Annem hamile!

O daha bilmiyor bile ben kıskançlık yapmıyorum ki derdimi anlamadınız sanırım zaten çok şükür var gerek yoktu diyorum ev yüksek asansör yok ev küçük küf içinde maddi durum orta haksız mıyım?

Ben 22 yaşındayım en küçük kardeşim 11
İki büyük abi/ablanız kaç yaşında, onlar da mı sizinle yaşıyor?

22 yaşındaysanız bir iki seneye okul biter, eliniz ekmek tutar. Büyükleriniz zaten çalışıyordur. Maddi olarak ailesine bağımlı sadece kız kardeşiniz kalıyor.

Aileniz dört çocuk büyüttüyse yeni bebek ve kız kardeşinize de bakabilir muhtemelen.

Hayır en büyük benim

Çoktan hamile kalmıs yani gerisi önemli değil bence artık
İstedıgı yaşta istedıgı kadar doğurur
Maddi durumunuzu anne babanınız düşünmeliydi
Kendi çocuğuna kendisi baksın tabiki ben de sevmiyorum öyle şeyleri
Ama siz de aynı şekilde ebevynlerden yardım istemeyiniz

sizin nasıl ki kendi hayatınız var onların da kendi hayatı var

Babamla arasını iyi tutmak için ve çevredekiler doğuruyor diye o da istedi diyorsunuz ya asıl tehlikeli kısım bu bence . Bu düşünce altıncıyı yedinciyi de doğurtur. Evdeki herkesi etkileyecek bir olayda onların kararı size ne düşüncesini çok saçma buluyorum ben . Bizim 5 numara doğduğunda ben 7 ye gidiyordum ablam 8 e . Biz de cok tepki vermistik hatta düşsün diye dua ederdik. Şu an çok seviyorum kardeşlerimi, iyiki doğmuşlar hepsi ❤ Ama şu an içinde bulunduğunuz psikolojiyi anlıyorum, bir de sizin yaşınız daha büyük. Kardeşinizi kucaginiza alinca o düsüncelerin hepsi değişecek emin olun. Bu kadar tepki vermeyin olan olmuş, ev küçükse siz diğer kardeşler çalışıp ayrı eve çıkabilirsiniz.

Allah evladın da hayırlısını versin size ne size zaten fikir soran olmamış ne haddinize aile içinde bile herkes kendi yerini bilmeli yok bakmam bilmem ne bakmazsanız bakmayın 40 yaşında kadın size güvenerek yapmıyor herhalde çocuğu bırakın kendi düşünsün

Eh siz büyüyüp kendi paranızı kazanıp evden gidince sizin yerinizi alır. Ki yaş olasak artık evden uçma zamanınız da gelmiş Çok da dert olmaz.

Ben sizi anliyorum. Maddi durum sıkıntısı var ve 22 yasindan kucuk 3 çocuk var onlarla ilgilenmeden bir cocuk daha dogurmanin mantigini cozemiyorsunuz.

Ama zaten olan olmus hos olmasa da bu karari verebilecek mercii siz degilsiniz.

Anneniz doguracaksa sorumlulugunu da almali zaten sizin yapabileceğiniz tek sey kendi maddi ozgurlugunuze kavusmak

Bana da çok saçma geliyo sanane seni ne ilgilendirir lafları.doğacak olan çocuğu bütün aile bireyleri ilgilendirir.bende 16 yaşında abla oldum benim annemde 40 yaşındaydı doğurduğunda ama annemden çok ben baktım mecbur.iyi ki olmuş diyoruz şimdi ama sadece annesi bakmayacak bu çocuğa biraz gerçekçi olmak gerekiyor illa ki ablalarından yardım isteyecek hep beraber bakacaklar yani.her zaman ki gibi çik tirbiyisizsin gibi yorumlar hep aynı şeyler

Sizin bu konuda söz söylemeye ve istemiyoruz demeye hiç hakkınız yok anneniz bir birey ve size sormasına gerek yok kocaman olmuşsunuz artık resmen aldırsın demeye getiriyorsunuz bu nasıl bir vicdansızlık ve bencilik. Siz istenmediğinizi öğrenseydiniz hoşunuza gider miydi. Siz bakın diye direten mi oldu bakmayın kaldı ki okulunuz falan vardır zaten evde değilsinizdir okul yoksa işe girin bu ne hadsizlik istemiyorum falan tamamen annenin kararı ve hiç de geç bir yaş değil ben 35 yaşımın sonlarında doğurdum nasıl görüneceği de sizi ilgilendirmez

Hayır en büyük benim
Anladım. Şu durumda endişelerinizin bir kısmında haklısınız. 11 yaşındaki en küçük sanırım, yaşları 22 ile 11 arasında dört çocuğu olan bir aile beşinci bir çocukta maddi manevi zorlanacaktır.

Ama günün sonunda aileye bir çocuk daha yapma kararı anne babanıza ait. Kardeşlerinizi doğururken de ondan öncekilere sormamışlardır sonuçta. Siz iki üç sene sonra o evden çekip gidebilirsiniz, dolayısıyla aileye gelecek çocuk hakkında çok bağlayıcı olamazsınız.

Yapabileceğiniz tek şey önceden anne babanızla oturup artıları eksileri konuşmaktı ama böyle bir ortam olmamış ve ortada hali hazırda başlamış bir gebelik var. Dolayısıyla artık ne yapsanız boş.

Şu saatten sonra annenize destek olmaktan başka bir şey yapamazsınız. Kararını onaylamasanız da o sizin anneniz. Nasıl ki anneler bizim her yaptığımızı onaylamasa da yanımızda olup ellerini üstümüzen çekmiyorlar, biz de aynısını yapmalıyız. Annenizi üzmeyin, hamileliğinde de gerekli desteği verin. Küçük kardeşinizi gaza getirip kışkırtmayın, o neyse doğacak bebek de o, ikisi de kardeşiniz. Üstelik siz evden gittikten sonra küçük kardeşiniz kalacak o bebekle.

İstemiyorsanız dersinizi okulunuzu gündeme getirip bakımına karışmazsınız. Dört çocuk büyüten 40 yaşında bir kadın diğer çocuğuna da bakar, sonuçta artık kundakta çocuk yok evde. Diğer iki kardeşiniz tepkili değilse onlar yardımcı olur.

Olan olmuş artık o kadıncağızın burnundan getirmeyin. Nolursa olsun o sizin anneniz, karnındaki de kardeşiniz. Yaşınız küçük değil, biraz daha olgun davranabilirsiniz.

Sizin anneniz olduğu için belki yakıştıramadınız ama bence annenizin yaşı henüz genç , insanlar artık 30 yaşında evleniyor. İleride evlendiğinizde ve anne olduğunuzda belki daha farklı bakarsınız , insan çocuk yapmaya eşiyle birlikte karar verir , sizden müsade alacak değillerdi herhalde. Belki de siz evlenir gidersiniz diye düşünmüşlerdir demiyim diyorum ama....
Evin küçüklüğünün ne önemi var , kardeşiniz oluyor sevinmelisiniz...

Ben zaten normal buluyorum dediğim şey zaten çocuk var gerek yoktu diyorum
kendin yapmazsın o zaman.
annenle baban bir sakınca görmüyor ki dünyaya getiriyolar.bu kadar aile ekonomisini düşünüyorsanız girer işe çalışırsınız.kendi hayatınıza bakarsınız.21 yaşında yazıyo profiliniz gayet eliniz ekmek tutacak yaşta yani.
onu silmek yasak KİB'ledim ayrıca.tek tek sana gelip sorarız gerek var mı yapalım mı diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…