Annem kardeşimle beraber bizimle yaşamak istiyor

Şu romantik insanlar bana bi söyleyebilir mi allah aşkına daha önce huzurunuzu bozan biriyle aynı evde yaşadınız mı ? Her saniye huzursuz ve mutsuz hissettiniz mi!? Sabretmenin ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz? O huzursuzluk ve öfke sizi başka birine dönüştürüyor. Bi sabrediyorsunuz iki kızıyorsunuz o sevabı öyle kaybediyorsunuz . Kolay şeyler değil bunlar. Bakıma muhtaç olmadıkça zaten taraflar böyle bi istekle gelmemeli.

Kardeşinize üzüldüm öyle bi ortamda sağlıklı büyümesi mümkün değil . Ama sizin yanınızda büyümesi de uygun değil , şimdi beni kötü düşünceli diye yaftalayacaklar ama herşey olabilir, genç bir kız . Anneniz kızının sağlığı için başka bi yere taşınmayı düşünsün. İleride karakteri için çok geç olabilir.

Annenizle evliyken bir arada yaşadığınız için mi böyle yazdınız....

Aynı evde yaşamak çok zor, gel demek çok kolay, git diyemezsiniz daha sonra.
Başından önleminizi alın. Ev üstüne ev olmuyor maalesef.
Zaman ile her hareketleri size ve eşinize batacak aynı evde bir zamanlar yaşamış biri olarak yazıyorum. Hiç sosyal hayatımız kalmamıştı arkadaşlarımızla bile buluşamaz olmuştuk.
Dışarıdan konuşması çok kolay kendi anneniz olması daha da zor, kayınvalideniz olsa eşinize dırdırlanırdınız. Böyle durumlar da hep arada kalacaksınız. Tafsiye isterseniz ayri ev açsın.

Valla bence öyle iyi kv yoktur hepsi dediğiniz gibidir gibi bir algı var ama öyle değil iyilerde var. İyide olsa kötüde olsa zorunluluk olmadıkça her iki aileylede aynı evde yaşanmaz benim için bukadar.

Bakıma ihtiyacı yoksa ev ev üstüne olmaz

bu konunun tek mantıklı çözümü malesef anneniz dedenizle yaşamaya devam edecek ama arada sırada sizde kalacak hem dedenizin gazı alınacak hem annenizin.

Kendinizi ne kadar dürüstçe anlamışsınız, çok tatlı geldiniz bana

Annenizle evliyken bir arada yaşadığınız için mi böyle yazdınız....

Hayır evli değilim . Ama istemediğim bi kaç insanla yaşadım. Burda insanların ahkam kesmelerine inanamıyorum. Çok da vicdanlı biriyimdir, ama zamanla kalbiniz katılaşmaya başlıyor. Başkasına iyilik kendinize kötülük yapıyorsunuz resmen. Bunu tabiki anlaşamadığınız insanlarda geçerli, konu sahibi de annesiyle anlaşamayacak gibi geldi, o yüzden bu şekilde konuştum.

Valla bence öyle iyi kv yoktur hepsi dediğiniz gibidir gibi bir algı var ama öyle değil iyilerde var. İyide olsa kötüde olsa zorunluluk olmadıkça her iki aileylede aynı evde yaşanmaz benim için bukadar.
işte bende zorunluluktan bahsedıyorum ama işte annede gelip kızını rahatsız etmezdi. demek ki bir zorunluluk var. siz ister misiniz damatla yaşamak bence kimse istemez.
kadının kardesının kalıcak yeri yoksa alması daha mantıklı gelıyor. evet bu sorunlar yaratacaktır yaratamaz dıyemeyız ama anne ve kardes bunlarda. sahsen beni annem ne zorluklarla buyuttu evet herkesın kı oyledır ama benım annem cok cok daha zorlandı hakkım yok ona bunu yapmaya.
kv iyi ya da kötü olması mesele değil ki mesele seni öz evladı gibi görememesi seninde onu öz annen gibi görememen. keşke kızlar kendi annelerine bakabilse aslında btn sorunlar cozulur. geline kaynana bakımı zorlanıyor. yeri gelıyor gelinler bile oz annesıne bakmayıp erkek cocukları bakıcak dıye postalıyor. biz yanlışı bence öz annelerimize ve öz babalarımıza bakmadıkca yapıyoruz. boylece erkekler arada da kalmaz. kadın ezilmez de.
mesela benım karsım komsum gelınıyle oturuyor 7 kızı var. kızları sana erkek evladın bakcak dıor kaynanada ben gelınden baska eve gıtmem ılla gelın bakıcak dıor. gelınde para ıcın kaynanasıyla ama gorsenız anne kız ılıskılerı yok. ellerınden gelse bı kasık suda bırbırlerını bogarlar. mesela benım annemle ılıskımı kıskanıp ımrenıyor kadıncagız.
kaynana ıyı olsun kotu olsun farketmez oz anne yerıne gecıp oyle bı muamele goremez. siz gercekten bunun olabılecegıne ınanabılıyor musunuz. evlatlık alınıp buyutulenler bıle okdr emek veren anayı bırakıp oz annem nerde dıye arıyor ıstıyor. keşke her kız kendi öz annesine baksa. erkek bakmıyor kı kadın bakıor erkek sadece para getırıor.
en azından kaynana sorunu resmen yok olucak sekılde azalır.

genelleme yapmadım zaten çoğu dedim ...
bir de kv n olmadığını söylemişsin o yüzden tam olarak bu konularını anlayabileceğini sanmıyorum

yok genç 40 yaşında şuanda ve çalışıyor işi var

canım baştan şu ana kadar okudum ve diyorum ki anne dahi olsa ev ev üzerinde olmaz. annen bir de yaşlı, hasta veya muhtaç değil. fayet de çalışıp kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın.
ben doğum zamanında normalde başka şehirde yaşadığım için 3 ay kendi annemde kaldım. kardeşim o zaman 18 yaşındaydı biz de kaç kere gerilme noktasına geldik ki gideceğimiz gün bile belli olmasına rağmen dönem dönem çok zor tahammül anları yaşadığımız oldu.
kardeşin için bir nafaka ödüyordur baban muhakkak. annen de çalışıyormuş madem tutun 1+1 bir ev çok da pahalı olmuyor hatta sen de kocanla çalışıyorsan kirasını sen ver karşılanabilecek bir tutar çoğunlukla 1+1'ler.
ama küsse de darılsa da kesinlikle aynı evde oturmayın. annen bir de çok genç elini eteğini çekmemiş ki dünyadan her şeyine karışır ev artık senin evin olmaktan çıkar.

Aile neden 12 yaşındaki kardeşinizi istemiyor?
Anneniz çalışıyorsa size yakın bir ev tutsun 2-3 ay ev tutma, yerleşme, toparlanma sürecinde yardımcı olursunuz kalsın sizde ama daha uzunu hoş olmaz bence ev ev üstünde olmaz.

genelleme yapmadım zaten çoğu dedim ...
bir de kv n olmadığını söylemişsin o yüzden tam olarak bu konularını anlayabileceğini sanmıyorum
polemik yaşamak istemiyorum bu yüzden bu konuda daha fazla yazmak istemiyorum ama bir durumu anlamak için illaki birebir yaşamak gerekmiyor.Evet kayınvalidem yok,tanımadım zaten... Fakat görme engelli kayinpederime vefat etmeden önce baktim,çok da severdim. Mekanı cennet olsun. Ama bu durumun bu konuyla alakası yok gözün gördüğü bir çifte standart var sonucta... Empati birebir yaşamak değildir,karşı tarafın yerine kendini koyabilmektır, şükür bunu yapabiliyorum.

Bahsettiğiniz kişi anne farkında mısınız?
Anne olunca anlarsıniz onun size verdiği emeklerin yanında ,1 yıl kalmak istemesinin ne kadar minik bir fedakarlık oldugunu

Annem sözünde durur “bir sene diyorsa bir seneyi geçirmez” diyorsan buyursun gelsin, ama lafın gelişi söylenmiş bir sözse bu zamanın ucu açıksa kabul etme derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…