çok haklısınız kızlar da hiç huzurum yok.evde bana cephe alınmış durumda.her yaptığım annemin gözüne batıyor.şu 3 ay nasıl geçecek hiç bilmiyorum hiiiççç
CAnım bnde farklı sebeplerden sorunlar yaşıyorum hep diyordum ki çalışsaydım böle olmazdı diye meğer çalışanıda sömürmeye çalışıyorlarmış. Bende üni. mezun oldum bir ara çaılştım babam rahatsızlanınca çıktım sonrada bir türlü iş bulamıyorum ben örtülüyüm o yüzden özelde onu sorun ediyorlar. Kpss her sene giriyorum bnm puanımın bir iki üstüne kadr atanıo ben atanamadım. İŞim yok diye sürekli parasızlık yüzünden tartışıyorlar banada laf çarpıtıyorlar. Sözlüm az çok biliyor durumu oda çok kızıyor aileme sen evlatlarısın bu nasıl iş diye. Düşün ben bide bir evin bir kızıyım.
O yüzden demek ki çalışanlarda sıkıntıya düşüyormuş. Ailelere RAbbim akıl fikir versin.
Bizimki daha altınlarını alırıma kadr gelmedi bakalım ne olcak.
Bnde onlar yapacak herşeyi die asla gönlümce bişiler alamam onların aldıklarına razı gelicem ama evlenince içimde kalanları tamamlarım istnbulda olucam evlenince. kaç yerden özel iş olarak çağırdılar ist. ama ailem göndermedi şimdi evlenince ist. iş bulup çalışırım içimde kalanları tamamlarımHee evde seni düşmn gibi görmeleri cidden çok koyuyor yıpratıyor insanı ama dayan 3 ayın kalmış sonrasında evinde eşinle olacaksın.
Benim daha askerim gelecek eylülde nişan olacak.
Teee 2014 nisan gibide düğün daha çook laf söz tafra görücem ben.
RAbbim sabır versin sanada. Ama dediğim gibi bence asla tavız verme altınlarınıda verme üsülunca resti çek.
Arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.Bi akıl werinnnn.Ben 4 ay sonra ewlencem.Bütün çeyizimi kendim aldım.Ailem bana bir toz bezi bile almadı.Durumları çok yok tabi.Babamn borcu wardı 15 bin tl kredi çektim.Evlendikten sonra bile 2 sene bu borcu ödeyeceğim.Ama hala benden bişeyler bekliyorlarrr.Benden sonra ablam ewlenecek.Onun çeyizi için bile benden yardm bekliyorlar.Çok darda kaldım.Bunlara tamam dedim sustum.Ama bardağın taştığı nokta düğünde takılacak altınları annemin isteyemesi.Ben onca düğüne gidip kendim taktım benim udum.Takılanları alırım benim komşu akrabalarımın taktığı parayı altını dedi.Ne diyeceğimi şaşırdım kaldım...
Nişanlımın ailesi o kadar çok masraf yapacak kii.daire aldılar sıfır.Beyaz eşya,mobilya herşeyi yapacaklar.7milyara salon tuttular.Hiçbir masraftan kaçmıyorlar.Ben nasıl diyeceğim ailem altınları istiyor diye nişanlıma ???
bende üniversite mezunuyum 5 senedir görüştüğüm kişiyle nisanda nişanlandım. ailem pek bişey yapmadı. nişanlıma ne elbise aldık ne yuzukkaynanam kız alıcak alyansı dedi. ama ailem hiç oralı olmadı istediğim alyansı bile alamadım. utandımm ben yıllarca okudum ve yeni mezun oldum o yuzden hiç çeyizim yok. ailem nişanda takılan altınları hısım akrabanın düğününde takıyor ama o benim ceiz param bile diyemiyorum. sadece sandık ceyizi veririz diyolar. ama ben sıfırdan ev kurcam. ne yapıcam cok üzgünüm
Üzülme canım ya bir çıkış yolu bulursun elbette rabbim yuva kuranların yardımcısı olur merak etme sen ailenede çok kızdım elbise ve alyans alamayacak kadar durumları çok mu kötü.Benim ailemde ve sulalemde bir kız ister çalışsın ister çalışmasın bütün çeyize ailesi yardım eder kıza tek kuruş harcatmazlar bu bizim görevimiz diye evin yarısı kız tarafı alır beyaz eşyalar ve mobilyalar olmak üzere.Hem nişanı kız tarafı yapar sizde kim yaptı nişanı.
Üzülme canım ya bir çıkış yolu bulursun elbette rabbim yuva kuranların yardımcısı olur merak etme sen ailenede çok kızdım elbise ve alyans alamayacak kadar durumları çok mu kötü.Benim ailemde ve sulalemde bir kız ister çalışsın ister çalışmasın bütün çeyize ailesi yardım eder kıza tek kuruş harcatmazlar bu bizim görevimiz diye evin yarısı kız tarafı alır beyaz eşyalar ve mobilyalar olmak üzere.Hem nişanı kız tarafı yapar sizde kim yaptı nişanı.
sözde biz yaptık... takılan paralarla nişan yerini ödedik dağıtılan meyva suyu ve kekin parasını takılan paralarla ödedik bi sulu yemek bile vermedik nişanlımın ailesine baska sehirden gelmelerine ragmen poğaca falan geciştirdik. nişanımda 6 tane küçük altınım oldu ailem simdi iki düğüne gittiler ikisinede benim altınım takıldıve hiç bi çöpüm bile yok... yuzume hep ablamın calısıp benim okumamı getiriyolar
Şehir dışından gelenlere nasıl yemek verilmez ya bırak şehir dışından gelmeyi 2 mahalle öteden gelseler yemek verilmesi gerekir, bizde nişanda eger damat tarafı şehir dışından geliyorsa ve otelde kalacaklarsa otel masrafını bile öderiz nişanı kız tarafı yaptıgı için o insanlar aç aç nasıl durdu hala anlamış degilim.
sözde biz yaptık... takılan paralarla nişan yerini ödedik dağıtılan meyva suyu ve kekin parasını takılan paralarla ödedik bi sulu yemek bile vermedik nişanlımın ailesine baska sehirden gelmelerine ragmen poğaca falan geciştirdik. nişanımda 6 tane küçük altınım oldu ailem simdi iki düğüne gittiler ikisinede benim altınım takıldıve hiç bi çöpüm bile yok... yuzume hep ablamın calısıp benim okumamı getiriyolar
Kendi ailenize altınları neden çok gördünüz ki? Yani eşinizin sorun çıkartmayacağını düşünürsek, tamamı olmasa da bir kısmını vermekte sakınca yok..kendi anne babanız..ben olsam bir kısmını verirdim.
diyorumya canım cokk garip evlenince bunlar bana elektrik su olarak döncek biliyorum olayları bi anlatsam sok olursun cnm ben bile düşündükçe yoruluyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?