Annem ve kardeşim ve bebeğim

1 saat süren namazda bebeğe nasıl bakacaklardı?

Yok canım ya anne olduk ya ne haddimize artık bizim çocuksuz gezmek. Sonuçta çocuk yaparken bunları düşünmemiz gerekirdi

Bu konunun özelinde değil genel olarak söylüyorum. Bence bir anne sadece hastalık durumunda değil, gezmek, kafa dinlemek, kendine vakit ayırmak gibi sebeplerle de çocuğunu güvendiği birine bırakabilmeli.

Bu konuda bir araştırma okumuştum. Ortadoğu kültüründe aileler iç içe olup çocuk büyütmede anne hiç yalnız bırakılmıyormuş. Batıda ise geneli çekirdek aile olup anne bebekle hep yalnız kalıp kendine zaman ayıramaz hale geliyormuş. (ki bizim ülkemizde geneli apartman dairesinde anne çocuk başbaşa). Bunun sebep olduğu sorunları uzunca yazılmıştı.

Teravih namazına gelecek olursak eğer İslam açısından düşünecek olursak bir kadının evde kılması camide cemaatle kılmasından daha hayırlıdır ( ben demiyorum, İslam dinine göre böyle). Çocukla nasıl kılacaklar denilmiş ama anne çocuğunu aldıktan sonra evde kılabilirlerdi (sabah namazına kadar kılma süresi var).

Durumunuz uygunsa ara sıra bebek bakımı için genç bayanlar.oluyor. bir web sayfası da var meşhur ve güvenilir. Önce siz varken de gelsin bu bayan. Saatlik de geliyorlar. Size bebeğe alışsın. Güvenilir biri olduğuna emin olduğunuzda böyle ara kaçışlar yaparsınız.ben öyle.yapmistim..cok iyi oluyor..öteki türlü yok o müsait değil, birisi sürat yapar. Daha büyüdüğünde başka şeyler çıkıyor..mesela kv bıraktığımda 2 yaşında olan oğluma fanta vermişti. Gazlı içecek bi de normal meyve suyu olsa bı nebze. neden verdin dedigimde bizi içerken gördü dedi.. iyi de yanında içmeyin yada kapalı bardakta için. Yolu var yani. Sonra 1 ay evde fanta krizi ile uğraştım. İstiyordu biz yok diyorduk falan bir ton dert. İmkanınız varsa birisi olsun yaninizda ara sıra ücretli bakım veren. En güzeli.

Evet eskiden bizde de aileler birarada yaşarmış. Bu konularda zorlanılmazmış. Anneannem anlatıyor evde 2 tane bekar görümcesi, kayınvalidesi onun kayınvalidesi bir arada yaşıyorlarmış. 2 görümce büyütmüş çocuklarını.
Ben de babaannemle aynı evde büyüdüm. Annem de diyor akşam seni uyutup çıkardık babanla. Hiç düşünmezmiş bir yere gideceği zaman. Bana kendi yaşadığı bu konforu da vermeye çalışıyor elinden geldiğince. Yılda birkaç ay bizim yaşadığımız şehre geliyor. İple çekiyoruz. akşam işimiz oldu mu bırakırız. Eve dönerken alırız. Sabaha kadar bırakmam daha 2 yaşında değil. Ama 3 saatten kimse ölmez.
Şu an çok bireyselleştik çok yalnızlaştık. Aile bağlarımız koptu. Yalnızlaştıkça yükümüz arttı. Çocukların anneanne babaanne hala teyze ile de vakit geçirmesi çok değerli bence anneden bağımsız.

İyide acil zaruri bir durum yokmuş ki. Belki yanınizda götürebileceğiniz bir yer olduğu icin planlarını bozmamışlar.(onlar da program yapmışlar zira)
Hastane işi olur ne bileyim zor bir durumda kalırsınız ,eminim bakarlar ama yemeğe gideceksiniz diye de icerlemeniz tuhaf bence.
2 çocuk annesi,cocuklarını gittiği yerlere götürmek zorunda kalan biri olarak yazıyorum bunları da. Tuzum kuru değil yani bu konuda.

aile denen şey bi işe yaramayacaksa olmasınlar daha iyi.
kızım benden böyle bir şey istese reddettiğimi düşünemiyorum. ilk defa istemişsiniz bir de.
sürekli olan bir şey olsa mesela şimdiye kadar 10 kere isteseniz hadi 9 kere kabul ettik bu defa işimiz var diyebilirlerdi.
kimseden medet ummamak en iyisi.

benim annem hayatta değil ama eminim kendi teklif ederdi benle kalsın siz gidin diye.
ben sizi kırılmakta gayet haklı buldum.
siz de onların ihtiyacı olunca işim var bebeğime bakıyorum diyin

Yada bir gün gitmeyebilirlerdi teravihe.Ben iftara misafir aldığım zaman o gün gidemiyorum.

Ben zaten ısrar asla etmedim etmemde . Dediklerinde tamam dedim kapattım konuyu ama üzüldüm yani . Zaten aylardır dışarı çıkmıyorum . İlk olacaktı o da böyle oldu işte.
Ben sizi anladım ve hak verdim.Aile olmak böyle bir şey.İstedikleri zaman sizeden yardım alabiliyorlar .Siziin ilk olacaksa bu misafirlik trleravih evde kılınabilir Bu arada bir arkadaş 30 rekat 1saat sürer demiş en fazla 20 rekat oda 30 dakika anca sürer.Ama uzatmayın.Bebekli hayat böyle bir şey.Kizlarim arasında az bir yaş farkı var.Gece sabaha kadar uyumayip sabah okula gittiğim anlar oldu.Gittigim her yere onları götürdüm.Teyze olarak kız kardeşimiz idare edebilirdi tabiki ama takmayin

Hastaydı canım ondan çıkamadık o süre zarfında . Lazım olduğunu ben senden iyi biliyorum merak etme.
Ya bekarlar çocuksuzlar yardırmışlar boşver sen. ben de memleketimden uzakta iki çocuk büyüttüm. Memlekete gittiğimde arkadaşlarımla başbaşa kalıp bir kafa dinleyeyim isterdim, konuşacaklarımız birikmiş. annem de çocuklarıma bakmak istemezdi, bana alışık değiller durmuyorlar derdi. Hayatta herkesin desteğe ihtiyacı vardır , konusu başka başkadır… bundan sonra sen de ona göre davran. Ailen için keyiflerinden taviz verme. Ha çok önemli diyenler teravih namazını farz mı sanıyorlar ona da güldüm yani

Yerim onların yardırmalarını hiç takmadım .kâleye alıp cevap versen ciddiye aldım sanacak bekara karı boşamak kolay dedim o tarz yorumları okuyunca

Herkes kendi cocuguna kendi baksin. Acil bi durum olmadigi surece insanlar neden sizin icin planlarini degistirsin? Yemege giderken yaninizda goturmeyeceginiz cocuklari lutfen dogurmayin. Bosuna alinmissiniz. Ortada size yapilan bi haksizlik yok

baksalardı iyi olurdu. kardeş kız mı erkek mi anlayamadım, ama anneniz evde kılabilirdi... bundan sonra çevrenizde çocuğunuza bakabilecek başka alternatiflere bakın derim. özellikle ücretli olarak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…