- 15 Aralık 2009
- 9.167
- 22.363
- 873
- Konu Sahibi Komodo ejderi
-
1 saat süren namazda bebeğe nasıl bakacaklardı?Anca hastalik, sağlık. Hep kotu şeylerde yardim etmemis gerektiğini düşünüyoruz. Insanlara iyi durumlarinin da olmasi icin yardim etmeliyiz. Yorgun bir anne olarak o bir iki saat cok iyi gelecekti konu sahibine.
Sonuçta eglenmeye gidiyorsun, cocuktan kurtulmak istemissin ne demek ya.
Gitmeyiversin bir güncük, evinde halletsin de baska bir hayri dokunsun kardesine
Anca hastalik, sağlık. Hep kotu şeylerde yardim etmemis gerektiğini düşünüyoruz. Insanlara iyi durumlarinin da olmasi icin yardim etmeliyiz. Yorgun bir anne olarak o bir iki saat cok iyi gelecekti konu sahibine.
Sonuçta eglenmeye gidiyorsun, cocuktan kurtulmak istemissin ne demek ya.
Gitmeyiversin bir güncük, evinde halletsin de baska bir hayri dokunsun kardesine
Durumunuz uygunsa ara sıra bebek bakımı için genç bayanlar.oluyor. bir web sayfası da var meşhur ve güvenilir. Önce siz varken de gelsin bu bayan. Saatlik de geliyorlar. Size bebeğe alışsın. Güvenilir biri olduğuna emin olduğunuzda böyle ara kaçışlar yaparsınız.ben öyle.yapmistim..cok iyi oluyor..öteki türlü yok o müsait değil, birisi sürat yapar. Daha büyüdüğünde başka şeyler çıkıyor..mesela kv bıraktığımda 2 yaşında olan oğluma fanta vermişti. Gazlı içecek bi de normal meyve suyu olsa bı nebze. neden verdin dedigimde bizi içerken gördü dedi.. iyi de yanında içmeyin yada kapalı bardakta için. Yolu var yani. Sonra 1 ay evde fanta krizi ile uğraştım. İstiyordu biz yok diyorduk falan bir ton dert. İmkanınız varsa birisi olsun yaninizda ara sıra ücretli bakım veren. En güzeli.Kızlar selam
Geçen iftara davetliydik annem ve kardeşimden rica ettim bebeğime bakar mısınız diye (ilk defa). kardeşim teravihe kadar gelirsin di dedi gittiğimiz yer de uzak biraz yani yiyip kalkcaz ki ancak yetişelim. Çok zor dedim. Kardeşim de ama biz teravihe gidicez deyip kestirip attı. Çok üzüldüm. Sonra kızımla gittik ama kızım da sağ olsun 1 dakika durmadı.eve döndük. Çok içerledim bu durumu.namazı evde kılabilirlerdi sonuçta.kendimi başka bir şehire gelin gitmiş gibi yalnız hissetim aile konusunda. Sizce içerlemekte haklı mıyım?
Dam üstünde saksağanOnlar namazı evde kılabilirlerdi ise sizde yemeği evde yiyebilirdiniz dimi
Çocuğunuz olmuş ama siz hala çocukluk peşindesiniz
Bu konunun özelinde değil genel olarak söylüyorum. Bence bir anne sadece hastalık durumunda değil, gezmek, kafa dinlemek, kendine vakit ayırmak gibi sebeplerle de çocuğunu güvendiği birine bırakabilmeli.
Bu konuda bir araştırma okumuştum. Ortadoğu kültüründe aileler iç içe olup çocuk büyütmede anne hiç yalnız bırakılmıyormuş. Batıda ise geneli çekirdek aile olup anne bebekle hep yalnız kalıp kendine zaman ayıramaz hale geliyormuş. (ki bizim ülkemizde geneli apartman dairesinde anne çocuk başbaşa). Bunun sebep olduğu sorunları uzunca yazılmıştı.
Teravih namazına gelecek olursak eğer İslam açısından düşünecek olursak bir kadının evde kılması camide cemaatle kılmasından daha hayırlıdır ( ben demiyorum, İslam dinine göre böyle). Çocukla nasıl kılacaklar denilmiş ama anne çocuğunu aldıktan sonra evde kılabilirlerdi (sabah namazına kadar kılma süresi var).
İyide acil zaruri bir durum yokmuş ki. Belki yanınizda götürebileceğiniz bir yer olduğu icin planlarını bozmamışlar.(onlar da program yapmışlar zira)Değil evet ama ben annem ve babam şehir dışına gittiklerinde kendi evimi bıraktım kardeşlerimle kaldım biri çalışıyor diğeri okula gidiyor. Bebeğimle gittim yemek yaptım her şeylerini yaptım. Eşim de sağ olsun müsade etti . Çok üzüldüm böyle yapmalarına. Ailesine fedakarlık yapmayacakta kime yapacak ki insan .
l
Di mi amaaa üff bu hadsizliklerimizYok canım ya anne olduk ya ne haddimize artık bizim çocuksuz gezmek. Sonuçta çocuk yaparken bunları düşünmemiz gerekirdi
Yada bir gün gitmeyebilirlerdi teravihe.Ben iftara misafir aldığım zaman o gün gidemiyorum.Kızlar selam
Geçen iftara davetliydik annem ve kardeşimden rica ettim bebeğime bakar mısınız diye (ilk defa). kardeşim teravihe kadar gelirsin di dedi gittiğimiz yer de uzak biraz yani yiyip kalkcaz ki ancak yetişelim. Çok zor dedim. Kardeşim de ama biz teravihe gidicez deyip kestirip attı. Çok üzüldüm. Sonra kızımla gittik ama kızım da sağ olsun 1 dakika durmadı.eve döndük. Çok içerledim bu durumu.namazı evde kılabilirlerdi sonuçta.kendimi başka bir şehire gelin gitmiş gibi yalnız hissetim aile konusunda. Sizce içerlemekte haklı mıyım?
Ben sizi anladım ve hak verdim.Aile olmak böyle bir şey.İstedikleri zaman sizeden yardım alabiliyorlar .Siziin ilk olacaksa bu misafirlik trleravih evde kılınabilir Bu arada bir arkadaş 30 rekat 1saat sürer demiş en fazla 20 rekat oda 30 dakika anca sürer.Ama uzatmayın.Bebekli hayat böyle bir şey.Kizlarim arasında az bir yaş farkı var.Gece sabaha kadar uyumayip sabah okula gittiğim anlar oldu.Gittigim her yere onları götürdüm.Teyze olarak kız kardeşimiz idare edebilirdi tabiki ama takmayinBen zaten ısrar asla etmedim etmemde . Dediklerinde tamam dedim kapattım konuyu ama üzüldüm yani . Zaten aylardır dışarı çıkmıyorum . İlk olacaktı o da böyle oldu işte.
Ya bekarlar çocuksuzlar yardırmışlar boşver sen.Hastaydı canım ondan çıkamadık o süre zarfında . Lazım olduğunu ben senden iyi biliyorum merak etme.
Çocuk hastayken misafirliğe gitmek de ne bileyim...Hastaydı canım ondan çıkamadık o süre zarfında . Lazım olduğunu ben senden iyi biliyorum merak etme.
Şimdi iyiymiş. Eskiden sık sık hastalanırdı o yzden çıkaramadık demek istemişÇocuk hastayken misafirliğe gitmek de ne bileyim...
Yerim onların yardırmalarını hiç takmadım .kâleye alıp cevap versen ciddiye aldım sanacakYa bekarlar çocuksuzlar yardırmışlar boşver sen.ben de memleketimden uzakta iki çocuk büyüttüm. Memlekete gittiğimde arkadaşlarımla başbaşa kalıp bir kafa dinleyeyim isterdim, konuşacaklarımız birikmiş. annem de çocuklarıma bakmak istemezdi, bana alışık değiller durmuyorlar derdi. Hayatta herkesin desteğe ihtiyacı vardır , konusu başka başkadır… bundan sonra sen de ona göre davran. Ailen için keyiflerinden taviz verme. Ha çok önemli diyenler teravih namazını farz mı sanıyorlar ona da güldüm yani
Herkes kendi cocuguna kendi baksin. Acil bi durum olmadigi surece insanlar neden sizin icin planlarini degistirsin? Yemege giderken yaninizda goturmeyeceginiz cocuklari lutfen dogurmayin. Bosuna alinmissiniz. Ortada size yapilan bi haksizlik yokKızlar selam
Aynen öyle yaa aileme tavır alacak değilim hoş onlar benim her şeyimHaklısınız. Bosverin canları sağolsun
Benim oğlum 25 yaşında daha 1 defa kendi aileme bırakamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?