Annem için hiç bir zaman öncelikli olmamam ve artık bunu kavgaya dökecek olmam

Tüh aynı ülkede değiliz..

Hamilesiniz ve çok hassasınız.
bu cümleler üzerinde durup düşünmek yalnızca sizi üzecek.
yarın çıkın güzel bir hava alın yürüyüş yapın.
bence kendinizi kızınıza ve bebeğinize odaklayın.
evet belki zor ama ağlamayın ya üzüldüm öyle deyince.

eşinizle geçireceğiniz güzel bir akşamı üzülerek geçirmek kendinize haksızlık olur. :)

yapısı bu olsa insanın yine anlarım da yapısı bu değil sadece bana davranışı bu

Gelinin annesi hayatta mı o neden yardımcı olmuyor ki
Hayatta. Geline yardımcı olabilecek annesi, ananesi, bekar bir kuzeni ve ailemizin 10 yıllık yardımcısı var. Geline yardım edecek çok da mevzu benim evlat yerine konulmamam.

Ben anaokulu öncesinden annemin bana sevgi göstermeyip kardeşimi el üstünde tuttuğu zamanları hatırlıyorum. Öyle emeklik bir mevzu değil.
Konu yiğenime fındık demesi değil, benim fındık demesi, bunu derken benim hamileliğim mevzusunu tamaman görmezden gelmesi. Elbette yiğenim benim canım, anne babasının saçma sapan evliliğinde ben halalık yapacağım ona. Ama onların çocugu benim diye bahsedilirken benim çocugumun adının anılmaması bana kendimi kıymetsiz hissettiriyor. Bunun bebeklerle de alakası yok.

Evlat ayirmak gibi değilde sanki anne kızıyla aşık atıyor.
Siz ultrason fotosunu gösterince anne de, bu da benim fındığım demiş.. Bu ifade şekli sadece kıskançlıkla açıklanabilir.

Hiç kızını kiskanan anne mi olur demeyin. Örnekleri çok.

Hayatta. Geline yardımcı olabilecek annesi, ananesi, bekar bir kuzeni ve ailemizin 10 yıllık yardımcısı var. Geline yardım edecek çok da mevzu benim evlat yerine konulmamam.
Bunu söyleyebilirsiniz mesela geline yardımcı olacak kişiler varken öz kızını gurbette yalnız bırakacaksın gibisinden bişeyler diyebilirsin. Bana kalsa ben kv istemem öyle hep bana yardım etsin kendi ailemden müsait birileri varsa daha rahat olurum ben tabi herkes için geçerli olmayabilir bu durum.

Insanin kendi öz annesinin bu sekilde ayrimcilim yapmasi cok uzucu bi sey olmali, ben de kendi anneannemin benim anneme davranisindan gordum hep dayimin cocuklarini sever overdi ki hepsi serseri olarak buyudu, laf ettirmezdi. Sizin anneniz de oğulcu, erkekci. Eski kafa kadinlardan. Kavgasini etsen de yuzsuzluge yatacak. Oyle davranmaya devam edecek. Sana el gibi davranacak. Kizindan dogma torunu daha az sevecek. Dayimin tembel cocuklarina harcliklar verilirdi. Bizi takdirname alsak da sevmezdi bile. Umarim anneniz ilerde bu sekilde davranmaz. Simdiden ona iyi bi anneanne olmasi icin guzel laflar hazirlayin bence. Cunku ben anneannemi hic sevmiyorum. Sizin cocuk da sevmemezlik olmasin.

Yazdığınız bütün yorumlarda benim bile içine öküz oturdu ben olsam her şeyi ne varsa döker benim yanıma geliyor musun gelmiyor musun der cevabı olumsuz olursa o zaman bundan sonra tek evladın var benım yerımede abimin eşini koyarsın zaten onun kadar değerim yok onu koymuşsun benim yerime bundan sonra yoksunuz benim için der herkesi engeller önüme bakardım. Arkandan ister kıskanç desinler ister başka bir şey hiç yoktan kafamda ne halt olduğum netleşir

Bunu da çok düşündüm. Annem 17 yaşında evlenmiş, 19 yaşında iki çocukluymuş. Yıllarca sıkıntılı bir kaynana ile yaşadı. Benim rahat, özgür bir gençliğim oldu. 28imde evlendim. Evlenmeden önce bana karşı daha da kötüydü, ben onun için yok gibiydim. Yıllarca istanbulda yaşadım misal bir kez gelip ev arkadaşlarımla tanışmadı, nerede kiminle yaşıyorum bilmedi. Evlendikten sonra bana daha iyi davranmaya başladı ama ancak bu kadar.

Bence anlamayacağını bildiğiniz halde dile getirip daha çok canınızı sıkmayın. Ben denedim rahatlayamadım tersine daha çok üzüldüm birkaç gün kendime gelemedim. Ki benim abim veya erkek kardeşim bile yok ona rağmen annem doğumda hastaneye yanıma gelmedi. Aynı şehirde farklı ilçelerde yaşıyoruz, taksiye atlasa yarım saatte yanıma ulaşabileceği kadar bir mesafe var. Ben apar topar sezaryen doğuma alındım çıktığımda telefonda kız kardeşimin sınavı olduğunu onu götüreceğini şimdi çıkıp gelemeyeceğini söylemişti, sınava başka gün giremezdi ama ben her gün doğum yapıyordum çünkü.
Eve geldiğimin akşamı geldi ailem yanıma. Annem 5 gün kaldı sadece sonra babam rahatsızlandı kovid pozitif çıktı ona bakmak için apar topar geri döndü. 1 haftalık ameliyatlı halimle tek başıma kaldım evimde. Kayınvalidem bize yakın oturuyordu ama çalıştığı için bir hayrını görmedim.

İlk defa birkaç hafta önce açtım bu mevzuyu annemin yüzüne karşı. Benim yanıma gelmek bebeğimin, benim bakımımızı üstlenmek kaynanama yakışırmış ona değil. Benim sana ihtiyacım vardı orda beni kaynanam değil sen doğurdun diyebildim sadece, içimden o kadar şey geçmesine rağmen. Siz kendi evlatlarınıza öyle yaparsınız o zaman dedi sadece. Böyle duygusuz bir cevap. Söylediğime söyleyeceğime de pişman oldum, insan daha duygusal bir tepki bekliyor ama özürleri kabahatlerinden büyük..

Konunuzu ve cevaplarınızı okurken o kadar içime işledi ki sarılmak istedim size.. Çocuklarınız ve eşinizle mutlu bir hayat diliyorum.. İnşallah kendi aileniz geniş ve mutlu bir aile olur.

Çoğu ailede oluyor bu durum. Çok şahit oldum. Çok üzücü. En güzeli umursamamak. Bizlere verilen değer kadar, değer verip hayatımıza bakmak.

Sizin kendi aileniz var. Kendi ailenizle mutlu olmaya bakın bence. Çünkü üstte söylemişsiniz konuşarak halledilemez anlamaz annem diye. O zaman tek seçenek kendi yuvanızda mutlu olup, kimseyi takmamak..

Keşke aynı yerde olsaydık ben bakardım kızınıza seve seve..
Rabbim yavrunuzu sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin.

Ben konuşurdum böyle bir durumda.

Annem ister anlasın ister anlamasın.
Küçük yaşlardan beri hissediyormuşsunuz bu ayrımı ne kadar üzücü.

Anne babamin birçok şeyini sineye çekebilirim ama evlat ayrımına sessiz kalıp, hiçbirsey yokmuş gibi davranmam, davranmazdım.

Allah kalplerine merhamet versin.

İstediğiniz kadar bağırın, çağırın sonunda suçlu yine siz olacaksınız. Sizin kalbiniz kırılmış mı üzülmüş müsünüz umursamayacak. Gelini kıskanan görümce konumuna düşeceksiniz. O yüzden zor olsa da annenizden bir şey beklemeyin. Beklenti üzer

Son düzenleme:
Sizce mesele erkek çocuğun kayrılması mı yoksa erkek kardeş değil de kız kardeşiniz olsaydı yine size aynısı gibi mi davranırdı?

eğer mesele erkek çocuksa, ilahi adalet pek şaşmıyor. Eninde sonunda kız evlatlarına kalıyor böyle anne-babalar… ne acı…

Keşke iş işten geçmeden anlaşılsa insanın kıymeti ama bazen olmayınca olmuyor…

size tavsiyem hiç annenizin gelmesini falan istemeyin, hayatınızı anneniz sanki hiç yokmuş gibi planlayın.

çünkü anneniz konuşunca anlayacak biri değil gibi, hatta konuşmanın sonunda sizi haksız çıkartacak biri gibi duruyor… bu yüzden en iyisi annenizden kalben de vazgeçmek gibi duruyor …

Eminim ki tüm bunlar çok zordur. Çok haklısınız alınmakta kırılmakta.Ama şu an bir aileniz var ve çok şükür ki o kadar olaydan sonra bebeğiniz olmuş .bu o kadar büyük bir mutluluk ki bir şekilde sizi annenizin aşağı çekmesine izin vermeyin .Hep derler ki ben tatmadım daha ama evlat sevgisi hic bir seye benzemez . Siz cocugunuzun mutluluğunu yasayin bence boşverin.

Uzağa da taşınmışsınız. Çok zor olsa da o yokmuş gibi bir hayat kurun .Sizin artık anneye ihtiyacı olan bir bebeğiniz var . Varsin gelmesin anneniz. Ki emin olun o gelininden darbe yiyecek . (Hep böyle olur . Karma mı dersiniz , Yüce adalet mı dersiniz bilmem ) Size en sonunda o gelinini kötüleyecek. Sızlanacak. Ben sizin yerinizde olsam şimdi de o zmaan da kendi aileme bakarim .

Bence kimse istemez o kadar kayınvalidesini. Tamam annem eli pratik kadındır. Benim bir numarafan folayı çocuk ve ebbek bakımına da alışkın. Ama kim ister 3 aylık artık düzeni oturmuş bebekle hergün gelen kayınvalide.

şöyle de bir şey var gelinimiz hiç kimseye hayır diyemeyen, herkesi idare etmeye çalışan, kendi isteklerni söyleyemeyen bir insan. Annem de çok baskın bir karakter. Yani gelin anneme birşey söyle
Aslında kıskanç denilmesi de sorun değil çünkü bence ayrım çok büyük. Misal bu yaz gittiğimde annemin telefonunfa kardeşim ve gelin kızım ve oğlum diye kayıtlışar ben ve eşim isimlerimizle kayıtlıydık. Ben de gelinin adının yanındaki kızımı sildim. Tepkimi en azından böyle ifade etmek istedim.

ben böyle bir konuşmadan sonra gelmesini de istemiyorum. Bilmiyorum sadece içimdekini kusmak istiyorum ama karşımda bunu anlayabilecek biri yok

Tahmin ettiğim gibi. Genellikle küçük yaşta evlenen, gençliğini, evliliğini yaşayamayan, istekleri gerçekleşemeyen kadınlarda buna çok şahit oldum.

Size tavsiyem; Annenize erkek kardeşiniz üzerinden gitmeyin. Annenize biraz daha yakın davranın, bırakın biraz eskileri anlatıp içini döksün.Bol bol onaylayın.

Ama politik davranıp her şeyinize ( Maddiyat, mesleki doyum, mutluluk vb..) şahit olmasın. Biraz zor bir durum ama annenize siz biraz annelik yapacaksınız.

Yok uğraşamam derseniz mesafe kurmanız gerekecek. Laftan sözden anlamayacak maalesef.

Üstüne üstlük kardeşiniz, gelininiz de anneniz sayesinde duruma dahil olur..Hıç gerek yok.

Dök içindekileri bunları bile suratına vur ben kendimi senin yerine koydum. Direk şu örmeği bike söylerdim. Gelinini kızım diye kaydetmişsin ben yokum evlat saymıyorsun varın yoğun onlar olmuş. Artık içinden ne geliyorsa söyle ama başta de ki gelmeni istedim ama sen yanında bır çok yardımcı olucak insan varken gelininle kalmayı tercih edip beni kızını pardon kızın olarak görmüyordun neyse artık gelmene gerek yok. Ben artık yokum bıktım artık beni evlat yerine koymayışından bundan sonra beni ne ara ne sor kızın ve oğlunla mutluluklar dilerim derdim ya da mesaj olarak yazar yıne engellerdim. Evet biraz acımasızca ama kendimi yerinize koyunca ben öfkemi kusmadan rahat edemezdim ve noktalardım iletişimi kesip

Çoğunlukla kızlar ödüyor annelerinin mutsuzluklarınin bedelini.

O zor günler yaşamış anneler paşa oğullarına süt dökmüş kedi oluyorlar ne hikmetse.

O yüzden anlamaya çalışıp yakınlık göstermek boşa bir çaba bence.

Olumlu yaklaşmaya çalıştınız belki lafım size değil, konudaki anneye çok kızdım.

Erkek seviciler boyle gelmis boyle gider. Sana onerim bir defa konuş tüm icindekileri anlat ama anlayip duzelirse ne ala. Konusamiyorsan mesajla yap bunu. Kestir at yarari olmayan kimseyi dusunup kendi icinde yara yaratma. Klasik lafimdir boyle annelere karşi ; umarim benden cok dusundugun sahiplendigin gelinin, yaslandiginda hasta oldugunda kendi kizin gibi bakar sana cunku sen beni el onu kendi kizin gibi goruyorsun umarim muhtac olmazsinda anlamazsin kim el kim esas evlat.

İnanın bana bu aileler dahil olmak üzere hiç kimseye hiçbirşeyi zorla yaptıramıyorsunuz...Sizin annenizin zihniyeti bu ve bu yaştan sonra değişmez ...He değişir şöyle değişir Allah korusun düşerse eğer birgün ve tek kapı siz açarsanız işte o zaman vicdan azabıyla tükürdüğünü yalayarak yaşamak zorunda kalır ki bu tarz örnek çoktur...(Allah kimseyi kimsenin eline düşürmesin )

O yüzden empati yaparak söylüyorum; ben olsam ona kızdığımı asla belli etmezdim hatta imkan varsa da bende kaynanamın iyiliklerinden hatta atıyorum olmasa bile ona aldığım kıyafetlerden,hediyelerden bahseder belki onunda benim hissettiklerimi bi nebze hissedebilmesini sağlamaya çalışabilirdim açıkcası ...Bunu da geçtik bu tarz bişi yapabılecek bır durum yoksa velevki inanın bana bence bu hayatta salak yapmaktan en güzel bırsey yok... " Aaaa evet fındıgın cok tatlı annecim hehehehe" "he he annecimmm " ama bosu bosuna hamıle hamıle kendını strese sokma lütfen yaaa... İçinden gelmiyorsa sevmesin beni de zaten bananeeee...(böyle düşünürdüm) Sizin evinizdeki huzurunuz olsun öncelikle ,sağlığınız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…