Annemin borçları..

justsmile123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
163
53
48
Kızlar merhaba. Önceki konumu da okursanız şimdi daha iyi anlarsınız diye düşünüyorum. Araba alınacağından bahsetmiştim,annemle arabayı yarın alıyoruz. Fakat krediyi yapılandırarak annem çekti,kefili de ben oldum. Bankaya toplam 54.000 lira 4 yılda ayda 1100 lira olarak geri ödenecek. Kredi çekildiği zaman annem benim ödememi istedi,bende evlenecegim zaman arabayı satıp eşya alma şartıyla ödemeyi kabul ettim. Fakat bugün annem arabayı benim üzerime yapalım,x'e güvenmiyorum dedi(sevgilime). Bende burdan satmıycağını anladım. Ama annemin üzerine olan herşeyi ben ödemeye devam edicem. 2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyoruz sevgilimle,eger araba satilmazsa ben evime esya alamam. Cunku annem de destek çıkmaz babam da. Bu kadar borcu da ileride sevgilimle ödeyebileceğimizi düşünmüyorum. Çünkü ev kredisi de eklenicek ileride,şuan sevgilimin babasında olan tapu biz evlendikten sonra bize verilecek dolayısıyla evin kredisini de ödüycez. Ben napıcam anneme nasıl kabul ettiricem arabanın benim çeyiz param olduğunu? Artık çok yoruldum inanınki

Evlenmeden önce edinilen mallar kişi üstünde kalır, eş adayi hak iddia edemez.
Araç kredisi olarak cekildiyse ,arac krediyi çekeni üstüne olur.
İhtiyaç kredisi ise senin üstüne olabilir

Evlenmeden önce edinilen mallar kişi üstünde kalır, eş adayi hak iddia edemez.
Araç kredisi olarak cekildiyse ,krediyi çekeni üstüne olur araba
İhtiyaç kredisi ise senin üstüne olabilir

İhtiyaç çekildi. Eşin hak etmesini söz etmiyorum ben. Sadece sevgilimle borçsuz evlenmek istiyoruz,o da arabasını satıcak ileride düğün ve eşyalar için. Ama annemin isteği hem alınan araba satılmıycak,hem ben 4 yıl boyunca ödemeye devam edicem,hem bana çeyiz düzülmüycek.

Olay cok karmasik degil mi?
Bir de 2 sene sonra satacaksaniz niye araba icin o kadar borc altina giriyorsunuz?

Olay cok karmasik degil mi?
Bir de 2 sene sonra satacaksaniz niye araba icin o kadar borc altina giriyorsunuz?

Onu da annem istediği için,mutlu olsun en azından 2 sene rahat etsin diye düşündüm de kabul ettim. Bide kendi evimi kendi paramla düzeyim aileme yük olmayayım diye düşündüğümden. O yüzden alındı.

Sadece fikir ,arabayı satıp çeyiz parasına harcamayin,54 bin TL az değil hazır para,ayrica borçsuz düğün yapılmaz illa ki borç yapılır ha oranı azdır çoktur belli olmaz ama borç illa ki olur

Daha arabanin borclari bitmeden arabayi satacaksiniz ve satarken degeri dusecek.
Beni ilgilendirmez ama yaptiginiz cok mantiksiz
Ben mi cok bencilim acaba?Annem de olsa kimse icin o kadar borc altina girmem.Hele bir de evleneceksiniz.Yeni bir hayata borcla baslayacaksiniz.
Kolay gelsin ne diyeyim

Sadece fikir ,arabayı satıp çeyiz parasına harcamayin,54 bin TL az değil hazır para,ayrica borçsuz düğün yapılmaz illa ki borç yapılır ha oranı azdır çoktur belli olmaz ama borç illa ki olur

54 toplam geri ödenecek olan borç. Yapılandırma olduğu için elimize 24 lira geçti. Alınan araba 22 lira. İleride 1100 bunu öde,ayrıca ev düzmenin kredisini öde,bide ev kredisi öde çok zor degil mi sizce de?

Gerçekten anne baba bile olsa herşeyi kabul etmemek gerekiyomuş. Sonra böyle kara kara düşünen ben oluyorum. Teşekkür ederim

24 bine 54 bin geri oduyorsunuz? Umarim yanlis anlamisimdir..Bu arabayi kaca satmayi dusunuyorsunuz peki 4 senenin sonunda?

Annenizi alın karşınıza ve ben bu arabayı bana satacaksın dediğin için aldım de, kusura bakmasın laftan dönmek olur bu. Ayıp yahu seni el evine bilmem kac lira borç ilemi gönderecek. Bence şimdiden satacağını ve kararında kesin olduğunu söyle aklında başka türlü yer etmesin annenin.

Araba 22 ise siz nasıl 54 ödüyorsunuz? Bu kadar yuksek bir meblağ faiz olur mu 4 sene de üstelik ?

Üstte cevap vermişsiniz tamam:)

40 bine 54 ödeniyo. Önceden çekilen krediyi yapılandırdık o borç kapandı ama ayni zamanda bu 40tan düştü. O sorun degil 4 yılda ödenir. Arabayı da en kötü alınan fiyata satarsın
Yazik degil mi bosa odenen faiz farkina. Bence siz o arabayi alacaksiniz ve satamayacaksiniz. 4 sene sonrada burada konu acip annenizden dert yanacaksiniz :) artik sozu verilmis donusu olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…