annemi ikna etmem gerekiyor.Lutfen yardım edin

Hangi aile evladından ayrı kalmayı göze alabilir ki? Kimse güle oynaya çocuğundan ayrı kalmıyor. Annesi resmen şehir dışı olmaz, lise mezunu kalırsın diyormuş ve umarım bu düşünceyi haklı görüp savunanlar yoktur..

Üniversite hayatı lisedeki arkadaş kazıklarına benzemıyor canım. Ailenin olduğu yerı kazanmaya bak okulunu bıtırıp paranı kazanmaya başlayınca dilediğin yerde yasa kimse karışamaz ozaman.

bence anneni dinleme bu konuda ayrı il de oku. oku ki hayatı öğren. ailenin yanındayken lise okuyormuş gibi olursun. bende izmirliyim annem ege üniversitesi yazmazsan konuşmam dedi ege üniversitesini en altlara yazdım. annemede puanı yüksek almazlar beni açıkta kalırım dedim. aslında ilk sırada olsa hemen gideceğim yer orasıydı. ben ilk sıraya aydını yazdım hem aileme uzak olsun hem yakın istediğim zaman gideyim istedim. bende istanbula 1-2 saat olan illeri yazabilirsin.

Senin sebebin kendine göre mantıklı ama annene göre mantıksız olabilir de, annenin "lise mezunu kalırsın ama gidemezsin." demesi kadar mantıksız değil merak etme, annenin güya senden fazla gördüğü neden buysa düşüncesi eksik kalsın. Sınavına odaklan puanına göre karar ver, ilk zamanların öyle hallederiz, böyle yaparız çok güzel olur pembe hayallerinin birden bire değişmesi çok kolay olur bu bir gerçek ama dereyi görmeden paçaları sıvama önce bir puan gelsin.

Aile yanında üniversiteye gidip aileye ters işler yapanları bilmiyoruz sanki Şehir dışında üniversite okuyan genç kızın kabak çiçeği gibi açılmalarının ibretlik hikayelerine takılma baskıdan kurtulduğunda fazla açılanlar olabildiği gibi, hata yaptığı takdirde daha fazla baskı göreceğine emin olanlar makul sınırlar dahilinde son derece rahat ve sorumluluk duygularını geliştirerek üniversiteyi bitiriyorlar, aldıkları dersler de kampüsle sınırlı kalmıyor.

Ben senin hataya çok meyilli olduğunu düşündüm ve annen iyi yapıyor bence.

Hakkında hayırlısı olsun senin için önemli olmalı şu aşamada ancak evvela sınavına çalış bolca ve dua et. En iyi en başarılı en rahat nerede olacaksan orayı kazanacak seviyede puan alırsın inşallah. Ben ailemin yaşadığı şehirde kazandım.
Ancak arkadaşlarım ile evde kaldık güzel ama bir o kadarda zordu.

istanbul dışında üniv okumuş biri olarak başka şehirde okumakta gerçekten çok zorlandım. ailemi, istanbulu arkadaşlarımı burdaki imkanları çok aradım oralarda

Konu sahibi öncelikle başarılar ben de bu sene kazandım inşallah sen de kazanırsın : ) Anneni nasıl ikna edersin hiç bilmiyorum ama biraz gözünü korkutmuşlar yorumlarda yaşayan biri olarak aile dışında okumak nasıl anlatmak isterim.

Ben ailemden uzağa İstanbul'da okumaya geldim. Hiç baskı içinde de büyümedim ama geldiğime çok çok mutluyum. Ailemi özlemiyor muyum tabi özlüyorum ama kendi başına yaşamak bir başka.

Biz de kuzenimle birlikte ev tuttuk önceden yediğimi içtiğimi annem toplardı el bebek gül bebek büyüdüm babam beni çöp atmaya bile yollamazdı ama insan kendi evi olunca her şeyi yapıyor yapmak zorunda kalıyor. Su faturası yatıramayan ben gidip tesisatçı çağırır oldum : )

Eğer ikna edebilirseniz ve maddi imkanlarınız yeterliyse ailenizden uzakta okuyun üniversiteyi hiç kurt falan kapmıyor gördüğün gibi

Annenizin ya burada okursun ya da lise mezunu kalırsın demesinden ne kadar üzerinizde baskı kurmaya çalıştığı da belli zaten.

Öyle cevaplar vermişler ki kendimden şüphe ettim bir an.Istegim sadece üniversiteyi farklı şehirde okumak.Neyin doğru yanlış olduğunu ayirt edebilecek seviyede zekem var allaha Şükür.Neymis ben hataya megilliymisim.O zaman her sehir disi okuyanlar hata yapar berbat hayatlari var.Cok sacma düşünceler var.Gercekten sana teşekkürler

Ben senin hataya çok meyilli olduğunu düşündüm ve annen iyi yapıyor bence.
Insanlari tanimadan yargilamak ne kadar zevkli değil mi? Karakterimi, yasadiklarimi, hayat tarzimi bilmeden şurada yazdigim iki cümleden her şeyimi çözmüşsun masallah.Allaha sukur bir zekam var ve insanlarun yonlendirmesiyle hareket etmem.Sehir disi istemeyi burda öyle bir abarttismissinuz ki anlayamadim.
Vazgeçin artik bu tavirlardan.Sadece küçük bir tavsiye istedim.

Üniversite hayatı lisedeki arkadaş kazıklarına benzemıyor canım. Ailenin olduğu yerı kazanmaya bak okulunu bıtırıp paranı kazanmaya başlayınca dilediğin yerde yasa kimse karışamaz ozaman.
Orasi kesin.Universiteden sonra bile farkli insanlar çıkacak.Fakat en azından eski cahilligim yok.Kotu seyler yaşadım ve buna sukretmeyi biliyorum.Cunku artik insanlara bakis açım,tavirlarim farkli.Insallah her seyin hayirlisi olur

Annene "lise mezunu kalirsam o zaman evlenir giderim" de,
degil uludagi uzayi istesen sorgusuz sualsiz gonderir :)))

Cok abartılı buldum yorumları. Ne oluyor yani şehir dışına gittiği zaman. Eğer yanlış yapacaksa annesinin dizlerinin dibinde de yapar. Ben bunun kararını şehir ayırımı yapmadan üniversite konusunda vermeni tavsiye ederim. Aldığın puana göre hangi üniversite daha kaliteli daha iyi eğitim veriyorsa onu seçmelisin.

üniversiteyi şehir dışında okumakta birşey yok tabi de
önemli olan niyet
konu sahibinin niyeti okuyabileceği en iyi üniversitede okumak değil ki
aile baskısından nasıl kurtulurum, özgürlüğümü nasıl yaşarım
tehlikeli olan bu zaten
o yüzden uyarma ihtiyacı duyduk konu sahibini ki şu paragraf:

konu sahibinin gayet toy olduğunu ama bunun farkında olmadığını gösteriyor bence
bu bir hakaret değil!

Her şeyi bir tarafa bırakıyorum. Üniversite sınavı ve puanlar hakkında da pek bir bilgim yok ama 350 iyi bir puan sanırım. İyi bir puanla iyi bir üniversitede okumak gerekir. Şu aşamada senin aile baskısını değil geleceğini düşünmen gerekmez mi? Geleceğini düşünüyorsan önünde tercih etmen gereken 3-5 tane okul var, adı bilinen, dünya üniversiteleri seviyesinde eğitim veren okullar bunlar. Ve uludağ üniversitesi bu listede değil malesef. Arkadaşının yanına gitmek, ev tutmak falan güzel hayaller bunlar. Ancak iyi bir sosyal hayattan, sosyal ortamdan çok iyi bir eğitim hayatı senin önünü açar. Ailenin baskısından kurtulmak istiyorsan bunu başarmalısın.

Ya ciddi anlamda bazi insanlara beyin nakli gerekiyor.Buraya insanca soru sormak için uyelik açtım tanimadan etmeden demediginizi birakmadiniz.Ne bicim insanlarsiniz anlamadim ki.Allah cevrenizdekilere yardimci olsun.Bak guzel ablacim belki aklin ermiyor ama yine de anlatayim da rahata kavus.Uludag üniversitesi benim icin öyle siradan bir universite değil.Istedigim iki bölüm var.Ve bu yüzden en az 350-400 arasi yapmak zorundayim.Yaparim ya da yapmam bu seni ilgilendirmez.Istanbulda arastirdigim bir cok univeristede istedigim bölüm fazlasıyla yüksek.430 civari yapmam gerekiyor.Hayalperest olmaya gerek yok.Herkesin lise hayati boyunca birikimi kapasitesi farklidir.Calismam ile yapabilecegim seviyeyi biliyorum.Ben bu üniversiteyi kacmak için değil yapabilecegim en iyi yer diye tercih etmek istiyorum.sen zannediyorsun ki bu tanıdık var aileden kaçmak icin gidecegim.Tekrar altini cizerek soyliyeyim.350-400 puan zaten universite icin yuksek bir puan daha fazlasini yapmam imkansiz gibi.bu yuzden alabilecegim puan araliginda en iyi universite uludag.Istanbulda bir kac vakif universitesi var onlar icin hic okuma daha iyi deniliyor.Ben bu üniversiteyi aylarca araştırdım.Gerek internette gerekse öğretmenlerime tanıdıklarima sorarak.He ama sen o kadar iyi biliyorsun ki her seyi ,benim isteklerimi ,hemen anladin uc satırda yapmak isteklerime.kendi seviyeme gore gidebilecegim en iyi üniversite burasi.Cikardigi etkili eleman acisindan vs degerlendirirsek.Ve annem sehir disina cikmama izin vermiyor.Bu kadar calisiyorum emek sarf ediyorum ne yaparim da ikna ederim diye soruyorum saflik bende ya.Ama şimdi sen gelir yine toy vs dersin.Once yaşimla oyumla buyumla ilgilenecegine bilmedigin konular hakkinda bu denli yorum yapmamayi ogrenirsen çok mutlu olurum ablacim.Sana bu kadar ince ayrinti vermeden sorumu cevaplamani istemistim sadece.Ama onyargi cidden cok kotu bir seymis.Bak cozecegim sorulardan caldin.Haydi iyi geceler...

Son düzenleyen: Moderatör:
bakma bu yorumlara...herkes uçmuş..
tercih zamanı gelince ikna edersin gibime geliyor.
damarlarından gir. hayatımla oynamayın anne , lütfen de..

Ya ciddi anlamda bazi insanlara beyin nakli gerekiyor.Buraya insanca soru sormak için uyelik açtım tanimadan etmeden demediginizi birakmadiniz.Ne bicim insanlarsiniz anlamadim ki.Allah cevrenizdekilere yardimci olsun.Bak guzel ablacim belki aklin ermiyor ama yine de anlatayim da rahata kavus.Uludag üniversitesi benim icin öyle siradan bir universite değil.Istedigim iki bölüm var.Ve bu yüzden en az 350-400 arasi yapmak zorundayim.Yaparim ya da yapmam bu seni ilgilendirmez.Istanbulda arastirdigim bir cok univeristede istedigim bölüm fazlasıyla yüksek.430 civari yapmam gerekiyor.Hayalperest olmaya gerek yok.Herkesin lise hayati boyunca birikimi kapasitesi farklidir.Calismam ile yapabilecegim seviyeyi biliyorum.Ben bu üniversiteyi kacmak için değil yapabilecegim en iyi yer diye tercih etmek istiyorum.sen zannediyorsun ki bu tanıdık var aileden kaçmak icin gidecegim.Tekrar altini cizerek soyliyeyim.350-400 puan zaten universite icin yuksek bir puan daha fazlasini yapmam imkansiz gibi.bu yuzden alabilecegim puan araliginda en iyi universite uludag.Istanbulda bir kac vakif universitesi var onlar icin hic okuma daha iyi deniliyor.Ben bu üniversiteyi aylarca araştırdım.Gerek internette gerekse öğretmenlerime tanıdıklarima sorarak.He ama sen o kadar iyi biliyorsun ki her seyi ,benim isteklerimi ,hemen anladin uc satırda yapmak isteklerime.kendi seviyeme gore gidebilecegim en iyi üniversite burasi.Cikardigi etkili eleman acisindan vs degerlendirirsek.Ve annem sehir disina cikmama izin vermiyor.Bu kadar calisiyorum emek sarf ediyorum ne yaparim da ikna ederim diye soruyorum saflik bende ya.Ama şimdi sen gelir yine toy vs dersin.Once yaşimla oyumla buyumla ilgilenecegine bilmedigin konular hakkinda bu denli yorum yapmamayi ogrenirsen çok mutlu olurum ablacim.Sana bu kadar ince ayrinti vermeden sorumu cevaplamani istemistim sadece.Ama onyargi cidden cok kotu bir seymis.Bak cozecegim sorulardan caldin.Haydi iyi geceler... yazmışsın

sana sadece "toy" diyen bir insana, ve kibar bir dille yazmış bir insana bu kadar hakaret...
hani burada yazıp dökmüşsün ya yok puan yok bölüm vs
bu ne peki?

biz müneccim miyiz ki senin beynini okuyalım da ona göre cevap yazalım?
biz buradan sadece senin "soru kökü"ne cevap yazabiliriz ki kendin yazmışsın gitme isteme sebebim kesinlikle bütün hayatim boyunca cok baskili yasamam.Biraz gercek hayati sorumluluklari universiteyi tatmak istiyorum. diye.

"beyin nakli gerekiyor" "aklın ermiyor" gibi hakaretlerine cevap yazabilirdim aslında, ama şu bakış açısıyla ve zihniyetle ne demek istediğimi anlayamayacağın o kadar açık ki zamanımı harcamamayı tercih ederim.

sadece şunları yazayım,
-birincisi toy'luk yaşla ilgili birşey değil sözlük anlamı "deneyimsiz, acemi", yaşın yüzünden değil, tavrın yüzünden yazdım yani
-ikincisi "bilmedigin konular hakkinda bu denli yorum yapmamayi ogrenirsen sevinirim" yazmışsın, burası bir forum, yorumları yazılanlara göre yapabiliyoruz, "yazılmayan" lara göre değil
ve sonuncusu şunu çok net anladım:
annen seni biliyormuş da göndermek istemiyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…