Annem kardeşimle beraber bizimle yaşamak istiyor

Bence gerçek benim dedelerde öyle.. Vaktiyle çok fakirlik yaşamışlar travma olmuş

Olayı çok dramatikleştiriyorsunuz. Anne 40 yasinda bakima muhtaç değilmiş birde kardeş var. Eş bunu kabul etmek zorunda değil ve kızında tereddütleri var. Niye sizle yaşayayım diyor bence bu bile saçma yani size yakın bir ev tutalım vs dese amenna zaten elinden geleni yaparsın. Aynı evde olmak ister kendi annen olsun ister başka birisi özel hayatı bitiriyor. Evliliği çok etkiliyor bence. Ve benimde annem var bende bir anneyim. Bende yaşlandıklarında kendi aileme bakmak isterim tabiki. Su anda benim annem kendi annesine ayrı ev tut abimle kalma diyor mesela. Bütün kız kardeşler aynı şeyi söylüyor ama annanem kabul etmiyor illa oğlumla oturucam kafasında ama gelin istemiyor işte. Benim annemde kayınvalidesine bakıyor bıkmış durumda artık babam bile bir binadan iki ev tutup o şekilde yaşamak istiyor artık. Karışık anlatmış olabilirim. Ama bunlar bakıma muhtaç olmasına rağmen ayrı evde olmalılar yan yana alt alta vs.. bu hikayede destek olunur ama aynı evde olmaya gerek yok.

ya bir de 1 yıllık evliyim şuan çok güzel giden bir evliliğim var ve çok rahatım her konuda
şimdi öyle olamayacağım tüm rahatım bozulacak bunu da düşünüyorum
canım annende olsa herşey bir yerden sonra zor geliyor insan insana ağır geliyor yeri gelir kocandan bile sıkılırsın bazı anlarda insanın bir mahremiyeti var sonuçta annen düzeni kurana kadar yani ev bulup yerlesene kadar bir iki hafta hadi bilemedin bir ay kalsın da daha fazlası olmuyor sen tek olsan kocan olmasa yine kalınır da evde kocan var oda rahat edemeyecektir.

haklısınız ama işte anne olunca isteer istemez kalp böyle oluyor. birde herkesin anne kız ilişkisi farklı.
hiçbirimizi Allah bu durumlara düşürmesin zor karmaşık işler.
ama yinede bütçe meselesi her şey ve borç varmış. inş en güzel şekilde halledilir.

şuan aklıma şu geldi eğer bütçeniz musaitse bence sen annenle görüş de ki ev kiranı ben ödüyceğim anne sen toparlanana kdr diyebilirsin.

Merhaba KK kadınları, okuduğum her konuda asla anlamadığım bir şey var.
  • Annen sana çok emek verdi
  • Annen senin için nelere katlandı
  • Anne olmak kolay değil
  • Annen seni kolay büyütmedi
Farkında mısınız bu dünyaya gelmeyi siz seçmediniz. Anneniz sizi doğurmak istedi. Kazara ya da isteyerek hamile kaldı. Ben bu çocuğu büyütürüm dedi. Kendince büyütmeye çalıştı. Büyük ihtimalle optimum şartlardan çok uzak büyüttü çünkü Türk kadını çocuk nasıl yetiştirilir sorusundan bayağı uzakta. Ve siz hala "annem, gariban annem" muhabbeti yapıyorsunuz, ne için? Arkadaşlar, tabii ki anneleriniz iyi insanlar olabilir, hayatlarında birçok zorluk yaşamış olabilirler ama sizin için yaptıkları ödemek zorunda olduğunuz bir borç değil. Bütün bunlar zaten yapması gereken şeylerdi, sizi doğurup sokağa atacak ya da aç mı bırakacaktı? Ha diyeceksiniz ki bazı insanlar da bunu yapıyor, kötüsü var diye normalini yüce mi görmemiz lazım?

Optimum durumda ebeveynlerin çocuklarını hayatlarını idame ettirecek ve kendi ayaklarının üzerinde duracak duruma getirmelerini onların görevi ve sorumluluğudur. Büyük ihtimalle sizi doyurmuş, giydirmiş, bazen saçınızı oksamış annelerinizi çok gözünüzde büyütüyorsunuz. Hayır anlamıyorum, bazılarınız aynı zamanda anne. Siz bütün bunları ileride çocuğunuzdan bir şey talep etmek için mi yapıyorsunuz? Sizce bu iyi ebeveynlik mi?

Ah, daha alacağımız çok yol var...

Konu sahibine gelirsek, hanımefendi annenizi kabul etmeyin. Kendisi henüz genç, iş bulabilir, kendini geçindirebilir. Size güvenip yola çıkamaz. Ev ev üstüne de olmaz. Bir zorunluluk olsa durum başka olurdu ama olay gayet keyfi ki sizden habersiz sizin eviniz için planlar bile yapılmış. Hepimiz biliyoruz ki bir sene dolduğunda anneniz evden gitmeyecek. Bu süreçte evliliğiniz yıpranacak, kimse evde rahat olmayacak. Bunun banyosu, oturup kalkması, giyinmesi problem, maddi konulara hiç girmiyorum bile.

Tabii son karar sizin ama iyi düşünün.

Herkese sevgiler...

Sizinle aynı fikirdeyim.. Zamanla kötüye dönüşüyoruz çünkü ben de aynı şeyleri yaşıyorum..

Siz yine de dedenizin kardeşinizin psikolojisini bozmasına izin vermeyin. Yazık bu konuda en çok ona üzüldüm

Son düzenleme:
Ev üstüne ev kurulmaz. Bütün düzenin bozulur bence

bu kk çok tezat çok...damadın aılesıne şiddetle karşı çıkılırken,gelının herşeyı kabul goruluyor ve kabul gorulmesı beklenıyor.hımmmm
Çünkü annelerimiz bizi ne zorluklarla büyüttü tımam mıııı!!!1!1! Kadına postif ayrımcılık yapacaz. Kaynana ne ya batının uydurması bunlar. Erkekler sulak yerlerde toprakta yetişir onların ailesi yok, emek falan verilmiyor erkeklere

aaa onlar benım cannnımm kannımmm tabıkı bakacaaam.kocalar ağaç kovuğundan

bu kk çok tezat çok...damadın aılesıne şiddetle karşı çıkılırken,gelının herşeyı kabul goruluyor ve kabul gorulmesı beklenıyor.hımmmm
Çünkü evi çekip çeviren,dışarda çalışsa bile evin her detayıyla ilgilenen kadındır...Çalismiyorsa zaten sabahtan aksama evde olacak olan kadındir.Dolayisiyla duzeni en çok bozulacak,dışardan gelecek biriyle en çok muhatap olacak olan da kadın olacaktır.Bu sebeple daha çok sevdiği,zaman geçirmekten keyif alacağı birini öne koyması bence çok abes değil...Elbette sabah gidip akşam gelen,sonra bacaklarını uzatıp TV. İzleyen,evin bütün işlerinden bihaber kocayla (Türkiye de %90 böyle malesef) aynı pozisyonda olmayacak eve yatili biri gelecekse.

kayınvalidemi kabul etmeyeceğim gibi sağlıklıysa annemi de kabul etmem kapıların akşam olduğunda kapanması taraftarıyım ben yoksa gelsin yan daireme sağıma soluma ust alt daireme taşınsın başımla beraber.

evet kadın kadındır onda şüphemız yok.ama hayatını tek kurmuyor eşde var herşeyını ve gerı kalan omrunu paylaşacak.her ıkı tarafta aynı konumda..o zaman evlenmeyelım.çekırdek aıle tarafından yanayım..evlılık zaten sorumluluk demek bunun bılıncıyle evlenıp yuva kuruyoruz.kımse koca evınde prenses olcam dıye evlenmıyorkı.

Adam gelince evde başka bir kadın olduğu gerçeği değişmiyor ama. Evet annelerimiz bizim annelerimiz ama kocalarımız için başka bir kadın. O adam da kendi annesinin yanında rahat edebilir ama bizim annelerimizin yanında edemez.

Evin işini ben yapıyorum o zaman evin sahibi benim düşüncesinin, eve parayı ben getiriyorum o zaman benim sözüm geçer düşüncesinden farkı yok. Hayatı paylaşmak bu değil.

Prenseslikle ne alakası var :) Aksine kadının daha çok yük yüklendiğinden bahsediyorum.

Ha bana kalsa zaruri bir durum yoksa ikisi de gelmesin...Sadece kadın daha çok iç içe olacağı için kendi annesini istemesini anlayabildiğimi belirtiyorum.

sırf bu yorumu beğenmek için giriş yaptım evet.

anne var, anne var.
mesela benim annemin böyle talebi olsa 2 kız kardeşimle gel derim.
benim annem çok tatlıdır kibardır yardımcıdır. böyle bir şey asla istemez de hadi çaresiz kalıp istese gelir yemeği yapar, evimi toparlar oğluma bakar yani ona oda yapsam ordan çıkmaz bile rahatsız olmayalım diye.
ha benim annem 1 yıllık evliyken evime oturmaya bile gelmezdi yeni evlisin diye.
ama annem dik başlı olsa, müdahaleci olsa, ergen kardeşim sorun çıkarsa, 1 yıl deyip 7 yıl kalsa sanırım başka çözümler bulurdum. iki ucu b.klu değnek. ama istemiyorsan kırmadan olmayacağını söyle.

Neyi tartışıyoruz ki, bu ülkede damadin annesi kayinvalideler her zaman öncelikli olmuştur...Onlar kız alır,damat vermez...Onlarla ayni mahallede,ayni binada,hatta aynı dairede oturulması normal karşılanır...Yeni çiftin evine,düzenine sürekli müdahil olunur (bakınız kk.konularinin %99 u ).Bayramlarda erkek ailesi önce ziyaret edilir vs.vs. Ha istisnalar vardır elbet ama devede kulak kalir geneli değiştirmez.

Yani damadın ailesi yeterince öncelikli zaten,bırakalım da kadın sabahtan akşama yüz yüze duracağı kişiye dair kendi lehine bir fikir beyan edebilsin değil mi ?

Evlilik bütünlüğünden ve ailelere eşitlikten bahsedeceksek,önce yukarıda saydıklarımı ve daha fazlasını esitlememiz gerekir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…