Annemden annelik ogrenememisim :(

Aslinda psikolojik destek almak isterdim ama hic imkanim olmadi. Ama kendim bilincindeydim. Sinirsel rahatsizliklarim oldu, kendi basima yenemk zorunda kaldim. Ve basardim da. Ama gecmisin etkisi yok denemez. Kendimi gözlemledikce gecmisin hala canli kaldigini anladim. Artik hic untumamam gerekir diye düsünüyorum cünkü yapacagim her davranisi gözlemleyip gecmisle bir alakasi var mi diye sirguluyorum. Yanlis yapmak istemiyorum. gözlemlediklerim bunlar. Sinirlenme seklim, kizmam hep bana yapilanlardi artik biraktim. Her an kendimi egitiyorum.
Ama tabiki psikolaga gidilmeli, gecmisten temiz artinmak lazim. Benim elimde imakn olsa yine giderdim. Cünkü bu zamanda buna herkesin ihtiyaci vardir bana göre

Okurken yanaklarım kızardı,kalbim sıkıştı,belliki anneniz hastaymış,unutulmaz elbette ama yinede unutmaya çalışın,çok fena oldum çok

Adı geçmiş ama maalesef etkileri geçmiyor.Hepimizde kalıntıları var,her olayda çocukluğuma dönmekten gına geldi ama olay orada başlıyor ve ömrünün sonuna kadar takip ediyor.Biz de elimizden geldiğince düzgün bireyler olmak için debelenip duruyoruz böyle.....

Çok üzüldüm okurken gözlerim doldu.Kimbilir ne derdi ne sıkıntısı vardı.Ama şu da var eskilerde hep bir dayak cennetten çıkma mantığı vardı ne yazıkki.Artık anneler daha bilinçlendi.Çocuğa vurma dövme derdinde değil.Çocuğu dinleyip anlamaya çalışıyorlar.Şimdi hiçbirimiz kıyamıyoruz çocuklarımıza.Ne güzel sende bilinçli bir annesin.Ama ne kadar olsa kötü anılar unutulmuyor işte böyle aklın bir kenarında takılı kalıyor.

Bende bu durumu yasiyorum. Annem vefat etti ama nefretim bitmiyor. Doğuma giderken bana arsız arsız bağırma sakın demesini unutamıyorum

Ayni seyleri yasamisiz. Bebegim dogduktan sonra avuc iclerini koklarken hep bunu dedim.. bu kucuk cana nasil kiyilir, annem bana nasil kiymis.. Cok doverdi simdi konusunu acinca yok yaa dovmezdim diyor ama konuyu kapattirmasindan belli gercek dusunceleri. Diyo ki bazen kucuk anne oldum islerin altinda kalip dovuyomusumdur belki! Ben kizimi dovmicem:)

Kesinlikle haklısınız. Uslu7diye tabir edilen çocuk aslında sindirilen çocuk.

Az konuşan. Zıplamayan. Keşfetmeyen.

Mesela oğlumla yolda giderdik o su taraftan gitmek istiyorum derdi bende hayır derdim ve benim istediğim yoldan götürür düm. Çünkü ben anneydim ben ne dersem o olurdu. Sonra okuduğum bir yazı beni kendime getirdi. Çocuğa çaresiz kalmayı ve kendi fikirlerini benimsetme cabasını yok etmeyi öğretiyoruz. Çocuğa neden ordan gitmek istiyorsun diye sormuyoruz. Kendisine göre bir nedeni elbet vardır. Belki o yolda rahatsız olduğu birşey vardır vs vs. Bizim jenerasyon da bu bakış açısı ile büyütüldü bu yüzden yeni nesil çocuklar la bizde kendimizi egıtiyoruz.

rosalone sende geçmişe takılı kalma bu yüzden sağlıklı, mutlu, özgüven sahibi bir çocuk yetiştirmek tüm bu yaralarını saracaktır

Konu sahibi o kadar üzüldümki bitip giden ziyan olmuş çoçukluğuna bir anne nasıl kıyar küçüçük savunmasız meleğine benimde kuzum 5 yaşına yeni girdi ben yemek yaparken arkadan minicik elleriyle sarar belimi öpmeye doyamadığım yavrumun bedenine vurmak nasıl bir canilikdir annelerdir çoçuklarını yarına hazırlayan bugün dünyanın bir ucunda kimsesiz ama ayaklarım yere sağlam basarak duruyorsam annemin sayesinde o beni bugünlere getirdi bak yavrum düşme düşersen üzerine basan çok olur aslada kocana dayama sırtını birgün bir bakmışsın arkan boş o gün boşluğa düşersin diyerek büyüttü bizleri kardeşler olarak hepimiz sağlam güçlü bastık yeryüzüne yazıklar olsun evladının çoçukluğunu geçmişini geleceğini çalan anneye babaya binlerce yüzlerce kez yazıklar olsun üzülme tatlım bak sen mükemmel anne olmuşsun evladına ne mutluki senin kuzuna her daim yanında olan annesi arkadaşı sırdaşı olAcak

bende senin gibi anne olunca annelik böyle bir duyguysa benim annem nasıl bir anneydi diyorum ben oğluma deli oluyorum ölüyorum o yesin içsin oynasın giysin gezsin mutlu olsun diye yaşıyorum babasıda bende kendimizi değil onu düşünürüz ama benim ne annem ne babam bizim gidiydi ben hep elin kıyafetleriyle büyüdüm büyüyünce işe girip çalışınca bile almadı elin kıyafetini giydim çoğunlukla,Döverdi genç kızken bile, üniv okutmadı dersaneye vermedi yol göstermedi çalıştırdı 6 yıl tüm paramı aldı 5 kuruşsuz çeyizsiz gelin etti konularım var burada daha neler neler yaptı şimdi diyorum ki sen nasıl bir annesin ben bu halde bu yoklukta oğluma alırken o giyince mutlu olurken sen o varlıkta 5 evin varken beni nasıl muhtaç rezil perişan ettin herkes anne olamıyor ben annemin nasıl kötü bir anne olduğunu oğlum doğunca anladım

Benim annem de feci bir ruh hastasıydı , hala da öyle aslında ama ilaç kullanıyor şimdi pamuk gibi psikiyatrik tedavi gördü , ne zaman babama ya da babanneme kızsa gerçi onu delirten de babannemdir gebermesi de yok , gelip ablamı döverdi beni dövmezdi yazık ablam yerdi dayağı büyük diye, ben yaramazlık yapardım giderdi ablamı döverdi, ablam 19 yaşına kadar dayak yedi, sonra unıversıteyı kazandı gidiş o gidiş araştırma görevlisi oldu ve anne özlemi diye bir şey yok kızda babamı arar sadece o pamuk gibi adamdır , dışardan bilmeyenler siz ne kadar soğuksunuz anneniz ne sıcak der tabi biz birşey diyemeyiz ah bır bılseler ,of çok kötü bir şey ya nasılda yaralar açıyor insana , bilmiyorlar ebeveynlik yapmayı Allah ıslah etsin hepsini.

Umarim gercektende anneniz gibi olmassiniz
zira herkes eninde sinunda qnnesine benzer cunku beyin o davranislari kodluyup ona gore hareket ediyor
Ama istisnalar kaideyi bozmax
benim annem bena kizinca dovmexdi
fakat pisikolojik olarak yipratirdi
buyuk oglum 10yasinda suan ona baxen kizmalarimda onun bana soylediklerini soylerken bukuyorum kendimi(((
bundan nefret ediyorum surekku kendime telkinlerde bulunuyorum
ve en onemlisi oglumdan ozur let diluyorum

Tam lafin üstüne basmissin. Hele bizim jenerasyonun annelerinin derdi "mutlu, özgüvenli bir cocuk yetistireyim" degildi. Dertleri toplumda iyi bir anne olarak görünmekti. Iyi bir anne hakimiyet kurar. Iyi bir annenin cocugu uslu olur, misafirlikteki ikramiyelerden yemez,.. Cocuk büyütme konusunda gercekten cok cahillik vardi.

Bunun üstüne bide bizim annelerimiz kendisi cocuktu. Kendini tanimadin etmeden kendini evli ve cocuklu buluyorlardi. Duygularini nasil kontrol edeceklerini bilmiyorlardi. Bizim gibi cocuk kitabi okumuyorlardi, yada bizim gibi is sahibi ve bagimsiz degillerdi. Ve bunun yani sira nalet olasica toplum baskisi vardi. O yukarda yazdigim kriterler iste toplum dayatiyordu. Hatta ne yazikki bu baski halen gitmedi.

Aslinda tüm Türkiyenin bir psikologa ihtiyaci var. Toplum olarak cok zor ve cahil dönmelerden gectik, ki halen geciyoruz ne yazikki. Bunu görmek icin sadece bdv'ye bi göz atmak gerekir.

Annene karsi bi sey hissediyor musun?
Benim babama karsi bi hissim yok. Kabristana gitme istegi duymuyorum mesela. Hasta haline cok üzüldüm ama ölümüne pek degil.
Allah razi olsun ac acikta koymadi. Sahiplendi okuttu buyuttu vs diyebiliyorum sadece. Bosanirken en buyuk destekcim de oydu aslinda. Beni cehennemin icinden cikarip aldi. Ama iste amasi var..

Nasıl bir ama bu?? Şiddet mi vardı?

Nasıl bir ama bu?? Şiddet mi vardı?
Siddet vardi tabi hepimize. Ama en cok anneme. Kufur hic eksik olmazdi. Evden ciktigi zaman cok rahatlardik. Aksam okey oynamaya gittiginde bayram ederdik. Cok korkardik o evdeyken.
Ne tuhaf bi garip oldum simdi.
Ne gerek vardi ki? Mutlu mesut yasayabilirdik oysa.
Dedem de cok sinirliymis. Birgun babam yine annemi dovdu ana avrat duz gitti.
Abim yetisti babamin elini havada yakaladi ve sıktı " eger baban da zamaninda senin gibi davrandiysa ailesine,suan cehennemin tam ortasindadir" dedi. Ondan sonra biraz duruldu.

Üzüldüm hayata olan öfkesini sizden çıkarmıs .. ne sorunu vardı kimbilir.hiç sordinmu neden döverdin die.hepimz çockluğumzda annemizn dayağını yemesizdir oda birilerinin hıncıdır diyorm annem annesz büyümüş o anne sevgisini görmediğinden çokta öpmezdi on günlüğüne amcamlara gitmistim döndüğümde sarılıp ağlaşmamızı unutmam alıp yazmasını koklamıstım 4yaslarğndaydım.. anne sever arada hırpalasada çok nadiren.. ama sizinkinde bi tuhaflık var...

Off çok üzüldüm hepimzn sınavı ayrı iste..

Şiddet öğrenilmiş birşeydir.Annenizde o dönem ya babanızdan dayak yiyodur ya da annem babam benş hiç dövmezdi demesine rağmen babası annesini dövüyodur.Yani gözünün önünde şiddet yaşanmasa ya da başına gelmese böyle normalleştirmez insanlar..

Psikolojk sorunları olduğu zaten aşikar..insanın çocuğunu dövmesi için gerçekten çok vicdansız olması gerekiyor.Ben köpeğime bile sesimi yükseltmeye kıyamıyorum.Masum herşeyden habersiz savunmasız bir canlıya niye şiddet uygular ruh sağlığı yerinde bir insan?

Arkadaslar tum yazdiklarinizi okudum, kusura bakmayin saat farkindan dolayi hemen donemiyorum. Annem biz hep uslu olalim istiyordu. Sizin dediginiz gibi cocuktur, meraklidir, kesfeden, oynar mantigi yoktu. Hele de kiz ise. Anneme gore misafir geldiginde bir kosede usluca oturmaliydik, misafirlige gittiysek saatlerce hic ses seda etmeden oturmaliydik, hicbir seye dokunmamaliydik. Hicbirseye saldirmamali, yememeliydik. Insan icin gozlerini portleterek, dudaklarini kimildatarak bizi korkuturdu. Insan icinde arada, derede ufak bir hareketimizden oturu tak diye kafamiza vururdu. Aglarsak yine vururdu. En Cok da Bu gucume giderdi, insan icinde vurmasi. Hele de baska cocuklar da varsa, nasil utanirdim, iyice icime kapanirdim. Ona gore hala kendisi mukemmel annedir. Beni dovdugunu Kabul etmiyor. Esime biz rosalone u dovmedik ki diyor. Guluyorum Bu laflarina. Seni yedirdim, icirdim, utunu yaptim, camasirini yikadim bugunlere getirdim diyor. Iyi bir Anne oldugunu dusunuyor. Kizima Cok duskun, biraksam onu asla dovmez, hatta Bana kiziyor Oyle tutma, Boyle tutma cocugun canini yakarsin diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…