Annem

Yorumlariniza hastayım oncelikle. Saygılar. Sonunda bu kolyelerin çirkin olduğunu biri ifade ettihakikaten ya ince şık bir kolye ya da gerdanlık daha iyidir alınacaksa. Ben aldirmadim set met gerçi kafam acayip rahat

Nişanlına söyle içimde kaldı alabilir miyiz diye yani icerleyecek bi şey değil ki

kuyumcunum önünden geçerken girip kolyelere bakın begenin bütçemize uygunsa alalım dersin.
Anneniz bir de şu beş taş sekiz taşlı gelinleri görse inanın hiç içinden çıkamazdınız kolyeli gelinlere selam olsun

Iste bu tarz seyler olmasi gereken seklinde dusunulmemeli. Onlarda belki kendilerine gore olmasi gerekeni yapmis bilezigi yeterli bulmuslardir.
Simdi onlarda gelin aliyoruz
Bizimle yasayacaksin, bize hizmet edeceksin, isimize gucumuze herseyimize sen kosacaksin deseler olmasi gereken bu diye dusunebilecek misin.
Cunku bu yapinin eski gelenek ve goreneklere uygun halinin bu oldugunu hepimiz biliyoruz.

Bi kere geline taki adettendir.sözde degil ama nişanda mutlaka yüzükle beraber bilezik yada set takilir.nisandada olmazsa düğünde takılır.dinimizde bile mehir var bunu istemek de haktır.utanilacak bisey değil sonucta takilar başlık parasi olup kız evinde kalmayacak.belki düğünde takarız diye düşünmüşlerdir

Nişanda takılmıyor düğünde takılıyor kolye. Bilezik takmışlar daha ne istiyosun çoğu kişi onu bile düğünde takıyo. Adamlar sana bilezik takmış sen bunlar için olacak yuvanı bozma bi sey dersin sana kirlenirler

Canım zaten alınıcak ama işte insanın kendi annesi bu eksiği yüzüne vurur gibi söylerse insan bi garip oluyor zaten maddiyettan dolayı ben ses çıkartmadm nişanda sıkışıklar dı diye

Zaten ailesine gerekeni söylüyorum ben olması gerekn neyse yapılmalı diye ama işte nişanda sustugum için pişman oldum annem normalde bu tarz şeyleri dile getirmez ama o söyleyince ben zaten şok oldum o an ne diycegmi bilemedim

Düğünde alırlar anne de sende. Daha yeni kuzenim nişanlandı ona da 1 bilezik bi de ince yüzük bi de alyans taktılar

Sakın annenizin doldurusuna gelmeyin. Iliskiniz zedelenir. Izin vermeyin böyle konusmasina. Kücün düsersiniz isterseniz

Alt tarafı bir kolye olmasa ne olur herkes de var bende niye yok hırsını anlamıyorum. İçinizde kaldıysa nişanlınıza söyleyin düğünde set yerine öyle bişey alınsın ya da ne bileyim bazıları beşi birlik takar onun yerine o olsun deyin. Eşinizin size düğün hediyesi olsun illa ailesi alıp takmak zorunda değil. Annenizi de bu olaylara çok katmayın bence sonra size bilenirler.

Millet nasıl yapıyor bilmiyorum ama isteyen öyle bir istiyor ki. Ben zorluk olmasın diye hiçbir şey istemedim. Siz ne yapabiliyorsanız onu yapın dedim. Kıymet bilsinler yeter dedim de bilen olmadı. Hatta isteyenler daha kıymetli oluyo istemeyen salak muamelesi görüyor.
Seni anlıyorum ama ne yapacağın hakkında hiçbir fikrim yok.

Evt canım nişanlıma zaten söylüyorum gerçekten toplumda birde öyle algı var zorluk cıkartan her zaman tarlı oluyor değerli oluyor haklsn

herkeste gordunuzle ıcınız burulacaksa ooooo....herkesın butcesı geliri yada gelenegı aynımı....cok ıztıyorsanız soylersınız olur biter.

Evt canım nişanlıma zaten söylüyorum gerçekten toplumda birde öyle algı var zorluk cıkartan her zaman tarlı oluyor değerli oluyor haklsn
Çok gördüm etraftaya bir değil iki değil.
Kuyumcuya bilezik almaya diye gidip sonra orda Trabzon burması mı ne diyorlar hasır gibi onu beğenip. aldırıp bir de üstüne aaaa bu pahalı mıymış bilmiyordum bilsem aldırmazdım diye salağa yatan insan tanıyorum. El üstünde tutuluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…