Annemden annelik ogrenememisim :(

diğer yazılanları okudumda annenle görüşme canım. mesela toplu bir yerde otururken ayyyyyy anne ben küçükken öyle döverdiki anlamazdım. döverken ağzı yüzü yamulurdu. bana hep işkenceler uygulardı falan de. tüm yaptıklarını bir bir anlat ama herkes duysun. annem için beni dövmek stres atmaktı canı sıkılır beni döverdi de. yani tüm millete duyur ondan sonrada hiç görüşme onunla. bebeğini ona sakın gösterme çünkü kadın cani. lütfen annenin yaptıklarını çocuğuna yapma

Annelerimiz ne kdar benziyor birbirine. Ben tektim. Ama sütü fazla içtim diye boğazıma kadar soktuğu et bıçağını ve günlerce konuşamamam. Babam sordugnda ise buz gibi sütleri içiyor boğazları şişiyor derken sevimli sevimli gülmesi. Kendinden geçerek oklavalarla dövüp yerlere sürümesi. Küfür etmesi. İnce ökceli ayakkabısinin izi dirseğimde mesela. Sofrada bana fırlattığı çatalın ızide durur omuzumda. ölmesine bir kaç saat önce yanına gittim elini tuttum sıktım hayatımi mahvettin şimdi gidiyormusun dedim. Es dost girdiğinde odaya gözünden yaş aktığını söylediler. Doktor beni duyabileceğini söyledi. Duydumu duymadımi bilmiyorum. Ama ben hala öfkeliyim üç sene olmasına rağmen ölmesine. İlk bebegime hamileyken doğuma giderken arsız arsız bağırma sakın demişti. Bebeğim doğdu en kötü kaynanadan beter eleştirirdi anneligimi kriz anında çok sert bir şekilde bana yaptığı anneliği anlattım içimdekileri kustum. Eşimde vardı yanımda ve sustular sonra annem ağlayarak gelip yazıklar olsun elin oğlunun yanında beni rezil ettin diye sitem etmişti. Offff üç çocugum var 1, 3, ve 4 yaşında. Haliyle yorgun ve sinirliyim her zaman kendimi annemle karşılaştırıyorum. Psikiyatriste gideceğim bu durum yüzünden.

Onlar cahilmiş bir çocuğun kokusunu sarılışını yaşayamamış fakir anneler...Yazık o anneye ki seni ne kadar incitmiş ,üzmüş,küçücük kalbinde deriin yaralar açmış.Ama ne mutlu sana ki anneni örnek almamışsın seni can-ı gönülden kutlarım sen çook iyi bir anne olacaksın ve çocuğun seni örnek alacak.Hep öp bebeğini onlar cenneten gelen gül kokulu yavrular.Rabbim cümlemizin evladının değerini bildirsin.Hastanelerde yavrusu için aç,sususuz per perişan gezen anneler yavrularının değerini çok iyi bilirler.O anneler gibi evlatlarımızın değerini bilelim.Anne ve babalar da hata yapar cahildir belki bir çocuktan çok daha cahil.Annen den uzaklaşman çok normal ama bnce annen ruh hastası normal değil çünkü

En azından pişmanlığını göstermiş olsa bu kadar üzülmezdiniz şimdi.. Annenizin hala çok usluydu, yok oturdu mu kalkmazdı vs.. sözleri yaptıklarını tamamen unuttuğunu ya da yanlış bulmadığını gösterdiği için yaranız daha da deşiliyor. Sizin adınıza çok üzüldüm.. Umarım bebeğinizle birlikte bu kötü anıları da unutmaya başlarsınız..

Toplum icinde Çocukluğumdan örnek verilecek olsa, böyle bişey yapsam dayak yerdim ile tamamlıyor beynim. Bende çok dayak yedim.. Çevremde benim gibi şiddet gören insanlar çok.. Hiç olmasa ebeveynlerinin manevi siddetlerine muhakkak maruz kalınlığını düşünüyorum..

Bunu kendi içimde travma haline dönüştürmemek için kendime açıklamalar getiriyorum. Ebeveynlerimiz görgusu, bilgisi, etkilendikleri, ruh saglikla ri bir çok sebep kalıyor elimde.. ve sonra kendi icimde affediyorum. Bıçak saplandiginda doğru şekilde çıkarırsanız daha az kan kaybedersiniz; Pansuman daha kolay olur. Ruhunuzu kendiniz tedavi edebilirsiniz.

Çok sanalisiniz ki çocuğunuzla beraber buyuyebilirsiniz. İçinizdeki çocukla ve cocugunuzla musmutlu bir dünyanız olmasi dileklerimle. ..

Uveydir belki annen
Ben olsam yuzune vururdum yaptuklarini

bunlar gercek mi ya? ben cok etkileniyorum bu tur seylerden..ohff valla icime bi yumruk oturdu resmen. bi insanin psikolojisi nasil duzgun olsunki bunlardan sonra? Allah bizlere hayirli evlat versin bizleride hayirli ebeveyn kilsin.

insan bazen evet cocuklarin yaramazliklarina filan cileden cikabiliyor..ama cok kotu yaa bu yapilanlar..

Allahim bu dusuncelerini hafifletsin ins. diyecek bi soz bulamiyorum..

Cok samimi soyluyorum keske buyuk seyler yapsaydim da onlar icin dayak yeseydim.
Babam birgun takvim yapraklari kayboldugu icin agzimi burnumu dağıttı.
Abilerim/ablalarim benden daha cok yedi tabi. Belki evin en kucugu oldugum icin daha az yedim.
Abimi gurultu yaptigi icin koridorun diger ucuna firlatti kalorifere dogru. Burnu yuzu kan icinde kalmisti.
Baba kelimesi bi anlam ifade etmiyor pek. Kayinbabama karsi cok mesafeliyim mesela. Cunku o bir "baba" bana baba olmaya calisiyor ama istemem olmasin.
Burda babasiyla ilgili en guzel seyleri seyleri hep AdAm_OLaCaK_KIZ yaziyor. Ciddi bir sevgi varmis arada demek.
Imreniyorum ne yalan soyliyim. Keske ben de hep guzel seylerle hatirlasaydim.

Zaten sıkıntı affetmek.. Affedince sorunların çözüleceği belli, ama onu nasıl yapacağız işte o var... Benim annem beni çok döverdi meeesela ama asla kabul etmez dövdüğünü bana bi de abartma der. Ya bu dayak ya dayak neyin abartılmasından bahsediliyor, dayağın neresi normal...? Bir de herkesin içinde döverdi, şimdi çok çok iyi bir anne bana çok iyi davranıyor ama çocukluğum aklıma gelince annemden buz gibi soğuyorum....ve çocukluğumdan nefret ediyorum...

Benimki de oyle simdi dovdugunu kabul etmiyor. Esime anlatirken biz roselone u hic dovmedik diyor, sok oluyorum. Neyinizi eksik ettim diyor. Sen bizi dovdun dedigimde haketmissinizdir dovmusumdur, ya da hani dovdum de neren kirik, neren sakat diyor ispatla dercesine. Kolumda, bacagimda, vucudumda curuk olmayan yer kalmazdi cok iyi hatirliyorum. Sofrada bir simariklik yapiyorsak bicagin keskin olmayan metal tarafini tak diye kafamiza indirirdi, oyle de acirdi ki. Catali durterdi. Cam su bardagi atmisti kardesime, bardak cocugun elinde patlamisti da her yer kan olmustu. Bir de konu komsunun yaninda cocuklar durmadi milletin yaninda dovemeyecegine gore usulca cimdikleyeceksin derdi. Son modasi da oydu, misafir varsa ya da misafirlikteysek cimdiklemek! Kardesim zayifti, ben kiloluydum, o zayif oldugu icin eti eline gelmiyormus ama beni cimdiklemek daha kolaymis oyle derdi. Tum anneligi dayak ustune kuruluydu, dayak atmayi en buyuk cocuk egitim araci olarak goruyordu. Simdilerde telden gorusurken bebegim durmayinca, mizirdayinca ben daha birsey yapmadan bana hemen kizma cocuga, benim yanimda kizma, aglatma dayanamiyorum, kiyamiyorum falan diyor.

Cok fenaymis ama sen daha da doluymussun sanirim. Ben su an abd deyim ve gorusuyorum annemle. Dogumuma da geldi. Ilgisiz bir anne degildi, dayakci bir anneydi. Cocuk terbiyesinden anladigi tek sey dayak idi. Ilginctir o zamanlar kimse mi yoktu yapma, etme, cocuk oyle buyutulmez, dovulmez diyen. Sanirim yoktu. Simdilerde bizim cevremizden biri cocuguna hafif bagirsa hemen tepki veriyoruz, yapma, etme, soyle yap, boyle yap, siddet cozum degil diyoruz. Bana da cevremden cok arkadasim soyle yap, boyle yap diyor, yol yontem gosteriyor. Biz milletin icinde ne dayaklar yerdik de kimsenin bir akil vermesi yoktu, annem en iyi bildigi siddet yontemiyle cocuk egitimine devam ederdi. Bana hep soguk diyor, milletin kizlari anasinin dizi dibindeymis, hergun ararmis, ilgilenirmis, ben sogukmusum hic sicak anne-kiz iliskimiz yokmus. Daha cocukken aramiza ordugu duvarlarin hic farkinda degil.

şu an annenle aran nasıl sohbet muhabbet ediyor musun? yerinde olsam içimdekileri annemle konuşurdum ben söylemeden duramazdım. şimdi yetişkinsin annesin şuan söylediklerini ciddiye alır. ''düşünüyorumda sen beni sudan sebeplerle ne çok dövdün ben asla böyle bi anne olmayacağım çünkü bugün bile hatırladığımda ağlamak istiyorum'' desen mesela, annenin sana vereceği cevap ne olur çok merak ettim.

benim annem de döverdi gerçi her anne döver öyle abartılı dayaklar yemedim. genel olarak çok iyi çok fedakardır kendisi allah onu başımızdan eksik etmesin. ama annemin küçükken haksız yere dövdüğü bi kaç seferi unutmuyorum bi keresinde yüzüne de söyledim, ve şaşırdı bana dedi ki ''sen o çocuk aklınla unutmadın mı bunu nasıl hatırlıyosun hala'' demişti. ''eee'' dedim, ''insanın içinde kalınca çocuk da olsan büyüsende unutulmuyo'' demiştim. çok üzülmüştü baya konuşmuştuk bunun üzerine.

Zaten eski zamanda yasamis insanlar kendilerinin iyi anne-baba oldugunu saniyorlar.Cocugunun karsisinda cevap verememesi, ezilip buzulmesi egolarini tatmin ediyor cunku.

Dayak kismina girmiyorum bile.Onu da guc simgesi olarak goruyorlar.

Kim ne derse desin yeni nesile.Yeni nesil gercekten eskiye nazaran daha bilincli,daha merhametli,cocuklarina daha cok kiymet veriyor...

Ağlattınız beni.. nolur yapmayın,kaldıramıyorm böyle şeyleri !

Cok uzuldum gecmisinizde yasadiklariniza ancak bunlari hatirlamamaya calisin uzulmekten stres olmaktan baska elinize bisey gecmez geleceg bakarak yavrularinizla gecireceginiz guzel gunlere dua edin.

Sana tamamen katiliyorum. Eskiler sindirilmis, susturulmus, bir koseye oturup hic kalkmayan, hicbirsey karistirmayan, hicbirsey sorgulamayan, dayaktan korkan cocugu birsey saniyor. Hatirliyorum cocugu yaramaz olana annem, tabi durmaz hic dovmuyor ki, ah benimki oyle yapacak soyle doverdim boyle doverdi, agzina yuzune carpardim vs diye konusurdu. Benim cocuguma soyle gozumu belerterek baktim mi susar, kosesinde oturur, oturdugu yerden hic kalkmaz seklinde ovunurdu. Simdi benim cocugum bir yerde koseden kalkmasin kendimi suclu hissederim. Ben baktigim anda korksun, korkusundan kipirdamasin vicdan azaplari cekerim.

Sümeyye hanım merhaba size özel mesaj atmak istedim ama sanırım bu özelliğiniz aktif değil forumda. o yüzden özür dileyerek buraya yazmak istiyorum.

forumda paylaşımlarınızı gördüm , ailenizde birçok kişinin fmf hastası olduğunu söylemişsiniz. Ben 2 ay sonra evleniyorum Allah nasip ederse.yaşımız biraz ilerlediği için hemen bebek sahibi olmak istiyoruz. Nişanlım fmf hastası, ona da annesinden geçmiş. Fakat anne ve babası akraba. sanırım bu hastalığa akraba evliliklerinde daha çok rastlanıyor. bende fmf taşıyıcılığı yada hastalık geni var mı bilmiyoruz, sonuçlar elimize henüz ulaşmadı. ama araştırmalarımıza göre anne sağlıklı baba fmf li ise erkek bebekler sağlıklı kız bebekler taşıyıcı oluyormuş, fakat anne hasta ise bebeklerin hasta olma ihtimali varmış. Sizi görünce çok seviindim, bilgi alabilieceğim biri var diye. çünkü çok bilinen bir hastalık değil ve ailesinde çevresinde benzer duruma sahip olan soru sorabileceğimiz kimse yok. Sizin ailenizde erkek fmf lilerde gözlemlediklerinizi sormak istiyorum. Ailenizdeki fmf li erkeklerin fmf olmayan bebekleri var mı? yoksa bu hastalık kuşaktan kuşağa geçiyor mu?

Boyle kadinlara Allah evlat nasip etmesin. Kimi evlat sahibi olmak icin ömtunu verir kimide evladini boyle evire cevire dover.
Benim annem boyle olsa arama mesafe koyarim benim cocuklugumu mahvetmeye kimsenin hakki yok.
Cocuguna vicdani olmayanin kimseye vicdani olmaz torununu falanda cok gormesin. Boyle insanlarin öfkesini, sinirini girdigi her ortama tasidigini dusunurum. Cocugunuzla ayni ortamda bile bulundurmayin.

Çok dokundu yazdıklarınız şimdi de kocadan çekiyorsunuz.zaten öyle olur insan bir döngüyü yaşar durur.sizinkide terkedilme döngüsü(eşinizden uzakssınız ya o anlamda diyorum) evlatlarınızla mutlu olmaya bakın..belki yanınızda olsa sizi mutsuz ve huzursuz edicekti..şimdi en azından evlatlarınızla huzurunuz yerinde.böyle düşünün üzmeyin kendinizi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…