Annem ve kardeşim ve bebeğim

Çok normal bit durum bence yaşadığınız. Aciliyet gerektiren bir yere gitseniz, bebeğinizi bırakmak mecburiyetinde olsanız size hak verirdim ama gezmeye gidecekmişsiniz. Müsait misiniz diye sormuşsunuz kardeşiniz de müsait değiliz demiş çok normal bir durum. Fedakarlık demişsiniz ama siz gezmeye gideceksiniz diye karşı taraf kendiden ödün vermek zorunda diye bir kural yok

Kardeşin teravihe gitseydi ,annen baksaydi. Annenle konustunmu anne bakarmisin dedinmi? Yoksa sadece kardesinlemi muhatap oldun

sanki dk başı bırakıyorsunuz. bence gayet insani bir şey istemişsiniz. kırk yılda bir böyle bir ricada bulunuyorsunuz, sizin nefes almanızı sağlamak adına kabul edebilirlerdi. aile olmak bunu gerektirir. komşudan veya arkadaşından istemiyorsun sonuçta. madem bu kadar kolay hayır denebiliyor, esneklik sağlanamıyor siz de aynısını onlara yaparsınız bir dahakine.

dedi çocuksuz bir kadın. empati kuramayacağımız konularda ahkam kesmesek mi acaba...
acaba herkese açık bir forumda kimsenin yaptığı yoruma ahkam kesmesek mi xjxjjd
abi o halde hayatta deneyimlemedigimiz hiçbir şey hakkında yorum yapmayalım ?
bu nasıl bi patolojik düşünce yav .
o zaman sadece çocuklari olan kadinlarla paylasssinlar çocuklu anneler sorunlarını.
ben canım ne isterse onu yazacağım burada, bu ya da başka konuda.
sanki kufrettik kadına
bu anne hassasiyetinde de gına geldi ha artık

valla densiz yorumlardan da bana gına geldi. yazdığınız şeyin kadına faydası ne acaba? hayat siyah ve beyazdan ibaret değil, tecrübe ettikçe öğrenirsiniz.

Web sitesini yazabilir misiniz? Gerekirse özelden size mesaj atamadım.

valla densiz yorumlardan da bana gına geldi. yazdığınız şeyin kadına faydası ne acaba? hayat siyah ve beyazdan ibaret değil, tecrübe ettikçe öğrenirsiniz.

Bu hanımefendinin çocuklu bir kadını haklı bulma ihtimali yüzde 1 falan. Varsa yoksa niye doğurdun, doğurmasaydın, doğurduysan şöyle böyle yapacaksın…

Yani çağıran kişi çocuklu olduğunuzu biliyor sonuçta,sizi anlıyorum oturmadan pek bişey anlamadınız.Anne bu,kırk yılda bir rica etmişsiniz onlarda red etmişler
Ama uzatmayın derim
Sonra güzellik ile söyleyin kırgınlığinizi

Evet canım . Zaten bebeğime bakıcam diye işimi bıraktım. Ama insanız sonuçta kendi kendine1 saat bile ilaç gibi geliyor . Sadece bu cevabı duymak beni çok yalnız hissettirdi .

Ben size hak verdim..ama sanırım annenize sormamışsınız kardeşinize sormuşsunuz o da kesip atmış. Bence artık böyle durumlarda annenize sorun onu arayın.
Annesiniz diye her yere çocuğunuzla gitmek zorunda değilsiniz. Arada sizin de yardıma ihtiyacınız olabilir. Kimse süper kadın/ anne değil. Herkesin belli konularda makul saatlerde yardım isteği olabilir. Herkesin destek istediği bir konu olabilir. Anlayışlı olmak lazım. Size tavsiyem yardım isteyeceğiniz zaman annenize söyleyin kardeşinize değil. Bazı kardeşler empati yapamıyor. Ayrıca yakınlarınıza aşırı fedakarlık yapmayın. Çok verici olmayın. Fazla fedakarlık fazla vefasızlık getirir. Her şey dozunda güzel.

20 rekat namaz nasıl 1 saat sürüyor yahu? Hep uzun sureler mi okuyorsunuz? İnsan ayda bir gün bir kere de torununa bakar, buna da zorunda değil demezsiniz yahu. Ona bakarsanız hayatta kimse hiçbir şey yapmak zorunda değil. İnsan ilişkilerinizi bunun üzerine mi kuruyorsunuz siz? Kimseden yardım istememek, kimseden beklenti olmadan yaşamam psikolojide bile travmanın sonuçlarından kabul ediliyor.

Kırılmakta haklısınız. Burada bunalan, sıkılan anneye verilen ilk tavsiye 2-3 saat bırakıp kahve içeceğiniz kimse yok mu oluyorken bu soruya “zorunda değiller” cevabı vermek tam bi ironi.

Arkadaşlar lütfen daha sakin yazalım. İki tarafta da olduğum için iki tarafı da çok iyi anlıyorum haklı haksız yok konuda.

Ben 36 yaşında anne olduğumdan uzun süre çocuksuzdum ve bazen çocuklu insanların imtiyaz istemesi gerçekten bıktırabiliyor ve insan "kaldıramayacaksan doğurmasaydın" diyebiliyor. Nöbet tutmaz ilk 2 sene sonra yok çocuğum evde yok çocuğumla tatil yok çocuğumun okulu vs derken bekar ve çocuksuzlara hiç böyle bir sorumluluk istemedikleri halde yük biniyor. Bana ne diyorsunuz yani.

Şimdi çocukluyum ama hayatımı doya doya yaşadığım ve sonra anne olduğım için ve yapmadan önce çocuklulardan çekmiş olduğumdan şimdi çocuğu ısrar etmezlerse bir yere bırakmıyorum bahane etmiyorum. İşimi ona göre seçiyorum vs. Yani herkesin tercihi hayatta. Çocuklu insanın özgürlüğü belirli seneler yok. Ama karşılığında ödül muazzam. Çocuksuz da alabildiğine özgür :) o yüzden empati yapalım.

Konu sahibi bence kırılacak bir şey yok. Destek olan aile tabi çok iyi ama onların tercihi. Haklılar. Bir an bile çocuk bakmak istemeyebilir insan. Çok çok önemli bir şeyde biraz zorlanıp mutsuz olmalarını beklersiniz ama öyle bir durum da yok. Ne güzel çocuk da değişik yer görmüş. Her gördüğü değişiklik, ortam onun gelişimi için önemli adımlar. Böyle düşünüp ne güzel oldu deyin. Her şeyin iyi tarafı var :)

Ben olsam ben de kırılırdım.el değiller sonuçta kardeşiniz.insan kardeşinden yardım isteyemeyecek mi?ben yeğinim için canımı veririm.namazı başka zaman kıla bilirler miydi?yoksa o güne özel miydi sadece.(bu konuda bilgim yok)ben eşimin kuzenlerinin çocuklarına bile baktım yeri geldi.benim çocuklarıma da kuzenimin eşi baktı bi yere gideceğim zaman sağ olsun.haa sülaledeki her işe koşturan enayi de ben oluyorum.ikimiz de hayır demeyi bilmeyi bilmeıiyiz bence.

Ben zorunda değil düşüncesinin aile bağlarının sıkı olmamasından kaynaklandığını düşünüyorum. Tabii ki zorunda değil kimse ama aile bireylerimin konu komşudan daha fedakarca bana yaklaşması gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…