Annemin Evliliği

Tabii ki anneniz haklı. Çünkü elin adamı yıllarca uğraşıp didinerek edindiği malları, kendi çocuklarını bile düşünmeden, hemen yeni eşinin üstüne yapmalı. Adamın çocukları da ağızlarını ayırıp bakakalmalı.
Boşanırlarsa evle yazlık annenizin olur, sonra da size kalır. Yüzünü bile görmek istemediğiniz adamın malları kendi çocuklarına değil size kalmış olur

Şöyle vaatlere bilmem kaç yaşındaki çoluk çocuk sahibi kadın bile inanıyorsa 20 yaşındaki genç kızların ona buna inanması çok normal demek ki.
Adamın yalanı tabii ki çirkin ama beklenen şey de çirkin olduğu için birbirini sıfırlıyor.

Belirli bir eğitimi olmayan, ileri yaşta ve eşinden ayrılmış, kaybetmiş kadıncağızların birileri ile evlenmek ve kendini garantiye almak istemesi doğru yanlış bir kenara olağan bir durum. Burada toplumsal baskı, sürekli kadına “ dul kadınsın, ihtiyacın vardır” “ yalnız kadınsın, çocukların giderse ne olacak” vs önerileri de etkili oluyor. Burada evi, işi, maddi yeterliliği olan insanların empati yapmadan saydırmasını doğru bulmuyorum. Hayatta ne olacağı hiç belli değil. Savaş esnasında mesleği olup, gittiği ülkede tecavüzden kaçıp birinin ikinci eşi olmayı kabul eden insanlar var, bir sürü hayatlar ve yaşanmışlıklar var. Keşke buradan laf anlatmakla kalmasa ve bu kadınlar için bir şeyler yapılsa, eğitim imkanı olsa, mesleki beceri kazandırılsa ama üniversite mezunları bile işsiz, asgari ücrette bile çalışamayanlar var.

Kısacası çözüm odaklı olmadıkça gerisi kınama, dedikodudan öteye gidemiyor.

Konu sahibine benim naçizane önerim, kendi mesleğini tutması ve annesine, kardeşleri ile ileride bir çıkış yolu sunması. Sanıyorum ki anne de sevmediği ve kendine değer vermeyen, mantıklıyken tavırları ile mantıksız hale gelen bu evliliği sürdürmek istemez.

Bilip bilmeden yorum yaz zaten
kardeşim bırak yazlığı adamdan gelen tek kuruşu kabul etmiyor,annem yazın yazlıkta kalırsınız boşuna otele para vermeyin diyor kabul etmiyorum.daha önce hayatımızı nasıl devam ettirdiysek öyle devam ediyoruz çok şükür.
Ama evlenmeden hatta daha 2 gün önce yazlık üzerine olucak deyip.1 gün sonra 360 derece dönen adamın yaptığı ayrı saçmalık.
Adam vermeyebilir ben ona birşey söylemiyorum.ama annemi kandırmaya çalışıyor.evlerden biri bir çocuğuma,diğeri öbür çocuğuma yazlıkta senin diyen adama inandı annem.
Baştan söylücekti o zaman hemen yapmam güvenmem lazım diyeki anneme parada pulda gözüm yok benim olan herşey senin,yeterki huzurlu olalım diyende kendisi

Bir ev ve bir yazlık diye yazdınız gibi okumuşum.

Kusura bakmayın ama annenizde bir yazlık hasretine koşa kosa evlenmeseydi sakin kafayla bir düşünseydi. En çok sizi üzülüyorum bunları takmaktan hasta olcaksınız yakında. Herkes hayatında görmüyor musunuz ?

Ben olsam bende yapmam.
Deli miyim ki evlendiğim kişinin üzerine gece gündüz çalışarak kazandığım emeklerimi yapayım.
Yaptığımın 3 gün sonrası boşanmaya gitse ne olacak?
Annenizde belli ki mal için evlenmiş.

Adamda akıllıymış vesselam.

Habire kavga ettigim birinin ustune neden ev yazlık yapayim ki ..

Ki hoş kavga etmesem de yapmam bana ne kendi çalışsın kendi evini kendi alsın..
O kadar emek verip almışım...

Ava giderken avlanmış annen

Ben olacak olanı söylüyorum.
Adam evi ve yazlığı annenizin üzerine yapsa, sonra boşansalar, vakti gelip anneniz vefat ettiğinde "şu evle yazlığı adamın çocuklarına iade edelim" mi diyeceksiniz?
Hayır, satıp çatır çatır yiyeceksiniz.
Şu an yazlığa gitmiyor olmanız bunu değiştirmiyor.

Konuda ev ve yazlık demiştiniz, şimdi sadece yazlık olmuş, onu da anlamadım.
Adam hatayı başta yapmış. Şu an yaptığı hata değil.
Parada pulda gözü olmaması her şeyini herkese saçacağı anlamına gelmez. "Benim olan her şey senin" demekle tapu vermek aynı şey değil.
Evli oldukları sürece ortak kullanırlar, bir boşanma durumu olursa da yasaların verdiği hak neyse onu alır anneniz. Yapacak bir şey yok.

Komik tarafı adamın aldığı evin yazlığın mirasçıları da adamın değil kadının çocukları olacak.
Kusura bakmayın ama hangi enayi bunu yapar konu sahibi?

Peki o adamın çocukları var mı . Varsa o çocukların hakkı sizin annenizden önce. Belki adam çocuklarının rızkından keserek aldı o malları . Anneniz hoopp gökten iner gibi gelip mal mülk sahibi mi olacak . Sizce de o çocuklara haksızlık olmaz mı? Empati yapın biraz aynı durumu babanız yapsa ?

Erkeklerin sözünü inanılmaz genel olarak kadınları kandırmaya meyilliler annen çok saf kadınmış yaşına rağmen hayat tecrübesi yokmuş, hep köprüden geçene kadar annen ona yaptığı hizmeti aksatsın
Her gün yemek yapmasın, hafta 1 evi temizlesin, bazı günler arkafaşlarını çağırsın eşini ama o vakit evde olmamasını sağlasın, sana gelip 1 hafta kalsın çünkü anlaşmaya uymayan eş şımartılmaz

Adam evlenmiş huzur bulamamış. Kendince annenizi deneme süresine tabi tutmuş. Belki mutlu olsaydı yapacaktı dediklerini.
Şimdi bir seferde hem ev, hem yazlık sonradan gelen birine tak diye devredilir mi? Mal mülk kolay mı kazanılıyor? Hemen güvenmemeli tabi.

Bu adamın öz çocuğu yok mu? İnsan önce kendi çocuğunu düşünmeli. Uçkur derdine büyük vaatler vermemeli. Anneniz de yaşına rağmen saflık etmiş. Yani durum 1-1

Anladığım kadarıyla anneniz ile yeni eşi mantık evliliği yaptılar ve bir iş akdi gbi karşılıklı sözler verip evlendiler.
Adamın sözünü tutmasını annenin beklemesi bu durumda normal.
Ama evlendikten sonra sürekli kavga etmeye başlamışlar bu durumda da eşi güvenmiyor olabilir annene.
Bence bir iş akdi gbi evlendikleri için karşılıklı sözlerini tutmuyorlar iseler ayrılsınlar yoksa kavgaları sürekli devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…