- 4 Mayıs 2018
- 1.983
- 4.065
- 133
- 29
Tüh aynı ülkede değiliz..Çok teşekkürler ederim :) kanadadayım
başımın çaresine bakarım ben sorun gelmemesi değil. Sorun 3 aylık bebekle gelinin ihtiyacı olur diye düşünüp beni umursamaması. Bu arada gelinin yanında annesi, ananesi, bekar kuzeni ve ailemizin 10 yıldır yardımcısı var. Onun bebeğinden benim bebeğim diye bahsedip benim kendi bebeğim hakkındaki konuyu kapatması. Yani kaldıramıyorum bugun. Eşimede söylemedim 4 saattir düştü bütün psikolojim, midem ağrıyor, şimdi de kapattım kendimi yatak odasına bir yansan ağlıyor bir yandan yazıyorum.
Bu konuda tek degilsiniz inanın .
Arkadasim dogum yapti annesi 1 saat yanibda oturdu, gitti. Arkadaşıma ben baktim. Yemek vs götürdüm.
Yapacak birsey yok. Kabullenmek zor da olsa, tek çözüm.
Beklentinizin olmasi makul ama karşılığı yoksa enerjinizi kendi kurdugunuz ailenize verin..
Konussaniz da tepki gostersrniz de degisim olmaz gibi. Üzmeyin artik kendinizi
Hayatta. Geline yardımcı olabilecek annesi, ananesi, bekar bir kuzeni ve ailemizin 10 yıllık yardımcısı var. Geline yardım edecek çok da mevzu benim evlat yerine konulmamam.Gelinin annesi hayatta mı o neden yardımcı olmuyor ki
Ben anaokulu öncesinden annemin bana sevgi göstermeyip kardeşimi el üstünde tuttuğu zamanları hatırlıyorum. Öyle emeklik bir mevzu değil.Annenize olan davranışa göre değişir durum. Benim de annem abime çok düşkündür ama abim onun eli ayağı oldu herzaman.
Hastaneye o götürür, İlaçlarını o takip eder, evini abim aldı, emekli maaşını bile abim ödeyerek çıkarttırdı. Biz 4 kız kardeşiz biz de anneme çok düşünüz ama abimin çeyreği kadar hayrımız olmadı annemize.
Anne de olsa kendini düşüneni, yanında olanı daha çok sever, hayat böyledir.
İlişkinizi bilmeden değerlendirme yapmak zor ama ben olsam annemle kavga etmem, neticede kendi kararı.
Artı fındık dediği sizin yeğeniniz. Allah korusun abinize yengenize birşey olsa ona sahip çıkacak kişi sizsiniz.
Sağlıkla kucağınıza alın evladınızı.
Bunu söyleyebilirsiniz mesela geline yardımcı olacak kişiler varken öz kızını gurbette yalnız bırakacaksın gibisinden bişeyler diyebilirsin. Bana kalsa ben kv istemem öyle hep bana yardım etsin kendi ailemden müsait birileri varsa daha rahat olurum ben tabi herkes için geçerli olmayabilir bu durum.Hayatta. Geline yardımcı olabilecek annesi, ananesi, bekar bir kuzeni ve ailemizin 10 yıllık yardımcısı var. Geline yardım edecek çok da mevzu benim evlat yerine konulmamam.
Bunu da çok düşündüm. Annem 17 yaşında evlenmiş, 19 yaşında iki çocukluymuş. Yıllarca sıkıntılı bir kaynana ile yaşadı. Benim rahat, özgür bir gençliğim oldu. 28imde evlendim. Evlenmeden önce bana karşı daha da kötüydü, ben onun için yok gibiydim. Yıllarca istanbulda yaşadım misal bir kez gelip ev arkadaşlarımla tanışmadı, nerede kiminle yaşıyorum bilmedi. Evlendikten sonra bana daha iyi davranmaya başladı ama ancak bu kadar.Evlat ayirmak gibi değilde sanki anne kızıyla aşık atıyor.
Siz ultrason fotosunu gösterince anne de, bu da benim fındığım demiş.. Bu ifade şekli sadece kıskançlıkla açıklanabilir.
Hiç kızını kiskanan anne mi olur demeyin. Örnekleri çok.
İstediğiniz kadar bağırın, çağırın sonunda suçlu yine siz olacaksınız. Sizin kalbiniz kırılmış mı üzülmüş müsünüz umursamayacak. Gelini kıskanan görümce konumuna düşeceksiniz. O yüzden zor olsa da annenizden bir şey beklemeyin. Beklenti üzerİçime yine öküz oturdu.
çocukluğumdan beri annem tarafından hep arka plandaydım. Bakın ikinci bile diyemiyorum. İlk sıra hep erkek kardeşimindi. Bu hiç değişmedi. Çok irdelemeyeceğim geçmişi.
günümüze gelirsem hem kardeşimin eşi hem ben hamileyiz. Gelinimiz ekim ayında ben şubatta doğum yapacağız kısmetse.
Ben dünyanın öbür ucunda yaşıyorum. bu dördüncü hamileliğim. 2 gebelik kaybettim. İkisi de 10 haftayı geçmişlerdi. Bu gebeliklerimde hiç anneme bel bağlamadım, doğuma gelir diye düşünmedim, hatta ona hamile oldugumu bile söylemedim (yılbaşı süprizi yapacaktım güya ama kısmet değilmiş). Vize başvurusunda bulunmadım.
Bugun anneme vize başvurunu yapalım dedim. Ben gelmem doğuma, burada gelinin bana ihtiyacı var dedi. Gelinin bebeği 3aydan büyük olacak benim doğum zamanımda. Ama önceliği gelini ve oğlundan olacak torunu. Evde 5 yaşında bir kızım var. Burada doğum yapılan gece hastanede kalınıyor bir refakatçi ile. Buraya gelse hiç değilse biz hastanedeyken evde kızımla kalır, ben bunun için çözüm üretirim ama çok koyuyor böyle sevilmemek.
bu hamilelikte korktuğum bir hamilelikti, cvs oldum. 14-15 haftalık olduktan sonra sevdiğimiz insanlara söylemeye başladım. Ben hamilelik haberimi verip bebeğin fotosunu gösterdikten sonra daha insanlar benim için sevinçten ağlarken kardeşimin bebeğinin fotosunu gösterip “bu da benim fındık” dedi. 2 farklı zamanda yaptı bunu. Ne demek benim fındık, diğer fındık de, büyük fındık de, gelinin fındık de. Ne demek benim. Ben b.k oluyorum bu durumda.
artık bunun kavgasını çıkartacağım. Sizden de akıl almaya geldim. Hiç kavgacı, lafı gediğine koyabilen bir insan değilim o nedenle öğretim bana. Hanımlığın, sakinliğin bir faydasını görmedim. Yılda bir görüştüğümüz halde hiç hasretti, kıymetti görmüyorum.
Bence kimse istemez o kadar kayınvalidesini. Tamam annem eli pratik kadındır. Benim bir numarafan folayı çocuk ve ebbek bakımına da alışkın. Ama kim ister 3 aylık artık düzeni oturmuş bebekle hergün gelen kayınvalide.Bunu söyleyebilirsiniz mesela geline yardımcı olacak kişiler varken öz kızını gurbette yalnız bırakacaksın gibisinden bişeyler diyebilirsin. Bana kalsa ben kv istemem öyle hep bana yardım etsin kendi ailemden müsait birileri varsa daha rahat olurum ben tabi herkes için geçerli olmayabilir bu durum.
Aslında kıskanç denilmesi de sorun değil çünkü bence ayrım çok büyük. Misal bu yaz gittiğimde annemin telefonunfa kardeşim ve gelin kızım ve oğlum diye kayıtlışar ben ve eşim isimlerimizle kayıtlıydık. Ben de gelinin adının yanındaki kızımı sildim. Tepkimi en azından böyle ifade etmek istedim.Yazdığınız bütün yorumlarda benim bile içine öküz oturdu ben olsam her şeyi ne varsa döker benim yanıma geliyor musun gelmiyor musun der cevabı olumsuz olursa o zaman bundan sonra tek evladın var benım yerımede abimin eşini koyarsın zaten onun kadar değerim yok onu koymuşsun benim yerime bundan sonra yoksunuz benim için der herkesi engeller önüme bakardım. Arkandan ister kıskanç desinler ister başka bir şey hiç yoktan kafamda ne halt olduğum netleşir
Tahmin ettiğim gibi. Genellikle küçük yaşta evlenen, gençliğini, evliliğini yaşayamayan, istekleri gerçekleşemeyen kadınlarda buna çok şahit oldum.Bunu da çok düşündüm. Annem 17 yaşında evlenmiş, 19 yaşında iki çocukluymuş. Yıllarca sıkıntılı bir kaynana ile yaşadı. Benim rahat, özgür bir gençliğim oldu. 28imde evlendim. Evlenmeden önce bana karşı daha da kötüydü, ben onun için yok gibiydim. Yıllarca istanbulda yaşadım misal bir kez gelip ev arkadaşlarımla tanışmadı, nerede kiminle yaşıyorum bilmedi. Evlendikten sonra bana daha iyi davranmaya başladı ama ancak bu kadar.
Dök içindekileri bunları bile suratına vur ben kendimi senin yerine koydum. Direk şu örmeği bike söylerdim. Gelinini kızım diye kaydetmişsin ben yokum evlat saymıyorsun varın yoğun onlar olmuş. Artık içinden ne geliyorsa söyle ama başta de ki gelmeni istedim ama sen yanında bır çok yardımcı olucak insan varken gelininle kalmayı tercih edip beni kızını pardon kızın olarak görmüyordun neyse artık gelmene gerek yok. Ben artık yokum bıktım artık beni evlat yerine koymayışından bundan sonra beni ne ara ne sor kızın ve oğlunla mutluluklar dilerim derdim ya da mesaj olarak yazar yıne engellerdim. Evet biraz acımasızca ama kendimi yerinize koyunca ben öfkemi kusmadan rahat edemezdim ve noktalardım iletişimi kesipBence kimse istemez o kadar kayınvalidesini. Tamam annem eli pratik kadındır. Benim bir numarafan folayı çocuk ve ebbek bakımına da alışkın. Ama kim ister 3 aylık artık düzeni oturmuş bebekle hergün gelen kayınvalide.
şöyle de bir şey var gelinimiz hiç kimseye hayır diyemeyen, herkesi idare etmeye çalışan, kendi isteklerni söyleyemeyen bir insan. Annem de çok baskın bir karakter. Yani gelin anneme birşey söyle
Aslında kıskanç denilmesi de sorun değil çünkü bence ayrım çok büyük. Misal bu yaz gittiğimde annemin telefonunfa kardeşim ve gelin kızım ve oğlum diye kayıtlışar ben ve eşim isimlerimizle kayıtlıydık. Ben de gelinin adının yanındaki kızımı sildim. Tepkimi en azından böyle ifade etmek istedim.
ben böyle bir konuşmadan sonra gelmesini de istemiyorum. Bilmiyorum sadece içimdekini kusmak istiyorum ama karşımda bunu anlayabilecek biri yok
Çoğunlukla kızlar ödüyor annelerinin mutsuzluklarınin bedelini.Tahmin ettiğim gibi. Genellikle küçük yaşta evlenen, gençliğini, evliliğini yaşayamayan, istekleri gerçekleşemeyen kadınlarda buna çok şahit oldum.
Size tavsiyem; Annenize erkek kardeşiniz üzerinden gitmeyin. Annenize biraz daha yakın davranın, bırakın biraz eskileri anlatıp içini döksün.Bol bol onaylayın.
Ama politik davranıp her şeyinize ( Maddiyat, mesleki doyum, mutluluk vb..) şahit olmasın. Biraz zor bir durum ama annenize siz biraz annelik yapacaksınız.
Yok uğraşamam derseniz mesafe kurmanız gerekecek. Laftan sözden anlamayacak maalesef.
Üstüne üstlük kardeşiniz, gelininiz de anneniz sayesinde duruma dahil olur..Hıç gerek yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?