- 1 Kasım 2013
- 1.942
- 1.520
- 133
- 35
Acilen ise gir kendi ayaklarının üstünde durmaya bakMerhabalar.. 21 yasındayım ve üniversite öğrencisiyim.
Annemle beraber yasıyoruz yıllardır. Ben cok kücükken babamla bosanmışlar ve babamla kesinlikle görüşmüyoruz, o da istemiyor.
Aylık 300 tl nafaka alıyorum babamdan o da icra yoluyla zaten.
Benim annem ise 1. dereceden emekli devlet memuru.
52 yasında. Ve ruhsal sıkıntıları var.
Bunu yıllardır kendisini tanıyan, bilen herkes söylüyor zaten hic bir arkadaslık ilişkisi kalıcı değil.
Beni 4 yasımda dövmeye, ve hakaret etmeye basladı.
"Or...pu" diyor sürekli ve bunun gibi küfürler. Ama arada sırada değil neredeyse her cümlenin sonuna sıkıştırılmış bir küfür ve hakaret alıskanlıgı var.
Ben ise sessiz sakin bir insandım hep, hala öyleyim ama artık öfke kontrolü yapamıyorum ben de sinirleniyorum, özgüvenim, insanlarla olan iletişimim hayata karşı duruşum bitik durumda.
Psikiyatriden destek alıyorum suan ilac kullanıyorum terapiye gitmem gerekiyor ama onun icin param yetmiyor.
Ben nafakamı anneme veriyorum benim hesap kartım onda.
Ama son 2 aydır eve alısveris yapmıyor, yiyecek icecek almıyor. sampuan sabun dismacunu kısacası temel ihtiyaclar yokken internette tatil planlaması vs yapıyor. Uyardım oralı olmadı yine küfür hakaret etti.
Bende nafakanın geldiği kartı iptal ettirdim ve dedim ki eve alısverisi ben yapacagım, gerekli seyleri alacagım bu parayla cünkü açım. kendisi hep dısarda yemek yer ve gezmeyi cok sever.. sevsin sıkıntı yok ama beni ac bırakmaya hakkı da yok diye dusunuyorum.
Ben bu sekilde yapıp kartı iptal edince parayı alamadı ve bir ton saydırıp dün beni eve almadı.
Sabaha kadar ağladım komsular bile cıktı kapının önünde ağladım yumrukladım açmadı.
Sabahın köründe de erkek arkadasıma haber verdim o beni evine götürdü el mecbur. Ama burada da kalamam daha fazla.
Şimdi oturmuş kara kara düşünüyorum ben napacağım diye.
Lütfen bana akıl fikir verin..
Biryerlerden başlamak lazımHayatım boyunca hic calısmadım cok korkuyorum
Belki de en çok güvenebileceği insan Odur. O yüzden gitmiştir.Maalesef çok haklısınız ama ben bazen bu ergenlerin anlattıklarına da inanmıyorum. Çünkü Olayı öyle bir şekle sokuyorlar ki kendim bizzat içindeyken onların gözünden anlatılanlara şaşa kalıyorum. Mesela Annem eve almadı niye erkek arkadaşına gidiyor? kız arkadaşı yok mu? veya akrabası veya bağı olan bir komşu? Başıma geldi kuzenimin kızı benzer şikayetlerle hata yaptı bizde yardımcı olalım dedik öyle bir anne baba profiliyle karşımıza çıktı ki şok olduk. hani tanımasak inanacaktık. annenin yaptıklarına bizzat şahidim.Verhasıl kelam başına buyrukluğa kılıf...
Ajanslara başvur avm market vs yerlerde ürün tanıtımı yapılıyor, kongre vs işler oluyor ben üniversite öğrencisi iken çalıştım baya baya harçlık çıkarırsın..Desteklediğiniz, yüreklendirdiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle.
İş bulmaya çalışacağım.
Bunun yanı sıra babamdan aldığım nafakanın artırılmasına yönelik dilekçe yazıp dava edeceğim ama 6 ayda sonuclanır diyorlar.
Ben garsonluk vs. yapamam kendimi biliyorum.
Ama dediğiniz gibi bazı giyim mağazalarına başvurabilirim..
Polis eşliğinde gelip görebilir çocuğunu. Yanlış öı biliyorum? Haftasonlarını görme izni yok mu? Bazen polisin adı geçmesi yeterli oluyor. Ben çocuğunu görmek isteyip görememeyi anlamıyorum. İsteyen muhakkak yapar gibi geliyor. Bir tanıdığımızdan yıllarca çocuğunu kaçırdı kocasının ailesi. Çocuğu saKlamak için eve gizli odalar yaprırmışlar. Bu dediğim 20 yıl öncesi. O zaman bu kadar sıkı değilmiş. Eşin ailesi de çok zengin olunca, cezai her işlemden parayla sıyrılmışlar. O şart vr dönemde bile anneye vermemek için şehirden şehire götürmeleri gerekmiş devamlı.abim gitti görmeye çocuk uyuyor diyo göstermediler eliboş döndü. bi dahada gidemedi göstermezler diye iki üç defa gitti göremedi.
şimdi yasa çikacak çocuğunu göstermeyenlere hapis cezasi uygulayacak diye. buluşma yeri de olucak öle bi durum çikacak onu bekliyo.
abimin eski eşi polis ne edip ne yapıp bişeyler yapabilir.Polis eşliğinde gelip görebilir çocuğunu. Yanlış öı biliyorum? Haftasonlarını görme izni yok mu? Bazen polisin adı geçmesi yeterli oluyor. Ben çocuğunu görmek isteyip görememeyi anlamıyorum. İsteyen muhakkak yapar gibi geliyor. Bir tanıdığımızdan yıllarca çocuğunu kaçırdı kocasının ailesi. Çocuğu saKlamak için eve gizli odalar yaprırmışlar. Bu dediğim 20 yıl öncesi. O zaman bu kadar sıkı değilmiş. Eşin ailesi de çok zengin olunca, cezai her işlemden parayla sıyrılmışlar. O şart vr dönemde bile anneye vermemek için şehirden şehire götürmeleri gerekmiş devamlı.
Anlayamadım ben abinizin çocuğunu görememesini.
Allah yardımcısı olsun. Eski eş polis olunca daha farklı olur muhtemelen. Çok üzülüyordur ama bence araya büyükleri soksun, bir şeyler yapsın, bırakmasın ucunu. Çocuğu göstermemek çok büyük bir hata, çocuk için de. Ama böyle ona düşman gibi büyütmelerine izin vermesin. Çocuk da babaya hasret olmasın.abimin eski eşi polis ne edip ne yapıp bişeyler yapabilir.
abim her gitti sakladi uyuyor diyo yok bi yere gitti diyo.. abim bi 5 dk görüp gidicem dedi yok anlamadi. kaçircak sandi ne kaçircakti ki velayeti annede... üzüntüden hasta oldu. yemek yemedi içmedi günlerce. savciliğa şikayet etti savci 350 tl istemiş. öle olunca bişey de yapamiyo. kızının özlemi benim kızımı severek geçiriyo çok da seviyor yegeni. ama ayri tabiki. bende öle bakinca üzülüyorum.
Helal olsun size.Maşallah.Seni o kadar iyi anlıyorum ki.Hayatlarımız resmen aynıymış tek bi farkla annem beni evden kovmaya başladığında 13 yaşındaydım ve nafakam bile yoktu:)Üstelik annem ayrı babam ayrı kovardı.Arkadaşlarımın evinde kalırdım 1 ay birinde 15 gün başka birinde 10 gün başkasında.Hayatım böyle geçti.Lisede başladım part time çalışmaya.Ev temizledim ,tezgahtarlık yaptım,tekstil atölyelerinde çalıştım.Süründüm resmen.Şimdi avukatım.Çok mutlu bir evliliğim ve çok iyi bir işim var.Sürünen taraf annem artık.Umrumda mı tabi ki değil.Gir bi işe çalış bizim gibi insanlar taş olup baş yaracaklar başka yolu yok arkadaşım.Gerekirse gece de çalış gündüz boş zamanlarında çalış kimseye de eyvallah etme geçicek hepsi.Allah yardımcın olsun ben yaptım sende yaparsın inşallah dua edicem senin için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?