Annelik duygusunu hissetmiyorum sanki istemiyorum ama mecburmuşum gibiyim

Tabi ki de bebeğimden nefret etmiyorum ,sadece korkularım var bazı hamileler bakınca ilk günden hamileliklerine alışıp hemen anne moduna giriyorlar bende bu olmayınca korktum acaba doğunca da öyle mi olur diye

Hemen panige kapilmayin. Ilk hamileligimde bende hemen öyle karnina konusup, kiyafetin altina yastik sokup bakan moduna girmedim. Kitap okudum, sonra hazirlik kursuna gittim. Hepimiz nasil anne olurum diye sorgulamisizdir. Bunlar normal. Ilk dogumdan sonra bir kac gün bebegime bakip da durdum "Oha bu simdi benim.bebegim mi gercekten diye". Ilk hamilelik bu. Dogumdan sonra bebekle baglanma sorunu yasasaniz (zannetmiyorum, ama olabilir) profesyonel destek alirsiniz. Saglikla gelsin bebeginiz

Bebek ve çocukları çok seven ben kendimi hiç bir zaman anne olarak hayal dahi etmedim . Gebeliğim boyunca da o annelik duygusu bana hiç yüklenmedi.O kadar hevessiz idim ki bebek alışverişini 33 haftadan sonra yaptım . Doğumdan sonra da yetebilecek miyim diye düşünerek geçti bir kaç ay. Şimdi 6 aylık . İyi ki gelmiş . Çok şükür varlığına . Ama hala o yavruuuumm , annemmmm ölürüüümm biterimmm modu yüklenmedi . Sanırım ben biraz tuhafım

Konu sahibi;yaşadığınız şeyin adı gebelik bunalımı. Son derece normal ve bazı gebeliklerin ilk 3 ayında görülebiliyor.
Ben de yaşamıştım. Geçecek korkmayın.

Bunun bi de lohusa depresyonu versiyonu var ki Allah ondan bütün kadınları muhafaza buyursun. Ben halen da atlatmaya çalışıyorum evlerden ırak olsun.

Hamilelik, doğum, lohusalık yani kısaca anne olmak zor. Bu sebeple insan en başta korkup panikleyebiliyor. Bu çok normal

Şu an gebeliginiz başı daha. Zamanla hareketlerini hissedeceksiniz. Bu fikre alışacaksınız. Rabbim gebeliği insana 9 ay verirken annelerin 9 ayda bu fikirlere alışması için zaman tanıdığını düşünürüm hep.

Siz dünyadaki herhangi bir kadından eksik değilsiniz
Herkes nasıl yapıyorsa siz de yapacaksınız.
Korkmayın Allah sizinle.

Sağlıklı doğumlar dilerim. Allah kalbinize ferahlık versin

Hamile olduğunuzu öğrendiniz diye gözlerinizden kalpler fışkırtmanız gerekmiyor. Sosyal medya abartmaları onlar kanmayın. Herkes her duyguyu aynı şekilde yaşayacak diye bir şey yok. Sağlıkla gelsin inşallah

Lütfen zaman verin. Daha lohusa sayılırsınız. Elbette evladınızı çok seveceksiniz. Ha bazi insanlar annemmm olurummm mofuna girmez tabiatı gereği. Bu da kimseyi kötü anne yapmaz

Merhabalar sakın kendini üzme. Ben 24.hafta bebegin hareketlerini hissedene kadsr bir şey hissetmiyordum. Hatta sosyal medyada ilk hafta da ultrasona gidip ağlayanlara anlam bile veremiyordum. Eminim iyi bir anne olacaksın. Hamileliğin keyfini cikar. Burada seni yargılayanlara bakma sen.

Çevremde ki herkes başta böyle düşüncelerin normal olduğunu yeni sorumlulukların bizleri korkuttuğunu ama bebeği kucağıma alınca herşeyin geçeceğini söylüyor umarım öyle olur.
Evet normal bence de. Ben 9 haftaya kadar falan zırıl zırıl ağladım. Çünkü yapmak istediğim çok şey vardı, bebek engel olacak diye düşündüm hep. Özgürlüğümden vazgçecek olmak çok ağır geldii. Ama şimdi iyi ki doğurmuşum diyorum hayattan ondan daha çok beni mutlu eden hiçbir sey yok. Her gün yeni bir şey öğrenmesi ve hepsine şahit olmak paha biçilemez bir duygu. Hissetiklerin için kendini suçlama ve kimsenin seni üzmesine izin verme.

Alyaayla ilk bebegime hamileyken doguma kadar herhangi bir duygusal bag gelistirememistim. Doguma giderken, oyle sakindim ki mutlu muyum emin bile değildim.

Saatlerce cok agir sancili gecen aylarca kendime gelemediğim bir dogum hikayesi yasadim.

Simdi 2 bebegim var ve yasadigim sey tarifsiz buyuk bir sevgi. Hayatimda onlar kadar kiymet verdigim hicbir kimse yok.

Kısaca uzulmeyin, duzeleceksiniz :) ilk kez size baktiginda, güldüğünde hersey guzellesecek.

BenSelin diliniz cok agir, bence konu sahibi bu kadar agir kelimeleri hakedecek birsey yasamiyor.

Herkese çok teşekkür ederim , mesajlarınız yorumlarınız çok iyi geldi bana .bebeğimi aldırmak gibi bir düşüncem asla olmadı Allah korusun. 4 gündür ağır grip geçiriyorum bebeğime zarar verir diye en hafif ilacı ya da bir nane limon ıhlamur içmiyorum yan etkisi olur diye :)

Bunu 3 cü hamilegimde yaşadım 7 sene sonra spralle hamile kalmıştım onun etkisi ile o kadar çok sevdim ki yeniden anne olmayı bebeğimi bir tane daha isteyerek hamile kaldım bu duygular geçicidir

Bence çok normal yaşadığımız şeyler. Bende 24.haftaya kadsr bir bağlılık hissetmiyordum. Bunlar bence hep sosyal medya yüzünden kaynaklı. Hep yalan hep bir şov var. Biz kendimizi eksik hissediyoruz. Ben hamileyken psikoloğa gittim bir kaç ay. Ve cok yararı dokundu.

Ben çocuk sahibi olmayi çok istiyordum sadece sağlık sorunları nedeniyle zamanlaması çok kötüydü. Hamile olduğumu öğrendiğimde çok ağlamıştım. Doğumdan sonrada bir süre depresyon geçirdim. Şimdi varlığına ne kadar sukretsem az. Demem o ki insanız, böyle hislerimizin olması gayet normal.

Hksu Gruba yazdigin konulardan annem demene gerek olmadığımı biliyorum. Bebeğini düşündüğünü senin için ne kadar önemli olduğunu biliyorum .

Sorgulamak, düşünmek, korkmak çok normal. Ben sağlıklı olanın da bu olduğunu düşünüyorum. Sevgi pıtırcığı haller asıl bana anormal geliyor. Sana tamamen bağımlı bir canlı geliyor dünyaya kolay şey mi bu? Ama merak etmeyin annelik içgüdüsü diye muazzam bir mekanizma var. Bebeği kucağınıza alınca ne yapacağınızı ne yapmanız gerektiğini biliyor olacaksınız. O zaman da sorgulama oluyor. İki evladım var ikisinin de bebekliğini hatırlıyorum da Allah'ım baktıkça gözlerim dolardı. Hele kucağımda emerken... O kadar masum ve savunmasızlardı ki... Hiçbir zaman idealize edilen gözlerden kalp fışkırtmalı ay kucağına alınca tüm dünya duruyor annelerinden olmadım. Çok sorguladım ve zamanla bağlandım hep. Siz de belli ki kendi içinizde sindirmeye çalışıyorsunuz. Hiç kolay değil ama olsun çok güzel bir şey. Sağlıklı doğumlar dilerim. Baş edemeyeceğiniz kadar yoğun düşünceleriniz varsa doğum sonrasında sıkıntıya girmemek için bir uzmana danışın mutlaka.

Ufkumu açıp sizin gibi kararsız idaresiz ne yaptığımı bilmeyip yaptığım şeye de pişman olacaksam ufkum açılmasın daha iyi bir insan ne istediğini bilecek ne istemediğini de
Ben size hak verdim çünkü bende bu durumu acı bir şekilde tecrübe ettim. İnsan milletin lafıyla değil kendi ne istiyorsa onu yapacak kimse kimsenin hayatını yaşamıyor sonuçta

Hamilelikte veya lohusalık sürecinde böyle şeyler olabiliyor imkanınız varsa mutlaka bir terapiste gidin. Belki içten içe yetersizlik hissi, belki hayatı kaçırma endişesi vb. olabilir.

Lütfen zaman verin. Daha lohusa sayılırsınız. Elbette evladınızı çok seveceksiniz. Ha bazi insanlar annemmm olurummm mofuna girmez tabiatı gereği. Bu da kimseyi kötü anne yapmaz
Teşekkür ederim şimdiden de çok seviyorum, hiçbir zaman yük engel olarak görmedim . 6 günlük olduğundan beri hep geziyoruz en iyi arkadaşım oldu şimdiden

Ilk bebekte bu baskiyi oyle cok hissettim ki berbat bir anne olacagim diye moralim cok bozuktu.

Yani herkese bebegi minik bir hucre tanesiyken annelik yüklenmiyor. Hayat o kadar tek duze degil.

Saglikla buyutun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…