- 12 Temmuz 2006
- 57.335
- 219.284
- 1.223
- 53
- Konu Sahibi Kahvedelisiiii
-
ceycey adam şaka gibi, bir de dört ayak üzerine düşüyor ki insanın inanası gelmiyor, eşi de eşinin ailesi de o kadar iyi insanlar ki adama tek bir laf etmedikleri gibi bir güzel de bakıyorlaraldığı diplomaları sertifikaları bu dünyada kullanmaya niyeti yok besbelli.ölünce mezar taşına montelesinler bariii.belki diğer tarafta tembellikten kurtulur da diplomalar sertifikalar bir işe yarar
bunlar yaşlanmıyorda mune.teyzemin damadı çalışmadığı için gencecik duruyor valla.bizim kızsa çöktü gitti ev geçimi düşünmekten.ama damadın konuşmalarını bir duysan toplum da işadamı sanırsınn.oturuşu bile bizlerden havalıceycey adam şaka gibi, bir de dört ayak üzerine düşüyor ki insanın inanası gelmiyor, eşi de eşinin ailesi de o kadar iyi insanlar ki adama tek bir laf etmedikleri gibi bir güzel de bakıyorlar
Şu sıralar tutturmuş eşiyle çocukları almadan dünya turuna çıkacakmışfinansı eşi yapacak elbette ama duyunca çok güldüm çünkü adamı 1 yıl önce bıraktığın koltuk tepesinde buluyorsun evden çıkmaz, dedim o yapsa yapsa sanal dünya turu yapar
Eş, çocuk herkes onun için 2. planda, adama para ver, ev işlerini yap herkesle yaşar
Baba parası yemek daha mı kolay geliyormuş? Otuz senede eli ekmek tutmayan adamla ne işin olur ki? Ne demek becerememek?? Ben öğrenciyken palyacoluk yapardım, düğünlerde gelenlere yer gösterirdim. Bu bile iş ,insan isterse tabii. Hadi okuduğu bölümü boşa okudu, mesleğini yapamaz. Hadi kafası basmıyor hesap kitap yapamaz bilgisayar kullanmaz. Hadi yeteneği yok tesisattan elektrikten zimparadan anlamaz.Evet. Ama çalışma olayını beceremediği için yapamıyor. Yani ben beceremem ki diyor. Yeteneğim yok . Sıfırım ben diyor. Yüksek lisans icin çalışalım dedim çalışmıyor derslere de.Ama uzajtan geziye çağırıyor .
Doğru tespit, bu bahsettiğim arkadaş da karısıyla kıyaslayınca daha genç duruyor, bir tane daha var bu tembellerden, o da eşinden daha iyi görünüyor, benim anlamadığım ne biliyor musunuz? Hepsinin karısı huy olarak çok uysal, uyumlu, sessiz insanlar, kadınların aileleri de birbirine bağlı damatları el üstünde tutan insanlar, bir tanesi bile şöyle okkalı laflarla rezil edilmiyor, gül gibi yaşayıp gidiyorlar, ne güzel çalışma yok, fatura, kira, yemek düşünme derdi yok, çocukları olsa karısının ailesi maddi manevi her şeyi yükleniyor, ben olsam çıldırırım adamı parçalayasım gelir kadınların çıtı çıkmıyorbunlar yaşlanmıyorda mune.teyzemin damadı çalışmadığı için gencecik duruyor valla.bizim kızsa çöktü gitti ev geçimi düşünmekten.ama damadın konuşmalarını bir duysan toplum da işadamı sanırsınn.oturuşu bile bizlerden havalı
O da yl yapacaktı işte. Su an aynı bölümdeyiz. Ama giriyor giriyor olmuyor sucu bana yıkıyor çalışmadım calistirmadin unutuyorum diyrBaba parası yemek daha mı kolay geliyormuş? Otuz senede eli ekmek tutmayan adamla ne işin olur ki? Ne demek becerememek?? Ben öğrenciyken palyacoluk yapardım, düğünlerde gelenlere yer gösterirdim. Bu bile iş ,insan isterse tabii. Hadi okuduğu bölümü boşa okudu, mesleğini yapamaz. Hadi kafası basmıyor hesap kitap yapamaz bilgisayar kullanmaz. Hadi yeteneği yok tesisattan elektrikten zimparadan anlamaz.
İyi de insan babasından cep harçlığı alana kadar suculuk yapar. Bu da mı becerilemeyecek iş? Hadi fıtığı var diyelim, pekala bulaşıkçı olabilir, gizli müşteri olabilir, şoför olabilir, pastanede çalışabilir...
Ayrıca 21 yasinda yarından da büyük yaştaki adam için bu ne evlilik hevesi ya. Bir de yüksek lisans mi yapıyorsun bu kafayla? Keşke okuduğun okulda ezber yapıp ders çalışmak yerine biraz da üniversiteli kimliği edinsen
Aha da teyzemin eski kocası:)Yürek güzelliğiyle yürümüyor evlilikler, bir evin her türlü masrafı oluyor, hadi bu masrafları siz karşıladınız diyelim, adamın cebine para da koyacaksınız, akşam işten eve külçe gibi geldiğinizde ev işi yemekle de uğraşacaksınız, çocuğunuz olacak, eşiniz ben bebeğe bakmayı beceremiyorum diyecek bebekle de sürekli siz ilgileneceksiniz, bir gün canınıza tak edecek annenizin sözüne geleceksiniz zira anneniz haklı.
Bu adamdan ayrılın bakın cidden tanıdıklarım var aynı sizin erkek arkadaşınız gibiler, onların da yürekleri iyi ama sadece yürekleri iyi, hayatları boyunca toplam çalışma zamanları 1 ayı geçmez, 50 yaşına gelmiş adamlardan bahsediyorum, eşlerinin sırtında yük oldukları yetmez gibi kadınların her şeyine de karışıp bunaltıyorlar, maddi manevi her şeyi bir tek siz omuzlanacaksınız, oysa hayat müşterektir.
He derseniz ki o pamuklara sarınsın ben onu süs bitkisi gibi de severim o zaman siz bilirsiniz ama süs bitkisi bile en azından yolda bir çiçek açar, böyle tembel adamlar ömür boyu diken olur batar, çok çekersiniz.
Bizce fark etmez çünkü hepimiz kendi hayatımıza bakıyoruz ama yine de bir hemcinsimiz kendine yazık etmesin istiyoruz.
Ben de dediklerinizi ona dedim gir markete diye ; ben beceremem ven sıfırım dedi cıktı...Baba parası yemek daha mı kolay geliyormuş? Otuz senede eli ekmek tutmayan adamla ne işin olur ki? Ne demek becerememek?? Ben öğrenciyken palyacoluk yapardım, düğünlerde gelenlere yer gösterirdim. Bu bile iş ,insan isterse tabii. Hadi okuduğu bölümü boşa okudu, mesleğini yapamaz. Hadi kafası basmıyor hesap kitap yapamaz bilgisayar kullanmaz. Hadi yeteneği yok tesisattan elektrikten zimparadan anlamaz.
İyi de insan babasından cep harçlığı alana kadar suculuk yapar. Bu da mı becerilemeyecek iş? Hadi fıtığı var diyelim, pekala bulaşıkçı olabilir, gizli müşteri olabilir, şoför olabilir, pastanede çalışabilir...
Ayrıca 21 yasinda yarından da büyük yaştaki adam için bu ne evlilik hevesi ya. Bir de yüksek lisans mi yapıyorsun bu kafayla? Keşke okuduğun okulda ezber yapıp ders çalışmak yerine biraz da üniversiteli kimliği edinsen
O yl de yapsa okuyorum bahanesiyle birkaç sene daha kimseden baskı gormemek icin yapar.O da yl yapacaktı işte. Su an aynı bölümdeyiz. Ama giriyor giriyor olmuyor sucu bana yıkıyor çalışmadım calistirmadin unutuyorum diyr
Neyse ki konu sahibinin annesi öyle çok sessiz bir insan gibi durmuyor çenesine kuvvetDoğru tespit, bu bahsettiğim arkadaş da karısıyla kıyaslayınca daha genç duruyor, bir tane daha var bu tembellerden, o da eşinden daha iyi görünüyor, benim anlamadığım ne biliyor musunuz? Hepsinin karısı huy olarak çok uysal, uyumlu, sessiz insanlar, kadınların aileleri de birbirine bağlı damatları el üstünde tutan insanlar, bir tanesi bile şöyle okkalı laflarla rezil edilmiyor, gül gibi yaşayıp gidiyorlar, ne güzel çalışma yok, fatura, kira, yemek düşünme derdi yok, çocukları olsa karısının ailesi maddi manevi her şeyi yükleniyor, ben olsam çıldırırım adamı parçalayasım gelir kadınların çıtı çıkmıyor
Aynen ya. Yiyeceği yeri iyi biliyor bu akıllılar. Burda da bir hikaye okumuştum, kadın yıllarca sırtında taşıyor böyle bir tembeli, sonra faydasız adam kadını aldatıyor, boşanıyorlar. Adam karısını aldattığı kadın ile evleniyor ve canı çıkana kadar çalışıyor o günden sonra.Aha da teyzemin eski kocası:)
Adamı çalışkan diye aldı, liseden beri çalışmis, ailesini geçindirmis.
Adam evlednigi gibi işten çıktı,çıkış o çıkış.
Boşanana kadar evde oturdu kadınin parasıni yedi. Tüm gün evde durur evi toplamadigi gibi bir de yemek beklerdi.
Bizim taraf adamı masabasi ise soktu, sıkılırım masabasi çalışmam dedi,haftasını tamamlamadi,ayrildi. İnşaata çağırdı yoruldum ben yapamAm dedi,ertesi gün gitmedi... Sonuc olarak boşandıktan sonra girdi bir işe, şimdi duydum emekli olmuş
Garezi eşineymis yani. Bakani, besleyeni oldukça elini taşın altına koymuyor bu tür
Bizim burda koyuncular kizini isteyen olmaz diye ilk gelene verirlermis eskidenDoğru tespit, bu bahsettiğim arkadaş da karısıyla kıyaslayınca daha genç duruyor, bir tane daha var bu tembellerden, o da eşinden daha iyi görünüyor, benim anlamadığım ne biliyor musunuz? Hepsinin karısı huy olarak çok uysal, uyumlu, sessiz insanlar, kadınların aileleri de birbirine bağlı damatları el üstünde tutan insanlar, bir tanesi bile şöyle okkalı laflarla rezil edilmiyor, gül gibi yaşayıp gidiyorlar, ne güzel çalışma yok, fatura, kira, yemek düşünme derdi yok, çocukları olsa karısının ailesi maddi manevi her şeyi yükleniyor, ben olsam çıldırırım adamı parçalayasım gelir kadınların çıtı çıkmıyor
Boldladığım cümleye aynen katılıyorum, maddi manevi sırtını yaslayacak yer bulunca yer yerinden oynasa kılını kıpırdatmayacak insanlar var, bu insanlar eş ailesine de böyle kendi ailesine de.Aha da teyzemin eski kocası:)
Adamı çalışkan diye aldı, liseden beri çalışmis, ailesini geçindirmis.
Adam evlednigi gibi işten çıktı,çıkış o çıkış.
Boşanana kadar evde oturdu kadınin parasıni yedi. Tüm gün evde durur evi toplamadigi gibi bir de yemek beklerdi.
Bizim taraf adamı masabasi ise soktu, sıkılırım masabasi çalışmam dedi,haftasını tamamlamadi,ayrildi. İnşaata çağırdı yoruldum ben yapamAm dedi,ertesi gün gitmedi... Sonuc olarak boşandıktan sonra girdi bir işe, şimdi duydum emekli olmuş
Garezi eşineymis yani. Bakani, besleyeni oldukça elini taşın altına koymuyor bu tür
hayırlısını isteyeceğim yaniKesinlikle anneni dinle
Ana babasına bilmem kaç yasına gelmiş herifin kendisine baktırması yüregi çok güzel olduguna mı delaletmiş ?ya biliyorum cok mantıksız ama gerçekten yüreği çok güzel. Ama onun dışı sıfır
Ben burada ki kimseye kendimi anlatamıyorum. Anneme de anlatamadığım gibi. Ben kötü birşey demiyorum sadece duaya inanıyorum. Yani diyorum ki Allah büyük . Rabbim belki bir iş verecek düzelecek. Ama yanlış anlaşıyorum hep. Annem o olsun diye etme hayırlısını işte diyor. Ben de öyle diyorum hakkımda hayirsizsa hayra cevir diyorum bu kötü birşey mi ?
Doğru bakkala da gidemiyor. Gitmeyi sevmiyormuş.Belki yuh diyeceksiniz ama yüreği çok güzel. Ama sadece yüreği güzel. Onun harici çalışma ,vs yok
Adam kendi hayatı için çabalamıyor çabalamamış. Bir kere çalışmış o da turizm bölümünü olurken 2010 da staj yapmış . Kendi için çabalamayan kimse için çabalamaz zaten. Beni bir de ayağına çağırıyor şehir dışına buluşalım diye.inanın o kadar cikmazdayim ki yemin ederim. Sadece elimden dua etmek geliyor.
Hayırlısı için dua et. Bir de mantığını her zaman önde tut
Çok haklısınız. Anne ,abla gözüyle görüyorsunuz. Biliyorum herkes çok haklı. Ama Allah şahit bana bunları yasini çalışmadığını coook sonra söyledi. Ben o halde bile git markete çalış ayıp değil ya dedim. Ben beceremem ki sıfırım ben özgüvenim yok senin gibi degilim dedi.
çok haklısınız. Öncelikle Allah gerçekten razı olsun. Bunlari ilk başta benden saklamasaydı yasini, bu tembellerini bu kadar ilerlemezdim ki 3 kez ayrılık konuşması yaptım. Yl ye başvurdum dur dedi calismadu yl de olmadı. Şimdi seneye diyor. 2 yıldır inanın ne yaşadığımi Allah biliyor. Ilk baş cok güzeldi. Bir de beni ayağına çağırıyor. Gel diye. Gitmediğim için de tavırlı. Ben normal bi sey desem bile onu küçümsemişim gibi davranıyor kendi kendini eziliyor .
O da yl yapacaktı işte. Su an aynı bölümdeyiz. Ama giriyor giriyor olmuyor sucu bana yıkıyor çalışmadım calistirmadin unutuyorum diyr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?