhteşem kararlar alan bir anne olursunuz hayatınızın her döneminde . Hiç saçma şeyler yapmazsınız mesela . Ben anaokulunu zaten burada konu açmadan önce de düşünüyordum bir çok yerde yazdığım gibi . Burda konu açtığım için anaokulu ya da kreşten haberdar olmadım . Sadece dönem başında başlar diye düşünüyordum fakat buradaki " özellikle bunu deneyimlemiş anne adaylarının yorumlarına istinaden " bunu daha erkene alabilirim fikri gelişti o kadar . Tabii ki herkes istediği yorumu yapabilir ama anne olmayan, ya da böyle bir durumu yaşamamış, ya da hiç çalışmamış ev hanımı olan hiç kimse burada gelip hiç tanımadığı biri hakkında ahkam kesemez . Yapıcı bir düşüncesi varsa söyler . Olumsuz bir düşüncesi varsa da söyleyebilir ama haddini aşmadan üslubuna dikkat ederek yapmalı bunu . Hanımefendiler böyle yapar değil mi ? Sonuçta burdaki herkesin davranışları o çok sevdikleri herkesden çok değer verdikleri çocuklarına da örnek oluyor öyle değil mi..... şimdi iyi akşamlar size .

Aynen ben de bu sekilde buyudum.Asla yapmayin.Aklinizdan gecirmeniz bile beni sinirlendirdi. Nasil uyuyacaksiniz? Ben hala anneme babama firsatini bulunca lafimi sokarim bu konuda. Oyle olmaz o is. Cocugunla bagin zayif olur. Cocugun seni affetmez.

cocugun alistiysa seninde icin rahatsa yap. ama ben hayal bile edemiyorum. oglumun kokusunu almadan kesinlike gözüme uyku girmez.

ama ben kücükken benide anannem bakti annemden daha iyi bakti. ev yemekleri olsun, temiz havasi olsun, sakinligi olsun... cumalari annem beni alirdi cumartesi sabahi anane diye ortaligi yikardim. ben bile hayal huyal hala hatirliyorum. belki ilerde iliskinizi etkiliye bilir. ben annemi daha cok abla gibi görüyorum...

Kesinlikle yapmayın derim ben de beş yaşına kadar çoğunlukla babaannemdeydim çok da güzel zaman geçirirdim, çok mutluydum bir dediğim iki olmazdı. Ama annemlerle yaşamaya başladıktan sonra onlarla pek bağımız olamadı yani babaannem benim ne hissettiğimi gözümden anlarken annem asla anlamaz. Bir de küçük kardeşim annemlerle büyüdü ve onun daha kıymetli olduğunu hissediyorum. Ayrıca bazen onun küçükken yaptığı şeyleri sevgiyle hatırlayıp anlatıyorlar ama benim çocukluğuma dair böyle anıları yok bu yüzden onlara kızıyorum ve yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bana borçlularmış gibi geliyor.
Ayrıca şu an küçük bebeğim var şubatta çalışmaya başlayacağım bebeğimin özel anlarını kaçırabilme ihtimalimden dolayı üzülüyorum. İmkanlarınızı zorlayın ve uzaklaştırmayın onu.

22 aylık bir oğlum var
homeofis calışıyorum bakıcım sabah 9 da geliyor öğlen 13,30da oğlumu uyutup gidiyordu
sabah 9da verip solana gidip pc başında çalışıyordum , 3,30da uyanıyor 5,30da babasıyla uzun yürüyüşler yapıyordu
ama 2 ay dayanabildik ve bakıcı işine son verdim artık geceleri çalışıyorum

kapı çaldığında o minik yavrum korkup ağlayarak bacağıma yapışıp o benim annemm git diye ağlıyordu
babası geldiğinde ondan kaçıp sürekli peşimdeydi
kuala gibi yaşamaya başladık

dip not: odada olduğu için sesleri gelirdi, gizliden kontrol ederdim bakıcım cok sevecen oyun seven biriydi

onun psikolojisi bozuldu yarım gün dahi beni çok özeleme başladı

sizin için en hayırlısı kreş

Net kreș ne iși var çocuğun her gün babannede, benim oğullarımin arası 3 yaş ikiside 3 yaşından itibaren kreşe başladı çokta memnunduk. Bende rahat rahat çalıştım

Bu ne cüret yaa . Bu yorumu ne hakla yapıyorsunuz . Biz silivriye git gel yaparken harcadığımız benzin parası aylık ne kadar biliyor musunuz siz mesela ! ! Ne kadar çirkin bir yorum . Benim konuma bir daha yorum yapmayın lütfen . Heralde sizin aklınız fikriniz parada . zira insanın fikri neyse zikri de odur .
Para gitsin istemiyor sanirim

Tşk ederim değerli ve kaliteli yorumunuz için....

Of off offf ne kadar bencilsiniz agzim acik kaldi. Sizin duzeniniz kacmasin diye minicik cocugunuzun duzenini alt ust ediyorsunuz. Kres diye bir sey var yasi da cok musait 3 kurus fazla kazanmak icin evladiniza bunu yapmayın sizi asla affetmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…