• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Annemin Evlilik Israrı !!

Ershd

Çabucak geç zaman !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2012
1.116
434
198
Merhaba, benim 7 aylık bir ilişkim var. Ben 20, erkek arkadaşım 26 yaşında.
Annem birkaç gündür seni vericem gelsin istesin demeye başladı, ciddiye bile almadım yapar arada böyle espriler diye. Bu sabah karsısına aldı beni, ciddi oldugunu söyledi.Kardesimde skolyoz var.
Skolyoz:Omurga eğriliği. İlerlediğinde kamburluğa yol açar. Ve çok ilerlemiş durumda, annemde son 1 senedir sadece ona yoğunlaştı, bide beni düşünmek istemiyormuş. Bu yüzden bana ya evlen ya da babanın yanına ingiltereye git dedi. İngiltereye gitmem kesinlikle imkansız, bu kadar nefret ettiğim bi ülke daha olamaz, ki babamlada hiç anlaşamayız ve benim burda bir düzenim var bi anda kesinlikle bozamam bunu.
Allah aşkına bana bi akıl fikir verin, dün erkek arkadaşıma annem beni sana vericekmiş gelsin istesin diyor dedim şakayla karışık konuşmadı bile sadece gülümsedi, annemde seven adam 1 ay bile olsa evlenir dedi, eğer almam derse bırak gitsin hemen dedi.
İnanılmaz bi çıkmazdayım, ne yapıcağım konusunda hiç bir fikrim yok bunu ciddi olarak erkek arkadaşımla konuşsam beni ciddiye alıcağını bile düşünmüyorum daha kötü olmasından çok korkuyorum..

Ben Napıcam ??

7 ay olmus daha sencede kısa bi dönem değil mi_??
tamam insan insanı bi ömür tanıyamaz neredeyse kabul ama
7 ayda az ya ..zaten çocukta pek üzerinde durmamıs gülümsediğine göre
bnm anlamadığım annene ne yükün varda seni evlendirmeye
kalkıyor maddi yönden flan mı_?
kardeşinede çok üzüldüm allah şifasını verir inşallah

7 ay olmus daha sencede kısa bi dönem değil mi_??
tamam insan insanı bi ömür tanıyamaz neredeyse kabul ama
7 ayda az ya ..zaten çocukta pek üzerinde durmamıs gülümsediğine göre
bnm anlamadığım annene ne yükün varda seni evlendirmeye
kalkıyor maddi yönden flan mı_?
kardeşinede çok üzüldüm allah şifasını verir inşallah

Evet bende az diye düşünüyorum annemde seven adam 1 ayda bile alır dedi kafam allak bullak oldu bu sefer.
Ya kardeşimin hastalığı için fazlasıyla maddiyata ihtiyaç var, istanbul - izmir - ankara arası sürekli gidip gelmeleri var arkasında beni bırakamazmış artık.

bencede çok erken evlilik için.Erkek arkadaşınla sen evlenmek istiyor musun pekii?? buda önemlii.Erkek arkadaşına durumu anlat ingiltereye gidebilirim durum böyle böyle de.Bana kalırsada bi seçim yapmak zorundaysan ingiltereye gt.Çnkü yaşın evlilik için çok erken ileride pişman olabilirsin.

İngiltereye gidip kendini geliştirebilirsinn.Babanla anlaşamasanda orta yolu bulabilirsin canım.Bence evlenme , bu çok saçma olur daha 7 aydır tanıyorsunuz birbirinizi.

Son düzenleme:
Canim, iliskine devam et eger iyi anlasabiliyrosan, evilikle hemen bogma sevgilini.. biliyorum insan baski altinda olunca ister istemez baskasinada bu yüzden baski uygulayabiliyor.. ama egerki ciddi bir iliski icerisindeysen yoluna devam et, 7 ay gercekten kisa bir süre... ama tabi annenede cok seyde destek olman gerekiyor.. onun yaninda oldugunu ona his ettirsen, yanliz kaldigini, kardesinin hastaligi ile tek basina mücadele ettigini düsünmez... senin destegini görünce bence belki evlenmeni bile istemez :)

Konuş tabi niyeti ne? Ciddi değilse bil ki peşinde pervane olan başka kızlar var sende onlardan birisin hatta sor facede yıllarca görüştüğü kızlar var mı?zaman artık tersine döndü kızlar erkeklerin peşinde,adamlar ne diye evlensin,nerde sabah orda akşam,sorumluluk yok,hatun çok,bu adamlar yaşlanıncada ortada kalıyor emek vermemiş ilişkilere alışkın ,bir sorguya çek bakayım ne yumurtlayacak,

Erkek arkadaşınla daha yeni tanışmışsınız sayılır insanların senelerce birlikte yaşadığı kişileri tanımadığını var sayarsak 7 ay ne ki..
annenin bu acelesini anlayamadım 20 yaşındasın senin ona ne yükün olabilir. okuyor musun çalışıyor musun? eğer ki okuyorsan kısa zamanlı bir işe girerek biraz anneni rahatlatabilirsin maddi konuda.
Evlenme konusunu bence bu durumdayken çıkış yolu olarak görme.
hem erkek arkadaşının da evlilikten çekinmesi bence çok normal sen nasıl tam tanımıyorsan o da öyle..
hemen kötüye yormanın anlamı yok evlilik konusunda bir şey demedi diye seninle ciddi düşünmüyor gibi bir sonuç çıkarma belki o da yeni bir ilişki olduğunu ve zamanla bu karara varacağınızı düşünüyordur.
bence şu konumda babanın yanına gitmek istemiyorsan , yapacağın en iyi şey bir işe girip kendi hayatını kurman olur..

Canım annenle konuşsan, belli ki psikolojisi çok rahat değil kardeşinin durumundan dolayı ona 20 yaşında ve olgun biri olduğunu seni gözlemesine gerek olmadığını hata yapmayacağını falan anlatsan. 7 ay hakikaten erken, 20 yaş da erken... amma illa bir şey seçmek zorunda kalsam, ben olsam, olaylardan uzaklaşmak için en azından 1 yıl İngiltere'ye gider, dil öğrenirdim, kendimi geliştirirdim, keşke benim böyle bir fırsatım olsa...

Hastalığının endişesiyle sana bir şey olur korkusuyla sahip çıkamam diye sorumluluğunu üstünden atmak pahasına evlenmeni istiyor.
İçi rahat etmiyor demek ki anne yüreği işte :1:
Eve çağırsan erkek arkadaşını annenle tanıştırsan iyi olur. Böylece kuşkular az da olsa dağılır. :8:

Hastalığının endişesiyle sana bir şey olur korkusuyla sahip çıkamam diye sorumluluğunu üstünden atmak pahasına evlenmeni istiyor.
İçi rahat etmiyor demek ki anne yüreği işte :1:
Eve çağırsan erkek arkadaşını annenle tanıştırsan iyi olur. Böylece kuşkular az da olsa dağılır. :8:

katılmadım bu yoruma,resmen başından savmak istemiş annesi :-/
kuşku duyduğu falan yokki al bohçanı git diyo :19::19:
yirmi yaşında bi genç kız en fazla ne kadar yük olabilir ki annesine???
bence bi işe gir hemen,eve biraz para getirirsen seni yük olarak görmekten vazgecebilir
öğrenciysen de kredi alıyodundur ,kardeşinin özrünü belirterek bin yerden burs alabilirsin (firmaların burs olarak verdikleri parayı devlet vergilerinden kesiliyo,yani kendilerine bi zararı yok bu yüzden aklına bile gelmicek pekçok firma burs veriyo,ben mesela araba zinciri yapan biyerden burs buldum ) bu şekilde annenin sana yaptığı masraf daha daha azalır

e o da olmuyosa yemeği alışverişi falan sen yap da annenin evdeki işlerini hafiflet biraz...
amaa sakın evlenme
bakarsın 'annesinin evine gidemez zaten' rehavetine kapılıp sana kötü davranır bigün..yani aile sahip çıkmayınca eşler hoş olmayan davranışlar sergileyebiliyorlar,bkz birderdimvar köşesi :-/

son olarak bende 20 yaşındayım böyle bi tepki alsam önce anne deme böyle,beni istemiyosun zannediyorum üzülüyorum falan derdim,ısrarla devam ederse 'doğurmasaydın o zaman,yalvardım sanki beni doğur diye..Annem değil misin bakacaksın tabi' diye çemkirirdim işin aslını söylemek gerekirse :)

Back
X