Annemin Evliliği

Ev ve yazlık için evlendi sanırım.
Geçmiş olsun.
Adam haklı.
Ben olsam ben de yapmam..

Yazlık ve ev istemesini abes buldum öncelikle onu söyleyim. Fakat adam da çocuk değil söz vermeseymiş. Bir de Kardeşin evlenecek derken de ben başına yük olmayım kendi evliliğinin masrafıyla uğraşsın diye kastetmiş olabilir (iyi niyetli düşünmek istiyorum)

Adam senelerce çalışıp çabalayıp yaptığı birikimlerle sahip olduğu malları yeni tanıdığı birinin üzerine yapma enayiliğini göstermemiş aferin. O mallar en çok çocuklarının hakkı. Adam sözünü tutsa iyiymiş ama böyle fırsatçıya böyle koca

Anneniz mal mülk için evlenmiş.
Ama evdeki hesap çarşıya uymamış.
Adamın söz verip tutmaması annenizin yaptığına kıyasla daha az kötü.

Bilemedim hanımefendi, ne yazmışsınız? Bu mesajdan o anlaşılıyor.
kardeşim evde annemle yaşarken nasıl evlenicek.ben evlenip gideyim oda rahatla evlensin.gelin beni ya ister ya istemez diye söyledi.
keşke baştan suçlamak yerine anlamadığınız için sorsaydınız

aynen öyle
ne demek istediğimi anlamışsınız.sizi tebrik ederim iyi niyetinizden dolayı

kardeşim evde annemle yaşarken nasıl evlenicek.ben evlenip gideyim oda rahatla evlensin.gelin beni ya ister ya istemez diye söyledi.
keşke baştan suçlamak yerine anlamadığınız için sorsaydınız
Allah aşkına ne anlatıyorsunuz sevgili konu sahibi?
Biz anladık gayet.
Maden annenizin maaşı yok birşeyi yok, kardeşiniz evlendiğinde başka eve çıkıp pek ala 2 kardeş annenize aylık belli bir ücret yollayıp ona bakabilirdiniz, değil mi?
Ama annenizin para için evlenmesi daha kolayınıza geldi.

nasıl bir kafa yapın var anlamıyorum ki
anneme evlenme dedik,dinlemedi 2 ayda evlendi.biz evlenmesini hiç istemedik daha babamdan boşanalı 1 sene olmuştu ama sizinde geliriniz belli dedi.sigaramı bile siz alıyorsunuz 1 kuruş faydam yok dedi.ben gittiğim zaman kardeşinde rahatlıkla evlenir gelin ya ister ya istemez ev ev üstüne olmaz dedi.kabul etmek zorunda kaldık,sen mutlu ol yeterki tamam dedik.
geçende ayrılmaya kalkıtığında eşim gece almaya gidicekti annemi ağladığı için.bizimle yaşarsın dedim.kendisi gelmek istemiyor.kardeşimde bende sonuna kadar baktık.vicdanımız rahat
ne düşündüğün umrumda değil.

O zaman böyle anlatmalıydınız, konuda ayrıntı vermeyip burada konuya göre yorumlayanlara nasip bir kafa yapın var demek de ilginç. Konuda ayrıntı vermiş misin? Hayır. Eee o zaman?
Yine de annen haksız, adam haklı. Evet adam söz vermiş ama hata yapmış. Sonra hatasından dönmüş. Allah aşkına siz daha yeni tanıdığınız birine yazlık verirmisiniz? Evet adamın sözünden dönmesi hoş değil ama mantıklı. Mantıklı olanı yapmış. Annenizde bunun için evlenmiş olacak ki neden söz verdi, neden yazlığı vermiyor diye üzülüyor.

Anneniz neden evlenmek yerine çalışmadı?
Bir rahatsızlığı mı var?

Bu yaşlı kadınların 2 evlilik öyküsünü baktığımda çocuklarından dolayı evlendiklerine şahit oldum annemin eski mahallesende de bir yaşlı ama bakımlı bir komşusu vardı aldığı emekli parası kiraya ve yemeye yetişmeyince evleneceğim diye kadın tutturdu bu ev, arsa istemedi ama üç bilezik istemişti adamda yapmıştı evi vardı, adamla gül gibi birlikte geçinirşz diye düşünüp evlendi ama 4 ay sonra evi terk etti annemde merak ettio sormuş ne oldu diye, oda adamın çarşıda gidip kebapları, etleri yiyip geldiğini eve birşey almadığını açlıktan nefesini koktuğunu söyleyip adamı terk etmiş yani adam pintiymiş bu kadının çocukları çok hayırsızdı,
2 vaka da da ya
Kadının evlatlarının hayırsızlığından evlenmiş
Ama çok mutsuzdu adam ölüdükten sonra çocuklar e vden çık diye diretmişler yaşlı kadında bu yaşlı halimle nereye giderim diye
Ağlarken aklına eşinin evi noter tasdikli kağıdı bulunca ev kendine kaldı, hayat çok acımasız
Bu yaşlı kadının evini elinden alıp çocuklar satacaktı birde yaşlı bir adam bulmuşlar bununla evlen diye acaip sinirlenmiştim
Bu kadar acımasızlık olmaz diye

Anneniz oncelikle alin teri nedir onu bilmiyor, gerçekten anlamiyorum , oyle alalade bana ev ver ,yazlik ver nasil denir utanmadan ?
Bazi uyeler neden annenize bakmadiniz demiş, arkadaslar sizce anne cocuklara bakmis mi ? Cocugunun dugununu bile baskasinin emegine cokerek yaptırmaya çalışan bir kadin var karsimizda..konu sahibinin hesabı su anda pasif fakat dondugunde bu dediklerimize cemkireceginden suphem yok ,zihniyet aynı cunku.. calissin anneniz hanimefendi calissin ,mantik evliligi dediginiz sey öyle bir şey degil . Evlilik çatısı altinda yasal bolusmeler olabilir , es kadini maddi anlamda biraz daha gozetebilir , konfor sağlayabilir bla bla bla..
Oh olsun sizin gibilere

Ikiside haklı.. Adam söz vermiş ve sözünden dönmüş. Bu durum kadını haklı kılar ama adamda haklı... Hem ev hem yazlık istenmez.
Kafasını sokacak (boşanma veya vefat durumunda) iki gözlü ev yeterli olurdu bence.
Bu adamın çoluğu çocuğu varsa eğer annenin isteği hak yemek oluyor çünkü

Anneniz ava giderken avlanmış, adam da önce söz verip sonra caymakta haksız, annenizi kandırmış resmen. Gittiği yere kadar gitsin o zaman.

İki gun once esim.bunu bana tlfda dedi .. uzerine ev ve araba mi istiyorsun ,yapicm dedi(kavgali ayrildik ,ben onu sildim ,yurt disina ise gitti)
Ben evliyken bu lafina cok sinirlendim..ben satilik degilim. Her halti yiyecek ve sus payi (ben bosamiyim bunu) olarakta uzerime ev yapacak ,araba alacak!!! Oldu baska..

Konunuza donersek adam soz verdiyse bu demek degilki hemen oluversin..belki zamana birakti belki annenizin maddiyat hirsini gordu vaxgecti bilemem..

Kimse haklı değil tabiki evlilik bu ticaret değil bana sana ev alıcam yazlık alıcam diyene adamla evlenmeyi bırak hoşt derim .Hani ev yazlık yapacaktın diyen kadınıda boşarım ne biçim olay iş değil ayrılsak hiç bişeyim yok olmasın öncedende yoktu hani yani bi şey değişmemiş olucak

maalesef annenizin evliligini sadece maddi beklentisi icerisinde yapmasi kotu olmus..
belki maddi manevi zorunluluk, sartlar,mecburiyet,psikoloji bu evliligi yapmak zorunda kaldi..
yalniz biran once yangindan mal kacirmaya calisir gibi her iki lafinda ev villa derse
olmaz..
amcaninda kendine gore dusunceleri olusmus demekki..(not ;Amcada alana kadar he he demis ama asla bu konuda durust davranmamis )
gerci amca vermiyecem demiyormus ki biraz daha bekle diyormus..
annenizin acelesi ne onu anlamadim,ustelikte daha evleneli 2 ay olmusken 2.balayini yasamasi gerekirken mal icin birbirine simdiden girmesi hic iyi olmamis..
ister istemez tabii buda itici bir durum yapiyor karsindaki kisiyi..
bence anneniz madem evlendi biraz olayi zamana yaysin once birbirlerine iyi bir es olmayi becersinler..
gerci asil mesele sevgiii ,saygi yokk..
malk mulk icin evliliginin huzurunu bozmasin ve madem evlendi mutlu olmaya calissin..
bu konuyu kafaya takip gereksiz yere kendinj uzup yipratmasina gerek yok..
iki yol var ;
ya bu suruyu gudecek ,ya bu diyardan gidecek..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…