- 3 Ekim 2010
- 11.527
- 3.932
- 448
- Konu Sahibi justfriendd
-
Konu sahibi öncelikle başarılar ben de bu sene kazandım inşallah sen de kazanırsın : ) Anneni nasıl ikna edersin hiç bilmiyorum ama biraz gözünü korkutmuşlar yorumlarda yaşayan biri olarak aile dışında okumak nasıl anlatmak isterim.
Ben ailemden uzağa İstanbul'da okumaya geldim. Hiç baskı içinde de büyümedim ama geldiğime çok çok mutluyum. Ailemi özlemiyor muyum tabi özlüyorum ama kendi başına yaşamak bir başka.
Biz de kuzenimle birlikte ev tuttuk önceden yediğimi içtiğimi annem toplardı el bebek gül bebek büyüdüm babam beni çöp atmaya bile yollamazdı ama insan kendi evi olunca her şeyi yapıyor yapmak zorunda kalıyor. Su faturası yatıramayan ben gidip tesisatçı çağırır oldum : )
Eğer ikna edebilirseniz ve maddi imkanlarınız yeterliyse ailenizden uzakta okuyun üniversiteyi hiç kurt falan kapmıyor gördüğün gibi
Annenizin ya burada okursun ya da lise mezunu kalırsın demesinden ne kadar üzerinizde baskı kurmaya çalıştığı da belli zaten.
Insanlari tanimadan yargilamak ne kadar zevkli değil mi? Karakterimi, yasadiklarimi, hayat tarzimi bilmeden şurada yazdigim iki cümleden her şeyimi çözmüşsun masallah.Allaha sukur bir zekam var ve insanlarun yonlendirmesiyle hareket etmem.Sehir disi istemeyi burda öyle bir abarttismissinuz ki anlayamadim.Ben senin hataya çok meyilli olduğunu düşündüm ve annen iyi yapıyor bence.
Orasi kesin.Universiteden sonra bile farkli insanlar çıkacak.Fakat en azından eski cahilligim yok.Kotu seyler yaşadım ve buna sukretmeyi biliyorum.Cunku artik insanlara bakis açım,tavirlarim farkli.Insallah her seyin hayirlisi olurÜniversite hayatı lisedeki arkadaş kazıklarına benzemıyor canım. Ailenin olduğu yerı kazanmaya bak okulunu bıtırıp paranı kazanmaya başlayınca dilediğin yerde yasa kimse karışamaz ozaman.
Ben senin hataya çok meyilli olduğunu düşündüm ve annen iyi yapıyor bence.
Insanlari tanimadan yargilamak ne kadar zevkli değil mi? Karakterimi, yasadiklarimi, hayat tarzimi bilmeden şurada yazdigim iki cümleden her şeyimi çözmüşsun masallah.Allaha sukur bir zekam var ve insanlarun yonlendirmesiyle hareket etmem.Sehir disi istemeyi burda öyle bir abarttismissinuz ki anlayamadim.
Vazgeçin artik bu tavirlardan.Sadece küçük bir tavsiye istedim.
Ablalar üniversite sınavına hazirlaniyorum.Hedefim 350 civarinda puan yapmak ve neredeyse ulaştım sayılır.Istanbulda yaşıyorum fakat Bursa-Uludag üniversitesinde okumak istiyorum.Orada babamin arkadasinin kizi uludagda okuyor.Birlikte ev tutup yasayabiliriz..................................
gitme isteme sebebim kesinlikle bütün hayatim boyunca cok baskili yasamam.Biraz gercek hayati sorumluluklari universiteyi tatmak istiyorum.
ne yaparim da annemi ikna ederim.Konus vs demeyin çünkü cok caba harcadim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?