- 25 Haziran 2015
- 589
- 553
- 53
- 37
Nasıl anne olunmayacagini talihsiz bir şekilde ogrenmissin.Merhaba bayanlar,
11 aylik bebegim var. Ben oyle cok fazla gecmisi dusunen, gecmis anilarda yasayan biri degilimdir ama bebegim olduktan sonra cok fazla kendi cocukluguma gidiyorum. Cogu kiside de boyle oluyormus zaten, cocukla cocuklugunu bir defa daha yasiyormus insan. Sunu goruyorum ki ben evlenene kadar hep dayak yemisim. Annem, babam, erkek kardesim... Annem beni cok doverdi, hergun doverdi. Cok iyi hatirliyorum, her gece Allah a dua ederdim annem beni dovmesin diye. Ama oyle boyle degil, agza alinmayacak laflar savurarak, evire cevire doverdi. Doverken kendinden gecerdi, gozleri yuvasindan firlardi, agzi yuzu hirsindan yamulurdu. Gercekten cok uslu bir cocuktum, hicbir zararim yoktu, sokak nedir bilmezdim, evden disari cikmazdim, hatta hala kendisi de anlatir ne kadar uslu oldugumu. Bebegin de sana cekerse senin gibi uslu olur der. Hem dover, hem sever de degildi, tek optugu zamanlar bayramdan bayrama elini optukten sonraki opmesidir. Cok cocukla ugrastigindan da degil, iki kardestik. Kv-kp ye sinirlenip bizi dovuyor da degildi, cunku kv-kp koydeydi, senede bir ay gorurduk. Kendisini de ananem-dedem hic dovmemis, hep anlatirlardi. Velhasili kelam ben hic annemden iyi bir annelik ogrenmemisim. Bir kayserili uvey anne cikti, ulke yerinden oynadi, ama iskence kismi olmasa bile dayak kismi anneminki gibiydi, ben goruntulere zaten asinaydim. Hep anne olunca anlarsin derler ya, anne oldum ve annemi anlamiyorum, insan evladini, hem de masum, savunmasiz bir cocugu boyle dover mi? Arkadaslarim bebegine annelik yaparken, annem soyle anneydi, boyle anneydi, ben hic onun gibi degilim diyor, oysa benim icin tam tersi. Bebegimden sonra resmen annemden hissen daha da uzaklistigimi hissediyorum.
Merhamet duygusu yok sanırım annenizin. İnsan hiç mi pişman olmaz.Bana surekli soguk diyor. Kabul ediyorum sogugum. Sen beni zamaninda cok dovdun o yuzden sogugum, elimden gelen bu diyorum. Herkes dovmustur, milletin cocugu soguk mu diyor. Haketmissindir dovmusumdur diyor. Kendin soyluyorsun uslu cocuktun diye diyorum, usluydun ama inadin tuttu mu fenaydin diyor. Inat minat cocuktum diyorum. Seni cok dovmedim, kardesini dovdum diyor. Yani ona gore dayak yediysem haketmisimdir, kendini hic suclu gormuyor.
Üzülme ama anneliği değil insanlığı normal değil.Tedavi denen birseye onu asla ikna edemezsin. Evet anneligi normal degil.
Merhaba bayanlar,
11 aylik bebegim var. Ben oyle cok fazla gecmisi dusunen, gecmis anilarda yasayan biri degilimdir ama bebegim olduktan sonra cok fazla kendi cocukluguma gidiyorum. Cogu kiside de boyle oluyormus zaten, cocukla cocuklugunu bir defa daha yasiyormus insan. Sunu goruyorum ki ben evlenene kadar hep dayak yemisim. Annem, babam, erkek kardesim... Annem beni cok doverdi, hergun doverdi. Cok iyi hatirliyorum, her gece Allah a dua ederdim annem beni dovmesin diye. Ama oyle boyle degil, agza alinmayacak laflar savurarak, evire cevire doverdi. Doverken kendinden gecerdi, gozleri yuvasindan firlardi, agzi yuzu hirsindan yamulurdu. Gercekten cok uslu bir cocuktum, hicbir zararim yoktu, sokak nedir bilmezdim, evden disari cikmazdim, hatta hala kendisi de anlatir ne kadar uslu oldugumu. Bebegin de sana cekerse senin gibi uslu olur der. Hem dover, hem sever de degildi, tek optugu zamanlar bayramdan bayrama elini optukten sonraki opmesidir. Cok cocukla ugrastigindan da degil, iki kardestik. Kv-kp ye sinirlenip bizi dovuyor da degildi, cunku kv-kp koydeydi, senede bir ay gorurduk. Kendisini de ananem-dedem hic dovmemis, hep anlatirlardi. Velhasili kelam ben hic annemden iyi bir annelik ogrenmemisim. Bir kayserili uvey anne cikti, ulke yerinden oynadi, ama iskence kismi olmasa bile dayak kismi anneminki gibiydi, ben goruntulere zaten asinaydim. Hep anne olunca anlarsin derler ya, anne oldum ve annemi anlamiyorum, insan evladini, hem de masum, savunmasiz bir cocugu boyle dover mi? Arkadaslarim bebegine annelik yaparken, annem soyle anneydi, boyle anneydi, ben hic onun gibi degilim diyor, oysa benim icin tam tersi. Bebegimden sonra resmen annemden hissen daha da uzaklistigimi hissediyorum.
Uslu cocuk derken gercek anlamda usluydum. Catlasam da patlasam da misafirlikte saatlerce yerimde otururdum cunku eve gidince cilgin gibi doverdi, cok ornegini yasadim. Dusunuyorum da hic reva mi? Kucucuk cocuk ruhu nasil saatlerce bir kosede oturur? Cok sikilirdim ama dayak korkumdan dolayi oturmak zorundaydim. Bir defasinda baban gelince cikacagiz deyip beni kat kat giydirmisti, gocugu, atkiyi siki siki takmisti, sobanin yanina oturttu, sakin buradan kalkma dedi, en az bir saat sonra odaya girdiginde ben terden sirilsiklam bir sekilde ayni yerde oturuyordum, cunku doverdi. Ve bunu bugun bile gulerek anlatir. Dayak korkumu bilmiyor tabi, rosalone cok usluydu, oturdugu yerden kalkmazdi diye anlatiyor. Sokak onun sevmedigi seylerdendi, kiz kismi evde oturur diye dusunurdu, o yuzden yazdim, kotu birsey oldugu icin degil.
Ben bu yüzden annelerin hep melek olarak gösterilmesine, ne yapsa haklıdır, o seni sevdiği için yapmıştır diye haksız kayırılmasına karşıyım. Çocuk doğuran kadın birden bire başkalaşım geçirip melek olmuyor, keşke olsalardı. Benim gözüm kulağım çocukların etrafındaki her yetişkine karşı açıktır bu yüzden, annesi bile olsa. Hatalı bir hareket görürsem de aman beni ilgilendirmez deyip susmam, en azından tanık olduğumu bilmelerini sağlarım, çünkü ne yazık ki bazı çocukların ailesi var ama kimsesi yok.
Anneniz sacmalamis.. Soguk diye cocuk dovuldugunu ilk defa duyuyorumBana surekli soguk diyor. Kabul ediyorum sogugum. Sen beni zamaninda cok dovdun o yuzden sogugum, elimden gelen bu diyorum. Herkes dovmustur, milletin cocugu soguk mu diyor. Haketmissindir dovmusumdur diyor. Kendin soyluyorsun uslu cocuktun diye diyorum, usluydun ama inadin tuttu mu fenaydin diyor. Inat minat cocuktum diyorum. Seni cok dovmedim, kardesini dovdum diyor. Yani ona gore dayak yediysem haketmisimdir, kendini hic suclu gormuyor.
Oha.. Okudukça şok oldum. Ne annecikler varmış.
Benim annem değil dövmek, bir sözüyle bile bizi incitmedi( değil bize bakmak, mahalledeki yetimleri tatile götürür, hediyeler verir, annesi çalışanlara yemek kek börek gönderirdi.
canım annem, inş cennetliktir yeri:
Ben de kücükken sinirli bir cocuktum. Sonrasinda yabani de dediler. Ama en cok sinirimi hatirlarim.
Kimse sormaz ama bu cocuk neden sinirli diye?
Cocuk ya sinirlidir, ne alaka ya. En güzel yillarim simariklik yapma zamanlarinda resmen büyük insan gibi davranmaktan yaslanmisim.
Annem dövmezdi ama bazen küserdi, o da yeterdi. Abim her gördü an asagilar, küfür ederdi. Erkek küfür etmeliydi ya hani o yillarda. Küfürün en alasini ederdi, toplum icinde asagilardi, saclarimdan ceker götürürdü. Utanirdim. Toplum icinde yapilanlari hala unutamam. Cok kücüktüm, aramizda 4 yas var. Ben daha 5 alti yaslarindan beri hani o meshuur küfür var ya o ile baslayan, bana hep böyle hitap ederdi.
Eee ailenin büyükleri ne mi yapiyor. Simdi düsünüyorum da nasil beni koruyamadilar. Annemin cook isi vardi ama bizden önemli is mi var. Kaynanana yemek yapacagina kizinla ilgilensene biraz.
Bana viz gelir yok büyüklere saygi yok köy ortami yok saygi su bu. Cocuklarina bakacaksin be kadin! Diger isleri birakcaksin. Millete hizmetcilik yapacaksin diye kizina neler yaptilar görmedin. Ha sen vurmusun ha onlar vurmus.
Hep sorunlu bir cocukluk gecirdim. Babamin umurunda degildik, sarhosken severdi ama hissedemezdim.
Ne bileyim korkuyla büyüdüm, abimin siddetiyle büyümeme ragmen abimi baba yerine koyar kiyamazdim. Ama cok icimde birikenler olmus onca sene bütün cocuklugum aslinda hic güvenli gecmemis. Simdi psikolojimi düzelttim. Dogumdan sonra depresyona girdim simdi anliyorum.
Cok zordu, sevmeyi bilmiyordum ki seveyim. Iki yasina girdi kizim. Onu her an öpüyorum. Aniden sinirlenme huyumu biraktim, anladimki o bana abimden yadigarmis, attim geriye. Kizima sinirlenemem. Fark ettigim anda biraktim bütün ögrendiklerimi. Küserdim bazen beni kizdirinca, biraktim. Istemsizce yaparken bulurdum kendimi, fark ettigim an basima kaynar sular döküldü. Ben ne yapiyorum. Sonra hatirladim bana yaptiklarini yapiyormusum.
Cok pismanim. Kizima kizdigim ve küstügüm icin cok pismanim. Sirf bu yüzden bile ailemin yüzünü göresim yok. Analigi yasayarak ögrendim ama asil ögrendigim kendi cocuklugum oldu. Cok aci.
Kizimi özgüveni yerinde ve mutlu bir cocuk olarak yetistiyorum. gözünün icine bakiyorum. Güclü bir kizim var.
Merhametli.
Evin icinde sürekli birbirimize sariliyoruz. O beni iyilestirdi. Rabbime cok sükür. Bana cok sey ögretti. Aci da olsa anladim cok zor. Cocugumu sevdikce bizi neden sevemediler diyorum. Ve kizimin ne kadar sansli bir cocuk oldugunu anliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?