Annelik duygusunu hissetmiyorum sanki istemiyorum ama mecburmuşum gibiyim

Sanırım benim de gebelik depresyonu ve sürekli mide bulantısı halsizlik yaşadığım için bu durum yaşam kalitemi düşürdü sanki sürekli böyle devam edecekmiş gibi hissediyorum

Bu durum hayatınız için yeni bir şey daha önce deneyimlemediniz yani endişe,korku normal.
Doğum sonrası depresyonu da var mesela insanlar yine saçma sapan yorumlar yapıyor ama bunlar gayet doğal şeyler.
Yeni deneyimin ne getireceğini bilemiyoruz. Size düşen bence bebek, hamilelik tüm süreçlerle ilgili okumalar yapmanız, gerekirse yardım almanız. Sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah

Tabi ki de bebeğimden nefret etmiyorum ,sadece korkularım var bazı hamileler bakınca ilk günden hamileliklerine alışıp hemen anne moduna giriyorlar bende bu olmayınca korktum acaba doğunca da öyle mi olur diye
Ben de uzun süre o moda girememiştim. Özellikle sürpriz bir hamilelik olduğu için aniden sigarayı bırakmak zorunda kalmam, mide bulantıları, her şeyin kokması, bir şey yiyemeyip aç bilaç dolaştığım hâlde sürekli kilo almam, açlığımı unutmak için sürekli uyumam vb. beni öyle zorlamıştı ki, pişman bile olmuştum. Hamilelik ilerledikçe büyük ihtimalle bu duygularınız geçecek. Doğum yaptıktan sonra yine böyle duygular hissedebilirsiniz ki çok normal. Hissetmeyebilirsiniz de tabii. Kişiden kişiye değişir tüm bu duygular. Kimsenin sizi, böyle duygular hissettiğiniz için suçlamasına izin vermeyin. Herkesin olaylara ve durumlara verdiği fiziksel ve duygusal tepki farklıdır. Kolay ve sağlıklı bir hamilelik ve doğum dilerim.

Sanırım benim de gebelik depresyonu ve sürekli mide bulantısı halsizlik yaşadığım için bu durum yaşam kalitemi düşürdü sanki sürekli böyle devam edecekmiş gibi hissediyorum
Yok canım devam etmiyor merak etme.. birebir seninle aynı duyguları yaşadım. Hatta benim gibi hisseden birileri aradım çevremde hep. Birinin bunların normal duygular demesini istedim. mide bulantısı halsizlik ilk aylar oluyor, onların da etkisi oluyor tabi ki. Biz bebişe cinsiyeti öğrenince(12 haftalıktı) hemen isme karar vermiştik ama değiştirdik sonra. O zamanlar çok midem bulanırdı, o ismi hatırlayınca hala midem bulanıyor :) hepsi değişen hormonların etkisi, geçecek inşallah ..

Dünyaya bi çocuk getirmek doğduktan sonra yok edilebilecek bir karar değil. İstemiyorsanız aldırın geç kalmadan. O çocuğa yazık değilmi?

Nekadar rahat geçecek diyebiliyorsunuz? Sizde geçmesi herkeste geçtiği anlamına gelmez. Ya geçmezse? O çocuk sevgisiz büyürse? Bu vebali kaldırabilecekmisiniz?

Nekadar rahat geçecek diyebiliyorsunuz? Sizde geçmesi herkeste geçtiği anlamına gelmez. Ya geçmezse? O çocuk sevgisiz büyürse? Bu vebali kaldırabilecekmisiniz?
Peki siz ne kadar rahat aldırın bebeği diyorsunuz? Ya geçerse? Sen bu vebali kaldırabilecek misin?

Vebalden bahseden siz aldırmayı önerende siz.
siz bunun vebalini kaldırabilecek misiniz hani tavsiye ediyorsunuz ya?
Bu duyguyu tatmayanlsr ve psikolojik olarak iyi olmayanlar cevap vermesin bence.

Ben de yorumlara inanamadım gerçekten,
herkes sonsuz bir eminlikle yazmış, bazı muhteşem yapıcı ve dürüst yorumlar dışında.
Aldırın vs demiyorum elbette ama ben açıkçası kimseye bu kadar rahat geçecek ya gördüğün gibi seversin demeyi makul bulmuyorum.
Aksi çok fazla insan var çünkü.
yargilanmamak için susan insanlar.
Umarım hanımefendi için süreç sorunsuz ilerler.

İyi bakabilecek miyim diye sorgulamaniz bile iyi bir anne olacağınızı gösteriyor bence. Çok normal duygular yaşadığınız. Ben de evimize başka biri mi gelecek şimdi nasıl alışacağız diye doğuma giderken dertlenmistim alakası yokmuş. Şimdi o çocuğum 9 yaşında. İyiki varlar. İyiki Allah nasip etmiş bütün yavrularımi. Rabbim isteyen herkese de nasip etsin

yetememe duygusu boyle hissettiriyor olabilir. veya sosyal hayattan kopma dusuncesi de istememe dusuncesine sebep olmus olabilir. daha cok yeni hamileliginiz, biraz zaman gectikten sonra alisacaksiniz, bazi uygulamalar var bebegin gun gun, hafta hafta gelisimini takip edebilirsiniz. her hafta size bebek diliyle mesaj geliyor. "annecigim ben yaban mersini kadar oldum bu hafta su organim gelisiyor vs" diye tatli tatli mesajlar gonderiyor uygulama. onlar da bebeginizi benimsemenizde yardimci olur cunku cok hryecan veriyir icinizde bir canlinin hizli bir sekilde gelismesi:) bence gecici dusunceler sizdeki cunku surpriz bir sekilde olmamis planliymis gebrliginiz zaten.

ne güzel yazmışsınız,
bayıldım çok naifsiniz

Tabi ki de bebeğimden nefret etmiyorum ,sadece korkularım var bazı hamileler bakınca ilk günden hamileliklerine alışıp hemen anne moduna giriyorlar bende bu olmayınca korktum acaba doğunca da öyle mi olur diye
Bebek daha çok küçük. İsteyerek planlı yapmışsınız. Zamanla alışacak, sevecek, hevesle bekleyeceksiniz. Hele karnınızda kıpırdadığında kalbinizi bozmayın, o güzel duygular sizi de bulacaktır

Hayır aldırma gibi bir düşüncem asla olmadı Allah korusun ,ben burda sadece şu an hissettiklerimi söyledim
Bu hisler çok normal lütfen suçluluk duygusu hissetme hamilelik tarif edilebilecek bir şey değil ben çok iyi anlıyorum artık hormonlar düşünceler değişiyor ben eski ben asla değilim iniş çıkışlar yaşıyoruz çok normal bunlar bu hisleri kabul etmek zamana bırakmak gerek alabiliyorsanız destek alın ben de 2. Trimester döneminde kendiliğinden geçti o yüzden almadım şimdi iyiyim ama ilk zamanlar her gün ağladım neredeyse , kabul ettim hislerimi düşüncelerimi hormonlar çok etkiliyor

sizin icin uygulamayi da buldum:) gün gün gebelik takibi.

Bende hamileyim ve bu dedikleri duyguyu bebeğim hareket edince hissetmeye başladım. Bazı kadınlar küçüklükten beri evcilik oyunları anne olmalı oyunlarla büyüdükleri için sanırım direk çift çizgiyi görünce yükleniyor o mod. Hiç korkmayın çoğu kadın senin benim gibi bir kısmı da şovu seviyor. İlk haftalarda neyin ne olduğu bilinmiyor zaten birde üstüne mide bulantısı kusma halleri. 2 . Trimester dedikleri şey gerçekten en güzel zamanlar. Bebeğinizi hissetmenizle beraber o duyguların hepsi yavaş yavaş geliyor. Geri kalanda doğunca olucak galiba

Vebalden bahseden siz aldırmayı önerende siz.
siz bunun vebalini kaldırabilecek misiniz hani tavsiye ediyorsunuz ya?
Bu duyguyu tatmayanlsr ve psikolojik olarak iyi olmayanlar cevap vermesin bence.

Bence biraz psikolojisi yerinde aklı başında insanlar doğmuş bi bebekle karında henüz dünyayı tatmamış bir bebek vebalini düşünebilir.

Dünya sevgisiz büyüyen ve bu sevgisizlik yüzünden mutsuz olan milyonlarca insanla dolu.

Vebal kavramına inanan insan doğmuşun doğmamışın hesabını yapmaz sadece günah olduğunu bilerek aldırma tavsiyesinde bulunmaz söyleneni anlamadınız. Madem vebal kaldırabilecek misiniz diye millete soruyorsunuz aldırma gibi bi tavsiyede bulunmayacaksınız çünkü bununda vebalini kaldırmak size düşecek.
Kadın sanki cok büyük travmalar yaşıyormuş gibi büyütülmüş klasik hamile kalındığında durumu idrak edemeyip hormonlarla beraber korku kaplama durumu ve afallama. Ki zaten bunu çoğu kadın yaşar gebelik ilerledikçe de normale döner hatta bebeğim iyi mi diye endişelenmeler başlar. Ha baktı ki doğurdu ve bebeğe alışamıyor destek alır %80 çoğu anne adayı hamileyken bunu yaşar durumu abartmayın kendimi kesicem dememiş kadın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…