annemi ikna etmem gerekiyor.Lutfen yardım edin

Canım bana kalırsa aileni dinle.Ben ailemin bulunduğu ilde okudum ve hiç pişman değilim.Başka ilde masraf çok.Yemek parası,servis parası,cafelerde takılmak,ev kirası derken rahat 1000tlyi bulur.Hayatı öğreneyim derken üniversiteyi bırakıp giden oluyor masrafa yetişemediği için.İstanbul gibi bir yerde kaliteli ve güzel üniversiteler mevcut onları düşün derim canım.Hakkında en hayırlısı olsun :)

şimdi beni topa tutarlar belki ama
ben de istanbul'da üniversite kazanıp geldim buraya ve aşık olup evlendim üniversite bitince ve mecburen burada kaldım eşim dolayısıyla
gerçi baskıyla büyütülmedim ve Allah'a şükür iyi bir evliliğim var ama yine de ailemi özlüyorum, hala tam alışamadım ailemin olmadığı bir şehirde olmaya.
Gitmek istememin sebebi çok baskılı büyümem diyorsun, bu durumda bir daha düşün derim
çünkü insan baskıdan bir anda kurtulunca çok farklı davranabiliyor, ben üniversite arkadaşlarımda gayet net gördüm bunu
hele ki üniversite bambaşka bir ortam
bir de babanın arkadaşının kızı ile yaşamak diyorsun ya, değil suyunun suyu çok sevdiğin, iyi yanıdığın biri bile olsa, biriyle yaşamak çok zor! hiç dışarıdan göründüğü gibi değil.
acaba baskılı hayattan kurtulmak için üniversiteyi bitirmeyi mi beklesen?

Tamda kırmızıyla belirttiğim yerleri yazacaktım çekindim abla,kesinlikle katılıyorum.Üniversite ortamı güzel olduğu kadar tehlikeli bu yüzden 2 kere düşün derim

Ev arkadasliginin hayali guzel , gercekligi zorlu yollardan gecer...
Umdugnu bulamazsan daha da zorlanirsin.

Yerinde olsam bu konuda annemi dinler,
Mesele sorumluluk ve ayri yasamaksa yurda cikar veya ist.da iken eve cikmak icin ikna etmeye ugrasirdim.

Mezun olunca anlayacaksin, ustelik egitim ve okul farki yerine gore epey onem tasiyor...

Hala israrciysan sen simdi calismana odaklan,
Tercih zamani daha detayli degerlendirirsin konuyu, bazi seyler tecrube edinmeden anlamak zor oluyor...

anneni dinleme tabi ki, nereye gitmek istiyorsan oraya gitmelisin. sen anneni boşver, babanı ikna etmeye bak. ama ben şunu diyeceğim, sırf bir arkadaşla beraber ev tutmak için çok daha iyi bir üniversiteye gidebilecekken uludağ üniversitesine gitmeyi mi tercih edeceksin? evi yine tutarsın herhangi bir şehirde. hayat zaten öyle ya da böyle bir şekilde kendi ayaklarının üstünde durarak devam ediyor, anneyle babayla kalmıyorsun ki=)

Tesekkur ederim ilk basta.Soyle soyleyeyim ananem benim okumam icin cok destek oluyor.Maddi acidan yardımı olur ve sıkıntı yaşamam.Ama gerçekten ailem fazlasıyla baskılı.Cevremde bir o kadar dedikoducu akrabalar var.Bunlardan kurtulayim derken hata yapmak da istemiyorum.Farkli şehir hep rahat huzurlu geliyor.Uc kiz kardeşiz.Ucumuz aynı odada yaşıyoruz.O kadar zor ki.Hani çok bunaliyorum.Bu sebepten ötürü agliyorum.Ders calisirken bile zorlaniyorum.Evde ozel yasam alanim yok.Annem ve babam sinir hastası.Tabiki yine ailemler ama dedigim gibi zor bir hayatim var.

Tamda kırmızıyla belirttiğim yerleri yazacaktım çekindim abla,kesinlikle katılıyorum.Üniversite ortamı güzel olduğu kadar tehlikeli bu yüzden 2 kere düşün derim
Lise hayatım boyunca öyle arkadasliklar yaptım ki.Cok büyük dersler aldim ve bu konuda artık pişmiş olduğumu dusunuyorum.Her insanlar arkadaslik yapılmagacagini, guvenemeyecegimi cok aci gerceklerle yasayarak öğrendim.Ama bunu iyi yönden degerlendirerek bakiyorum.Kucuk yasta öğrendim neyin ne olduğunu.Nasil davranmam gerektigini.Tabi yine öğreneceklerim vardir ama sanırım bu konuda iyiyim

Mesela babanin arkadasinin kizinin nasil birisi oldugunu.
Belki taniyosun ama ev haljni bilmiyosun burda kac kere gordum kizlarimiz yurt arkadaslarindan sikayetci.
Cok pis cok pasakli diye.
Mesela ev gecindirmeyi.
Bir gun disarda yersin iki gun disarda yersin ama o mutfaga elbet gireceksin, annenin evinde el bebek gul bebek buyumeye benzemiyor ayri eve cikmak.
Mesela kirayi nasil denklestiricegini.
Mesela ben sana kac kere su isiklari sondur bu evin elektrigini sadece sen vermiyosun gibisinden sen sakrak muhabetleri. Bu cumle ya sana yada diger kiza olsun. Her turlu gerilim.
Mesela o kizin nasil bi kisilik oldugunu, her gun eve erkek getirse gidip kime sikayet edicen? Sozunu dinlemeyip yanindan x km uzaga gittigin annenemi?
Mesela harcligini nerden cikaracagini.
Calisicakmisin? Nerde? Nasil? Okulla beraber yuruycekmi?
Mesela en buyuk soru olrakta sen boyle bi hayatla bogusurken o niyetlendigin diplomayi alma imkani olucakmi?

öncelikle senin amacın şimdi nasıl daha iyi bir üniversite daha iyi bir bölüm kazanırım olmalı. annemi nasıl ikna ederim değil. istanbul da çok daha iyi üniversiteler varken uludağı istemen mantıklı değil. istanbuldaki üniversiteleri kazanmaya çalışmalısın. olmazsa o zaman düşünürsün.

ailenin yanında okumak hem daha ekonomik hem daha rahat inan bana. sen üniversiteyi gençlik filmlerindeki gibi sanıyorsun sanırım. hem dersler hem ev işleri sorumsuz ev arkadaşları ayrıca bir de o kadar masraf kolay mı?

bir de baskıcı ailelerden kaçanlar sonra çok bozuluyor. sen öyle olursun demiyorum ama üniversitesi her şeyden önce eğitim ve geleceğin olarak görmelisin. elbette yeri gelince eğlenirsin ama sadece eğlenicem üniversiteyi tadıcam mantığıyla seçim yapılmaz.

Biz de 4 kız kardeşiz, yeri geldi 4ümüz aynı odada yattık. Ablam ve bir kardeşim üniversite için gittiler, tatil günlerini iple çektik. Aynı odada yatmaktan rahatsız olan bizler, şimdi birbirimizddn ayrılmıyoruz. Ablam farklı şehirde 2 yurt bir de ev değiştirdi. Arkadaşları dersen neler yaptılar, sen ki İstanbul dışı izin vermez diyorsun ama ev tutma hayali düşünüyorsun. Ben ailemin yanında okudum üniversiteyi, lisede benimkiler de biraz kısıtlayıcıydı ama üniversiteye başlayınca bıraktilar beni kendı halime. Başka bir yere gidip aileden uzaklaşmayı bir kaçış yolu olarak görme, oradaki hayat ailenin yanındaki hayattan daha kötü emin ol.

Sen hele bi sınava git puanını al bakalım. Son ana kadar itiraz etmesi çok normal. Muhtemelen böyle yaprak aklından orayı silip çok çalışmanı istanbulda iyi bir yer tutturmanın sağlamaya Çalışıyor. Puan gelince daha yumuşak olacaktır tercih konusunda.

Annene seninle kalabilecegini söyle. anne ufak bi ev tutarız h.içi benimle durursun. h.sonları istanbula döneriz de. ama maddiyat işte.

3 kız kardeş aynı odada yalıyoruz diye bunalmışsın benim odam bile yoktu kanepede yatıyodum oturma odasında babaannemle kalıyodum. Haline şükret ve anneni dinle gurbette okumak zor. Bunları düşünme sınava yoğunlaş şurda ne kaldı sınava

Öncelikle şunu bil seni şu hayatta annen kadar seven ve senin geleceğini annen kadar düşünen kimse olmaz ne demek annemi ikna etmeliyim hemde böyle bir mesele için anneni üzmeye değer mi? Sorumluluk dediğin şeyi zaten zamanı ve vakti geldiğinde alacaksın sen o okulu aile baskısından kurtulmak için mi okumak istiyorsun yoksa meslek sahibi olabilirmek için mi öncelikle bunları düşün aile baskısından kurtulmak için böyle birşey yaparsan kendine yazık etmekten aileni üzmekten başka birşey yapmazsın ben çok gördüm bu düşünce ile üniversiteye gidenleri ömürleri pişmanlıklarla geçti benim annemde izin vermedi 2 saatlik uzak olan yere ama iyikide izin vermemiş diyorum şuan he birde şunu unutma annenin gözü senin gözünden çok daha iyi görür herşeyi

Yine biraz abartılmış

"Üniversiteyi ailenden ayrı okursan kurt kapar, kötü yollara düşersin, perişan olursun" görmekten gözlerim şaşı oldu

Siz kendinizi bilirseniz hiçbir şey olmaz. Kurt filan kapmaz sizi yani, birden bire marjinal, bohem bir hayatın içine düşmezsiniz. Oda arkadaşlığı/ev arkadaşlığı zor ama insanın büyümesinde bir etken de bunlar oluyor. Anlaşmazlık yaşanır; önemli olan çözebilmek. Eğer maddî olarak ailenizin sizi destekleyebileceğine inanıyorsanız çok iyi fikir bence. Destekleyemezlerse de çalışabilirsiniz tabii ki.

Bu arada elbette İstanbul'da Uludağ'dan daha iyi üniversiteler var; daha kötüleri de olduğu gibi. Objektif olarak değerlendirmeye çalışın.

Hiçbir şekilde pişmiş olman insanları tanıman senin hataya düşmeni engellemeyecek hangi insan bi yaptığı hatadan anlayıp hemen vazgeçebilmiş ki? Lise ortamıyla üniversite ortamını asla bir tutamazsın ne kadar aklın başındada olsa girdiğin ortam seni illaki kendine çekecek kasadaki bir çürük dahi diğer bütün elmaların çürümesine sebep olur

Mantıklı bir sebebin olmalı canım,
Annen de bu niyetini hissetmişse bu kadar katıdır ..
Bu senin için çok mantıklı bir sebep ama annen için asla değil ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…