- 12 Temmuz 2022
- 25.018
- En iyi cevaplar
- 3
- 80.711
- 528
Öncelikle sakin olun .Yükselen hormonlarınız sizi depresif bir hale sokuyor özellikle ilk 3 ayda çok yaygin bir durumdur. Kadinlar olarak sosyal medyada sosyal ortamlarda her duyguyu o kadar süslüyoruz ki mecburiyete dönüyor halbuki anne olmak bebek dogdugunda aradaki bağ ile beslenen bir sey. Bazi kadinlar bebek ana rahmine düstüği an baglanir bazisi dogumhanede o ilk gordugu an bazisi ise dogumdan sonra depresyon yasar ve bag kurmasi dahada zaman alabilir. Herkesin hamileligi kendine özel. Özellikle kusmali asiri halsiz geciren kadinlar hamilelik sevincine hemen giremiyor sürekli hasta gibi hissetmek bunalima sokabiliyor, size verilen bazi tepkiler inanilmaz abarti. Daha yolun basindasiniz annelik adi altinda nasil bakarim vs diye dusunmeyin kendi sagliginiza dikkat edin akisina birakin birazMerhaba lütfen konum taşınmasın.8 haftalık hamileyim ilk gebeliğim , önceden istediğim için ve yaşımda ilerlediği için (33yaş)eşimle korunmadık.Hamile olduğumu öğrendiğim andan beri depresyondayım sanki bebeğimi istemiyor gibiyim.Anne olmaya hazır değilim , iyi bakamayacakmışım gibi hissediyorum.Doğum yaptıktan sonra bebeğimi sevebilecek miyim yoksa bu duygular devam mı edecek.
Merhaba. Bence bu hissi taşıyan bir çok anne adayı veya anne oluyor ama çok konusulmuyor. Ben isteyerek hamile kalmıstım ama gebeliğin özellikle ilk zamanlarında kaygılarım olmustu. Sonra bu kaygılar yerini baska kaygılara bıraktı vs. Annelik hep bir kaygılı olma hali gibi. Size muhtaç o küçüçük yavru... Şöyle ki onu siz dünyaya getiriyorsunuz ve Allah'ın bir emaneti, hediyesi diye düşünün. Biraz akışa bırakmaya çalışın ve kendinize çok yüklenmeyin. SevgilerleMerhaba lütfen konum taşınmasın.8 haftalık hamileyim ilk gebeliğim , önceden istediğim için ve yaşımda ilerlediği için (33yaş)eşimle korunmadık.Hamile olduğumu öğrendiğim andan beri depresyondayım sanki bebeğimi istemiyor gibiyim.Anne olmaya hazır değilim , iyi bakamayacakmışım gibi hissediyorum.Doğum yaptıktan sonra bebeğimi sevebilecek miyim yoksa bu duygular devam mı edecek.
Bide bayılın istersenizHepimizin aklı iradesi var kimse kimseyi zorla yatağa atıp bebek yaptırmıyor yarın çıkıp hislerimden emin degilim aldırmak istiyorum derse sasirmiayin basbasya simariklik bu
O kadar normal ki hissettiklerin, 9. haftamda bebeğimi istemiyorum gibi hislere kapılmıştım, sanki hayatım bitmiş çok yanlış bir şey yapmışım gibi, halbuki çok isteyerek ve planlı hamile kalmıştım. Tabii ki o hisler geçti, hele bebeğimin tekmelerini hissetmeye başlayınca bambaşka biri oldum. Sürekli bebeğimi, onunla geçireceğim zamanı, yapacaklarımızı hayal ediyodum. Bebeğim doğunca birdenbire o ulvi annelik hisleri de yüklenmedi, zor bir doğum geçirdim, emzirme problemleri derken bebeğime alışmam vakit aldı, o ilk haftalarda da hayatım bitti moduna girmiştim sürekli ağlıyordum. Şu an bebeğim 3,5 aylık onsuz bir hayat düşünemiyorum, onun gülüşünü gördüğümde içimde tarifi imkansız bir sıcaklık oluyor. Bu hislerin tamamen geçecek, bebeğini o kadar çooook seveceksin ki sen bile şaşıracaksın o sevginin boyutunaTabi ki de bebeğimden nefret etmiyorum ,sadece korkularım var bazı hamileler bakınca ilk günden hamileliklerine alışıp hemen anne moduna giriyorlar bende bu olmayınca korktum acaba doğunca da öyle mi olur diye
Bebek istediğiniz ilk ay tuttu sanıyorum çabalamadınız demi?Merhaba lütfen konum taşınmasın.8 haftalık hamileyim ilk gebeliğim , önceden istediğim için ve yaşımda ilerlediği için (33yaş)eşimle korunmadık.Hamile olduğumu öğrendiğim andan beri depresyondayım sanki bebeğimi istemiyor gibiyim.Anne olmaya hazır değilim , iyi bakamayacakmışım gibi hissediyorum.Doğum yaptıktan sonra bebeğimi sevebilecek miyim yoksa bu duygular devam mı edecek.
Bizde, burdan umarız!Çevremde ki herkes başta böyle düşüncelerin normal olduğunu yeni sorumlulukların bizleri korkuttuğunu ama bebeği kucağıma alınca herşeyin geçeceğini söylüyor umarım öyle olur.
Zaman geçsin tekmelemeye başlasın, hıçkırıklarini hissedin o zaman o moda giriyorsunuz merak etmeyinTabi ki de bebeğimden nefret etmiyorum ,sadece korkularım var bazı hamileler bakınca ilk günden hamileliklerine alışıp hemen anne moduna giriyorlar bende bu olmayınca korktum acaba doğunca da öyle mi olur diye
Bende isteyerek hamile kaldım ve hamile olduğumu ilk öğrendiğimde panik yaptım, endişelendim nasıl olacak, benden olur mu falan diye, bi süre bi şey hissedemedim bağ kuramadım ama zamanla insan alışıyor ve sevmeye başlıyor :) Kendinize zaman verin, strese girmeyin..Merhaba lütfen konum taşınmasın.8 haftalık hamileyim ilk gebeliğim , önceden istediğim için ve yaşımda ilerlediği için (33yaş)eşimle korunmadık.Hamile olduğumu öğrendiğim andan beri depresyondayım sanki bebeğimi istemiyor gibiyim.Anne olmaya hazır değilim , iyi bakamayacakmışım gibi hissediyorum.Doğum yaptıktan sonra bebeğimi sevebilecek miyim yoksa bu duygular devam mı edecek.
Bizde, burdan umarız!
Şimdiden terapi alsanız iyi olur..
Keyfinizce hamile kalmışsınız bebeğe yazık olmasın.
Ben de böyle hissediyordum başlarda, bu istememek değil sadece kaygı. Alışacaksınız üstesinden gelebileceğinizin fikrine. Bebek içinizde büyüdükçe de sabırsızlanacaksınız doğsa da görsem sevsem diye. Daha çok başındasınız kaygılanmanız çok normal kendinizi yargılamayınMerhaba lütfen konum taşınmasın.8 haftalık hamileyim ilk gebeliğim , önceden istediğim için ve yaşımda ilerlediği için (33yaş)eşimle korunmadık.Hamile olduğumu öğrendiğim andan beri depresyondayım sanki bebeğimi istemiyor gibiyim.Anne olmaya hazır değilim , iyi bakamayacakmışım gibi hissediyorum.Doğum yaptıktan sonra bebeğimi sevebilecek miyim yoksa bu duygular devam mı edecek.
Canım benim çoğu anne en iyisini , en doğrusunu yapmaya çalışır ben de onlardanım. Sonuçta onlar bu dünyaya gelmeyi seçmediler biz karar verdik.Hksu Gruba yazdigin konulardan annem demene gerek olmadığımı biliyorum. Bebeğini düşündüğünü senin için ne kadar önemli olduğunu biliyorum .
Kesinlikle süslü anlatimlar insanlarda bende bir sorun mu var dedirtiyor, mesela gördüğüm an dünya durdu böyle aşk sevgi yok vs diyenler yüzünden cok yakin arkadasim kendini suclu hissetti midem bulaniyodu agrim vardi hic öyle seyler hissetmedim dedi. Bu cok normal sonrasinda o kadar iyi bir anne oldu ki. 9 ay kusmustu ve Allaha sabir ede ede isyan etmeyecem diye kendini tuta tuta gecirdi hic öyle sevimli karnini okşayan bi gebe degildi. Şuan içinden anaç bir kadin çıktı tekrar anne olmak istiyor.Yani panpa bizim toplumda bebekler melek, anneler melek, kutsal, Bakire Meryem kıvamında görülüyor, bu durumda anne= kusursuz insan, her an fedakarlığa hazır, her an cefaya hazır insan olmalı algısı yaratılıyor. Yaşadıkların gayet normal, daha gebeliğin çok başındasın kaygılanman da normal hemen öyle süper anne hissi geşecek diye de bekleme, doğa o işi hormonlarla hallediyor zaten merak etme annelik denen şey %99 hormonal istesen de kurtulamıyorsun çocuğundan ayrı kalamıyorsun:) yani çocuk doğunca hissediceksin yazmışlar o doğru, herkes 5 yaşından beri evcilik oynayan bebek bebek diyen evcimen, anaç tip olmak zorunda değil ki, ben de hiç anaç değilim mesela eksikliğini de hissetmiyorum ama hiç mi hiç anaç olmayan başka tanıdıklarım gayet iyi anneler oldular şimdi çocuğum da çocuğum diye geziyorlar:) Kayglanma yani biraz akışına bırak kötü şeyler hissedersen de yürüyüş yapıp açılmanı ve bir paket çikolata açmanı tavsiye ederim.
Lütfen üzülmeyin. Gebelik öyle bir şey ki, kadın vücudu ve işleyişi komple değişiyor adeta. Bundan dolayı postpartum depresyon ve/veya psikoz dahi ortaya çıkabiliyor. Yani gebelik normalde olmayacak his/duygu/patolojilere yol açması muhtemel olan bir durum.Merhaba lütfen konum taşınmasın.8 haftalık hamileyim ilk gebeliğim , önceden istediğim için ve yaşımda ilerlediği için (33yaş)eşimle korunmadık.Hamile olduğumu öğrendiğim andan beri depresyondayım sanki bebeğimi istemiyor gibiyim.Anne olmaya hazır değilim , iyi bakamayacakmışım gibi hissediyorum.Doğum yaptıktan sonra bebeğimi sevebilecek miyim yoksa bu duygular devam mı edecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?