- 27 Aralık 2014
- 57
- 55
- 98
- Konu Sahibi justfriendd
-
Tamda kırmızıyla belirttiğim yerleri yazacaktım çekindim abla,kesinlikle katılıyorum.Üniversite ortamı güzel olduğu kadar tehlikeli bu yüzden 2 kere düşün derimşimdi beni topa tutarlar belki ama
ben de istanbul'da üniversite kazanıp geldim buraya ve aşık olup evlendim üniversite bitince ve mecburen burada kaldım eşim dolayısıyla
gerçi baskıyla büyütülmedim ve Allah'a şükür iyi bir evliliğim var ama yine de ailemi özlüyorum, hala tam alışamadım ailemin olmadığı bir şehirde olmaya.
Gitmek istememin sebebi çok baskılı büyümem diyorsun, bu durumda bir daha düşün derim
çünkü insan baskıdan bir anda kurtulunca çok farklı davranabiliyor, ben üniversite arkadaşlarımda gayet net gördüm bunu
hele ki üniversite bambaşka bir ortam
bir de babanın arkadaşının kızı ile yaşamak diyorsun ya, değil suyunun suyu çok sevdiğin, iyi yanıdığın biri bile olsa, biriyle yaşamak çok zor! hiç dışarıdan göründüğü gibi değil.
acaba baskılı hayattan kurtulmak için üniversiteyi bitirmeyi mi beklesen?
Ne gibi meselaSen baskidan kurtulmak istiyorum diyosun.
Ama bazi seyleri hesaba katmiyosun.
Tesekkur ederim ilk basta.Soyle soyleyeyim ananem benim okumam icin cok destek oluyor.Maddi acidan yardımı olur ve sıkıntı yaşamam.Ama gerçekten ailem fazlasıyla baskılı.Cevremde bir o kadar dedikoducu akrabalar var.Bunlardan kurtulayim derken hata yapmak da istemiyorum.Farkli şehir hep rahat huzurlu geliyor.Uc kiz kardeşiz.Ucumuz aynı odada yaşıyoruz.O kadar zor ki.Hani çok bunaliyorum.Bu sebepten ötürü agliyorum.Ders calisirken bile zorlaniyorum.Evde ozel yasam alanim yok.Annem ve babam sinir hastası.Tabiki yine ailemler ama dedigim gibi zor bir hayatim var.Canım bana kalırsa aileni dinle.Ben ailemin bulunduğu ilde okudum ve hiç pişman değilim.Başka ilde masraf çok.Yemek parası,servis parası,cafelerde takılmak,ev kirası derken rahat 1000tlyi bulur.Hayatı öğreneyim derken üniversiteyi bırakıp giden oluyor masrafa yetişemediği için.İstanbul gibi bir yerde kaliteli ve güzel üniversiteler mevcut onları düşün derim canım.Hakkında en hayırlısı olsun :)
Lise hayatım boyunca öyle arkadasliklar yaptım ki.Cok büyük dersler aldim ve bu konuda artık pişmiş olduğumu dusunuyorum.Her insanlar arkadaslik yapılmagacagini, guvenemeyecegimi cok aci gerceklerle yasayarak öğrendim.Ama bunu iyi yönden degerlendirerek bakiyorum.Kucuk yasta öğrendim neyin ne olduğunu.Nasil davranmam gerektigini.Tabi yine öğreneceklerim vardir ama sanırım bu konuda iyiyimTamda kırmızıyla belirttiğim yerleri yazacaktım çekindim abla,kesinlikle katılıyorum.Üniversite ortamı güzel olduğu kadar tehlikeli bu yüzden 2 kere düşün derim
Ne gibi mesela
Ablalar üniversite sınavına hazirlaniyorum.Hedefim 350 civarinda puan yapmak ve neredeyse ulaştım sayılır.Istanbulda yaşıyorum fakat Bursa-Uludag üniversitesinde okumak istiyorum.Orada babamin arkadasinin kizi uludagda okuyor.Birlikte ev tutup yasayabiliriz.Sorunum ise annemin istanbul disina kesinlikle izin vermemesi.Lise mezunu kalırsın ama gidemezsin diyor.Ya istanbul ya hic diyor anlayacağıniz.Cok kati bu konuda.Babam ise belki gibi.Annem ikna olursa olur.
gitme isteme sebebim kesinlikle bütün hayatim boyunca cok baskili yasamam.Biraz gercek hayati sorumluluklari universiteyi tatmak istiyorum.
ne yaparim da annemi ikna ederim.Konus vs demeyin çünkü cok caba harcadim.
Biz de 4 kız kardeşiz, yeri geldi 4ümüz aynı odada yattık. Ablam ve bir kardeşim üniversite için gittiler, tatil günlerini iple çektik. Aynı odada yatmaktan rahatsız olan bizler, şimdi birbirimizddn ayrılmıyoruz. Ablam farklı şehirde 2 yurt bir de ev değiştirdi. Arkadaşları dersen neler yaptılar, sen ki İstanbul dışı izin vermez diyorsun ama ev tutma hayali düşünüyorsun. Ben ailemin yanında okudum üniversiteyi, lisede benimkiler de biraz kısıtlayıcıydı ama üniversiteye başlayınca bıraktilar beni kendı halime. Başka bir yere gidip aileden uzaklaşmayı bir kaçış yolu olarak görme, oradaki hayat ailenin yanındaki hayattan daha kötü emin ol.Tesekkur ederim ilk basta.Soyle soyleyeyim ananem benim okumam icin cok destek oluyor.Maddi acidan yardımı olur ve sıkıntı yaşamam.Ama gerçekten ailem fazlasıyla baskılı.Cevremde bir o kadar dedikoducu akrabalar var.Bunlardan kurtulayim derken hata yapmak da istemiyorum.Farkli şehir hep rahat huzurlu geliyor.Uc kiz kardeşiz.Ucumuz aynı odada yaşıyoruz.O kadar zor ki.Hani çok bunaliyorum.Bu sebepten ötürü agliyorum.Ders calisirken bile zorlaniyorum.Evde ozel yasam alanim yok.Annem ve babam sinir hastası.Tabiki yine ailemler ama dedigim gibi zor bir hayatim var.
Sen hele bi sınava git puanını al bakalım. Son ana kadar itiraz etmesi çok normal. Muhtemelen böyle yaprak aklından orayı silip çok çalışmanı istanbulda iyi bir yer tutturmanın sağlamaya Çalışıyor. Puan gelince daha yumuşak olacaktır tercih konusunda.Ablalar üniversite sınavına hazirlaniyorum.Hedefim 350 civarinda puan yapmak ve neredeyse ulaştım sayılır.Istanbulda yaşıyorum fakat Bursa-Uludag üniversitesinde okumak istiyorum.Orada babamin arkadasinin kizi uludagda okuyor.Birlikte ev tutup yasayabiliriz.Sorunum ise annemin istanbul disina kesinlikle izin vermemesi.Lise mezunu kalırsın ama gidemezsin diyor.Ya istanbul ya hic diyor anlayacağıniz.Cok kati bu konuda.Babam ise belki gibi.Annem ikna olursa olur.
gitme isteme sebebim kesinlikle bütün hayatim boyunca cok baskili yasamam.Biraz gercek hayati sorumluluklari universiteyi tatmak istiyorum.
Ablalar üniversite sınavına hazirlaniyorum.Hedefim 350 civarinda puan yapmak ve neredeyse ulaştım sayılır.Istanbulda yaşıyorum fakat Bursa-Uludag üniversitesinde okumak istiyorum.Orada babamin arkadasinin kizi uludagda okuyor.Birlikte ev tutup yasayabiliriz.Sorunum ise annemin istanbul disina kesinlikle izin vermemesi.Lise mezunu kalırsın ama gidemezsin diyor.Ya istanbul ya hic diyor anlayacağıniz.Cok kati bu konuda.Babam ise belki gibi.Annem ikna olursa olur.
3 kız kardeş aynı odada yalıyoruz diye bunalmışsın benim odam bile yoktu kanepede yatıyodum oturma odasında babaannemle kalıyodum. Haline şükret ve anneni dinle gurbette okumak zor. Bunları düşünme sınava yoğunlaş şurda ne kaldı sınavaTesekkur ederim ilk basta.Soyle soyleyeyim ananem benim okumam icin cok destek oluyor.Maddi acidan yardımı olur ve sıkıntı yaşamam.Ama gerçekten ailem fazlasıyla baskılı.Cevremde bir o kadar dedikoducu akrabalar var.Bunlardan kurtulayim derken hata yapmak da istemiyorum.Farkli şehir hep rahat huzurlu geliyor.Uc kiz kardeşiz.Ucumuz aynı odada yaşıyoruz.O kadar zor ki.Hani çok bunaliyorum.Bu sebepten ötürü agliyorum.Ders calisirken bile zorlaniyorum.Evde ozel yasam alanim yok.Annem ve babam sinir hastası.Tabiki yine ailemler ama dedigim gibi zor bir hayatim var.
Hiçbir şekilde pişmiş olman insanları tanıman senin hataya düşmeni engellemeyecek hangi insan bi yaptığı hatadan anlayıp hemen vazgeçebilmiş ki? Lise ortamıyla üniversite ortamını asla bir tutamazsın ne kadar aklın başındada olsa girdiğin ortam seni illaki kendine çekecek kasadaki bir çürük dahi diğer bütün elmaların çürümesine sebep olurLise hayatım boyunca öyle arkadasliklar yaptım ki.Cok büyük dersler aldim ve bu konuda artık pişmiş olduğumu dusunuyorum.Her insanlar arkadaslik yapılmagacagini, guvenemeyecegimi cok aci gerceklerle yasayarak öğrendim.Ama bunu iyi yönden degerlendirerek bakiyorum.Kucuk yasta öğrendim neyin ne olduğunu.Nasil davranmam gerektigini.Tabi yine öğreneceklerim vardir ama sanırım bu konuda iyiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?