Annem ve kardeşim ve bebeğim

kırılmış olabilirsiniz, yüksek ihtimalle siz fedakarlık yaptığınız için onların geri çevirmesine kırılmışsınızdır bakmamalarından çok. fakat iftara da çocuğu götürebilirsiniz aslında, bana kalırsa bir çocuğun dışarıda ve ya ortamda huzursuzluk çıkarmaması fazla insan ve ortam görmesiyle eş değer. anladığım kadarıyla uzun zamandan sonra çıkacaktım diyorsanız çocuğunuzla dışarıda çok fazla vakit geçirmiyorsunuz, o da gittiği yerlere alışık olmadığı için huzursuzlanıyor. tavsiyem artık anne olduğunuz için gidebileceğiniz yerlere çocukla gitmeniz. aksi takdirde sürekli evde duran, anneanneye babanneye bırakılan çocuklar her çıktığında böyle yapıyor.

Cocukla gezmeyi ogrenmeniz lazimdi.
Aylarca eve kapanirsaniz cocukta ilk disari cikisinca ortam, kalabalik gorunce coşar yani normal olarak.
Hastaydı canım ondan çıkamadık o süre zarfında . Lazım olduğunu ben senden iyi biliyorum merak etme.

Anca hastalik, sağlık. Hep kotu şeylerde yardim etmemis gerektiğini düşünüyoruz. Insanlara iyi durumlarinin da olmasi icin yardim etmeliyiz. Yorgun bir anne olarak o bir iki saat cok iyi gelecekti konu sahibine.
Sonuçta eglenmeye gidiyorsun, cocuktan kurtulmak istemissin ne demek ya.
Gitmeyiversin bir güncük, evinde halletsin de baska bir hayri dokunsun kardesine

Teravih namazının evde kılınması zor olabiliyor, bu konuda hassas biri için önemli camiye gitmek. Annem mesela her şeyi yapacağı inadetlere göre ayarlar ramazanda. Başka zamanlarda çocukları bırakırım ama ramazanda gününü seyri değişsin istemez. Sizinkilerde de böyle bir durum varsa anlayışla karsilanmali. İlk defa yardim isteyip geri çevrilince zorunuza gitmiş olabilir ama çokta içerleyecek bir şey yok bence.

İnsanların dini hassasiyetleri olabilir, teravihten geri kalmak istememiştir. Hastalık vs olmadıkça bende camiye gitmeyi tercih ederdim. Ayrıca 1 saatlik namaz, hangi ara cocukla ilgilenecekler? Kilmayiversin değil mi? Arkadaş başka zaman eğlensin madem, ya da çocuğunu da alip gidecek tabi ki.

Cok haklisiniz ama bu sizin sinirlariniz, kardesinizin sinirlari farkli. Evet baksa cok iyi olurdu ama bakmamis. Haklisiniz teravih evde kilinabilirdi. Beklentinizde haklisiniz. Ama kardesiniz yapmak zorunda degildi ve yapmamis. Onun karakteri.

Gezmeye gitmek isteyen birinin cocuguna bakmam.ben sahsen. Cocuk bakmak sorumlulugunu almak hic kolay değil. Birine zor durumunda yardim icin bakilir ama gezmeye gidecek orda da bebe kafasini agrirmasin diye cocugu alip bakmam ben. Cocuguyla gidecekse gitsin yoksa gitmesin bana mi guvenip dogurdu derim sahsen. Ki teravih evde kılınmaz genelde. Gitmezlerse yatsiyi kilip teravihi es gecmis olacaklar. Tamam hayati bi mesele degil ama insanlar "bu sene tum ramazan teravihe gidicem insallah" tarzinda kendilerince onemsedikleri kararlar almis, planlar yapmis olabilirler.

Annesi yanındayken 1 dakika durmayan 7 aylık bebeğiniz; siz yokken anneanne ve teyzesiyle durabilir miydi ?

Bebeğiniz 5 aylıkken; misafirliğe gitmişsiniz ve sorun olmamış daha önce.

Kadinlarin teravihi evde kilmasi daha uygun ve evde cok kolay kiliniyor yarim saat surer ve vakti yok yani gece 12ye kadar kilmak uygun cok ayip etmisler kardesiniz oyle dediyse anneniz ben bakarim diyebilirdi sizde ilerde yavrinizi ona gore koyun gereksiz fedakarliklar yapmayin

Anneniz hiçbir şey demedimi.3 çocuk annesi olarak anlıyorum sizi dışarıda daha çok bunaltiyorlar insan nefes almak istiyor biraz. Artik anneniz olmadığında kardeşlerinize yemek yapmayın onlar hayır diyebiliyor demekki sizde deyin.

hayır benim kendi planlarım var demek medeni ve özsaygı gösteren bir davranıştır. bunu yaptığı için ailenize bile kızmaya hakkınız yok. siz de öğrenin hayır demeyi. siz hayır diyemiyorsunuz diye onlardan da beklemeyin, onları örnek alıp siz de eziyet gibi gelen şeylere hayır deyin

Cocukla gezmeyi ogrenmeniz lazimdi.
Aylarca eve kapanirsaniz cocukta ilk disari cikisinca ortam, kalabalik gorunce coşar yani normal olarak.

Çocuğumla hep dışarı çıkarım çalışıyorum bakıcıyla günde 2 kez çıkarlar hafta sonu full dışarıda geçiririm. Ama arkadaşlarımla yemeğe çıkacaksam anneme bırakmayı tercih ederim çünkü ne olursa olsun çocuk ne kadar alışkın olursa olsun ne yemek yiyebiliyorum ne iki laf edebiliyorum insanlarla. Neden bir anneye kendini kötü hissettirmek bu kadar hoşunuza gidiyor.
He bizim beceriksizliğimiz. Herkes mükemmel anne. Biz beceremedik şu işi.

Sende bir daha onlar için fedakarlık yapmazsın öğrenmiş oldun sürekli bırakıp biktirmiyorsan bakmaları gerekirdi

Ben benden 10 yaş küçük kardeşinden öğrendim ben ay kirilor vs derdim o net hayır artık bende herkese istemiyorsam hayır diyorum ne güzelmiş

Fedakarlık edilecek şey ne? Teravih namazı
Feda etme sebebi ne? Keyfiyet

Ama ben şöyle yaptım böyle yaptım o yapmadı bu yapmadı diyecekseniz kimse için birşey yapmayın. Ticaret mi şu kadar benden bu kadar senden…..

Onlar namazı evde kılabilirlerdi ise sizde yemeği evde yiyebilirdiniz dimi

Çocuğunuz olmuş ama siz hala çocukluk peşindesiniz

Bazı yorumlara gerçekten şaşırıyorum ben ya.

Yahu kadın devamlı annesine ve kardeşine evladını bırakıp bir yere gitmiyor ki , ilk kez olan bir durum anlattığına göre. Cemaatle teravih kilmak isteyebilirler ama 1 akşam da evde kilinabilir , 20 rekat yerine 8 rekatta kilanabilir . El değil ki bu. Yeğenine ya da torununa bilemediniz 3 - 4 saat bakacaklar.
Misafiri olur ailenin ya da bir yere davetli olur kabul geri cevirsinler ama evde de kilinabilen ve maksimum yarim saat süren bir ibadet için bu şekilde davranmaları hoş olmamış.
Aile olmak başka türlü davranmayı gerektirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…