- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.320
- 798
Doğru diyorsunuz ben böyle şeyleri gereksiz gören biriyim ama gerdanlığı ince aldım diye annem benle kavga etti resmenBu devirde cimri olmak asiri normal bisey bence. Ama nisanlilk gibi donemlerde karsilikli beklentiler cok yuksek oldugu icin hersey goze gorunuyor.ve nisanlinizla is bolumj yapin artik o kendi yapacagi seyleri ailesiylemi halleder kimle halleder o onj bilecegi is. Ve bu taki tuki olaylarini cok takmayin okuyoruz buradad 10 yillik evli ama icinde hala nisanlilik donemindeki seylerin sikintisj var. Olan size olur. Bos verin bunlar kimseyi zenginde etmez fakirde.
Amin Allah razolsunsorunsuz kına düğün nişan olmaz..
önce bunu kabullen.
kiminin ki eşya derdi olur, kimini ki kv,kp, elti , baldız, görümce, nene, dede... bu uzar gider.. herkesi aynı anda memnun etmek haliyle zor.
önemli olan müstakbel eşinle birbirinizi yıpratmama bu süreçte. özellikle senin annen, senin baban, senin şunun bunun dalaşına girmeden herkes ailesini idare etmeli..
Allah mutlu mesut etsin..
En son çare olarak böyle yapıcaz heraldeSöylesinler duymamazlıktan gelin. He he diyip geçin bildiğinizi yapın. Ben anneme çok çıkıştım o da karışıyordu şöyle alın böyle alın diye. Eşimde susturdu ailesini. O sizin fikriniz biz böyle yapıcaz diyin.
Onlar mı evleniyormuşYa şaşırdım kaldım vallahi onlarda siz herşeye karışmayın diyolar
Biz öyle yaptık çok rahat ettik. Yine tartıştık kavga ettik alışveriş zamanı ama nedeni onun bunun dediği değildi en azından kendi kendimize sorun yaratıp tartışmışız. Şimdi 1 sene oldu ve olanlara oturup gülüyorsun emin ol. Ne gerek varmış bu kadar büyütülmüş diyorsun ama şu anda sana herşey sorun oluyordur.En son çare olarak böyle yapıcaz heralde
En çok istediğim şey de buydu ama eşim beklemiyor o da yeterki sana kavuşayım herkes az yapsın hiç yamasın ama yeterki kavuşalım derdindeallahım sana şükürler olsun ki eşimle her şeyi iğneden ipliğe kendimiz yapmışız ve kimseden bir şey beklememişiz iyi ki.
burda evlenecek olanların o bunu yaptı biz şunu yaptık muhabbetini gördükçe ödediğim borçlardan bile mutlu oluyorum.
azıcık aşım kaygısız başım..
konu sahibine atfen yeni evlenecek tüm arkadaşlara sözüm: ailelerden çöp dahil beklemeyip düğününüzü evinizi takınızı kendiniz yapın. az olsun huzurlu olsun..
ilerleyen zamanlarda bu sorunlar evliliğe de yansıyor. benim huzurlu evliliğim varsa bunda aileleri süreçlere sokmayışımızın çok büyük etkisi vardır. bunu bilir bunu söylerim.
Öyle yapıyorumCanım cook iyi dusun taşın şimdi ne yaparsan yaparsın.. Yeni bir hayat kuruyorsun kimseyi dinleme sadece kalbinin sesini dinle.
Ya ben kendim baya eşya aldım hani kendim de yaptım babamda yaptı eksik olur olmaz farketmez umrumda da değil ama işte bu beklentiler ve annemin böyle yapışıBen, aaa 4,500 veren 7,000 verirdi neden aldırmadın diyenlere de kızıyorum.
Yahu hem kız o kadarlık beğenmiş hemde arada 2,500 tl fark var.
Sırf annesi mutlu olsun diye yapılır mı?
Üstelik ben ailede bir cimrilik göremedim.
Anneniz bizde adet değil diye yırtılıyor almam diye ama karşı taraftan beklenti maşallah Kaf dağında.
Eşyalar gayet tabi alınan firma tarafından gönderilir ki onların kurulumu v.s olacak doğru olanda odur.
Çeyiz içinde koca kamyonete gerek yok.
Evlenene kadar ne yaptın yaptın sonra yapmazlar diyenlere şu sözüm,
Tabi ki yapılmaz. He isterlerse alırlar ama istemezlerse kimse darılamaz.
Çünkü zaten evlenmiş oluyorsunuz bir zahmet kocalarınız yapsın.
Ya işte erkek tarafı en baştan demiştiki mağazadan aldıklarınızı mağaza götürür geri kalan yatak yorgan çeyizde kargoda bagajda biyerde gider yaniKv şimdi ben bilmem etmem der ama evlendikten sonra da herşeyi bekler mod değişip klasik kv olur benim kv de nişanımda filan bişey almadı ben bilemem Dedi evlendik nedense şimdide kimseyi beğenmez neyse annen haklı çeyizi damat evi götürür uzak şehirdeyse de bu durum değişmez set konusunda annene katılmıyorum ama çeyizde haklı
Evet evet çok daraldım kaçıp başka bi ülkeye yerleşip kimseyi görmek istemiyorumBiz öyle yaptık çok rahat ettik. Yine tartıştık kavga ettik alışveriş zamanı ama nedeni onun bunun dediği değildi en azından kendi kendimize sorun yaratıp tartışmışız. Şimdi 1 sene oldu ve olanlara oturup gülüyorsun emin ol. Ne gerek varmış bu kadar büyütülmüş diyorsun ama şu anda sana herşey sorun oluyordur.
Evet biraz var p huydan bana kalsa düğün yapmam kına yapmam gereksiz ama elalem ne der şeyleri var annemdeson olarak annenizin bişeyler koparmak istediğini ima edenler de ilginç.. zira seti kadın kendine almıyor, ya da kamyonla eşyalar gidince taşıma parasını o almayacak..
ama anneniz gösteriş meraklısı olabilir.. hani etrafa karşı yapılanları göstermek istiyordur belki..
Bunların hepsini diyip cevaplarını duymadan kaçasım varsen mi evleniyorsun annen mi evleniyor fesatça eşyaları sırf karşı tarafa maddi kayıp verdirmek için kamyona bindirmekte nedir nasıl bir kalp ...
annene tavrını koy ben evleniyorum yerinde bir dur artık de..
kayınvalidene de gözünü seveyim bir şeyin ucundan tut artık de...
bir de söyle damatlığı eliyle diksin.
Allah razolsun bunu anlatıcam annemeEşimin babası olmadığı için herşeyi kendisi yaptı
Hatta annem babam her seferinde bana kizdi, adama sakın yüklenme ne istersen biz alırız dediler
Ceyizimi bile bin kusur km uzaktan babam kendi getirdi, annem de yerleştirdi ve gittiler
Siz istemedikten sonra kimse karışamaz kararlariniza.
Mutlulugunuz ve huzurunuz için kimseyi isinize karıştırmayın
Altınla parayla pulla değer ölçülmez
Çok polyanasın nolur gözünü aç biraz zaten annemi kıtıp incitemediğim bir laf söyleyemediğim için nişanlımla 3 kez ayrılma aşamasına geldik biz kimse kimsenin hayatına müdahale etmese bunlar olmazBen anneni anliyorum, o senin iyiligini dusunuyor, cunku bu devirde bir kiz ne kadar naz yaparsa ne kadar cok sey isterse, o kadar degerli oluyor, malesef gercek bu. He ben yapabildim mi hayir, ne esya parasi verdiler ne dogrudurust taki taktilar, ailesini gectim esimden de hicbi sey istemedim, alisveris yaparkrn bile acikinca disarda yemek pahali olur diur gerek yok evde yeriz derdim, bi yerde oturup iki kahve bile icmedik dogrudurust, hatta hic unutmuyorum bir gun esim ben aciktim dedi surdqn bi sey alcam sen de ister misin dedi, ben de yazik masraf olmasin diye istemedim,ama canim da cekmisti, bi sey begenir pahali diye aldirmazdim, hala da oyleyim. O zamanlar boyle seylerin onemli olmadigini dusunuyordum. Onemli olan sevgi saygi muhabbet derdim, ve ailem de isteyemez, istemediler. Aslina bakarsan hala ayni sekilde dusunuyorum, ama sunu goruyorum, boyle yapmayanlar sunu da isterim bunu da isterim diyenler el ustunde. Kuzenim var, evlenirken kiz her seyin en pahalisini aldigi gibi, evlendikten sonra da surekli kayinvalideden para istedi, tasinirken hep disarda yedik para lazim gibisinden, ki cocuk doktor. Ama gorsen o maco tipli kuzen gitti, yerine bi romantik bi sevgi dolu karisinin gozunun icine bakan biri geldi ki kizin umrunda degil. Yani annen etrafinda grdukleriyle, kendi evliliginden de yasadiklariyla boyle bilmis olabilir ve senin iyiligini istiyor. Anneni kirma, cok abarti olmadigi surece de dinle anneni derim ben. Esya icin kamyona para verebilirler bunda bi sey yok. Sey de 4.5a almissin annrn 7 diyor mesela 6ya alabilirdin, 4.5 veren onu da verin, yani arayi bulmaya calis derim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?