Annem için hiç bir zaman öncelikli olmamam ve artık bunu kavgaya dökecek olmam

Ben de 5dakika önce acaba gittiğim terapiste birlikte mi gitsek diye düşündüm, demek o da işe yaramıyor :)
Ben de eskiden kardeşimden sonra geldiğimi düşünürdüm, babamı hiç hesaba katmazdım sonra köpek aldık köpekten de sonra gelmeye başladım.

Geç bile kalmışsın. Yalnız bu tarzdaki insanlara fayda etmez. İçinde yoksa kim napabilir. Sen de ona göre davranırsın bundan sonra hatta hiç görüşmesen bidaha bence bişi de kaybetmezsin.

Ben olsam hiç konuşmam, silerim. Anlattıklarınız normal değil.hamilesin ve o zaten doğmuş olan çocuğu bahane gösteriyor. Kavga olarak değilde düşüncelerinizi söyleyip, birdaha muhattap olma derini. Devamında daha çok üzer seni. Ölümlü dünya affet ya da alttan al kelimelerini sevmiyorum. Evet ölümlü dünya bende öleceğim, napalım. Hakkı var mı seni böyle yıpratmaya

Ya boşver be tatlım... herkes anne olamıyor işte ne yapalım bizimkiler de böyle...bak sen benim rüyamı gerceklestirmis upuzak ve medeni bir ülkede düzen kurmuşsun, evlatlarını kurtarmişsın, değer mi o kadına minnet edip karnindakini üzmeye? Biliyorum kabullenmesi zor ama senin annen böyle, iletişimi minimuma indirip içini terapistine dök. Bırak onlar da orda ne hali varsa görsün

Bana kalırsa ne kavgaya, ne tartısmaya, ne münakaşaya, ne de münazaraya girin derim. Konusunu dahi açmayın hic gerek yok. Herseyin üstesinden gelirsiniz.

Sadece bir takım değişikler yapın. Yapın ki sizdeki degisiklikleri görsün anlasın birseylerin kafasına dank etmesi icin degisikliklere ihtiyac vardır. Davranıslar, hareketler vs bunlar önemli. Kavga bir sey saglamaz. O yüzden siz hamilelik sürecinizle ilgili hicbir sey paylasmayın annenizle. Sorarsa bile kendisini ilgilendirmeyecek davranıslar sergile veya konuyu kapadın. Hatta yavrunun yüzünü de cekip atmayın görmesin yani. Cakar elbet bir seyleri.

Yok hayır çakmıyor. Zaten hamileliğimi sormuyor bile, onun evinden çıkıp doktora gidip onun evine döndüğümde bile. Kızım da telefonda konuşmayı hiç seviyor, normalde ananesi ile araları çok iyi ama whatsappta konuşmuyor. 3 gündür aramadım, 3 gün sonra aradım, 1 saat sonra geri döndü. Bensiz bir hayatı var aslında. Ben ihtiyaç hissettiği biri değilim.

İnsan elli yaşına da gelse mother issue hep peşinde oluyor, atlatmak unutmak çok zor biliyorum. Benim terapistim şey demişti, bir insan için kötü bir anneye sahip olmaktan daha kötü olan tek şey kardeşler arasında adaletsiz olan anneye sahip olmaktır. Yani anne kötü olabilir, hasta olabilir, maddi manevi şiddet uygulayan,toxic, manipülatif, ihmal eden bir anne olabilir...vs ama çocuklar annelerinin bütün kardeşlere aynı davrandığını gorurse ileride travmalarını atlatmasi daha kolay oluyormuş. Evlat ayıran annenin verdiği hasarı hiç bir Dr. düzeltemez demişti. Tek çare kabullenip, önüne bakmak ve bu durumu sadece kabullenebilmek için bile ciddi desteğe ihtiyacin olduğunu unutma ve terapiyi sakın birakma

Son düzenleme:
O zaman sizin varlıgınızı görmezden gelen bir anneyle tartısmak yerine sizde onun varlıgını görmezden gelerek hayatınıza devam edebilir misiniz? Yani yapabilirsiniz bunu.

Merhaba, 5 kardeşli bir ailede büyüdüm ve maalesef annemi hissettiğim tek bir an hatırlamıyorum. Niye ben de diğerleri değil diye aklım erdiğinden beri düşünüyorum.

Lütfen yazdigimi içselleştirme ama ben çok çok dayak yedim. Apartman inlerdi Öyle böyle dayak değil kafamdan burnumdan kan gele gele. Neden mi ? Ya kardeşlerimle yaramazlik birşey yapmışızdır ya da oynarken eve geç gelmişimdir. Ama o dayağı sadece jes yerdi :)

Ha bide çok ac kaldığımı hatırlıyorum kızar yemek vermezdi. Açlıktan uyuyamadigim o kadar gece anımsıyorum ki belki o yüzden şuan 27 yaşımda doymuyorum.

Bide oruç tutmasam yemek vermezdi. Ben sırf kahvaltı olmaz diye sahura kalkardim 6 yaşımda. Ama oruç da tutamazdım karnim hep aç sanki, bir defa yakaladı beni ağzım doluydu. Yediğim dayağı hala unutamıyorum ağzımdaki ekmekle kanin tadı karışmıştı birbirine

Neyse yaz yaz bitmez bu 3 gun velhasıl değişmedi asla ben yıllarca beni sevsin diye kendimden verdim tabiri caizse eşek gibi sırtıma bindi. Ama yine en kötü ben oldum. Yüzleşme kısmını da yaptım içimdekileri de döktüm işittiğim lafları buraya yazsam muhtemelen evlatlık olduğumu düşünürsün

Benim kırılma noktam evliliğim oldu orda koptu herşey. Bir insanın birini sevmesi için birşeyler feda etmesine gerek olmadığını gördüm. Hele bir annenin.. Uzaklaştım ararsa açıyorum havadan sudan konuşup kapatıyorum. Asla ac misin açıkta misin keyfin nasıl diye sormadı hiç. Ben de hayatıma dair hiç birşey paylaşmadım bu vakte kadar. Ne yerim ne içerim ne derdim var bilmez. Merhaba merhaba. Ötesi zaten olmaz, değişmez.

Demem o ki yoluna bak, üzülme kendi ailenin kıymetini bil mutlu ol. Ve inan olacaksin da hemde fazlasiyla. Her zaman burda yazdığım bir sözüm var sana da yazayım:

Seçme şansı olmadığı aileler tarafından mağdur edilen çocuklar olarak Dilerim seçme şansı yakaladığımız ailelerimiz ile mutlu oluruz.

bir insan için kötü bir anneye sahip olmaktan daha kötü olan tek şey kardeşler arasında adaletsiz olan anneye sahip olmaktır.
O kadar doğru ki. Hani hasta olsa kötü bir hayatı olsa ne bileyim oda zor bir çocukluk geçirse belki rolleri değişip sen ona anne şefkati göstereceksin. Ama evlat ayrımının açıklaması olamaz.

Anne çocuğu için ne kadar önemli ya... 5 yaşında da çocuğuz, 35 yasinda da, hatta 65-70’de bile eger annemiz yanimizdaysa. Maalesef bazi anneler anne oldugunu unutuyorlar. Daha cok cocuk uzaga gittiginde ve yasini aldiginda oluyor bu durum. Ama bir evlat annesini unutmuyor. Madden olmasa da manevi olarak hep annesinin varligini bilmek hissetmek istiyor. Insallah bizler cocuklarimiza omrumuz boyunca layikiyla annelik yapabiliriz. Yaslari ne olursa olsun, dunyanin neresinde yasarlarsa yasasinlar...

Sen şimdi kavga ederek bişeyleri değiştireceğini mi zannediyorsun!?

...cıks hiç birşey değişmiyo. Kavga etmeden, konuşarak, üzüntünü kırgınlıklarını anlatırsan, belki o zaman kalbine dokunabilirsin. Kendi annemden biliyorum malesef

Öncelikle inşallah doğumunuz kolaylıkla geçer, hayırlısıyla olur. Konunuzu okuyunca öncelikle annenizin kendi annesiyle ilişkisinde problemler olabileceğini düşündüm. Çocukluğunuzdan beri böyleymiş. Ya kendi çocukluğunun intikamını sizden almış ya da kendi annesi oğula değer verdiği için o da öyle görüp öyle davranmış gibi.. Ben sizin yerinizde olsam ne yapardım diye düşündüm.. Sanırım artık çok muhattap olmadan önüme bakardım.. Zaten kendisi kızım hayırdır demiyorsa konuşacak pek bi şey yokmuş diye düşünürdüm..
Benim eşimin ailesinde de tam tersi bi durum var.. Hatta konum var bununla ilgili.. Kayınvalidemler için kızları çok değerli.. Eşim bekarken maddi manevi sorumluluk almış, yardım etmiş.. Ama bizim sorunumuza el gibiler, kızları doğum yaptı, kayınvalidem torun değil 3. çocuk büyütüyor. Bize de yani sizin çocuğunuz olunca da yardımcı olmam gerekiyor diyor. Kızına içinden gelerek ama oğluna gereklilik yani..
Demem o ki ister kız ister erkek, cinsiyet nedeniyle bir çocuğu diğerinden üstün tutan zihniyete karşıyım.. Belki mizaç gereği biri uysaldır biri asidir, belki o zaman bi ayrım olur, onu anlayabilirim.. Belki o zaman bile ayrım olmamalı, anne olmadığım için henüz, tam bilemiyorum..
Bu arada biz artık ne yapıyoruz, evlendiğimiz zamanlar eşim her gün arardı annesini.. Dedim zaten umrunda değiliz, ne arayıp da dert anlatıyosun.. Haftada 1 görüşüp kapatıyoruz.. Onda da bi şeyimizi söylemiyoruz.. Hastaneye gittiğimizi komşu bilir, ama o bilmez.. Bunun gibi..
Sizin konunuz sebebiyle biraz da ben anlatmış oldum, kusura bakmayın.. Ailenizle mutlu günler diliyorum..

Yani bir evladin "degeri" ancak yaptiklari ilemi ölçülür? Ne kadar kötü bir düsünce. Tek kosulsuz sevilmesi gereken kisi (annen) tarafindan, kosullarin olmasini dogal bulman. Bir evladin "degerli" olmak adina çabalamasi gerektigini.

Benimde bir kizim var, ne ev almasini isterim bana, ne baska birsey. Evladimin mutlu olmasini isterim sadece. Bunun için çabalarim. Annelikte budur.

Ve dogmamis bebegin, ebeveynlerin ölümünü düsünmek hangi level bende anlamadim. Burda anne tamamen hatali.

gebito Içindeki zehiri çikar. Keske o findik lafini ettiginde bile cevabini verseydin. Kendi degerini bil, dogru yerde cevabini vereceksin. Yerinde olsam içimdekileri döker, sonra asla iletisime geçmezdim. Gitsin kendi findigin yaninda. 1 hafta bile zor durur orda, gelin ile kötü olur kesin.

İçindekileri boşaltmak çözüm değil. Halt yemiş onu diyen psikologlar. Herşey daha kötü oluyor bir de etrafa anlatacak malzeme veriyorsun. Evlat dedik bağrımıza bastık(!) Bak bana bunları bunları dedi diyor.
Ben de çözümü kendi ailemde buldum. Araya mesafe koydum. Zaten bekarken de işten geç gelip odama gçerdim. Yüzlerine bakmazdım. Bir kere olsun günün nasıl geçti hastamısın diye kapımı açmazdı.
Evlendikten sonra hiç aramadım. O aradı iyiyim sağol bu kadar. Sonra etrafa karşı mahçup oldu Marsis ne yapıyor falan diye soranlara karşı bişey diyemeyince bana patladı. Sen evlenince değiştin dedi :) Yoo ben aynı benim dedim. Yoğunum kapatmam lazım dedim. Böyle böyle 8 yıl geçti. Eşimle sorun yaşasam bile anlatmıyorum. En ufak bişeyde aman kocanla aranı iyi tut diyor....
Doğumlarım sizinkiyle benzer tabiki. Evlerimiz 10 dk olmasına rağmen 1. Doğumda gece kalmadan gitti. 2.de bir gece kaldı tartışma çıkarıp gitti. Herkese anlatır ben Marsisin doğumuna gittim bana böyle böyle yaptı diye. Aslı astarı yok söylediklerinin herkes biliyor.

Sen de boşver. Arama sorma o ararsa açma. Her söylediği kelime insanın kafasında yepyeni bir yer ediniyor. Ona ayıracak bir cm bile yerim yok. Sizin de olmasın. Ailenizle mutlu olun..

Çok üzgünüm, zaten siz de farkındasınız, maalesef annenizin aklında kalbinde bi yeriniz yok gibi görünüyor... Nasıl bi anne kendi doğurduğu evladına daha çocukluğundan itibaren böyle yabancilasir bu nasıl kararmış bi kalptir benim aklım almıyor. Ama annenizle yüzleşmek sizin moralinizi daha da bozmaktan başka bişey yapmayacak çünkü anneniz bu yaptıklarını gayet bilinçli yapiyo zaten, anlayamadığı için değil anlamamak işine geldiği için anlamayacak sizi. Benim tavsiyem annedir atsan atılmaz satsan satılmaz diye düşünmeyin, annenizi aramayı, herhangi bi şekilde iletişim kurmayı kesin. Zaten siz aramasaniz aramiyomus da, sessiz sedasız çıksın gitsin hayatınızdan. Annenize karşı olan tüm beklentiniz sifirlarsaniz siz de çok rahat edersiniz

Bence içinizden geçenleri söyleyip daha da muhatap olmayın. Anneniz bunların hepsini bildiği halde seçimlerinin sonucunu değiştirmiyor. Ne yazık ki bu saatten sonra değiştiremezsiniz. Annenizden beklentiniz olmasın daha mutlu olursunuz. Eğer bu duyguyla yaşamaya devam ederseniz bebekler doğduktan sonra annenizin yine kardeşiniz çocuğuna karşı davranışları da sizinkilerden farklı olacağından kendinizi yer bitirirsiniz.Anneninizin tüm önceliği maalesef ki onlar ve değişmeyecek. Benzer şeyler yaşayanları gördüğüm için söylüyorum. Böyle annelere o kadar kızıyorum ki, ama ne yaparsak yapalım değişmiyorlar. Kendinize başka alternatifler belirlemekten, hatta mecbur kalırsanız bir yardımcı bulmak sizin için daha iyi olacaktır.

konuyu okurken gelinin aslında annene ihtiyacı olmadığını biliyordum. Zira öyleymişte. Bu durum hiç şaşmaz, değişmez bir kuraldır.
Binlerce kilometre ötede kızını tek başına doğuma gönder hem de ağzıyla çağırdığı halde, burda gelinin sülalesiyle doğum bekle.
Lütfen ağzına geleni say. Senin annen kutsal falan değil. Verdiği tepkiye göre de bundan sonra nasıl davranacağını planlarsın.

Psikologlar birşey demiyor kız, onlar genelde sen bilirsin diyor zaten benim terapistim de pek yüzleşme taraftarı değildi , ama konuşmazsam delirecek gibiydim, ben ısrar edince kadın yönlendirici oldu. Ama sonuç aynen dediğin gibi, insan gibi kavga etmeden terapist rehberliğinde konuşsam da hem herşey daha kötü oldu hem elaleme malzeme oldugumla kaldımicimde en ufak bir rahatlama olmadı o da ayrı konu

Son düzenleme:
Yani bilimsel makalelerinde elbet bildiği vardır ama başka insanlar için bence. Yani bir arkadaşım akrabam eşim ne bileyim başka birinde ben de yüzleşmekten yanayım. Ama konu anneyse ve evlat ayrımıysa kesinlikle bu konu hepsinin dışında. İşe yaramıyor daha da kanatıyor.
Benim önceki psikoloğum teori delisiydi. Konuş yüzleş iyi gelir derdi başka bişey bilmezdi. Ama öyle değil işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…