- 27 Ağustos 2018
- 190
- 185
- 33
- 36
Bence gerçek benim dedelerde öyle.. Vaktiyle çok fakirlik yaşamışlar travma olmuşBence ergenlik dönemine giren kizkardesinizin hal ve tavırları ve davranışlarıdır anneanne ve dedemizin rahatsız eden...yorumdaki yazdıklarınızı çok abartı buldum....
Sifon çekmek yasaksa b.k kokusuna mı bayılıyor dedenler....
işte bende zorunluluktan bahsedıyorum ama işte annede gelip kızını rahatsız etmezdi. demek ki bir zorunluluk var. siz ister misiniz damatla yaşamak bence kimse istemez.
kadının kardesının kalıcak yeri yoksa alması daha mantıklı gelıyor. evet bu sorunlar yaratacaktır yaratamaz dıyemeyız ama anne ve kardes bunlarda. sahsen beni annem ne zorluklarla buyuttu evet herkesın kı oyledır ama benım annem cok cok daha zorlandı hakkım yok ona bunu yapmaya.
kv iyi ya da kötü olması mesele değil ki mesele seni öz evladı gibi görememesi seninde onu öz annen gibi görememen. keşke kızlar kendi annelerine bakabilse aslında btn sorunlar cozulur. geline kaynana bakımı zorlanıyor. yeri gelıyor gelinler bile oz annesıne bakmayıp erkek cocukları bakıcak dıye postalıyor. biz yanlışı bence öz annelerimize ve öz babalarımıza bakmadıkca yapıyoruz. boylece erkekler arada da kalmaz. kadın ezilmez de.
mesela benım karsım komsum gelınıyle oturuyor 7 kızı var. kızları sana erkek evladın bakcak dıor kaynanada ben gelınden baska eve gıtmem ılla gelın bakıcak dıor. gelınde para ıcın kaynanasıyla ama gorsenız anne kız ılıskılerı yok. ellerınden gelse bı kasık suda bırbırlerını bogarlar. mesela benım annemle ılıskımı kıskanıp ımrenıyor kadıncagız.
kaynana ıyı olsun kotu olsun farketmez oz anne yerıne gecıp oyle bı muamele goremez. siz gercekten bunun olabılecegıne ınanabılıyor musunuz. evlatlık alınıp buyutulenler bıle okdr emek veren anayı bırakıp oz annem nerde dıye arıyor ıstıyor. keşke her kız kendi öz annesine baksa. erkek bakmıyor kı kadın bakıor erkek sadece para getırıor.
en azından kaynana sorunu resmen yok olucak sekılde azalır.
canım annende olsa herşey bir yerden sonra zor geliyor insan insana ağır geliyor yeri gelir kocandan bile sıkılırsın bazı anlarda insanın bir mahremiyeti var sonuçta annen düzeni kurana kadar yani ev bulup yerlesene kadar bir iki hafta hadi bilemedin bir ay kalsın da daha fazlası olmuyor sen tek olsan kocan olmasa yine kalınır da evde kocan var oda rahat edemeyecektir.ya bir de 1 yıllık evliyim şuan çok güzel giden bir evliliğim var ve çok rahatım her konuda
şimdi öyle olamayacağım tüm rahatım bozulacak bunu da düşünüyorum
haklısınız ama işte anne olunca isteer istemez kalp böyle oluyor. birde herkesin anne kız ilişkisi farklı.Olayı çok dramatikleştiriyorsunuz. Anne 40 yasinda bakima muhtaç değilmiş birde kardeş var. Eş bunu kabul etmek zorunda değil ve kızında tereddütleri var. Niye sizle yaşayayım diyor bence bu bile saçma yani size yakın bir ev tutalım vs dese amenna zaten elinden geleni yaparsın. Aynı evde olmak ister kendi annen olsun ister başka birisi özel hayatı bitiriyor. Evliliği çok etkiliyor bence. Ve benimde annem var bende bir anneyim. Bende yaşlandıklarında kendi aileme bakmak isterim tabiki. Su anda benim annem kendi annesine ayrı ev tut abimle kalma diyor mesela. Bütün kız kardeşler aynı şeyi söylüyor ama annanem kabul etmiyor illa oğlumla oturucam kafasında ama gelin istemiyor işte. Benim annemde kayınvalidesine bakıyor bıkmış durumda artık babam bile bir binadan iki ev tutup o şekilde yaşamak istiyor artık. Karışık anlatmış olabilirim. Ama bunlar bakıma muhtaç olmasına rağmen ayrı evde olmalılar yan yana alt alta vs.. bu hikayede destek olunur ama aynı evde olmaya gerek yok.
Sizinle aynı fikirdeyim.. Zamanla kötüye dönüşüyoruz çünkü ben de aynı şeyleri yaşıyorum..Hayır evli değilim . Ama istemediğim bi kaç insanla yaşadım. Burda insanların ahkam kesmelerine inanamıyorum. Çok da vicdanlı biriyimdir, ama zamanla kalbiniz katılaşmaya başlıyor. Başkasına iyilik kendinize kötülük yapıyorsunuz resmen. Bunu tabiki anlaşamadığınız insanlarda geçerli, konu sahibi de annesiyle anlaşamayacak gibi geldi, o yüzden bu şekilde konuştum.
Ev üstüne ev kurulmaz. Bütün düzenin bozulur benceŞimdi beni yargılayanlar da olacaktır elbet.. Ama şuanda sağlıklı düşünemiyorum maalesef. Uzun uzun anlatmayacağım çünkü ifşa olmak istemiyorum.. Evet sevgili güzel hanımlar 1 yıllık evliyim. Annem kendi ailesiyle kalıyordu fakat annemin ailesi küçük kardeşimi (12 yaşında) istemiyorlar. Annemde oradan taşınıp bir sene bizimle yaşamak istediğini söylüyor. Eşime göre bir sorun yok Ama benim tüm düzenim bozulacak. Kimse yanlış anlamasın, kendi annemi istemiyor değilim. Annem kendisine yatak odası takımı alarak bize yerleşmek istediğini söyledi. Bu durumda siz ne yapardınız?
Çünkü annelerimiz bizi ne zorluklarla büyüttü tımam mıııı!!!1!1! Kadına postif ayrımcılık yapacaz. Kaynana ne ya batının uydurması bunlar. Erkekler sulak yerlerde toprakta yetişir onların ailesi yok, emek falan verilmiyor erkeklerebu kk çok tezat çok...damadın aılesıne şiddetle karşı çıkılırken,gelının herşeyı kabul goruluyor ve kabul gorulmesı beklenıyor.hımmmm
aaa onlar benım cannnımm kannımmm tabıkı bakacaaam.kocalar ağaç kovuğundanÇünkü annelerimiz bizi ne zorluklarla büyüttü tımam mıııı!!!1!1! Kadına postif ayrımcılık yapacaz. Kaynana ne ya batının uydurması bunlar. Erkekler sulak yerlerde toprakta yetişir onların ailesi yok, emek falan verilmiyor erkeklere
Çünkü evi çekip çeviren,dışarda çalışsa bile evin her detayıyla ilgilenen kadındır...Çalismiyorsa zaten sabahtan aksama evde olacak olan kadındir.Dolayisiyla duzeni en çok bozulacak,dışardan gelecek biriyle en çok muhatap olacak olan da kadın olacaktır.Bu sebeple daha çok sevdiği,zaman geçirmekten keyif alacağı birini öne koyması bence çok abes değil...Elbette sabah gidip akşam gelen,sonra bacaklarını uzatıp TV. İzleyen,evin bütün işlerinden bihaber kocayla (Türkiye de %90 böyle malesef) aynı pozisyonda olmayacak eve yatili biri gelecekse.bu kk çok tezat çok...damadın aılesıne şiddetle karşı çıkılırken,gelının herşeyı kabul goruluyor ve kabul gorulmesı beklenıyor.hımmmm
Kendinizi ne kadar dürüstçe anlamışsınız, çok tatlı geldiniz bana
evet kadın kadındır onda şüphemız yok.ama hayatını tek kurmuyor eşde var herşeyını ve gerı kalan omrunu paylaşacak.her ıkı tarafta aynı konumda..o zaman evlenmeyelım.çekırdek aıle tarafından yanayım..evlılık zaten sorumluluk demek bunun bılıncıyle evlenıp yuva kuruyoruz.kımse koca evınde prenses olcam dıye evlenmıyorkı.Çünkü evi çekip çeviren,dışarda çalışsa bile evin her detayıyla ilgilenen kadındır...Çalismiyorsa zaten sabahtan aksama evde olacak olan kadındir.Dolayisiyla duzeni en çok bozulacak,dışardan gelecek biriyle en çok muhatap olacak olan da kadın olacaktır.Bu sebeple daha çok sevdiği,zaman geçirmekten keyif alacağı birini öne koyması bence çok abes değil...Elbette sabah gidip akşam gelen,sonra bacaklarını uzatıp TV. İzleyen,evin bütün işlerinden bihaber kocayla (Türkiye de %90 böyle malesef) aynı pozisyonda olmayacak eve yatili biri gelecekse.
Adam gelince evde başka bir kadın olduğu gerçeği değişmiyor ama. Evet annelerimiz bizim annelerimiz ama kocalarımız için başka bir kadın. O adam da kendi annesinin yanında rahat edebilir ama bizim annelerimizin yanında edemez.Çünkü evi çekip çeviren,dışarda çalışsa bile evin her detayıyla ilgilenen kadındır...Çalismiyorsa zaten sabahtan aksama evde olacak olan kadındir.Dolayisiyla duzeni en çok bozulacak,dışardan gelecek biriyle en çok muhatap olacak olan da kadın olacaktır.Bu sebeple daha çok sevdiği,zaman geçirmekten keyif alacağı birini öne koyması bence çok abes değil...Elbette sabah gidip akşam gelen,sonra bacaklarını uzatıp TV. İzleyen,evin bütün işlerinden bihaber kocayla (Türkiye de %90 böyle malesef) aynı pozisyonda olmayacak eve yatili biri gelecekse.
evet kadın kadındır onda şüphemız yok.ama hayatını tek kurmuyor eşde var herşeyını ve gerı kalan omrunu paylaşacak.her ıkı tarafta aynı konumda..o zaman evlenmeyelım.çekırdek aıle tarafından yanayım..evlılık zaten sorumluluk demek bunun bılıncıyle evlenıp yuva kuruyoruz.kımse koca evınde prenses olcam dıye evlenmıyorkı.
sırf bu yorumu beğenmek için giriş yaptım evet.Çünkü evi çekip çeviren,dışarda çalışsa bile evin her detayıyla ilgilenen kadındır...Çalismiyorsa zaten sabahtan aksama evde olacak olan kadındir.Dolayisiyla duzeni en çok bozulacak,dışardan gelecek biriyle en çok muhatap olacak olan da kadın olacaktır.Bu sebeple daha çok sevdiği,zaman geçirmekten keyif alacağı birini öne koyması bence çok abes değil...Elbette sabah gidip akşam gelen,sonra bacaklarını uzatıp TV. İzleyen,evin bütün işlerinden bihaber kocayla (Türkiye de %90 böyle malesef) aynı pozisyonda olmayacak eve yatili biri gelecekse.
Adam gelince evde başka bir kadın olduğu gerçeği değişmiyor ama. Evet annelerimiz bizim annelerimiz ama kocalarımız için başka bir kadın. O adam da kendi annesinin yanında rahat edebilir ama bizim annelerimizin yanında edemez.
Evin işini ben yapıyorum o zaman evin sahibi benim düşüncesinin, eve parayı ben getiriyorum o zaman benim sözüm geçer düşüncesinden farkı yok. Hayatı paylaşmak bu değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?