Annem için hiç bir zaman öncelikli olmamam ve artık bunu kavgaya dökecek olmam

Tamam sizin ilk çocuktan dolayı tecrübeniz var ama her bebek farklıdır ve ikinci çocuk olduğu için sizin daha çok yardıma ihtiyacınız var iki çocuğu birden idare etmeye çalışacaksınız birinin yardımcı olması işinizi çok rahatlatır

Anladığım kadarıyla siz konuşsanız dahi anlamayacak bu tavırlarına devam edecek.
Hani aydınlanma yaşayıp "ben seni üzüyor muymuşum" diye hayıflanmayacak gibi yani.
Çok üzücü.
Ve nefret ediyorum böyle annelerden. Evlat ayrımından.
Kendi çekirdek ailenizde en ufak bir hüzün yaşamadan mutlu bir ömür sürmenizi diliyorum kalpten. İçim ezildi çünkü, anadan görmeyen çocuklara üzülürüm...
Gebeliğin tadına varın. Zahmetli yollardan geçmiş bu günlere gelmişsiniz.
Kotarırsınız bir şekilde.
Anneniz de umarım bir gün telafi eder bu boşlukları. Edemese de yapacak birşey yok. Siz kendi anneliğinizle anneliği öğrenirsiniz

Gelinin annesi değilde sizin anneniz bakacak sanırım. Ben olsam lafımı söyler sonra engellerim hayatımdan silerim bu kadar uzaklaşmadık sonuçta.

Çünkü erkek çocuğu ile böyle anneler aşık atacak bir şey bulamaz bu ilgi de sırf kız evladı kıskandırmak, üzmek için.

Konu sahibinin annesi de tamda öyle bir anne. Genellikle böyle kızlar babalarına daha yakin hissederler kendilerini

Olumlu yaklaşmasıda şu yüzden çok üzücü biliyorum ama düşmanını kendine yakın tutma felsefesi..

Bu evlat ayrımını nasıl yapabiliyorlar?
Yeğenlerim var hepsini çok seviyorum farklı kardeşlerimden hepsinin farklı huyu var sevmediğim özellikleri de var. Daha çok vakit geçirdiğim var daha tatlısı var daha güzeli var ama hepsini çok seviyorum hangisini çok seviyorsun diyince ayrım yapamıyorum. Yeğen de bile ayrım yapamıyorken annelerin evlat ayrimina sasiriyorum. Allah göstermesin kimse de yapmasın.

Bence arayin söyleyin kac yasina gelmişsiniz şu durumda da icinizdekilerini annenize soylemeyecekseniz ne zaman soyleyeceksiniz. Söylemezseniz kendinizi doldurup doldurup üzersiniz. Eğer laftan anlayan anneyse çeki düzen verir. Değilse sizin artık yapacağıniz bir sey kalmayacagi icin önünüze bakarsınız.

bende aynı duygusuz, suçlayıcı ifadeleri duyacağıma eminim. Dediğim gibi babam annemden daha iyiydi onunla konuşmak bile hiç bir işe yaramadı, annem birşey anlayabilecek bir insan değil de ben hep böyle kırılmaya devam mı edeceğim

Mesele erkek çocuk kesinlikle yoksa daha 3 4 yaşımızdayken neden bir ayrım olabilir ki. Çok küçükken acaba istenmeyen bir bebekmiydim diye bile süşünüp aile büyüklerine sorduğum oldu ben doğumca herkes mutlu oldu mu diye
Bizim gelin öyle pasif bir karakter ki bakar emin ol bakması gerekirse. Zaten konu birine bakılmasına dönmez, annem de hep kendi ayakları üzerinde durur da.
Gelinin annesi değilde sizin anneniz bakacak sanırım. Ben olsam lafımı söyler sonra engellerim hayatımdan silerim bu kadar uzaklaşmadık sonuçta.
Gelinin annesinin öyle bir düşüncesi olduğunu sanmıyorum ama. Tamam eli ağır kadındır ama çocuklarına, kızına çok düşkündür.

Gelinin annesi yok mu

mesafe de koydum. Uçakla 12 saat uzaktayım. Günlerce aramadığım da oluyor. Umru değil ki. Ne oluyor böyle, hayattayken hayatta değilmiş gibi. Bak babam öldü işte bir anda hiç yoktan. Anneme hep yakın davranıyorum. Türkiyedeki son günümde bir sürü işim varken göz doktor randevusu almış, çok yorgun olduğum halde ben götürdüm doktora. İstediği hiç bir şeyi yapmamazlık etmedim. Asla kötü, soğuk davranmadım.

Kardeşimle aramda negatif hiç bir durum yok. Annem bu kadar ayırsa da kardeşimden soğumamayı başardım.

Gelinin annesi yok mu
Var ama biraz ağır kanlı bir insan. Bir de araba ile yaklaşık 40dakika mesafede oturuyor ve araba kullanmayı bilmiyor. Ama onun dışında kızına çok düşkün bir kadın. Hergün defalarca arar. Yemek gönderir.

Annen oğlancı muhtemelen siz doğunca üzüldü böyle dümdüz söyledim ama bazı kadınlar öyle maalesef erkek olsun illa çocuğum modunda

Konu ilgimi çekti

yaşlandıkça çoğu anne böyle oluyor

benimki de böyle olmaya başladı

sanırım kafa tamamen şu : bana oğlan bakacak ben onunla aileyim

kız dışarda uzakta zaten

Ama benim fındık demesi direkt sizinle rakip olduğunu gösterir

Konudan bağımsız Geline üzüldüm kendi halinde bir insan anladığım kadarıyla

Valla ben şahsen kaynanayı istemem o kadar zaman bide yanımda duracak keşke gelemem edemem demese. İnşallah ilerde gelinde bakar ona bu şekilde yardım eder.

Annen oğlancı muhtemelen siz doğunca üzüldü böyle dümdüz söyledim ama bazı kadınlar öyle maalesef erkek olsun illa çocuğum modunda
Ben doğduğumda üzüldü mü bilmiyorum ama oğlu doğduğunda extra sevindiği kesin. Ben de çok uğurlu bir bebekmişim biliyor musunuz, şu an sahip olunan büyün mal mülk ben doğumca alınmış.
Konu ilgimi çekti

yaşlandıkça çoğu anne böyle oluyor

benimki de böyle olmaya başladı

sanırım kafa tamamen şu : bana oğlan bakacak ben onunla aileyim

kız dışarda uzakta zaten
Bizim çevremiz için söylüyorum; kimin oğlu bakmış ki onun oğlu baksın. En basitnden ananeme bile dayım değil annem bakıyor. İşte önünde, kendi yaşıyor.
Ama benim fındık demesi direkt sizinle rakip olduğunu gösterir

Konudan bağımsız Geline üzüldüm kendi halinde bir insan anladığım kadarıyla
Benim deyince ben de öyle hissettim ama anlam veremiyorum. Yani ağzından da kaçmadı, iki farklı gün, iki farklı insan grubuna söyledi.
evet gelin için çok zor olmalı. Söylüyorum ona istediklerini, istemediklerini söyle, her konuda uyumlu olmak zorunda değilsin diye. Ama gitmek istediği doktoru bile söyleyemiyor, başkaları kimi söylerse ona gidiyor misal.

Bilinçli demiş benim fındığı

sorun bence sorma vakti gelmiş

benimle derdin nedir diyin

neden benim fındık dedin diyin
Annenizle yaş farkınız az mı ?

Bence bosuna ugrasmayin anneniz anlattiginiz kadariyla sizinle empati kuracak bir yapida degil. Ayrica annelerle tartismaya giripte galip geleni ben hic gormedim bir sekilde uste cikiyorlar :) Seni dogurdum emek verdim buyuttum bu yasa getirdim karsiligi bumuydu nankor hayirsiz evlat diyecektir yuzde bin ihtimalle. Hamilesiniz zaten uzaktasiniz oh kafa kulak rahat bence tadini cikarin beklentilerinizi sifirlayip onunuze bakin. Birde soyle dusunun ya burun buruna yasayip boyle bir muamele gorseydiniz? Kotunun kotusu var inanin hamile halinizle kendinizi strese sokmayin salin gitsin.

Gebito çok daha ağırlarini kendim de yaşadığım için seni çok iyi anlıyorum. Hatta sen yine annen için 2. sıradaymişsin, benim sıram erkek kardeşim, annaannem, teyzem, dayım, yengem ve kuzenlerimden sonra 9 du enteresan şekilde aynı çatı altında olmamıza rağmen annesiz babasız büyüdüm, kendimi bildim bileli anneme yaranmak için yapmadığım kalmadı asla kendimi kabul ettiremedim. 43 yaşımdayım geçen yıl benim çok sıkışık olduğum bir dönemde annem tüm mal varlığını kardeşimin üstüne yapınca patladım, bütün travmalarim ortaya döküldü, terapist eşliğinde ailemle yuzlestim...sonuç hain, paragöz evlat ilan edildim. Travmalarima yenisi eklendi.O yüzden boşver, nasılsa uzaksın, unut gitsin

Ben sanırım hiç içimden geçenleri söylemem sadece aramam sormam, ararsa açmam. Bir anne tanıyorum tüm çocuklarına soğuk tüm torunlarına soğuk. Kızı, erkeği ayırt etmiyor yani...Ona küs olanı daha çok dert ediyor ama arayıp sorma da yapmıyor yani. Sen bana bunları yaptın desen kabul etmediği gibi sürekli de anlatıyor kızım, oğlum bana bunu dedi diye...Bazıları böyle soğuk ve acımasız... Bazıları da sırf benim dogurdugum diye ne yaparsa yapsın görmezden geliyor, affediyor falan. Bence iki türlüsü de yanlış.

Çıkarın kesinlikle o büyük kavgayı içinizi baya baya dökün ve sonra anne baba bile olsa koyun mesafenizi. Bu bence size iyi gelevek fakat sonrası icin hayatınız boyunca bir beklentiniz de olmasın bence kabullenip yolunuza devam edin

Ben olsam anlatmazdim zaten fiziken bir mesafe var manevi de bir mesafe koyar arada halini haturini sorardim uzaktan. Birde anlatmis olmaniz ileride kendinizi gelinle kiyasladiginizi onu kiskandiginizi dusundurebilir sonucta bu zamana kadar anlamamis bu saatten sonra da iyi niyetli bir sekilde sizi anlamasini beklemeyin derim. Konuyu kapatip hayatiniza bakin. Bunlar sadece anlattiklariniza, verdiginiz cevaplara karsilik anladigim kadariyla dusuncelerim. Allah yolunuzu acik etsin insallah. Kin gutmeyin annenize :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…