• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annelerin çalışması ve çocuk/çocuklar konusu....

Işe ihtiyacım maddi anlamda yok ama manevi anlamda okulum mesleğim var çalışmak kendi paramı kazanmak her zaman tercihim olur... bir de çocuk da inanın bu sene evin içerisinde çook sıkılmaya başladı. onun da biraz farklı aktivitelere kendi yaşında arkadaşlara vs ihtiyacı var işe gitmesem bile kreşe gitsin diye düşünüyordum zaten ama işte eylül ayında diye düşünmüştüm.... şimdi birden bire tam gün kreşe bırakmam da onun için biraz şok etkisi yaratabilir. Babaannesine alışkın daha önceden de biz çalışırken anneannesi ya da babaannesiyle kalıyordu....

Çok yıpratıcı olur özellikle çocuğunuz için.
Kreşi düşünebilirsiniz bencede.
Kardeşler arası 4 yaş güzel geliyor bana. Sizin için aslında iyi bir zaman ama işe ihtiyacınız varsa bir süre ertelenebilir.

Sizi de anneanneniz ya da babaannenize mi bırakmışlardı ? Ya da bıraktığı yeri sevmiyor muydunuz acaba o yüzden olumsuz etkiledi sizi yaa mesela benim kızım babaannesini seviyor bu yüzden de sıkılmaz belki diye düşünüyorum biraz da
cok yanlis dusunuyorsunuz
ben anneannemi cok aeverdim ama bunun sevgiyle alakasi yok , bu kadar insan size yapmayin yazmis , kusura bakmayin belki de bu konuda hassas oldugum icin boyle tepki veriyor olabilirim ama bir annenin evladina bunu yapmasini benim aklim almiyor

Işe ihtiyacım maddi anlamda yok ama manevi anlamda okulum mesleğim var çalışmak kendi paramı kazanmak her zaman tercihim olur... bir de çocuk da inanın bu sene evin içerisinde çook sıkılmaya başladı. onun da biraz farklı aktivitelere kendi yaşında arkadaşlara vs ihtiyacı var işe gitmesem bile kreşe gitsin diye düşünüyordum zaten ama işte eylül ayında diye düşünmüştüm.... şimdi birden bire tam gün kreşe bırakmam da onun için biraz şok etkisi yaratabilir. Babaannesine alışkın daha önceden de biz çalışırken anneannesi ya da babaannesiyle kalıyordu....
Krese baslamak sok etkisi mi yaratir cocukta?

Nasil yani? Neden sok etsin?

Bahane ariyorsunuz resmen.
Asil sebep ne?

kreş yada bakıcı.. güvenilir birini bulduktan sonra bakıcı anlamında cok rahat ediyorsunuz ben çok memnunum.. şükürler olsun ki oglumda öyle cok seviyor
bu 2 secenek varken babaanneyi düşünmeyin bile çok başınız agrır sonradan yazık olur
babaanne anneanne iyi bir seçenek gibi görünse de asla öyle değil..

Merhaba, Kreş seçeneği var aslında ama eylül ayı gibi başlarsa daha iyi olur diye düşündüğüm için sadece.... ben işe başladım onu da kreşe verdim gibi olması da onda ters tepki yaratabilir.... yukarıda bir arkadaşıma da detaylı açıklama yapmıştım kreş konusunda

Yakın zamanda iki arkadaşım dönemin ortasında kreşe verdi çocuklarını. İkisi de sıkıntı yaşamadılar. Çocuktan çocuğa illaki değişir ama 3,5 yaşında sıkıntı olmaz gibi geliyor bana. Sonuçta ders takibi vesaire yok geri kalacagi herhangi bir konu olacağını düşünmüyorum

Merhabalar, kreş/anaokulu düşündüm ama direkt kreşe vermeyip bir süre babaannesinde olsun diye düşünmemin sebebi : bu işe yeni başlayacağım için bir süre işim otursun şeklinde gözlemlemek istiyorum. Atıyorum çok aksi durumlar olur 1 ayda 2 ayda ayrılmak zorunda kalırım o zaman da çocuğu kreşten alsam bir türlü almasam da maddi açıdan zora düşeriz bu sefer. Hem de şuan dönem yarısı. şuan vermektense eylülde başlar kreşe diye düşünmüştüm....

Karar verin isterseniz maddi anlamda sıkıntınız var mı yok mu?
Bana biraz sanki hem iş hem çocukla rahat edemeyeceğinizi o yüzden biraz kafa dinlemek istiyormuşsunuz gibi geldi. Eylül’e 9 ay var. Bir çocuk maddi anlamda sıkıntı yokken neden ailesinden ayrılmak zorunda kalıyor? Babaannesini sevebilir emin olun anne babasından daha çok sevmiyordur.
Ve kreşe bırakmanız şok etkisi yapmaz aksine evden uzaklaştırmanız şok etkisi yapar.

yani bu olmaması gereken bir çözüm. Benimde oğluma kayınvalidem bakmıştı çalışırken. 2 sene ben baktım. Sonra kayınvalidem baktı. Oğlum eşimin tarafının ilk torunuydu. Ölürlerdi onun için. Böyle bi sevgi olamaz. Kayınvalide benden bile kıskanırdı o kadar çok severdi. İlk işe başlayacağım zaman biraz bakıcı aramıştım. Kalp krizi geçirecekti torununa baktırmıyorlar diye. 3 ay kadar benim evime geldi gitti. Oğlum ona iyice alışınca 1 sene kadar da kendi evine sabah bıraktık akşam aldık. Neyse çok uzattım. Oğlum onları çok sever çok eğlenirler kayınvalidem ne isterse pişirir ne isterse alır. Kızkardeşin ameliyat olduğu için 3 gece yanında kalmak zorunda kaldım. Sabahları işe gittim oğlumu 3 günün sonunda gördüm. Ve geldik yattık oğlum 1 hafta boyu geceleri sabaha kadar kustu. Doktora götürdük tüm tetkikleri yapıldı hiç bişey çıkmadı. Sonra doktor bana son zamanlarda hayatında bişeyler değişti mi olumsuz bişey yaşadımı diye sordu. Psikolojik büyük bi ihtimalle dedi. 3,5-4 yaş aralığındaydı. Çocuklar olmadık şeylere ummadığınız tepkiler verir

Konu sahibi kusura bakma ama senin çocuğun olsaydım senden nefret ederdim.
Bırakma onu.. paradan işten daha önemli onun sana muhtaç olan minicik yüreği

Bilmiyorum ki belki de haklısınızdır.... ama evimin içinde yine aynı huzursuzlukları yaratırsa bu sefer çocuk yine etkilenecek bu durumdan . Her açıdan zor inanın ki :cry: :cry:

Kusura bakmayın ama kv niz sizin evde huzursuzluk çıkarıyor diye çocuğunuzda ayrı kalmak çok sacma. Gelsin siz de katlanın ya da kreşe verin uygun bir yer bulup.

Emin olun haftanin 4 günü sizi hiç görmemek daha buyuk şok etkisi yapacaktır.

Bugüne kadar duydugum en sacma çözüm yolu sizinki. Durummuz yok kres icin calistigim paranin elime kalması lazım deseniz neyse dicem ama bu saçmalık resmen.

Benim düşüncem şu ki bir kadın olarak eğitimime vs haksızlık etmiş olurum eğer evde kalıp yıllarca ev hanımı olarak hayatımı geçirirsem. Ve ben ileride kızımın da evli de olsa çocuğu da olsa her zaman kendi ekonomik özgürlüğünü eline almasını isterim bunlar tabii ki benim düşüncelerim herkesin düşüncesi yaşamı hayat tarzı farklı olabilir tabi. Burdan sonrasını sizin için demiyorum ama bazı yorumlara istinaden : benim çocuğuma olan sevgim nasıl sorgulanıyor ve ayrıca çocuğumu düşünmediğimi kimse söyleyemez . Acımasız eleştirilerde bulunmayalım lütfen empati yapalım .

kreş yaşı gelmiş. silivri fikrindense kreş 1000 kat iyidir

çocuğumdan ayrı kalacağıma işe başlamazdım ben olsam.

Tşkler sağolun haklısınız aslında, peki 2. Dönem verebilir miyim acaba yarım dönemde kayıt alıyorlar mı anaokulları bilginiz var mı acaba

Eylüle kaç ay var yanlış anlamayın ama mantiklimi kaynana huzursuzluk yapıyor diye yavrucaktan ayrı kalmak lütfen bunu düşünün kreşe verin kesinlikle iş dönüşü alır beraber evinize gidersiniz hem kreş onada çok şey katar oyunlar arkadaş ortamı. Babaannesinde napicak çok sıkılır

Benim düşüncem şu ki bir kadın olarak eğitimime vs haksızlık etmiş olurum eğer evde kalıp yıllarca ev hanımı olarak hayatımı geçirirsem. Ve ben ileride kızımın da evli de olsa çocuğu da olsa her zaman kendi ekonomik özgürlüğünü eline almasını isterim bunlar tabii ki benim düşüncelerim herkesin düşüncesi yaşamı hayat tarzı farklı olabilir tabi. Burdan sonrasını sizin için demiyorum ama bazı yorumlara istinaden : benim çocuğuma olan sevgim nasıl sorgulanıyor ve ayrıca çocuğumu düşünmediğimi kimse söyleyemez . Acımasız eleştirilerde bulunmayalım lütfen empati yapalım .

ben de çalışan bayanım ve aynenn sizin düşündüğünüz gibi bayanların çalışması taraftarıyım. ama bunu yaparken evdeki çocuktan ayrı kalmak bana göre korkunç bir fikir.

ben kreş yaşına kadar çok zorlandım.annem ve kv baktığı halde. kreşe verince birden hayat güzelleşti çok şükür

Birdenbire bırakmayacaksınız zaten, madem maddi anlamda iyi durumdasınız bi pedagogla görüşün, hatta isim tavsiyesinde bile bulunabilirim İstanbul’da, Silivri çok manasız kesinlikle sizinle kendi evinde uyumalı,yaşamalı ,,akraba sevgisi başka aile olmak/ aile kalmak çok başka.

Back
X