- 2 Ekim 2014
- 2.478
- 5.361
- 358
- 39
Benim kosullarimi ah bir bilseniz hiç tanımıyoruz babamızı bizi bırakıp gitmiş ondandır ki beklide söz konusu baba olunca biraz acımasızca yorumlar yapmış olabilirim annelere biraz pozitif ayrımcılık yapıyorum ister istemezanneleri başka adama kaçan bir öğrencim var. adam kadını 3-5 gün sonra geri getirdi. yaşayacaklarını yaşamışlar yani. baba kabul etmedi. 3 küçük çocuk sefiller. fakirler de zaten. baba fabrikada çalışıyordu. çocuklar başı boş kalıyor diye işten de çıktı. biz ara ara 3-5 yardım ediyoruz ama nereye kadar.
çocukların üstü başı rezalet. geçen bayram bi şeyler aldık o kadar zayıflar ki kıyafet olmuyordu.
biz bile adama barışmayı düşünmüyor musunuz dedik.
yani kendi koşullarınıza göre değerlendirmeyin her şeyi dünya o kadar toz pembe değil. konudaki babanın da kimsesi yokmuş çocuklarına bu sefaleti yaşatmak istememiş
Babam evlenmeden önce rahat biriymiş kız arkadaşları olan biri, evlendikten sonra bir dönüş yaşamış namaza başlamış babamı kitaplarla hatırlarım ben sürekli kuran ezberi yapardık birlikte, geçmişini bilemem ama baba olarak bildiğim de hep ahlaklıydıBen ikisine de acımadım. Annen zaten baş suçlu ama baban da suçlu. Böyle Bi evliliğe devam ederek kızlarını da kendiyle birlikte bu rezilliğin içinde tutmuş. Siz de onla birlikte çekmişsiniz. Acaba baba da mı aldatıyordu açık ilişki falan mıydı ki bu kadar sene ses çıkarmadı. Öğrendiğinde ne yapıyordu mesela bağırıp çağırıyor muydu nasıl affediyordu yoksa görmezden mi geliyordu.
Evlenin gidin annenizle ilişkiyi kesin boşansınlar nereye giderse gitsin anne de. Yıllarca iki kızım var diye düşünmemiş kendi zevkine yaşamış gidin mutlu olun siz de düşünmeyin.
Hehh işte aynen bu şekilKonu sahibi annesi için üzülebilir ama baba gayet iyi yapıyor. Öyle ya da böyle yıllarca aldatıldığı kadının hastalığını mi çekecek birde? Ne hali varsa görsün der insan. Desin de.
Bunu da düşünüyorum evleneceğim kişi imam, ne ailesine ne de ona bahsedemedim bu durumdan çok utandım söylemekte gelmiyor içimden, yeni bir hayata başlayacağım, inşAllah böyle bir şey olmaz, olursa evladımı bile annemle başbaşa bırakmak istemiyorum o kadar soğudumYa anneniz boşanma sonrası sizin eve gelirse. Babanız düğünden sonra değil şimdi yapsın ne yapacaksa. Yoksa anneniz sizin eve gelip sizin evliliğinize de incir ağacı diker. Ona göre hazır ev neticede. Böyle anne olmaz olsun ya.
valla hemen her sınıfımda annesi bırakıp gitmiş bir öğrencim var. çocuk 8. sınıfta annesini hiç görmemiş.bi tanıdığımız vardı. annem anlattırdı:babası ölünce annesi yakınındaki köyde biriyle evlenip çocuğu 1 yaşında terk edip gitmiş. amcaları falan dövermiş çocuk koşa koşa ağlayarak annesinin olduğu köye gelirmiş annesi kapıyı açmazmış.zaten sokak çocuğu olmuştu. hırsızlık falan yapıyordu. en son intihar ettiğini duyduk 20 lerinde. Ah aklıma düştü. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. umarım şimdi olduğu yerde mutludur. cinsiyet değil şahsiyet meselesi bu yani. anne babalık değilBenim kosullarimi ah bir bilseniz hiç tanımıyoruz babamızı bizi bırakıp gitmiş ondandır ki beklide söz konusu baba olunca biraz acımasızca yorumlar yapmış olabilirim annelere biraz pozitif ayrımcılık yapıyorum ister istemez
Olursa zaten boşanırsınız. Annenizin sizin evde uslu duracağını mı düşünüyorsunuz? Annenizi kesin bir dille hayatınızdan çıkarın. Evinizin adresini bile bilmesin. Ayrıca Siz evlendikten sonra boşanırlarsa eşiniz bunu bana niye anlatmadın diyebilir, anneniz size bela olabilir. Yani ortada ileride sorun yaratma ihtimali olan şeyler var.Bunu da düşünüyorum evleneceğim kişi imam, ne ailesine ne de ona bahsedemedim bu durumdan çok utandım söylemekte gelmiyor içimden, yeni bir hayata başlayacağım, inşAllah böyle bir şey olmaz, olursa evladımı bile annemle başbaşa bırakmak istemiyorum o kadar soğudum
Anladım. Yine de hata yapmış. Bi şekilde büyütürdü sizi. Ki anneniz bu kadar kusura bakmayın ama haltı yerken zaten ne kadar faydası olacakdı size. En azından evlilik çağınızı beklemek zorunda değildi. Evde babayı bekleyebileceğiniz yaşlara gelince bile ayrılabilirdi. Neyse konu baba değil zaten. Anne yüzünden vicdan azabı falan duymayın. Bir değil iki değil konu komşu arkadaşla aldatarak adamın şerefini yerle bir ederken düşünseydi ailesini.Babam evlenmeden önce rahat biriymiş kız arkadaşları olan biri, evlendikten sonra bir dönüş yaşamış namaza başlamış babamı kitaplarla hatırlarım ben sürekli kuran ezberi yapardık birlikte, geçmişini bilemem ama baba olarak bildiğim de hep ahlaklıydı
Offf içim parçalandı nasıl bir vicdan bu ya Allah iki yakasını bir araya getirmesin çok zor bir meslek sizin ki nice olaylara şahit oluyorsunuz böyle Allah yardımcınız olsunvalla hemen her sınıfımda annesi bırakıp gitmiş bir öğrencim var. çocuk 8. sınıfta annesini hiç görmemiş.bi tanıdığımız vardı. annem anlattırdı:babası ölünce annesi yakınındaki köyde biriyle evlenip çocuğu 1 yaşında terk edip gitmiş. amcaları falan dövermiş çocuk koşa koşa ağlayarak annesinin olduğu köye gelirmiş annesi kapıyı açmazmış.zaten sokak çocuğu olmuştu. hırsızlık falan yapıyordu. en son intihar ettiğini duyduk 20 lerinde. Ah aklıma düştü. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. umarım şimdi olduğu yerde mutludur. cinsiyet değil şahsiyet meselesi bu yani. anne babalık değil
Yani bu durumu anlatmalı mıyım eşime, bu konu da beni yiyip bitiriyorOlursa zaten boşanırsınız. Annenizin sizin evde uslu duracağını mı düşünüyorsunuz? Annenizi kesin bir dille hayatınızdan çıkarın. Evinizin adresini bile bilmesin. Ayrıca Siz evlendikten sonra boşanırlarsa eşiniz bunu bana niye anlatmadın diyebilir, anneniz size bela olabilir. Yani ortada ileride sorun yaratma ihtimali olan şeyler var.
AA çok mantıklı. Bipolar mıPsikoloji uzmanligim yok ancak manik donem hastalıkları yasayan kisilerde bu tip aldatma, cinsellige asiri yonelim oldugunu okumustum. Annenizin uzun suren depresyon durumlarini da dusununce acaba psikiyatrik bir hastaligi mi var diye dusundum ilk olarak. Kapsamli bir psikiyatrik muayeneden gecti mi?
Beyninde tümör bile olabilir diyecektim ama sanırım fiziksel bir sağlık sorunu yok. Beyin tümörlerinde de bu tarz problemler olabiliyormuş ama uzun sürenin sonunda bunların yanında kusma, nöbet vs de olması lazım. Bunlar yok sanırım. Cidden sorun psikolojik olabilir.Psikoloji uzmanligim yok ancak manik donem hastalıkları yasayan kisilerde bu tip aldatma, cinsellige asiri yonelim oldugunu okumustum. Annenizin uzun suren depresyon durumlarini da dusununce acaba psikiyatrik bir hastaligi mi var diye dusundum ilk olarak. Kapsamli bir psikiyatrik muayeneden gecti mi?
Ahhh içim parcalandi yavrum ya. Adi kadın nasıl kiyabildi evladına Allah belalarını versin böylelerinin. Hayvan bile daha şereflidir bunlardan. Gece gece içime oturdu bu olayvalla hemen her sınıfımda annesi bırakıp gitmiş bir öğrencim var. çocuk 8. sınıfta annesini hiç görmemiş.bi tanıdığımız vardı. annem anlattırdı:babası ölünce annesi yakınındaki köyde biriyle evlenip çocuğu 1 yaşında terk edip gitmiş. amcaları falan dövermiş çocuk koşa koşa ağlayarak annesinin olduğu köye gelirmiş annesi kapıyı açmazmış.zaten sokak çocuğu olmuştu. hırsızlık falan yapıyordu. en son intihar ettiğini duyduk 20 lerinde. Ah aklıma düştü. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. umarım şimdi olduğu yerde mutludur. cinsiyet değil şahsiyet meselesi bu yani. anne babalık değil
Bende diyorum hep keşke boşansaydın diye ama olan oldu biz yaşayacağımızı yaşadık bundan sonrası güzel olsun önemli olan o, babam boşanmak istediğinde çocuklarım diyip ağlardı o geldi aklıma şimdilerde diyorum bizi kullanmış resmen yerinden olmamak içinAnladım. Yine de hata yapmış. Bi şekilde büyütürdü sizi. Ki anneniz bu kadar kusura bakmayın ama haltı yerken zaten ne kadar faydası olacakdı size. En azından evlilik çağınızı beklemek zorunda değildi. Evde babayı bekleyebileceğiniz yaşlara gelince bile ayrılabilirdi. Neyse konu baba değil zaten. Anne yüzünden vicdan azabı falan duymayın. Bir değil iki değil konu komşu arkadaşla aldatarak adamın şerefini yerle bir ederken düşünseydi ailesini.
Tabi ki anlatmayın. Bence. Bu sizin aile meseleniz.Yani bu durumu anlatmalı mıyım eşime, bu konu da beni yiyip bitiriyor
Yazık ya. İşte doğurmakla anne olunmuyor kediler de doğuruyor. Mekanı cennet olsun yavrununvalla hemen her sınıfımda annesi bırakıp gitmiş bir öğrencim var. çocuk 8. sınıfta annesini hiç görmemiş.bi tanıdığımız vardı. annem anlattırdı:babası ölünce annesi yakınındaki köyde biriyle evlenip çocuğu 1 yaşında terk edip gitmiş. amcaları falan dövermiş çocuk koşa koşa ağlayarak annesinin olduğu köye gelirmiş annesi kapıyı açmazmış.zaten sokak çocuğu olmuştu. hırsızlık falan yapıyordu. en son intihar ettiğini duyduk 20 lerinde. Ah aklıma düştü. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah. umarım şimdi olduğu yerde mutludur. cinsiyet değil şahsiyet meselesi bu yani. anne babalık değil
Çok doktor gezdik hoca gezdik aldatmalarını bile büyüye bağlıyordu yazık babam varını yoğunu hocalara döktü ama değilmiş tabiiki. her ay gidiyoruz doktora bir süredir, en son anneme size bağlı bu süreç sizin artık hayata dönmek istemeniz lazım dedi çoğu psikiyatri doktor öyle diyor zaten ciddi bir şey yok gibi artıkBeyninde tümör bile olabilir diyecektim ama sanırım fiziksel bir sağlık sorunu yok. Beyin tümörlerinde de bu tarz problemler olabiliyormuş ama uzun sürenin sonunda bunların yanında kusma, nöbet vs de olması lazım. Bunlar yok sanırım. Cidden sorun psikolojik olabilir.
Anlatın ya da anlatmayın demem. Ama benim annem uzun yıllar sonra boşandı. Çevrem şok oldu. Nasıl, neden bu yaştan sonra diye. Haliyle aynı sorular size de hem eş hem de ailesi tarafından sorulacak.Yani bu durumu anlatmalı mıyım eşime, bu konu da beni yiyip bitiriyor
Onu da numara yapıyor olabilir.Çok doktor gezdik hoca gezdik aldatmalarını bile büyüye bağlıyordu yazık babam varını yoğunu hocalara döktü ama değilmiş tabiiki. her ay gidiyoruz doktora bir süredir, en son anneme size bağlı bu süreç sizin artık hayata dönmek istemeniz lazım dedi çoğu psikiyatri doktor öyle diyor zaten ciddi bir şey yok gibi artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?