- 11 Mayıs 2015
- 6.121
- 8.489
- 198
Ne güzel yazmışsınız, atlatmışsınız yaşadıklarınızı.. Sizi tebrik ederim. Ben de malesef lohusa depresyonuna girdim doğumdan sonra ama olaylara hiç bu açıdan yaklaşmamıştım. Etkisi olabilir mi gerçekten çocukken yaşadıklarımla? Psikolojik yardım aldınız mı? Şükür ben şuan iyiyim, kızımla da ilişkim çok iyi... MaşaAllah.. Ama yine de psikologa gidilmeli mi?
Adı geçmiş ama maalesef etkileri geçmiyor.Hepimizde kalıntıları var,her olayda çocukluğuma dönmekten gına geldi ama olay orada başlıyor ve ömrünün sonuna kadar takip ediyor.Biz de elimizden geldiğince düzgün bireyler olmak için debelenip duruyoruz böyle.....Aslinda psikolojik destek almak isterdim ama hic imkanim olmadi. Ama kendim bilincindeydim. Sinirsel rahatsizliklarim oldu, kendi basima yenemk zorunda kaldim. Ve basardim da. Ama gecmisin etkisi yok denemez. Kendimi gözlemledikce gecmisin hala canli kaldigini anladim. Artik hic untumamam gerekir diye düsünüyorum cünkü yapacagim her davranisi gözlemleyip gecmisle bir alakasi var mi diye sirguluyorum. Yanlis yapmak istemiyorum. gözlemlediklerim bunlar. Sinirlenme seklim, kizmam hep bana yapilanlardi artik biraktim. Her an kendimi egitiyorum.
Ama tabiki psikolaga gidilmeli, gecmisten temiz artinmak lazim. Benim elimde imakn olsa yine giderdim. Cünkü bu zamanda buna herkesin ihtiyaci vardir bana göre
Kesinlikle haklısınız. Uslu7diye tabir edilen çocuk aslında sindirilen çocuk.Uslu çocuk olmak demek dışarı çıkmamak, sokak nedir bilmemek demek değildir. Hak etmediğiniz şeyleri yaşamışsınız. Bir çocuk veya bir insan dayağı hiçbir koşulda hak etmez zaten.
Ya bir uzman yardımı alın ya da geçmişi kendi kendinize unutmaya çalışarak bebeğinizle sağlıklı bir iletişim halinde olun. Bu psikoloji sizi çok yorar...
Kesinlikle haklısınız. Uslu7diye tabir edilen çocuk aslında sindirilen çocuk.
Az konuşan. Zıplamayan. Keşfetmeyen.
Mesela oğlumla yolda giderdik o su taraftan gitmek istiyorum derdi bende hayır derdim ve benim istediğim yoldan götürür düm. Çünkü ben anneydim ben ne dersem o olurdu. Sonra okuduğum bir yazı beni kendime getirdi. Çocuğa çaresiz kalmayı ve kendi fikirlerini benimsetme cabasını yok etmeyi öğretiyoruz. Çocuğa neden ordan gitmek istiyorsun diye sormuyoruz. Kendisine göre bir nedeni elbet vardır. Belki o yolda rahatsız olduğu birşey vardır vs vs. Bizim jenerasyon da bu bakış açısı ile büyütüldü bu yüzden yeni nesil çocuklar la bizde kendimizi egıtiyoruz.
rosalone sende geçmişe takılı kalma bu yüzden sağlıklı, mutlu, özgüven sahibi bir çocuk yetiştirmek tüm bu yaralarını saracaktır
Nasıl bir ama bu?? Şiddet mi vardı?Annene karsi bi sey hissediyor musun?
Benim babama karsi bi hissim yok. Kabristana gitme istegi duymuyorum mesela. Hasta haline cok üzüldüm ama ölümüne pek degil.
Allah razi olsun ac acikta koymadi. Sahiplendi okuttu buyuttu vs diyebiliyorum sadece. Bosanirken en buyuk destekcim de oydu aslinda. Beni cehennemin icinden cikarip aldi. Ama iste amasi var..
Siddet vardi tabi hepimize. Ama en cok anneme. Kufur hic eksik olmazdi. Evden ciktigi zaman cok rahatlardik. Aksam okey oynamaya gittiginde bayram ederdik. Cok korkardik o evdeyken.Nasıl bir ama bu?? Şiddet mi vardı?
Off çok üzüldüm hepimzn sınavı ayrı iste..Siddet vardi tabi hepimize. Ama en cok anneme. Kufur hic eksik olmazdi. Evden ciktigi zaman cok rahatlardik. Aksam okey oynamaya gittiginde bayram ederdik. Cok korkardik o evdeyken.
Ne tuhaf bi garip oldum simdi.
Ne gerek vardi ki? Mutlu mesut yasayabilirdik oysa.
Dedem de cok sinirliymis. Birgun babam yine annemi dovdu ana avrat duz gitti.
Abim yetisti babamin elini havada yakaladi ve sıktı " eger baban da zamaninda senin gibi davrandiysa ailesine,suan cehennemin tam ortasindadir" dedi. Ondan sonra biraz duruldu.
Merhaba bayanlar,
11 aylik bebegim var. Ben oyle cok fazla gecmisi dusunen, gecmis anilarda yasayan biri degilimdir ama bebegim olduktan sonra cok fazla kendi cocukluguma gidiyorum. Cogu kiside de boyle oluyormus zaten, cocukla cocuklugunu bir defa daha yasiyormus insan. Sunu goruyorum ki ben evlenene kadar hep dayak yemisim. Annem, babam, erkek kardesim... Annem beni cok doverdi, hergun doverdi. Cok iyi hatirliyorum, her gece Allah a dua ederdim annem beni dovmesin diye. Ama oyle boyle degil, agza alinmayacak laflar savurarak, evire cevire doverdi. Doverken kendinden gecerdi, gozleri yuvasindan firlardi, agzi yuzu hirsindan yamulurdu. Gercekten cok uslu bir cocuktum, hicbir zararim yoktu, sokak nedir bilmezdim, evden disari cikmazdim, hatta hala kendisi de anlatir ne kadar uslu oldugumu. Bebegin de sana cekerse senin gibi uslu olur der. Hem dover, hem sever de degildi, tek optugu zamanlar bayramdan bayrama elini optukten sonraki opmesidir. Cok cocukla ugrastigindan da degil, iki kardestik. Kv-kp ye sinirlenip bizi dovuyor da degildi, cunku kv-kp koydeydi, senede bir ay gorurduk. Kendisini de ananem-dedem hic dovmemis, hep anlatirlardi. Velhasili kelam ben hic annemden iyi bir annelik ogrenmemisim. Bir kayserili uvey anne cikti, ulke yerinden oynadi, ama iskence kismi olmasa bile dayak kismi anneminki gibiydi, ben goruntulere zaten asinaydim. Hep anne olunca anlarsin derler ya, anne oldum ve annemi anlamiyorum, insan evladini, hem de masum, savunmasiz bir cocugu boyle dover mi? Arkadaslarim bebegine annelik yaparken, annem soyle anneydi, boyle anneydi, ben hic onun gibi degilim diyor, oysa benim icin tam tersi. Bebegimden sonra resmen annemden hissen daha da uzaklistigimi hissediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?